Samsung i8510 (innov8)

Samsung márkájú készülékek témái
milan
1. szint
1. szint
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Samsung i8510 (innov8)

Hozzászólás Szerző: milan »

1, Jól emlélszem hogy a Cardrunner fájlt kell törölni, hogy ne merítse a telefont? S ha igen hol találom?
2, Hangot hogy tudok a Garminra tenni?
3, Amikor a flash-t használom fényképezésnél, nagyon kékes lesz a kép. Van valami ötletetek?

Nagyon köszönöm a segítségeteket előre is!
kefehu
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Samsung Innov8

Hozzászólás Szerző: kefehu »

Szia stukker!

Hollandiában élek, itt biztosan működik, mert ha rámegyek a Garmin Online-ra, akkor látom a dugókat az egész országban, meg az időjárás jelentést is. Szeretném már éles helyzetben kipróbálni, csak ne merülne le mindig a telefon. Ma pl. már készültem a tesztre, mert vittem magammal az USB kábelt, hogy töltsem az irodai gépemről. Töltöttem is néha, meg beszéltem Fring-el vagy 1 órát, és amikor indultam haza, hirtelen 2 vonásról nulla lett a töltöttségi szintem. Mire a kocsihoz értem, már ki is kapcsolt a teló. Nem értem, miért merül hirtelen ilyen gyorsan, mivel letöröltem a cardrunnert és nem telefonálok állandóan. Mondjuk egész nap volt aktív internetkapcsolat, mivel a Fring-be végig be voltam jelentkezve, meg a WLAN keresése is be volt kapcsolva. Meg nem tudom, hogy mennyire számít, de a GPS állandó elsötétedése miatt kikapcsoltam az energiatakarékoskodást, meg a képernyő elsötétülését is. Tényleg, nem tudja valaki, hogy miért nem írta felül a Garmin a képernyő kikapcsolását?
A Wlan-t végül ma kikapcsoltam, mert úgy látom, hogy nincs értelme. Ha jól értem, 7,2 Mbps a net, ha a wlan enged annyit. Sajnos csak 4 Mbps a net otthon meg a munkahelyemen is, szóval szinte semmivel sem gyorsabb a Vodafone 3,6 Mbps-ához képest.

Üdv!
stukker
2. szint
2. szint
Készüléktípus: LG G4 D815
Nem: Férfi
Has thanked: 27 times
Been thanked: 13 times

Hozzászólás Szerző: stukker »

kefehu írta:Szia stukker!

Hollandiában élek, itt biztosan működik, mert ha rámegyek a Garmin Online-ra, akkor látom a dugókat az egész országban, meg az időjárás jelentést is. Szeretném már éles helyzetben kipróbálni, csak ne merülne le mindig a telefon. Ma pl. már készültem a tesztre, mert vittem magammal az USB kábelt, hogy töltsem az irodai gépemről. Töltöttem is néha, meg beszéltem Fring-el vagy 1 órát, és amikor indultam haza, hirtelen 2 vonásról nulla lett a töltöttségi szintem. Mire a kocsihoz értem, már ki is kapcsolt a teló. Nem értem, miért merül hirtelen ilyen gyorsan, mivel letöröltem a cardrunnert és nem telefonálok állandóan. Mondjuk egész nap volt aktív internetkapcsolat, mivel a Fring-be végig be voltam jelentkezve, meg a WLAN keresése is be volt kapcsolva. Meg nem tudom, hogy mennyire számít, de a GPS állandó elsötétedése miatt kikapcsoltam az energiatakarékoskodást, meg a képernyő elsötétülését is. Tényleg, nem tudja valaki, hogy miért nem írta felül a Garmin a képernyő kikapcsolását?
A Wlan-t végül ma kikapcsoltam, mert úgy látom, hogy nincs értelme. Ha jól értem, 7,2 Mbps a net, ha a wlan enged annyit. Sajnos csak 4 Mbps a net otthon meg a munkahelyemen is, szóval szinte semmivel sem gyorsabb a Vodafone 3,6 Mbps-ához képest.

Üdv!
Szia!
Azt nem tudom mennyi idős a telód, de az első két hétbe csak órákra elég az aksi. Ez két dolog összetevője:
először is sokat nyomkodja, használja az ember fia, másodszor azt mutatják a tapasztalatok (amit innen nyertünk a fórumról kapott infók szerint) a kb. két hét alatt áll be az aku a normál állapotára. Mivel ez okoska, sajnos elég nagy a fogyasztása, és a legnagyobb hátránya az az aku kapacitása. Blutusz, wlan csak akkor legyen bekapcsolva, ha nagyon muszáj. Ezeknek magas a fogyasztása. A garmint valahogy újra kéne rakni, mert valami nem stimmel vele, nekem speciel, és a többieknek ez a fent említett probléma nem áll fent. Ajánlott a telefont egész éjjel töltőn hagyni, napközben pedig ha lehetőséged van rá (főleg az internet miatt ) akkor tölteni. Addig, amíg szoftfrissítés nem jön, amiben javítanak az készülék energiafogyasztásán, addig ez a legjobb tanács amit adhatunk. A samu pedig ül a babérjain, nem erölködik hogy nekünk jobb legyen. Ráadásul kicsit nagyon át vagyunk vágva, mert a gyári speci szerint 1200-as aksival kerül forgalomba, eddig mindenki arra panaszkodott csak ezres van benne. Ez az imei cimkén, az akumlátor alatt látható. Több szervízben érdeklődtem, és ugyan ezt monták. Az internethez pedig nem tudok hozzászólni, csak otthon használom, wifivel, az pedig csak akkor kapcsol ha használni akarom. Amúgy főleg a laptopról internetezek.
LG G4 D815 (32GB)
64 gb SAMSUNG class10 mikroSD
stukker
2. szint
2. szint

milan írta:1, Jól emlélszem hogy a Cardrunner fájlt kell törölni, hogy ne merítse a telefont? S ha igen hol találom?
3, Amikor a flash-t használom fényképezésnél, nagyon kékes lesz a kép. Van valami ötletetek?

Szia Milan!
1. Igen, ő a tettes. Helye: mass memory \sys\bin
2. Garmin mappa\voice\Magyar__.vpm
Ezt a letöltések között keres meg, ha nincs a Garmin mappában, hozd létre, és oda másold a vpm fájlt.
3. Olyan, mintha a szinegyensúly nem stimmelne. Próbáld manuálisan beállítani.
LG G4 D815 (32GB)
milan
1. szint
1. szint

stukker írta:
milan írta:1, Jól emlélszem hogy a Cardrunner fájlt kell törölni, hogy ne merítse a telefont? S ha igen hol találom?

Szia Milan!
Ezt a letöltések között keres meg, ha nincs a Garmin mappában, hozd létre, és oda másold a vpm fájlt.
Sajnos nem találtam meg a cardrunner fájlt. Segítenétek?

Köszönöm.
milan
1. szint
1. szint

Megtaláltam közben, de
Próbálom kitörölni a cardrunner fájlt de az írja ki: "az Explore.EXE hibát észlelt ezért leállt" és ennyi nem tudom kitörölni.

Van valakinek ötlete?

Köszönöm
milan
1. szint
1. szint

milan írta:Megtaláltam közben, de
Próbálom kitörölni a cardrunner fájlt de az írja ki: "az Explore.EXE hibát észlelt ezért leállt" és ennyi nem tudom kitörölni.

Van valakinek ötlete?

Köszönöm
Sikerült!

Köszönöm
kkonrad
Újonc
Újonc
Készüléktípus: i8510

Hozzászólás Szerző: kkonrad »

Igen érdekes fejleménnyel szolgálhatok....
Múlthét péntek reggel levettem a töltőről a telót és ugyanolyan használat mellett (ami nem sok de: éjjel-nappal megy napi 5-10 perc telefon és vagy 10 perc wifi) ma még 2 rovátka van rajta :whaaa: és sztem a holnapot is kibírja....
Én nem értem, hogy ezelőtt miért nem bírt ugyanilyen használatnál 3 naptól többet...
Bár ez a hard reset meg E meghajtó format óta van...(most van rajta hack garmin n-gage x-plore....téma az nincs!!)
Csak ennyit akartam :)
Kiváncsi leszek a jövőhétre :hmm2:
stukker
2. szint
2. szint

kkonrad írta:Igen érdekes fejleménnyel szolgálhatok....
Múlthét péntek reggel levettem a töltőről a telót és ugyanolyan használat mellett (ami nem sok de: éjjel-nappal megy napi 5-10 perc telefon és vagy 10 perc wifi) ma még 2 rovátka van rajta :whaaa: és sztem a holnapot is kibírja....
Én nem értem, hogy ezelőtt miért nem bírt ugyanilyen használatnál 3 naptól többet...
Bár ez a hard reset meg E meghajtó format óta van...(most van rajta hack garmin n-gage x-plore....téma az nincs!!)
Csak ennyit akartam :)
Kiváncsi leszek a jövőhétre :hmm2:

Helló!
Nos, a formattal sikerült olyan szemetet kitakarítanod, ami csúnya nagy fogyasztást okozott. Mivel módszeresen ez több hétig is eltartana, hogy egyenként megtaláld a tettest, csak annyit tudok javasolni: használd & örúlj. Hogy meddig működik hibátlanul, az azon múlik, mit pakolsz fel a telóra. Ha legközelebb előáll, már tudod mit kell tenned.
LG G4 D815 (32GB)
keyzer_soze
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Samsung i8510

Hozzászólás Szerző: keyzer_soze »

stukker írta:

Szia Milan!
Milan és Kefehu!

Még annyit, hogy a Garmin használatát követően ellenőrizzétek, hogy a futó processek között nem marad-e benn az egyik fájl, amit a Garmin használ, mert az is nagyon meríti a telefont. Hogy ez bent marad-e, a telepített verziótól függ, ellenőrizni kell (pl. Taskman). Most nem jut eszembe a neve, de itt már többször le lett írva, melyik az!!!!! Hiába törlöd a a cardrunner fájlt, ha azt nem állítod le minden használat után.
Válasz küldése

Vissza: “Samsung”