A Mac-hez nem tudok hozzászólni, PC-n a Kies az, ami felpakolja a drivereket, illetve a samsung honlapjáról letölthető a driver hozzá.saderush írta:Köszi az ötletet. A másik problémám, hogy a telefon még garanciális, ezt nem szeretném elveszíteni, mert 2 év van rá. Ez befolyásolja? Ill. Mac-en az istenért sem sikerült felismertetni a telefont még háttér tárként sem, így csak blutoothal tudom csak a cuccokat rámásolni. Erre esetleg valami ötlet? (Még Parallels-el futtatot Win. XP-vel sem megy a felismertetés)
Esetleg alaposabban tudnak itt segíteni, ha beírod a profilodba, vagy aláírásba, hogy milyen rom van az SGS-eden. (*#1234#)
A garancia relatív fogalom, mivel maga a PDA megadja a lehetőséget, hogy úgy bütyköld, ahogy akarod, hiszen ezért nyílt, nem igazán látok érvet a garancia elutasítására, főleg ha kiessel frissíted a ROM-ot (sehol nem láttam még leírva, hogy csak KIES-sel szabad...). Viszont ha nem, annak sincs semmi nyoma, már ha gyári ROM-ot rak fel az ember, ha meg féltégla lesz belőle, a mobilszolgáltató sem tudja kiolvasni belőle, hogy épp mi van rajta (mellesleg rommal kapcsolatban sosem hallottam még féltégláról, mindig megoldódik a probléma).
Én is T-s vagyok, a telefon Product kódja TMH maradt (T-mobile Hungary), de ez is vicces, hiszen bármikor át lehet írni bármire. Két dolog lehet az, ami maradandó, és utólag észrevehető a szervízben:
1 ha függetlenítetted és úgy csesződik el, te nem tudod megcsinálni, de a szervíz bele tud mászni.
2. Ha egy sz@r ROM-tól elmászik az IMEI, és nincs backup, nem tudod visszacsinálni (ebben az a vicces, hogy egyik fórumtársnak pont a KIES vitte el az IMEI-t).
Megelőzés: rootolni a telefont , és az egész /efs mappát kimásolni és megőrizni, és nem kapkodni az új ROMOK felrakásával...néhány nap, és úgyis kiderül, hogy milyen problémák vannak vele...
Mivel én semmi olyat nem csinálok, ami nem szabad, így a garanciám nem veszik el. Egyébként érdemes olvasni a garanciafeltételeket, abból kiderül, mit nem lehet csinálni. (pl. a diótörés SGS-sel kifejezetten kerülendő)