Samsung Galaxy Ace S5830
- DAv7
- 3. szint
- Készüléktípus: GT-S5830
- Nem: Férfi
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 90 times
Re: Samsung Galaxy Ace S5830
Ha csak simán rootolni akarod, akkor van más recovery is a CWM-en kívül, amivel minden ROM-ot lehet rootolni állítólag. Nem próbáltam ki. Az XDA-s linkje EZ.
A telepítése megegyezik a CWM-ével, arra is rá lehet nyugodtan tenni.
A telepítése megegyezik a CWM-ével, arra is rá lehet nyugodtan tenni.
- Rating: 2.63%
Samsung Galaxy Ace GY.I.K. by mgTerminator
Frissülő ROM-lista Galaxy Ace-hez!! Upd.: márc.9
E-mail: profi.hun@gmail.com
MSN: dosa.david@hotmail.com
- lekka
- 2. szint
- Készüléktípus: Sony Xperia S [LT26]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 20 times
Szép munka!!!DAv7 írta:így volt időm egy kicsit elegánsabb leírást is készítenem

-
- Újonc
- Készüléktípus: Nokia 6650 SamsungGalaxy ACE
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 1 time
Szia !Probert írta: Na szia!
Most néztem be, mert elég lapos ez a fórum. A Mobilarénás fórum jobban pörög. Csak ritkán pislantok ide be. Látom sikerült felrakni a The Myth Basic-et. Ez egy stock rom rommá moddolása. Tehát sok funkció, szinte mind, megmaradt a gyáriból. Hozzáteszem, örömömre. Ez a rom egy alapos ráncfelvarráson esett át. Szóval szebb lett. A rom rootolt, tehát nem kell rootolni. Ki van benne cserélve a kernel. A Ketut féle b83-as kernel került bele. Ezzel megy döcögve a flash. Flash videókon a böngészőben a hanghoz képest lemarad a kép és lassabb. De a flash alapú reklámok mennek rendesen. Ezzel a kernellel megy a BLN is, így jelzi a két érintőgomb villogtatásával a teló a nemfogadott hívásokat és SMS-eket. Olyan progikat, aminek widgetje is van, ne tedd át az SD-re, mert nem fog megfelelően működni. Én nem csináltam semmilyen más ext particiót az SD-n és mégis minden jól működik. Nem, ez nem ICS, csak a dizájnja az. A verzió szám nem jelent semmit mert azt meg tudják a profik változtatni. Még annyit fűznék hozzá, hogy én GO Launcher EX-szel használom és nagyon jól pörög vele a teló. Jobb szerintem a gyári TW Launcher-nél. A képnézegetőjét sem használom, mert lassú. QuickPic-et használom, mert nagyon gyors, jól konfigurálható és magyarítva is van.
Remélem nem csalódsz majd ebben a rom-ban. Használd egészséggel. Én sem találtam eddig ettől jobbat.
Üdv!
Hát, arra rá i sjöttem, hogy nem működnek a widgetek mivel még az akkumulátor szintjelzőt is áttettem, és el is tűnt.De a tzöbbivel is vigyázni kell, mert áttettem a Sport Tracker programot, ami úgy tűnt megy, de amikor használni keztdtem, nem számlálta a kilómétereket. Úgyhogy gyorsan visszaraktam nagy részét, ezek után az IGO-t sem kockáztattam, nehogy akkor dögöljön be amikor egy ismeretlen helyen vagyok.
Viszont nagyon fogy az a 130 k, úgyhogy amit dav7 írt, a memória bővítése SD kártyával nagyon tetszik, ki akarom próbálni, mert gonolom ebben az esetben saját memóriának tekinti , és megy minden rendesen. Azt hiszem ma este meg is próbálom, majd beszámolok.
A Launcher ki fogom próbálni, de őszinte leszek, nemtudom hogy kell cserélni.

És persze a képnézegetőt is, mert ez tényleg lassú kicsit.
Átnézek majd a másik topicba is.

Eddig nyerő minden !!!
Üdv.,
István
-
- 2. szint
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 12 times
Launcher csere az abból áll,hogy letöltöd Marketből a launcher alkalmazást. Annyi,hogy amikor megnyomod a home gombot akkor megkérdezi,hogy melyiket használja,és felajánlja,hogy azt beállítsd alapértelmezettként (ezek után később nyilván nem kérdez majd ráSANKADI írta: Szia !
Hát, arra rá i sjöttem, hogy nem működnek a widgetek mivel még az akkumulátor szintjelzőt is áttettem, és el is tűnt.De a tzöbbivel is vigyázni kell, mert áttettem a Sport Tracker programot, ami úgy tűnt megy, de amikor használni keztdtem, nem számlálta a kilómétereket. Úgyhogy gyorsan visszaraktam nagy részét, ezek után az IGO-t sem kockáztattam, nehogy akkor dögöljön be amikor egy ismeretlen helyen vagyok.
Viszont nagyon fogy az a 130 k, úgyhogy amit dav7 írt, a memória bővítése SD kártyával nagyon tetszik, ki akarom próbálni, mert gonolom ebben az esetben saját memóriának tekinti , és megy minden rendesen. Azt hiszem ma este meg is próbálom, majd beszámolok.
A Launcher ki fogom próbálni, de őszinte leszek, nemtudom hogy kell cserélni.![]()
És persze a képnézegetőt is, mert ez tényleg lassú kicsit.
Átnézek majd a másik topicba is.:-)
Eddig nyerő minden !!!
Üdv.,
István

A memória bővítésre kíváncsi vagyok,mert tesómnak is ilyen telefonja lesz,és ha valami nem működik egyből engem fog nyaggatni,hogy oldjam meg

"Attól hogy a kacsa nem tud úszni még nem biztos,hogy a víz a hülye."
- Probert
- 1. szint
- Készüléktípus: Samsung Galaxy Ace [GT-S5830]
- Been thanked: 24 times
A gyári akkujelzőt cseréld ki %-os köraksi jelzőre a Kitchen segítségével és akkor nem kell külön app arra sem. Az enyém most így néz ki. Pont a RiGO-t, azt átteheted, nekem az simán megy az SD-ről is. Nem próbálok ki ilyen memó bővítési cuccokat, mert nem úgy van tervezve és szerintem megbolygatja a rendes működést. Az ext particiók ilyen szedett vetett próbálkozások, mert azok sem mennek mindenkinél rendesen. De ez a te dolgod, hisz a te telód és azt csinálsz vele, amit akarsz.SANKADI írta:Szia ! Hát, arra rá i sjöttem, hogy nem működnek a widgetek mivel még az akkumulátor szintjelzőt is áttettem, és el is tűnt.De a tzöbbivel is vigyázni kell, mert áttettem a Sport Tracker programot, ami úgy tűnt megy, de amikor használni keztdtem, nem számlálta a kilómétereket. Úgyhogy gyorsan visszaraktam nagy részét, ezek után az IGO-t sem kockáztattam, nehogy akkor dögöljön be amikor egy ismeretlen helyen vagyok. Viszont nagyon fogy az a 130 k, úgyhogy amit dav7 írt, a memória bővítése SD kártyával nagyon tetszik, ki akarom próbálni, mert gondolom ebben az esetben saját memóriának tekinti , és megy minden rendesen. Azt hiszem ma este meg is próbálom, majd beszámolok. A Launcher ki fogom próbálni, de őszinte leszek, nem tudom hogy kell cserélni.És persze a képnézegetőt is, mert ez tényleg lassú kicsit. Átnézek majd a másik topicba is.
:-) Eddig nyerő minden !!! Üdv., István

The Myth Basic(Holland az alap)
- DAv7
- 3. szint
Ha használod a leírásom, és ext partíciót készítes, majd arra pakolod a programokat, működni fognak a widgetek is. Én használom a Widgetsoid-ot, két widgettel, továbbá a PowerAMP-ot 1 widgettel, mintkét program a kártyán van és tökéletesen működnek a widgeteik. A hátrány annyi, hogy bekapcsoláskor egy kicsit lassabban tölti be őket.
Sajnos jobb megoldással nem álltak még elő a nagyemberek. Ezzel kell beérni. Részemről egy párszor merült fel csak gond vele. Egyszer teljesen kiürült, illetve nem ürült ki, csak megadta magát, nem tudta betölteni róla a dolgokat. Ekkor egy formázás és minden jó lett. Kiderült utána, hogy a hivatalos CM7 és hivatalos CM7 kernel páros okozta, ez még régebben volt. A másik probléma csak annyi, hogyha a dalvik-cache-t is átmozgatom az sd-kártyára, akkor hajlamos nem engedni telepíteni dolgokat. Sem Marketből, sem telefonról. Ezt könnyen meg lehet oldani, visszateszed az eredeti helyére a dalvik-cache-t és kész.(a mozgatás kb 2-3 percet vesz igénybe). Ezzel is régebben szembesültem utoljára. Már majdnem két hónapja a vo-1 féle, nemhivatalos CM7-et használom minden gond nélkül.Probert írta:Nem próbálok ki ilyen memó bővítési cuccokat, mert nem úgy van tervezve és szerintem megbolygatja a rendes működést. Az ext particiók ilyen szedett vetett próbálkozások, mert azok sem mennek mindenkinél rendesen. De ez a te dolgod, hisz a te telód és azt csinálsz vele, amit akarsz.
-
- Újonc
Szia !DAv7 írta:Ha használod a leírásom, és ext partíciót készítes, majd arra pakolod a programokat, működni fognak a widgetek is. Én használom a Widgetsoid-ot, két widgettel, továbbá a PowerAMP-ot 1 widgettel, mintkét program a kártyán van és tökéletesen működnek a widgeteik. A hátrány annyi, hogy bekapcsoláskor egy kicsit lassabban tölti be őket.
Sajnos jobb megoldással nem álltak még elő a nagyemberek. Ezzel kell beérni. Részemről egy párszor merült fel csak gond vele. Egyszer teljesen kiürült, illetve nem ürült ki, csak megadta magát, nem tudta betölteni róla a dolgokat. Ekkor egy formázás és minden jó lett. Kiderült utána, hogy a hivatalos CM7 és hivatalos CM7 kernel páros okozta, ez még régebben volt. A másik probléma csak annyi, hogyha a dalvik-cache-t is átmozgatom az sd-kártyára, akkor hajlamos nem engedni telepíteni dolgokat. Sem Marketből, sem telefonról. Ezt könnyen meg lehet oldani, visszateszed az eredeti helyére a dalvik-cache-t és kész.(a mozgatás kb 2-3 percet vesz igénybe). Ezzel is régebben szembesültem utoljára. Már majdnem két hónapja a vo-1 féle, nemhivatalos CM7-et használom minden gond nélkül.Probert írta:Nem próbálok ki ilyen memó bővítési cuccokat, mert nem úgy van tervezve és szerintem megbolygatja a rendes működést. Az ext particiók ilyen szedett vetett próbálkozások, mert azok sem mennek mindenkinél rendesen. De ez a te dolgod, hisz a te telód és azt csinálsz vele, amit akarsz.
Szerintem is megér egy próbát.
Tehát lementek mindent, elkészítem a kártyát, visszamásolok mindnet, visszateszem a kártyát.
Belépek egy terminálprogramba, ott kiadok egy - két utasítást (su,A2SD cachesd). Mert ugye ebbe a ROM.ba be van építve az A2SD, vagy a z A2SD+. (Melyik?)
Leírnád pontosan milyen parancsokat használjak? Hogy kell dalvik-cache nélkül, és azzal együtt átmozgatni?
Üdv.,
István
-
- Újonc
Nagyon jól néz ki a telód!Probert írta: A gyári akkujelzőt cseréld ki %-os köraksi jelzőre a Kitchen segítségével és akkor nem kell külön app arra sem. Az enyém most így néz ki. Pont a RiGO-t, azt átteheted, nekem az simán megy az SD-ről is. Nem próbálok ki ilyen memó bővítési cuccokat, mert nem úgy van tervezve és szerintem megbolygatja a rendes működést. Az ext particiók ilyen szedett vetett próbálkozások, mert azok sem mennek mindenkinél rendesen. De ez a te dolgod, hisz a te telód és azt csinálsz vele, amit akarsz.A launchert már felettem megválaszolták, de azért leírom én is. Telepíted a Play-ről, majd valóban a Home gombot röviden megnyomod és a felugró ablak alján beteszed pipát, hogy ne kérdezze többször, majd kiválasztod a GO-t. Ezzel megváltozik a bal érintőre tett menüd. Ott h jobra húzod azt kis felugró menüt, lesz egy nyelv választó és le tudod tölteni a magyarítását a GO-nak. Kell még hozzá a GO Launcher EX Notification is, hogy jelezze a nem fogadott hívásokat és olvasatlan sms-eket. Az bal érintő gombra megjelenő menüben ha balra húzod, akkor ott lesz egy értesítés szöveg, ahol beállíthatod, hogy mi jelezzen neked. Lehet ezeket témázni is, azokat is le lehet tölteni Play-ről. Ami helyett raksz fel progit a Play-ről, azt szedd a Titanium Backup progival. Az itteni GYÍK-ban van lista, hogy mit lehet szelektálni és a Kitchen-es köraksi szerkesztés is le van írva szájbarágósan. Ne izgulj nem áll le, ha csak felesleges progikat törölöd. Semmiből ne legyen kettő. Minek, csak foglalják a helyet.
Én megnéztem a Launchert, nem rossz, de ami fent van tonképpen ha jól tudom az ICS féle Launcher, és tetszik, nem akarom még lecserélni. A Kirchen köraksit be fogom tenni, az jó ötlet.
Üdv.,
István
- DAv7
- 3. szint
Ha CM7-es a ROM alapja, akkor Marketből csak egy programot kell letöltened, mégpedig az S2E-t, feltelepíted, bepipálod a dolgokat, majd újraindítod a telefont és elvileg kész 
Ha nem CM7-es, akkor a ROM topikjában le van írva minden, hogyan kell működésre bírni.

Ha nem CM7-es, akkor a ROM topikjában le van írva minden, hogyan kell működésre bírni.
-
- Újonc
Úgy tudom hogy a 2.3.5 és 2.3.6 stock ROM az alapja , de itt meg azt olvasom hogy benne van az A2SD scrip.DAv7 írta:Ha CM7-es a ROM alapja, akkor Marketből csak egy programot kell letöltened, mégpedig az S2E-t, feltelepíted, bepipálod a dolgokat, majd újraindítod a telefont és elvileg kész
http://www.themythace.com/the-myth.html
Akkor majd elmegyek a topicjába, ha nem sikerül, köszi !