Samsung Galaxy Ace S5830

Samsung márkájú készülékek témái
Mendra
Újonc
Újonc
Készüléktípus: SGA
Nem: Férfi
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times

Re: Samsung Galaxy Ace S5830

Hozzászólás Szerző: Mendra »

Nekem eddig ez jött be : http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1321503 minden benne van,ami szem szájnak ingere...ha valaki nem szereti a fözött romokat,akkor ez kiváló választás...viszont az a veszélye,hogy ha egyetlen lépést is elrontunk,akkor kezdhetjük elölröl a flashelést :) Ha valakinek kedve szottyan kipróbálni,javaslom az egyik hszben lévö gyorsitott lépéseket :D :

Kell az alap DDKQ6-os rom és egy factory reset na és persze a CWM...majd...

...Boot into recovery.. Clear Cache and Dalvik Cache.. Then mount System.. Then flash OS 2.3.4 S5830DDKQ6_Deodex_full.zip.. Dont reboot or leave recovery yet.. Flash Flash DDKQ6-services.zip.. Dont reboot or leave recovery yet.. Flash CF-Root(b-82 ex and then b82-ex-fixed).. Then reboot.. Will take a lot of time to boot.. Don't worry.. Once booted extract the contents of DDKQ6 Overscroll + CRT Animation + Battery Mod.zip to /system/framework.. Change permissions appropriately.. Then edit build.prop.. Then reboot.. Done.. ;)
Probert
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy Ace [GT-S5830]
Has thanked: 7 times
Been thanked: 24 times

Hozzászólás Szerző: Probert »

Mendra írta:Nekem eddig ez jött be : http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1321503 minden benne van,ami szem szájnak ingere...ha valaki nem szereti a fözött romokat,akkor ez kiváló választás...viszont az a veszélye,hogy ha egyetlen lépést is elrontunk,akkor kezdhetjük elölröl a flashelést :) Ha valakinek kedve szottyan kipróbálni,javaslom az egyik hszben lévö gyorsitott lépéseket :D :
Kell az alap DDKQ6-os rom és egy factory reset na és persze a CWM...majd...
...Boot into recovery.. Clear Cache and Dalvik Cache.. Then mount System.. Then flash OS 2.3.4 S5830DDKQ6_Deodex_full.zip.. Dont reboot or leave recovery yet.. Flash Flash DDKQ6-services.zip.. Dont reboot or leave recovery yet.. Flash CF-Root(b-82 ex and then b82-ex-fixed).. Then reboot.. Will take a lot of time to boot.. Don't worry.. Once booted extract the contents of DDKQ6 Overscroll + CRT Animation + Battery Mod.zip to /system/framework.. Change permissions appropriately.. Then edit build.prop.. Then reboot.. Done.. ;)
Valami képet tudnál linkelni, vagy ez nem külcsínyben szép, szem szájnak ingere, hanem programokban? :hmm2:
Tud magyarul mindenhol, vagy olyan mint a CM7-es, hogy a beállítások fele angol?
The Myth Basic(Holland az alap)
Mendra
Újonc
Újonc

Igen ez nem külcsinyben más,hanem egy kiegészitett DDKQ6-os stock rom...deodex,BLN control,túlgörgetési világitás,tweakek,ext4,battery mod,CRT anim...maga az alap romról is sok jót olvasi,de igy még érdekesebb...quadrantban 1400-1500 pontot ért el nálam és stabil...köze nincs a CM7-hez,teljesen magyar,kivéve az appokat,mint pl.a tweaks,ext4 manager stb...kicsit összetettebb a flashelése,de mivel benne van minden,ami egyébként csak a fözött romokat jellemzi,igy én az ICS megjelenéséig,nem is nyúlok hozzá...hozzáteszem jómagam is elrontottam,igy legalább ötször húztam újra az alap romot,mire sikerült..:D
Probert
1. szint
1. szint

Mendra írta:Igen ez nem külcsinyben más,hanem egy kiegészitett DDKQ6-os stock rom...deodex,BLN control,túlgörgetési világitás,tweakek,ext4,battery mod,CRT anim...maga az alap romról is sok jót olvasi,de igy még érdekesebb...quadrantban 1400-1500 pontot ért el nálam és stabil...köze nincs a CM7-hez,teljesen magyar,kivéve az appokat,mint pl.a tweaks,ext4 manager stb...kicsit összetettebb a flashelése,de mivel benne van minden,ami egyébként csak a fözött romokat jellemzi,igy én az ICS megjelenéséig,nem is nyúlok hozzá...hozzáteszem jómagam is elrontottam,igy legalább ötször húztam újra az alap romot,mire sikerült..:D
Ehhez, mivel Ext4, a memkarit is nullázni kell, vagy az maradhat a régi?
Mert nekem telepítve van két navigációs program és annak az alapkönyvtárai a memkarin vannak. Nem akarnék megint kínlódni a telepítésével és beállításával. A CRT anim sem érdekelne, de annyi kérdésem lenne, hogy a Tweakek, azok mik? Mert mondod, hogy azok angolul vannak. Azokban kell állítani egyébként valamit, vagy csak feltelepülnek, aztán csókolom?
Még erősen gondolkodom a telepítésén, ha ennyire szivatós, meg egyébként sem értek sajnos englisül :) . Esetleg leírnád a linkelt oldal alapján, hogyan, milyen sorrendben mit kell csinálni? A ddkq6 meg van a gépemen, annak telepítése megy.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Probert 2011-12-18 vas. 16:37:12-kor.
szabox
2. szint
2. szint
Has thanked: 20 times
Been thanked: 65 times

Hozzászólás Szerző: szabox »

Mendra írta:Igen ez nem külcsinyben más,hanem egy kiegészitett DDKQ6-os stock rom...deodex,BLN control,túlgörgetési világitás,tweakek,ext4,battery mod,CRT anim...maga az alap romról is sok jót olvasi,de igy még érdekesebb...quadrantban 1400-1500 pontot ért el nálam és stabil...köze nincs a CM7-hez,teljesen magyar,kivéve az appokat,mint pl.a tweaks,ext4 manager stb...kicsit összetettebb a flashelése,de mivel benne van minden,ami egyébként csak a fözött romokat jellemzi,igy én az ICS megjelenéséig,nem is nyúlok hozzá...hozzáteszem jómagam is elrontottam,igy legalább ötször húztam újra az alap romot,mire sikerült..:D
Végignéztem a XDA-n a folyamatot... hát, egy alap 2.3.5 stock rom a kernelpiszkával, BLN Control Pro-val tudja a nagy részét ennek... Annyi, hogyha CRT anim kell, akkor le kell cserélni a frameworkot valami más 2.3.5-ös buherált romból... Persze, alapból nincs ext4 meg deodex így... Alapvetően, én nem vagyok ilyen eredmény őrűlt, szal nekem mindegy mennyit ér ek egy a különböző teszt progikba, ez akkor is csak egy középkategóriás telefon... :) Régen meg voltam húzatva, hogy folyton telepítettem, meg minden... most megtaláltam ezt a KS2-őt, ami nálam bevált és nem nagyon foglalkozok már ezzel... összeraktam egy elég jó ki konfigot magamnak és azt szoktam visszatenni, ha valami bibi van, de komolyabban nem szórakozok a rendszerrel...
Persze, olykor kipróbálok még új romokat, de már nem hat meg annyira ez az egész "tuningoljam a telefont" téma... ICS - hát, nekem nem jön be a launcher-e és nem sokban néz ki másabbul, mint a jelenlegik... max, ha touchwizet lehet rá tenni, mert nekem bejön... :) Persze, teljesítményben megint más, mert lehet jobban, optimálisabban kihasználná a telefont adottságait... Valszeg, akkor szánnám rá magam egy ICS frissítésre (ha lesz ace-re), ha már elég megbízható lenne és pozitívak lennének a visszajelzések róla...
Probert
1. szint
1. szint

szabox írta:Végignéztem a XDA-n a folyamatot... hát, egy alap 2.3.5 stock rom a kernelpiszkával, BLN Control Pro-val tudja a nagy részét ennek... Annyi, hogyha CRT anim kell, akkor le kell cserélni a frameworkot valami más 2.3.5-ös buherált romból... Persze, alapból nincs ext4 meg deodex így... Alapvetően, én nem vagyok ilyen eredmény őrűlt, szal nekem mindegy mennyit ér ek egy a különböző teszt progikba, ez akkor is csak egy középkategóriás telefon... :) Régen meg voltam húzatva, hogy folyton telepítettem, meg minden... most megtaláltam ezt a KS2-őt, ami nálam bevált és nem nagyon foglalkozok már ezzel... összeraktam egy elég jó ki konfigot magamnak és azt szoktam visszatenni, ha valami bibi van, de komolyabban nem szórakozok a rendszerrel...
Persze, olykor kipróbálok még új romokat, de már nem hat meg annyira ez az egész "tuningoljam a telefont" téma... ICS - hát, nekem nem jön be a launcher-e és nem sokban néz ki másabbul, mint a jelenlegik... max, ha touchwizet lehet rá tenni, mert nekem bejön... :) Persze, teljesítményben megint más, mert lehet jobban, optimálisabban kihasználná a telefont adottságait... Valszeg, akkor szánnám rá magam egy ICS frissítésre (ha lesz ace-re), ha már elég megbízható lenne és pozitívak lennének a visszajelzések róla...
Nekem jelenleg, mint a lábjegyzetben is írom, Holland 2.3.5 van fenn, és nagyon jól belaktam én is a telót. Semmi bajom nincs vele, de ez a BLN kontroll izgatja a fantáziám. Mert qvára idegesítő, ha a szobában hagyom a telót és érte megyek, folyton nézegetni kell, hogy hívtak e. Eddig nem találtam működőt.
Akkor te pl. nem ajánlod, feleslegesnek tartod a telepítést, ha már egy rom bevált és belakott?
szabox
2. szint
2. szint

Probert írta:
szabox írta:Végignéztem a XDA-n a folyamatot... hát, egy alap 2.3.5 stock rom a kernelpiszkával, BLN Control Pro-val tudja a nagy részét ennek... Annyi, hogyha CRT anim kell, akkor le kell cserélni a frameworkot valami más 2.3.5-ös buherált romból... Persze, alapból nincs ext4 meg deodex így... Alapvetően, én nem vagyok ilyen eredmény őrűlt, szal nekem mindegy mennyit ér ek egy a különböző teszt progikba, ez akkor is csak egy középkategóriás telefon... :) Régen meg voltam húzatva, hogy folyton telepítettem, meg minden... most megtaláltam ezt a KS2-őt, ami nálam bevált és nem nagyon foglalkozok már ezzel... összeraktam egy elég jó ki konfigot magamnak és azt szoktam visszatenni, ha valami bibi van, de komolyabban nem szórakozok a rendszerrel...
Nekem jelenleg, mint a lábjegyzetben is írom, Holland 2.3.5 van fenn, és nagyon jól belaktam én is a telót. Semmi bajom nincs vele, de ez aBLN kontrol izgatja a fantáziám. Mert qvára idegesítő, ha a szobában hagyom a telót és érte megyek, folyton nézegetni kell, hogy hívtak e. Eddig nem találtam működőt.
Akkor te pl. nem ajánlod, feleslegesnek tartod a telepítést, ha már egy rom bevált és belakott?
Nyugodtan kipróbálhatod a BLN Control Pro-val, az ilyen buherált romokból pl kiszedhető (system/app-ból)... meg a NoLED is jó alkalmazás ilyen jelzésre... Ha a kernelpiszaka fent van, akkor a BLN megyen.. nekem hívésra villogot sms-re nem...

Nem tartom feleslegesnek, de én nem csinálnám meg magamnak, én elvagyok ezzel is... Ez a DDKQ6-os alapjába, azokat a cuccokat tudja, mint egy CM7 vagy más, buherált rom, csak más az alapja és sokat kell szívni, mire feltelepíted... Alapjába egy XDA-n lévő 2.3.5-re épült romok nagy része tudja ezeket és azokat csak recoveryből kell feltolni és semmi ilyen macera, mint amit Mendra fentebb leírt...
Pl: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1216700
These users thanked the author szabox for the post:
Probert (2011-12-18 vas. 17:11:11)
Rating: 2.63%
Probert
1. szint
1. szint

szabox írta:Nyugodtan kipróbálhatod a BLN Control Pro-val, az ilyen buherált romokból pl kiszedhető (system/app-ból)... meg a NoLED is jó alkalmazás ilyen jelzésre... Ha a kernelpiszaka fent van, akkor a BLN megyen...
Nekem volt fenn a kernelpiszka, de valami gebasz volt vele és újrahúztam a romot. Kövinek meg nem tettem fel megint. Ne kérdezd mi volt vele a bajom, már nem emlékszem. De azt tudom, hogy valami működésbeli hiba volt.
Ha fel is teszem megint, akkor csak akkor, ha biztosan megy a BLN jelzés teljesen. Mint írod neked sem műxik, csak a hívást jelzi. Hogyan lehet kiszedni belőle dolgokat? Még sosem csináltam. A NoLed meg azért nem tetszik, mert a nagyobb fogyasztású kijelzőt használja jelzésre.
szabox
2. szint
2. szint

Probert írta:
szabox írta:Nyugodtan kipróbálhatod a BLN Control Pro-val, az ilyen buherált romokból pl kiszedhető (system/app-ból)... meg a NoLED is jó alkalmazás ilyen jelzésre... Ha a kernelpiszaka fent van, akkor a BLN megyen...
Nekem volt fenn a kernelpiszka, de valami gebasz volt vele és újrahúztam a romot. Kövinek meg nem tettem fel megint. Ne kérdezd mi volt vele a bajom, már nem emlékszem. De azt tudom, hogy valami működésbeli hiba volt.
Ha fel is teszem megint, akkor csak akkor, ha biztosan megy a BLN jelzés teljesen. Mint írod neked sem műxik, csak a hívást jelzi. Hogyan lehet kiszedni belőle dolgokat? Még sosem csináltam. A NoLed meg azért nem tetszik, mert a nagyobb fogyasztású kijelzőt használja jelzésre.
Pl ha ilyen recoveryből flashelhető romot letöltesz, akkor egy Total Commanderrel belemész és a system/apps-ból ki lehet tömöríteni... Vagy egy WinZip-pel...

A fent említett Glsm-t rom-ban is csak a támogatás van, szal be kell szerezni máshonnan a BLN Control Pro-t, a DDKQ6-nál is ezt írja. (Vedd meg marketen)... Ha neten szét nézel, akkor meg lehet találni a BLN Control Pro appot... Persze, az lenne a hivatalos, ha megvennéd, de kipróbálni így is jó lehet. :)

NoLed-ból az új verzió is annyira meríti az akksit? Azt még nem próbáltam...
Mendra
Újonc
Újonc

Nem tartom feleslegesnek, de én nem csinálnám meg magamnak, én elvagyok ezzel is... Ez a DDKQ6-os alapjába, azokat a cuccokat tudja, mint egy CM7 vagy más, buherált rom, csak más az alapja és sokat kell szívni, mire feltelepíted... Alapjába egy XDA-n lévő 2.3.5-re épült romok nagy része tudja ezeket és azokat csak recoveryből kell feltolni és semmi ilyen macera, mint amit Mendra fentebb leírt...
Pl: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1216700

Hát igen sokat kell szivni,de azért is linkeltem be azt a bizonyos hszt,ami egy picit egyszerübbé teszi a flashelést...viszont ha sikerült,minden müködik...a holland 2.3.5 nekem nem jött be sajnos,a lassú éledés,no meg nekem túl "nyers" :) hiányoznak azok a funkciók,amiket már megszoktam és egy picit konfortosabbá teszi a telefont.A fözött romoknál meg ugye az a gond,hogy egyéni elképzelés alapján készülnek,ami nekünk nem biztos,hogy megfelel...pl a frameworkok,appok...no meg a stabilitás sem a legjobb.
Amit linkeltél Glsmt,én is gondoltam rá,de hiányzik a 2.3.5 linkje...
Válasz küldése

Vissza: “Samsung”