Samsung Galaxy S - trükkök, modding, romolás
-
- 1. szint
- Készüléktípus: Nokia 6630
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Samsung Galaxy S-trükkök,modding,romolás
nem ide tartozik de most olvastam lesz sasmsung galaxy s 2 :A Samsung Galaxy S2 tehát várhatóan 4,3 hüvelykes, 1280x720 képpontos Super AM-OLED érintőkijelzőt, 1080p felbontású HD videók rögzítésre alkalmas 8 megapixeles autofókuszos kamerát, 2 GHz-es processzort, 1 GB RAM-ot, 1 GB ROM-ot, 32 GB belső memóriát stb ez azért kicsit húzos lenne. csak valyon mikor jön ki???! 

- Macika
- 6. szint
- Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
- Nem: Férfi
- Has thanked: 321 times
- Been thanked: 605 times
2013-ban...wandamme írta:nem ide tartozik de most olvastam lesz sasmsung galaxy s 2 :A Samsung Galaxy S2 tehát várhatóan 4,3 hüvelykes, 1280x720 képpontos Super AM-OLED érintőkijelzőt, 1080p felbontású HD videók rögzítésre alkalmas 8 megapixeles autofókuszos kamerát, 2 GHz-es processzort, 1 GB RAM-ot, 1 GB ROM-ot, 32 GB belső memóriát stb ez azért kicsit húzos lenne. csak valyon mikor jön ki???!
Üzemanyagcellával.
Mert 2 GHz-es processzor igen soká lesz még a csúcsmobilokban.
Az 1080p-s felvétel meg netto butaság (EZ BIZTOS), komolyabb kamerák általában csak interlaced videot vesznek, 3,5-4 MB 1 mp rögzített video, azaz 10 mp 35-40 MB, 1 perc 220-240 MB.
Szerintem valaki kivetítette a vágyait, de különösebb technikai tudása nem volt a témában.
Esetleg egy linket tudnál adni?
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Sir Winston Churchill
- tomika085
- 4. szint
- Készüléktípus: Samsung S7 Edge
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 24 times
Pontosan.Én olvastam valahol hogy még csak most tervezik 1.5GHz-es procikat mobilokba,ami azt jelenti hogy jövő év vége szerintem,de az sem biztosMacika írta:2013-ban...wandamme írta:nem ide tartozik de most olvastam lesz sasmsung galaxy s 2 :A Samsung Galaxy S2 tehát várhatóan 4,3 hüvelykes, 1280x720 képpontos Super AM-OLED érintőkijelzőt, 1080p felbontású HD videók rögzítésre alkalmas 8 megapixeles autofókuszos kamerát, 2 GHz-es processzort, 1 GB RAM-ot, 1 GB ROM-ot, 32 GB belső memóriát stb ez azért kicsit húzos lenne. csak valyon mikor jön ki???!
Üzemanyagcellával.
Mert 2 GHz-es processzor igen soká lesz még a csúcsmobilokban.
Az 1080p-s felvétel meg netto butaság (EZ BIZTOS), komolyabb kamerák általában csak interlaced videot vesznek, 3,5-4 MB 1 mp rögzített video, azaz 10 mp 35-40 MB, 1 perc 220-240 MB.
Szerintem valaki kivetítette a vágyait, de különösebb technikai tudása nem volt a témában.
Esetleg egy linket tudnál adni?

Múlt: Nokia 3310, Nokia 3410, Samsung X660, Samsung E250, Nokia N95 8Gb, Nokia N96, Samsung I9000.
Jelen: Samsung Galaxy S7 Edge, Galaxy S4, Galaxy S4 Mini, Nokia N80
Jelen: Samsung Galaxy S7 Edge, Galaxy S4, Galaxy S4 Mini, Nokia N80
- Macika
- 6. szint
- Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
- Has thanked: 321 times
- Been thanked: 605 times
A magyar oldal nem elérhető, de a külföldin ez szerepel főcímnek:wandamme írta:itt olvatam erről:http://mobilarena.hu/hir/samsung_galaxy ... esszo.html meg itt:http://www.slashgear.com/samsung-galaxy ... e-0592814/
"Samsung Galaxy S2 i9200 tipped: 2GHz, 720p Super AMOLED display and more"
Magyarul az van, amit én írtam, valaki (*.ru) mert nagyot álmodni...
720p-s S-AMOLED-et vizionált, de fogalma nincs az AMOLED gyártási korlátairól.
Meg valószínűleg arról sem, hogy a Samsung AMOLED-kapacitása előre el van adva jóelőre, nem győznek eleget gyártani belőle, ezért is nem kapott pl. AMOLED-et az új HTC Desire HD.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Sir Winston Churchill
-
- 3. szint
- Készüléktípus: Galaxy Note4
- Has thanked: 55 times
- Been thanked: 6 times
Segítenél hogy ez a mentés hogy működik? Hogy kezdjek hozzá? Esetleg egy link? Köszi.marcedli írta:De van, clockworkmod recovery-nek hívják/ nandroid backup-nak.kisdobos írta:Nincs olyan lehetőség mint a windows-nál a ghost lementi a már készre alkotott rendszert?
A másik hogy a task killernél miket kell védetté tenni ami a rendszer működéséhez kell? Képernyőmentést csinálnátok a védett alkalmazásokról? Köszi.
Mindegy, hogy mit teszel védetté, és mit zársz be, ha szüksége van rá az androidnak, újraindít minden process-t, ez nem olyan, mint a windows task manager:-)
De az átláthatóság kedvéért egy lista, hogy nálam mi védett (Froyo):
Tárolónaptár
feladatkezelő
drmprotected storage
sns
snsAccount
com.sec.android.app.screencapture
Astro
Smart keyboard pro
Hívásbeállítások
+ az aktív live wallpaper
Ezek egy része pusztán az áttekinthetőség miatt került védett státuszba, mivel állandóan újraindítja a PDA, szóval így egyszerűbb elrejteni a listában.
Rom: NG1
-
- 1. szint
- Készüléktípus: Samsung Galaxy S GTI9000
Sziasztok!
Úgy jártam, hogy ajánlották ezt az OCLF cuccot. Felraktam, nem tudtam milyen sorrenben kell felrakni a cuccot, így össze vissza mindent telepítettem. Az óta a telefon iszonyat lassú lett,ezért leszedtem az OCLF cuccot, valamint a telót is factory reseteltem, mert nem akart jó lenni. Az óta felraktam pár progit játékot, de a mai nap folyamán olyant csinált a teló, hogy egyszerűen kikapcsolt, majd csak az akksi kivétele után tudtam újra bekapcsolni, ez mellett ma csörgött a telefon, amire egyáltalán nem reagált a teló, csak rezgett. Ismét akksi ki, majd csak ez után tért magához! Iszonyat lassú a teló és nem tudom, hogy mit kezdjek vele. Ez egy Samsung Galaxy S, 1 hetes, így teljesen ki vagyok akadva, hogy sikerült ennyire ellőni a telót. Tudnátok esetleg segíteni? Előre is köszönöm!
Úgy jártam, hogy ajánlották ezt az OCLF cuccot. Felraktam, nem tudtam milyen sorrenben kell felrakni a cuccot, így össze vissza mindent telepítettem. Az óta a telefon iszonyat lassú lett,ezért leszedtem az OCLF cuccot, valamint a telót is factory reseteltem, mert nem akart jó lenni. Az óta felraktam pár progit játékot, de a mai nap folyamán olyant csinált a teló, hogy egyszerűen kikapcsolt, majd csak az akksi kivétele után tudtam újra bekapcsolni, ez mellett ma csörgött a telefon, amire egyáltalán nem reagált a teló, csak rezgett. Ismét akksi ki, majd csak ez után tért magához! Iszonyat lassú a teló és nem tudom, hogy mit kezdjek vele. Ez egy Samsung Galaxy S, 1 hetes, így teljesen ki vagyok akadva, hogy sikerült ennyire ellőni a telót. Tudnátok esetleg segíteni? Előre is köszönöm!
Samsung Galaxy S
2.3.2
I9000XXJVE
Kernel: 2.6.35.7 root@DELL101
Build Number: GINGERBREAD.XWJV1
2.3.2
I9000XXJVE
- marcedli
- 2. szint
- Készüléktípus: Samsung Galaxy S+Nokia E52
- Been thanked: 3 times
Én egy kicsit komplexebb dolgot ajánlanék, mivel én nem a sima JPM-et használom de a megoldás működik, és szerintem veszélytelen, bár az ördög nem alszik.kisdobos írta: Segítenél hogy ez a mentés hogy működik? Hogy kezdjek hozzá? Esetleg egy link? Köszi.
Ez megy a JPM, JP6 és a JPM/JP6 multinational romokon.
1. Ellenőrizd, hogy megy-e a 3gombos recovery/download mód a PDA-n. (Rec: hard gomb+hangerő fel+power, download: hard gomb+hangerő le+power). Ne ijedj meg, a download módból csak akksi-kivétellel tudsz kilépni ilyenkor, a recovery módban a hangerő gombokkal tudsz mászkálni, a hard gombbal kiválasztasz, de rányomhatsz bármire, mindig kér megerősítést.
1.5 Ha nem megy, akkor nézelődj itt: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=785201
2. Ha igen, akkor szedd le az Odin-t: http://www.megaupload.com/?d=GKFPTC68
3. Szedd le a Sztupy-féle lagfix kernelt: http://android.sztupy.hu/dl/Universal_l ... PM_0.3.tar
4. Vedd ki a SIM-et és az SD-kártyát (elhagyható, én nem szoktam, de jobb a biztonság)
5. Tedd vissza az akksit
5.5 Imádkozz egy kicsit.
6. Indítsd el a gépen az ODIN-t
7. Tallózd be a PDA-hoz az Universal_lagfix_kernel_JPM_0.3.tar fájlt
8. Győződj meg róla, hogy a re-partition nincs kipipálva
9. Indítsd el az SGS-t download módban (hard+hangle+power), ha megy, akkor egy sárga jelzőtáblát látsz
10. dugd az SGS-t az USB-re
11. Várd meg, amíg a megfelelő driverek felmásznak, ha minden ok, az Odinban az első négyzet alatt bal fent COM# lesz és sárga színű
12. Nyomd meg a Start gombot
13. Ha minden ok, az első négyzet zöld lesz PASS felirattal, a PDA újraindul.
14. Kapcsold ki a PDA-t, húzd le az USB-ről
15.Indítsd Recovery módban (hard+hangfel+power)
16 a menüben Advanced ULK features-ben Install superuser (mindegy melyik), ezáltal rootolva lesz a PDA
17. Innentől kezdve azt csinálsz, amit akarsz, lehet:
backupolni a backup/restore menüben
lagfixet feltenni (én az advanced all ext4-et használom) lagfix előtt enm kell külön backup, automatikusan csinálja)
Ha minden igaz, a programjaid és beállításaid megmaradnak, nekem nem volt semmi gond vele.
További infók magyarul erről: http://pdafanclub.com/forum/index.php?topic=2714.0
és angolul: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=814228
Szerintem veszélytelen. Ismert bug, hogy ha valaki all JFS-lagfixet tesz fel, gondjai támadnak az időzónák automatikus beállításával, bár nem mindenkinek
A lagfix jó, hasznos, csak kicsit zabálja az akksit, legjobban az ext4, de reggeltől estig kibírja átlag használat (bár ez relatív) mellett így is
Ha csak sima clockworkmodot akarsz (CWM), akkor elég rootolni a PDA-t, aztán marketről leszedni a CWM-et, nem tudom, hogy hol tart a projekt, én azt nem próbáltam, de ha valaki igen, abban is tudhat segíteni.
Elsőre rémisztő lehet, amit leírtam, de ha csináltál már/csinálsz romfrissítést Odinnal, akkor ismerős lesz a terep, semmi nagy varázslás nincs benne, azért angolul nem árt tudni kicsit hozzá...
Ha valami gáz van, küldj mailt a nagyhadnagykukacgmailpontcomra, amiben tudok, segítek. Ha valami nagyon félremenne, újra lehet rakni a romokat.
Ha érdeklődsz, mi is az, amit csináltál, ez egy nagyon jó FAQ angolul, jobban érted utána a PDA-dat, mint előtte: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=723596
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára marcedli 2010-10-26 kedd 14:09:45-kor.
- marcedli
- 2. szint
- Készüléktípus: Samsung Galaxy S+Nokia E52
- Been thanked: 3 times
Nekem is volt ilyen, eleinte én is bohóckodtam....saderush írta:Sziasztok!
Nem tudom, mennyire ragadsz most a rendszeredhez, de az alábbi leírást ezzel a kiegészítéssel esetleg megpróbálhatod:
Leszeded ezt a ROM-ot: http://android.sztupy.hu/dl/SztupY_JPM_ ... al_3.0.zip
Itt olvashatsz róla, mi van benne: http://pdafanclub.com/forum/index.php?topic=2534.0
Odinnal ROM-csere, majd az előzőekben leírt lagfix kernel, a szerző szerint lehet direktben rögtön a pda-hoz a lagfix kernelt betallózni az odinban, én nem úgy csináltam, de mivel ezek a dolgok gyorsan megvannak, téglásítani meg nem lehet vele a PDA-t, így meg lehet próbálni...:-)
Ami jó a SZtupy-féle romban, hogy eleve rootolva van, ki van szedve néhány alkalmazás, amiket nem használ az ember (pl. layar), ezek bármikor visszatehetőlkk az afterburner bat-tal, ami mellékelve van, valamint az elmászott product kódot is vissza tudja állítani, persze csc csere is mehet bármikor vele, szintén az afterburner segítségével.
-
- 1. szint
- Készüléktípus: Samsung Galaxy S GTI9000
Köszi az ötletet. A másik problémám, hogy a telefon még garanciális, ezt nem szeretném elveszíteni, mert 2 év van rá. Ez befolyásolja? Ill. Mac-en az istenért sem sikerült felismertetni a telefont még háttér tárként sem, így csak blutoothal tudom csak a cuccokat rámásolni. Erre esetleg valami ötlet? (Még Parallels-el futtatot Win. XP-vel sem megy a felismertetés)
Samsung Galaxy S
2.3.2
I9000XXJVE
2.3.2
I9000XXJVE