Samsung Galaxy S - trükkök, modding, romolás

Samsung márkájú készülékek témái
marcedli
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy S+Nokia E52
Has thanked: 0
Been thanked: 3 times

Re: Samsung Galaxy S-trükkök,modding,romolás

Hozzászólás Szerző: marcedli »

saderush írta:Köszi az ötletet. A másik problémám, hogy a telefon még garanciális, ezt nem szeretném elveszíteni, mert 2 év van rá. Ez befolyásolja? Ill. Mac-en az istenért sem sikerült felismertetni a telefont még háttér tárként sem, így csak blutoothal tudom csak a cuccokat rámásolni. Erre esetleg valami ötlet? (Még Parallels-el futtatot Win. XP-vel sem megy a felismertetés)
A Mac-hez nem tudok hozzászólni, PC-n a Kies az, ami felpakolja a drivereket, illetve a samsung honlapjáról letölthető a driver hozzá.

Esetleg alaposabban tudnak itt segíteni, ha beírod a profilodba, vagy aláírásba, hogy milyen rom van az SGS-eden. (*#1234#)

A garancia relatív fogalom, mivel maga a PDA megadja a lehetőséget, hogy úgy bütyköld, ahogy akarod, hiszen ezért nyílt, nem igazán látok érvet a garancia elutasítására, főleg ha kiessel frissíted a ROM-ot (sehol nem láttam még leírva, hogy csak KIES-sel szabad...). Viszont ha nem, annak sincs semmi nyoma, már ha gyári ROM-ot rak fel az ember, ha meg féltégla lesz belőle, a mobilszolgáltató sem tudja kiolvasni belőle, hogy épp mi van rajta (mellesleg rommal kapcsolatban sosem hallottam még féltégláról, mindig megoldódik a probléma).
Én is T-s vagyok, a telefon Product kódja TMH maradt (T-mobile Hungary), de ez is vicces, hiszen bármikor át lehet írni bármire. Két dolog lehet az, ami maradandó, és utólag észrevehető a szervízben:
1 ha függetlenítetted és úgy csesződik el, te nem tudod megcsinálni, de a szervíz bele tud mászni.
2. Ha egy sz@r ROM-tól elmászik az IMEI, és nincs backup, nem tudod visszacsinálni (ebben az a vicces, hogy egyik fórumtársnak pont a KIES vitte el az IMEI-t).

Megelőzés: rootolni a telefont , és az egész /efs mappát kimásolni és megőrizni, és nem kapkodni az új ROMOK felrakásával...néhány nap, és úgyis kiderül, hogy milyen problémák vannak vele...

Mivel én semmi olyat nem csinálok, ami nem szabad, így a garanciám nem veszik el. Egyébként érdemes olvasni a garanciafeltételeket, abból kiderül, mit nem lehet csinálni. (pl. a diótörés SGS-sel kifejezetten kerülendő)
wandamme
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia 6630
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: wandamme »

még ez a telefon jobban érdekelne mint a galaxy s valaki tudja lehet -e kapni Magyarországon???!!!
link:
http://mobilarena.hu/hir/galaxy_beam_ne ... _halo.html :taps1:
kisdobos
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Galaxy Note4
Has thanked: 55 times
Been thanked: 6 times

Hozzászólás Szerző: kisdobos »

marcedli írta:
kisdobos írta: Segítenél hogy ez a mentés hogy működik? Hogy kezdjek hozzá? Esetleg egy link? Köszi.
Én egy kicsit komplexebb dolgot ajánlanék, mivel én nem a sima JPM-et használom de a megoldás működik, és szerintem veszélytelen, bár az ördög nem alszik.
Ez megy a JPM, JP6 és a JPM/JP6 multinational romokon.

1. Ellenőrizd, hogy megy-e a 3gombos recovery/download mód a PDA-n. (Rec: hard gomb+hangerő fel+power, download: hard gomb+hangerő le+power). Ne ijedj meg, a download módból csak akksi-kivétellel tudsz kilépni ilyenkor, a recovery módban a hangerő gombokkal tudsz mászkálni, a hard gombbal kiválasztasz, de rányomhatsz bármire, mindig kér megerősítést.
1.5 Ha nem megy, akkor nézelődj itt: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=785201
2. Ha igen, akkor szedd le az Odin-t: http://www.megaupload.com/?d=GKFPTC68
3. Szedd le a Sztupy-féle lagfix kernelt: http://android.sztupy.hu/dl/Universal_l ... PM_0.3.tar
4. Vedd ki a SIM-et és az SD-kártyát (elhagyható, én nem szoktam, de jobb a biztonság)
5. Tedd vissza az akksit
5.5 Imádkozz egy kicsit.
6. Indítsd el a gépen az ODIN-t
7. Tallózd be a PDA-hoz az Universal_lagfix_kernel_JPM_0.3.tar fájlt
8. Győződj meg róla, hogy a re-partition nincs kipipálva
9. Indítsd el az SGS-t download módban (hard+hangle+power), ha megy, akkor egy sárga jelzőtáblát látsz
10. dugd az SGS-t az USB-re
11. Várd meg, amíg a megfelelő driverek felmásznak, ha minden ok, az Odinban az első négyzet alatt bal fent COM# lesz és sárga színű
12. Nyomd meg a Start gombot
13. Ha minden ok, az első négyzet zöld lesz PASS felirattal, a PDA újraindul.
14. Kapcsold ki a PDA-t, húzd le az USB-ről
15.Indítsd Recovery módban (hard+hangfel+power)
16 a menüben Advanced ULK features-ben Install superuser (mindegy melyik), ezáltal rootolva lesz a PDA
17. Innentől kezdve azt csinálsz, amit akarsz, lehet:
backupolni a backup/restore menüben
lagfixet feltenni (én az advanced all ext4-et használom) lagfix előtt enm kell külön backup, automatikusan csinálja)

Ha minden igaz, a programjaid és beállításaid megmaradnak, nekem nem volt semmi gond vele.
További infók magyarul erről: http://pdafanclub.com/forum/index.php?topic=2714.0
és angolul: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=814228

Szerintem veszélytelen. Ismert bug, hogy ha valaki all JFS-lagfixet tesz fel, gondjai támadnak az időzónák automatikus beállításával, bár nem mindenkinek
A lagfix jó, hasznos, csak kicsit zabálja az akksit, legjobban az ext4, de reggeltől estig kibírja átlag használat (bár ez relatív) mellett így is

Ha csak sima clockworkmodot akarsz (CWM), akkor elég rootolni a PDA-t, aztán marketről leszedni a CWM-et, nem tudom, hogy hol tart a projekt, én azt nem próbáltam, de ha valaki igen, abban is tudhat segíteni.
Elsőre rémisztő lehet, amit leírtam, de ha csináltál már/csinálsz romfrissítést Odinnal, akkor ismerős lesz a terep, semmi nagy varázslás nincs benne, azért angolul nem árt tudni kicsit hozzá...

Ha valami gáz van, küldj mailt a nagyhadnagykukacgmailpontcomra, amiben tudok, segítek. Ha valami nagyon félremenne, újra lehet rakni a romokat.

Ha érdeklődsz, mi is az, amit csináltál, ez egy nagyon jó FAQ angolul, jobban érted utána a PDA-dat, mint előtte: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=723596
Akkor ez egy rendszermentés?
Rom: NG1
marcedli
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy S+Nokia E52

Hozzászólás Szerző: marcedli »

Nem csak az. Ez a clockworkmod recovery alternatív telepítési módja, plusz lagfix.
Biztonságos és jó, működik. Én ezt tudom neked leírni, nekem így megy. A CWM segítségével a teljes rendszert lemented, pont mint a ghost a windowson.
Lehet máshogy is, ha valaki tudja, majd leírja neked, én így csináltam.
saderush
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy S GTI9000

Hozzászólás Szerző: saderush »

Sziasztok!
Az normális, hogy amióta ki factory reseteltem megint a telóm, az óta nem tudok belépni a marketbe? Azt mondja nincs netem, ellenőrizzem a kapcsolatot, de hát van net, mert más minden megy, csak a market nem! Van valami ötletetek?

Előre is köszönöm!

(Samsung Galaxy S)
Samsung Galaxy S

2.3.2
I9000XXJVE
Kernel: 2.6.35.7 root@DELL101
Build Number: GINGERBREAD.XWJV1
szutty
3. szint
3. szint
Készüléktípus: SGS 4 SGS 4 mini Note 10.1
Has thanked: 66 times
Been thanked: 82 times

Hozzászólás Szerző: szutty »

saderush írta:Sziasztok!
Az normális, hogy amióta ki factory reseteltem megint a telóm, az óta nem tudok belépni a marketbe? Azt mondja nincs netem, ellenőrizzem a kapcsolatot, de hát van net, mert más minden megy, csak a market nem! Van valami ötletetek?

Előre is köszönöm!

(Samsung Galaxy S)
A market szokott sz.rakodni, mostanában elég sűrűn.
SGS 4 mini: stock
SGS 4:Wanam 1.5
Note 10.1: stock + root
laca71
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Samsung Note 2

Hozzászólás Szerző: laca71 »

Sziasztok !

Van ennél a Rom-nál jobb, ajánlottabb a jelenlegi pillanatban:

I9000XXJPM

FROYO.XWJP6

Mi a véleményetek ?

Laca
saderush
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy S GTI9000

Hozzászólás Szerző: saderush »

szutty írta:
saderush írta:Sziasztok!

Előre is köszönöm!

(Samsung Galaxy S)
A market szokott sz.rakodni, mostanában elég sűrűn.
Akkor megint nem én vagyok a lúzer! :) Remélem...! :D
Samsung Galaxy S

2.3.2
I9000XXJVE
Kernel: 2.6.35.7 root@DELL101
Build Number: GINGERBREAD.XWJV1
qpica
2. szint
2. szint
Készüléktípus: n7100
Nem: Férfi
Has thanked: 5 times

Hozzászólás Szerző: qpica »

laca71 írta:Sziasztok !

Van ennél a Rom-nál jobb, ajánlottabb a jelenlegi pillanatban:

I9000XXJPM

FROYO.XWJP6

Mi a véleményetek ?

Laca
Még nincs!
kisdobos
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Galaxy Note4
Has thanked: 55 times
Been thanked: 6 times

Re: Samsung Galaxy S - trükkök, modding, romolás

Hozzászólás Szerző: kisdobos »

Érdekes dologban volt részem. A pc kódot akartam visszaállítani itt a fórumon írta ha jól emlékszem reddoors hogy kell csinálni.
Hozzá kell tennem hogy a telefont függetlenül vettem a pc kód az mégis PAN volt, ezt utólag tudtam megnézni a (.nv_data.bak) fájlból mert ugye előtte nem nézegettem de ekkor már KOR volt a pc-kód. Amikor átíródott KOR-ra a pc kód nem zárt le a telefon, tehát biztos hogy nem volt függő előtte sem, de azért a frissítés után számoltam egy nck-t halva hogy sok embernek lezárt a kicsike, biztos ami biztos. Most ahogy a pc kódot PAN-ra akartam visszaírni, mivel ez volt elméletileg a gyári atírtam a (nv_data.bin)-be két helyen a (mps_code.dat)-ba egy helyen újraindít és láss csodát a kicsike lezárt. Beírtam a előtte SZERENCSÉRE kiszámolt NCK-t így fel tudtam oldani. Most akkor függő vagy független volt a telefonom gyárilag? Megjegyzem függetlennek vettem a három betűs gsm-nél samu garanciával. Most akkor milyen pc-kódot írjak be a HEx editorba mert visszatettem az egész EFS mappát és így megint KOR lett. Tudom hogy nincs nagy jelentősége de azt szeretem ha minden a helyén van. Előre is köszönöm a segítséget. Mégvalami most próbáltam hogy a két fájlba most beírtam a XEH kódot a megfelelő helyre, újraindít és kérte az nck. A pc kódom meg PAN-ra íródott ez hogy lehet mikor én XEH-t adtam meg neki, előtte meg KOR volt. Vagy átírjam a .nv_data.bak-ba is XEH-ra? Most megint megnéztem és a nv_data.bin fájlba a pc kódot felülírta a rendszer PAN-ra újraindítás után. Csak azt nem értem hogy a KOR-t miért nem írja felül?
Rom: NG1
Válasz küldése

Vissza: “Samsung”