Ez nem igaz. Ha azt akarod, hogy minden jól menjen akkor minden új romnál törölni kell az előző maradványait, különben valami nem fog jól működni. Persze úgy csinálod ahogy akarod.Lewis0214 írta:Más meg azt mondja, hogy csak verzió váltásnál kell full wipe-ot csinálni, amikor 4.2-ről 4.3-ra vagy ilyesmikre váltunk :/
Samsung Galaxy S4 - trükkök, modding, romolás
-
- 3. szint
- Készüléktípus: LG G5+Lumia 950XL+Sg.S7 edge
- Nem: Nő
- Has thanked: 172 times
- Been thanked: 50 times
Re: Samsung Galaxy S4 - trükkök, modding, romolás
- moco
- Fő moderátor
- Készüléktípus: Samsung Note 20
- Nem: Nő
- Has thanked: 930 times
- Been thanked: 1093 times
Sosem szoktam leformázni csak verzióváltásnál. Semmi gondom nincs vele.
Persze meglehet, hogy egy program vacakol be, akkor nem árt a formázás.
Persze meglehet, hogy egy program vacakol be, akkor nem árt a formázás.
VESZEKEDNI CSAK PRIVÁTBAN LEHET! AKI A FÓRUMBAN VESZEKSZIK,1 HÉTRE KITILTOM !! 
S10+ Dual / SGS4

S10+ Dual / SGS4
- zsolie
- 2. szint
- Készüléktípus: SGS4 XXUBMGA
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 10 times
Valójában én sem szoktam leformázni és soha nem volt gondom egyik progival sem.Lewis0214 írta:Más meg azt mondja, hogy csak verzió váltásnál kell full wipe-ot csinálni, amikor 4.2-ről 4.3-ra vagy ilyesmikre váltunk :/

Próbáltad újraindítani? Ha ez sem segít akkor reset.
- BlackOps
- Kiemelt 5. szint
- Készüléktípus: Galaxy S6 Duos
- Nem: Férfi
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 42 times
Már wipe topic lesz itt
Ha nem csinálsz FR-t, és utána gondod van, akkor csinálj, ha nincs akkor meg minek. Ennyi az egész.
Igazából a gyári 3-4 fájlos Odinnal, mindig megcsinálja, de szintén "gyári" Kies csak inicializálásnál, egyébként nem.
Szóval a "tiszta" ha megvan, de ha nincs kedvünk hozzá, akkor kihagyhatjuk, probléma esetén utólag......
Én ha valami rosszat tapasztalok romolás után, akkor 4 fájlos rom Odinnal, (FR, és repart) utána meg az új rom, nnnnna ez a legtutibb. (szerintem)

Ha nem csinálsz FR-t, és utána gondod van, akkor csinálj, ha nincs akkor meg minek. Ennyi az egész.
Igazából a gyári 3-4 fájlos Odinnal, mindig megcsinálja, de szintén "gyári" Kies csak inicializálásnál, egyébként nem.
Szóval a "tiszta" ha megvan, de ha nincs kedvünk hozzá, akkor kihagyhatjuk, probléma esetén utólag......
Én ha valami rosszat tapasztalok romolás után, akkor 4 fájlos rom Odinnal, (FR, és repart) utána meg az új rom, nnnnna ez a legtutibb. (szerintem)
-
- 1. szint
- Készüléktípus: Samsung Galaxy S4
- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
Sziasztok.
Kérlek segítsetek, mert eddig akár hol kérdeztem érdemi választ nem kaptam, csak feltételezéseket.
Kissé szájbarágósan írom le a gondom, mert már szívem szerint széttörném a telefont annyira idegesítő.
Rom cserét végeztem majd rotoltam telefont, újra indul meg minden majd az a hiba folyton ha egy idő után újra indítóm a készüléket a Samsung Galaxy s4 feliratig tölt be tovább nem.
Hivatalos Romokal csináltam, mea, mga stb. de mindig ugyanaz.
Romcsere után újra indul, működik belakom, majd ha valamikor újra indítom a telot mint pl. ma is a fentebb említettig tölt be aztán semmi.
Szeretném vissza állitani gyárira mind amikor megvettem, erre a szerviz rOM való?
Ha igen tudnátok linkelni egy letöltés oldalt hozzá?
Köszi.
Kérlek segítsetek, mert eddig akár hol kérdeztem érdemi választ nem kaptam, csak feltételezéseket.
Kissé szájbarágósan írom le a gondom, mert már szívem szerint széttörném a telefont annyira idegesítő.
Rom cserét végeztem majd rotoltam telefont, újra indul meg minden majd az a hiba folyton ha egy idő után újra indítóm a készüléket a Samsung Galaxy s4 feliratig tölt be tovább nem.
Romcsere után újra indul, működik belakom, majd ha valamikor újra indítom a telot mint pl. ma is a fentebb említettig tölt be aztán semmi.
Szeretném vissza állitani gyárira mind amikor megvettem, erre a szerviz rOM való?
Köszi.
- BlackOps
- Kiemelt 5. szint
- Készüléktípus: Galaxy S6 Duos
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 42 times
Ha a "belakás előtt jól műxik, akkor vmi általad használt program lehet az oka.csuri04 írta:Sziasztok.
Köszi.
ROM: https://docs.google.com/file/d/0BxE7oXL ... sp=sharing
-
- 1. szint
Köszi a gyors választ.
A recovery módban belépek full data wipe, aztán újra indítás de semmi ugyan addig jut el, nem is tudom melyik progival lehet a gond, hiszen ilyenkor elvileg gyalul mindent.
Nem értem, roortolt a teló de az nem okozhat ilyen gondot, a rom pedig nem főzött hanem gyári...
Kipróbálom a service móddal, hogy mi történik ha úgy jó akkor valami nem stimmel. Arra is gondoltam hogy ez a Lucky Patcher progi kavar be, majd kiderül. A Titanium back upal fagyasztottam egy két rendszer alkalmazást, de olyanokat amikről azt írták nem gond ha törölnénk.
A recovery módban belépek full data wipe, aztán újra indítás de semmi ugyan addig jut el, nem is tudom melyik progival lehet a gond, hiszen ilyenkor elvileg gyalul mindent.
Nem értem, roortolt a teló de az nem okozhat ilyen gondot, a rom pedig nem főzött hanem gyári...
Kipróbálom a service móddal, hogy mi történik ha úgy jó akkor valami nem stimmel. Arra is gondoltam hogy ez a Lucky Patcher progi kavar be, majd kiderül. A Titanium back upal fagyasztottam egy két rendszer alkalmazást, de olyanokat amikről azt írták nem gond ha törölnénk.
- Segal
- Admin segéd
- Készüléktípus: Samsung Galaxy S8+
- Has thanked: 119 times
- Been thanked: 747 times
Akkor a legpontosabb leírás. Még verzióváltásnál sem kötelező a wipe persze annál aztán végképp ajánlott, ugyanazon android verzióból való frissebb kiadásnál max érdemes de ott messze nincs nagy jelentősége főleg ha ugyanazon romkészítő frissbb verzióját rakod (bár én elmebeteg van hogy 5-6 verziót is kipróbálok egy adott verzióból ha ugyanarra az alapra épül és nem szokott gond lenni.zsolie írta:Valójában én sem szoktam leformázni és soha nem volt gondom egyik progival sem.Lewis0214 írta:Más meg azt mondja, hogy csak verzió váltásnál kell full wipe-ot csinálni, amikor 4.2-ről 4.3-ra vagy ilyesmikre váltunk :/![]()
Próbáltad újraindítani? Ha ez sem segít akkor reset.
Egyetlen olyan frissítés létezik amikor elkerülhetetlen a wipe ha régebbi verziót teszel vissza a telefonra ebben az esetben ugyanis anélkül nem tud bebootolni a telefon.
Mindenki döntse el mikor wipeolgat. Én annak a híve vagyok fel kell tenni a kiszemelt romot ha minden oké akkor nem kell ha valami probléma jelentkezik még mindig lehet de kifejezetten már a rom felrakása előtt SZERINTEM hülyeség. (persze ha valakinek sok szabadideje van akkor nyugodtan baj nem lesz belőle

-
- 1. szint
Nekem a recoveryben Advanced wipe, format data van.valamint factory reset van.
Én minden ROM felrakása után format datat szoktam csinálni, én úgy tudtam a format data ami mindent legyalul, mert a factory reset csak gyári visszaállítás nem jól tudom?
A full wipe az egyenlő a format dataval?
Valamint az lenne a kérdésem hogy mivel Telenoros vagyok, mindegy hogy xeh vagy pan romot teszek rá?
Közben feltettem a gyikben megadott linken lévő 4 fájlos romot, ami független volt, de én Teleneoros vagyok igy pan hellyett xuas lett.
Az a kérdésem, hogy ez nem gond? A csc changer progival nem tudtam visszaállítani de ha nem gáz tőlem maradhat.
Én minden ROM felrakása után format datat szoktam csinálni, én úgy tudtam a format data ami mindent legyalul, mert a factory reset csak gyári visszaállítás nem jól tudom?
A full wipe az egyenlő a format dataval?
Valamint az lenne a kérdésem hogy mivel Telenoros vagyok, mindegy hogy xeh vagy pan romot teszek rá?
Közben feltettem a gyikben megadott linken lévő 4 fájlos romot, ami független volt, de én Teleneoros vagyok igy pan hellyett xuas lett.
Az a kérdésem, hogy ez nem gond? A csc changer progival nem tudtam visszaállítani de ha nem gáz tőlem maradhat.
-
- 1. szint
- Készüléktípus: S2 Rootbox 4.1 S4 I9505XXUBMF4
- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 0
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, ill. 2 ő hogy nem tud esetleg valaki egy normális időjárás progit vagy esetleg a gyárit meg adni egy linkben. Ahonnan le tudom tölteni. Mert nekem a I9505XXUBMGA-PRE-ROOTED-DEODEXED-SuperSlim.tar.md5 rom van fent de ebben nincs benne és hát jó lenne egy időjárás progi. A gyári meg még tetszik is. Köszönöm előre is.