Samsung Galaxy Ace S5830
- janez
- 2. szint
- Készüléktípus: Jiayu G3
- Nem: Férfi
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 13 times
Re: Samsung Galaxy Ace S5830
A TheMythBasic szerintem a legjobb nem CM rom, de nem mindegy milyen az alapsáv. Egy ideig azt hittem mindegy, egy trés 2.3.3 volt alatta. Wifi error nekem is volt. Azt csináltam, hogy recovery backup, aztán feltettem alapnak a holland 2.3.5-ös romot. Ezután restore. (szerk. Természetesen a Myth felflashelése után) Minden ugyanúgy működött, de végre wifi error nélkül.
Viszont az itthoni és más hálózatokra csatkakozás után kb. két perccel mindíg újraindult a teló, így használhatatlan volt. Tettem egy-két kísérletet, pl. tweakeket kikapcsoltam, semmi eredmény. Aztán kikapcsoltam a swapelést, azóta semmi gond.
Viszont az itthoni és más hálózatokra csatkakozás után kb. két perccel mindíg újraindult a teló, így használhatatlan volt. Tettem egy-két kísérletet, pl. tweakeket kikapcsoltam, semmi eredmény. Aztán kikapcsoltam a swapelést, azóta semmi gond.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára janez 2012-06-16 szomb. 22:36:15-kor.
- Probert
- 1. szint
- Készüléktípus: Samsung Galaxy Ace [GT-S5830]
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 24 times
Nekem is ez a páros vált be a legjobban. Éppen tegnap tértem vissza 2 napos CM kitérő után, mert leette a Gold aksimat egy fél nap alatt.janez írta:A TheMythBasic szerintem a legjobb nem CM rom, de nem mindegy milyen az alapsáv. Egy ideig azt hittem mindegy, egy trés 2.3.3 volt alatta. Wifi error nekem is volt. Azt csináltam, hogy recovery backup, aztán feltettem alapnak a holland 2.3.5-ös romot. Ezután restore. Minden ugyanúgy működött, de végre wifi error nélkül.
"Aztán kikapcsoltam a swapelést, azóta semmi gond." Ez micsoda és hogyan kell kikapcsolni, mert tegnap valami videót indítottam wifiről a telóval, de újraindult valamiért. Most vettem a wifi-t és ezért nem találkoztam eddig ezzel a hibával.
A segítséget és a magyarázatot előre is köszönöm!
The Myth Basic(Holland az alap)
- janez
- 2. szint
- Készüléktípus: Jiayu G3
- Been thanked: 13 times
A swap-hez kell egy ext2 partíció az sd kártyán, tehát alapból nincs. Aztán be is kell kapcsolni, hogy működjön egy paranccsal vagy az a2sd(ui) segítségével. Ha nem ismered, akkor valószínüleg neked nincs ilyen partíciód, nem használja a rendszered, ergo nem lehet a hiba forrása.Probert írta:Nekem is ez a páros vált be a legjobban. Éppen tegnap tértem vissza 2 napos CM kitérő után, mert leette a Gold aksimat egy fél nap alatt.janez írta:A TheMythBasic szerintem a legjobb nem CM rom, de nem mindegy milyen az alapsáv. Egy ideig azt hittem mindegy, egy trés 2.3.3 volt alatta. Wifi error nekem is volt. Azt csináltam, hogy recovery backup, aztán feltettem alapnak a holland 2.3.5-ös romot. Ezután restore. Minden ugyanúgy működött, de végre wifi error nélkül.
"Aztán kikapcsoltam a swapelést, azóta semmi gond." Ez micsoda és hogyan kell kikapcsolni, mert tegnap valami videót indítottam wifiről a telóval, de újraindult valamiért. Most vettem a wifi-t és ezért nem találkoztam eddig ezzel a hibával.
A segítséget és a magyarázatot előre is köszönöm!
Amúgy régebben nem csinált nekem ilyen újraindulásokat soha bekapcsolt swap mellett sem. Már eleve az Ace-em csak úgy használható a The Myth Basic-kel, hogy a kernelpiszkát felflasheltem. Addig az érintőképenyő használata borzalom volt. Szövegbevitelnél hülyeségeket vitt be, stb., de erről korábban már írtam. Ezzel a vassal pl. cm romokat sem tudok használni, mert a fennti hibát produkálja, ám semmi megoldás nincs rá, kivéve ha rádugom töltőre, akkor arra az időre, a leválasztásig megjavul.
Szóval ilyen trükköket kell alkalmaznom, amikben semmi tudatos nincs, csak jön egy ötlet, aztán csinálom.
- Rating: 2.63%
- Probert
- 1. szint
- Készüléktípus: Samsung Galaxy Ace [GT-S5830]
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 24 times
Köszönöm a gyors választ!janez írta:A swap-hez kell egy ext2 partíció az sd kártyán, tehát alapból nincs. Aztán be is kell kapcsolni, hogy működjön egy paranccsal vagy az a2sd(ui) segítségével. Ha nem ismered, akkor valószínüleg neked nincs ilyen partíciód, nem használja a rendszered, ergo nem lehet a hiba forrása.
Amúgy régebben nem csinált nekem ilyen újraindulásokat soha bekapcsolt swap mellett sem. Már eleve az Ace-em csak úgy használható a The Myth Basic-kel, hogy a kernelpiszkát felflasheltem. Addig az érintőképenyő használata borzalom volt. Szövegbevitelnél hülyeségeket vitt be, stb., de erről korábban már írtam. Ezzel a vassal pl. cm romokat sem tudok használni, mert a fennti hibát produkálja, ám semmi megoldás nincs rá, kivéve ha rádugom töltőre, akkor arra az időre, a leválasztásig megjavul.
Szóval ilyen trükköket kell alkalmaznom, amikben semmi tudatos nincs, csak jön egy ötlet, aztán csinálom.

Akkor én nem foglalkozom ezzel, mert nekem minden alap a romon kívül. Nincs particióm sem, sem semmi hasonló.
Nekem egyébként minden frankó. Jól csatlakozik a wifi-mhez, nem fagy le, nem indulgat magától újra, jó készenlétet produkál a Gold aksival és nagyon keveset reccsen beszélgetés közben. És nem utolsó sorban eléggé jól pörög a teló, tehát nem laggol. Néha ha a főképernyőt elforgatom, akkor az ikonok néha lassabban rajzolódnak ki, de ez engem nem zavar.
Még 1X THX!
The Myth Basic(Holland az alap)
-
- Újonc
- Készüléktípus: Nokia 6650 SamsungGalaxy ACE
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 1 time
Swap partíció nekem is volt, lehet az is besegített. Viszont próbálkoztam a GY.I.K.-os 2.3.4-el, úgy hogy feltettem a dtapps2sd-2.7.5.3-beta04-signed.zip-et, de továbbra sem látta az Ext partíciót. Pedig ott volt, ugyanúgy mint az előzőnél. Most ennél a spanyol 2.3.6-nál még nem próbáltam, de még bőven van helyem. Nem vagyok benne biztos, hogy nincs-e rossz hatása a kiterjesztett belső memóriának, nem erre tervezték.janez írta: A swap-hez kell egy ext2 partíció az sd kártyán, tehát alapból nincs. Aztán be is kell kapcsolni, hogy működjön egy paranccsal vagy az a2sd(ui) segítségével. Ha nem ismered, akkor valószínűleg neked nincs ilyen partíciód, nem használja a rendszered, ergo nem lehet a hiba forrása.
Amúgy régebben nem csinált nekem ilyen újraindulásokat soha bekapcsolt swap mellett sem. Már eleve az Ace-em csak úgy használható a The Myth Basic-kel, hogy a kernelpiszkát felflasheltem. Addig az érintő képenyő használata borzalom volt. Szövegbevitelnél hülyeségeket vitt be, stb., de erről korábban már írtam. Ezzel a vassal pl. cm romokat sem tudok használni, mert a fenti hibát produkálja, ám semmi megoldás nincs rá, kivéve ha rádugom töltőre, akkor arra az időre, a leválasztásig megjavul.
-
- Újonc
- Készüléktípus: SAMSUNG Galaxy ACE
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 2 times
- Kapcsolat:
Az eddigi ROM-oknál, még az indiainál is, volt ő ű Ő Ű és QWERTZ volt, nem QWERTY. Mindegy majd megszokom, hogy a "Z" a space mellett van és nem a T U között.SANKADI írta::
Miután nekem nem szűnt meg az, hogy elhagyja a hálózatot, tehát nem hívható, és így elérhetetlenné váltam naponta min. egyszer, lekerült a TheMythBasic az Indiai alaprommal együtt, és pont az általad említett XWKTM Stock rom-OT TETTEM fel.
Nem tapasztalom az általad említett hibát. Arra nem emlékszem hogy állított helyzetben megvolt -r régebben az Ó.Ő,Ű,Ú, most nincs meg, de fekvő helyzetben mind megvan, és az Y-Z is a helyén van. (Lehet beállítás kérdése az álló helyzet, majd kipróbálgatom) . Kellően gyors,stabil, még nem volt lefagyásom , igaz még csak 2 napos, de a 10 percenkéntihez ez jó eredmény. Biztos jó az a Indiai TheMyth páros, de nekem nem volt vele szerencsém.
A Gy.I.K.-ban javasolt programokat, + a Google térlépet (nem használom) lefagyasztottam, ma reggel csináltam egy Akku kalibrációt, kíváncsi vagyok a fogyasztásra, mert többet mondanak erre mint az alacsonyabb verziókra. Egy probléma van, megvettem régebben az SVOX magyarul beszélő Mariska hangot, és az most nem működik, eddig minden más ROM-on ment, de egyébként sincs már meg hozzá a lelkesedésem, érdekes volt, de minek is.
A nem hivatalos titanium backup pro is rakoncátlankodott, de rászántam 1400.- forintot , és megvettem a hivatalosat, így frissítgethetem is, és jól működik. (A régi mentéseket törölni kellett, azzal baja volt ennek is.) Ezekből a jelekből úgy tűnik mintha más lenen mint az indiai.
A Wifi is jó, de amit nem szeret, azt továbbra sem szereti, történetesen a munkahelyemen a TP-Link ACCES pointot. Kábelen kapja a netet az AP egy ASUS routertől, az pedig egy 50 MB-os netre csatlakozik. Ha közelébe megyek az ASUS-nak, azt tökéletesen kezeli, mint ahogy az otthoni IPTV-hez kapott cisco routerrel sincs baja. Ez marad fent, eldöntöttem !![]()
![]()
![]()

A sebessége több, mint kielégítő. Bár nem sokat használtam - kb. fél órát - "meztelenül", mert ment fel a Stocklite v7.1. De amit a Stocklite előtt láttam belőle már az is nagyon tetszett. Mintha nem is az régi ACE-em lenne. Stocklite-tal meg pláne.
A SVOX-szal kacérkodtam én is, mert tetszett a hívó nevének bemondása a régi Nokiáimnál. De aztán hagytam a fenébe. A ROM telepítést követően egész éjjel töltőn volt, reggel csináltam egy akkuklibrációt. Azután azt hittem rosszul működik a töltöttségjelző script. Ez kb. 2,5 napja volt, de még 1/3 töltöttséget jelez a akkuállapot app. Éjjelre - ~1-től 1/2 6-ig - repülőben van, azóta beszéltem vele kb. 30 percet, amíg hálózaton van állandóan frissít 2 GMail fiókot (GMail, GDrive, naptárak) meg nyektettem nem is kicsit. Volt egy elbaltázott Dalvik integrácó, amit vissza kellett vonni. Ez is merítette az akkut.
A 2.3.6-os orosz ROM-omhoz képest teljesítményben ez nagyon más. Azzal még szolídabb használattal, alig ment 1,5 napot, és szinte állandóan meleg volt az akku. A spanyollal a Wi-fi gyorsan csatlakozik, tartja a jelet, a telefon működése stabil, gyors, gördülékeny, FC nem volt, hívás közben nem recseg. Eddig tetszik. Majd meglátjuk hogy jövünk be egymásnak.
ui.:
mobilarena Ace topikjában is előfordulok, Vadkörte néven.
- ata78
- 2. szint
- Készüléktípus: Samsung Galaxy S5
- Been thanked: 8 times
Sziasztok!
Olvastam az utolsó hozzászólásokat!
Be tudnátok nekem linkelni a Spanyol XWKTM romot
és a Stocklite v7.1-et??
Magyar nyelvű marad a teló??
és a Stocklite v7.1-et??
-
- Újonc
- Kapcsolat:
Spanyol XWKTM ROMata78 írta:Sziasztok!
és a Stocklite v7.1-et??
StockLite v7.1 => jelenleg az UOT Kitchen-es főrőcskézés nem megy vele, ha ez fontos, akkor StockLite v6 és indiai DDKQ8 ROM.
Igen magyar marad, mivel az alap ROM tartalmazza a magyar nyelvet, sőt, ha a készüllék SIM záras a lockot sem oldja fel. Egyébként nem spanyolul, hanem ez is ékes oxfordi angollal kommunikál veled először. Miután beállítottad a nyelvet, onnantól kezdve magyarul. Arra viszont ügyelj, hogy ez a ROM csak a GT-S5830 típusú telefonokra jó, az GT-S5830i-re NEM!
- ata78
- 2. szint
- Készüléktípus: Samsung Galaxy S5
- Been thanked: 8 times
Rendben! Köszönöm! " UOT Kitchen-es főrőcskézés nem megy" -- ez nem tudom mi úgyhogy nem fog hiányozni!rámiusz írta:Spanyol XWKTM ROMata78 írta:Sziasztok!
és a Stocklite v7.1-et??
StockLite v7.1 => jelenleg az UOT Kitchen-es főrőcskézés nem megy vele, ha ez fontos, akkor StockLite v6 és indiai DDKQ8 ROM.
Igen magyar marad, mivel az alap ROM tartalmazza a magyar nyelvet, sőt, ha a készüllék SIM záras a lockot sem oldja fel. Egyébként nem spanyolul, hanem ez is ékes oxfordi angollal kommunikál veled először. Miután beállítottad a nyelvet, onnantól kezdve magyarul. Arra viszont ügyelj, hogy ez a ROM csak a GT-S5830 típusú telefonokra jó, az GT-S5830i-re NEM!

Recovery módban kell feltenni a Stocklite v7.1-et ugye??
Tehát alap gyári szoft-->root-->stocklite v7.1!!

-
- Újonc
- Kapcsolat:
UOT Kitchen-nel lehet egyéni ROM-okhoz - pl. StockLite (bár ez egy erősen kiherélt stock ROM, nem főzött, mint pl. a Cyanogen) - egyéni dolgokat "főzni". Mint pl. kör alakú és/vagy százalékos akkuvisszajelzés, egyéni lockscreen, ikonok stb...ata78 írta: Rendben! Köszönöm! " UOT Kitchen-es főrőcskézés nem megy" -- ez nem tudom mi úgyhogy nem fog hiányozni!
Recovery módban kell feltenni a Stocklite v7.1-et ugye??
Tehát alap gyári szoft-->root-->stocklite v7.1!!
Ez egy jó leírás a használatához.
Nem, nem gyári szoft -> root ->Stocklite. Ha így csinálod nem lesz jó. Hanem gyári szoft telepítése Odinnal - onepackage, elég nehéz elrontani - wipe-ok, root, ClockWorkMod v5 telepítésre, kikapcs, Recovery módban újraindítod (ekkor már a CWM Recovery menüje jelenik meg) ezen keresztül kiválasztod az "install zip from sd card" opciót, kitallózod a Stocklite-ot, HOME-mal leOKzod, majd vársz. Nekem 5-7 percig tartott, míg telepedett, mady még majdnem 5 percig mire elindult a telefon. Belakod, használod. Ennyi.
De ha követed a linkelt oldal leírását, nem tudod elrontani.