Nokia 6300

Nokia S4x szériával foglalkozó témák
kanocos
Újonc
Újonc
Nem: Férfi
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Nokia 6300

Hozzászólás Szerző: kanocos »

Sziasztok!
A kis 6300ás készülékem kapott egy új kijelzőt, a problémám hogy annyira erős a kontrasztja hogy fél nap alatt lemerül pedig eddig akár egy hetet is elment. Próbáltam phoenixel átvariálni de mindig valami hibaüzenettel jött. Kérdésem az lenne, hogy nincs ötletetek, hogyan tudnám módositani a készülék kontrasztját?
csaszykj
1. szint
1. szint
Has thanked: 4 times

Hozzászólás Szerző: csaszykj »

Utángyártott kijelzőt kapott ?
Nekem más tipusnál volt hasolnó problémám annó ismerősöm telefonjával...
kanocos
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: kanocos »

Igen utángyártott kijelzőt kapott. Ez lehet a probléma?
1005
Újonc
Újonc
Készüléktípus: nokia n9

Hozzászólás Szerző: 1005 »

Sziasztok!
Kaptam egy 6300-t, merthogy téglává vált.
Bekapcsolás után biztonsági kódot kér, ami nem ismert, és a pc nem ismeri föl.
Van megoldás a problémára?
Üdv: v
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

1005 írta:Sziasztok!
Szerintem csak pénzes megoldás van (box-szal).
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
quailstorm
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia N95-2+N900+6822+SE W810
Has thanked: 10 times
Been thanked: 18 times

Hozzászólás Szerző: quailstorm »

1005 írta:Sziasztok!
Én is kaptam egy ilyet, de JAF-fal újrahúztam dead USB módban, most megy.

Viszont lenne kérdésem is, nem tudom bekapcsolni az energiatakarékos órát, ami digitális, és fel-le vándorol. A képernyővédő beállításai nem elérhetőek, meg gyári háttérkép, téma sincs egy darab se. JAF-fal raktam fel, factory set-et is bepipáltam. Egy osztálytársam 5130c-2-jén ilyen probléma nincs, de factory set ott ki volt nyomva. Ez lenne a gond?
Ami alapján flasheltem: http://forum.gizmolord.com/nokia-series ... rajesh555/ Regelni kell a képekért. Esetleg húzzam újra phoenixszel? Legújabb 7.30-as firmware.
szita82
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 6303i

Hozzászólás Szerző: szita82 »

Sziasztok,

üdvözlök mindenkit. Szeretném, ha meg tudnátok válaszolnia kérdéseimet.

Régi Nokiásként (egy rövid, felejthető Androidos kitérőt eltekintve) nagyon megörültem mikor kaptam egy szinte még új állapotú 6300-t.
Angliai Vodafone-os eredetileg, én buta, meg azt gondoltam, hogy végre egy nagyszerű megbízható telefont tudok adni az Anyukámnak, aki szintén Vodafone előfizetése van, de már Magyarországon. Hát rosszul gondoltam :) Megpróbálkoztam a hálózatfüggetlenítést kóddal feloldani, de persze nem sikerült.
Nem nagyon kellett eddig hozzányúlni a saját Nokiámhoz, ezért nem tudtam pontosan mit is csinálok. Szóval próbálkoztam sikertelenül, mikor készülék kiírta hogy: Cannot Undo Restriction. Na ekkor kezdtem kétségbeesni.

Tudom, hogy itt a fórumon nem foglalkoztok telefon függetlenítéssel, csak ezt szeretném megkérdezni, van-e még remény, hogy itthon használni tudjam a telefont? Vagy egy szép papírnehezék lett belőle? Sim nélkül még elindul.
Mivel a telefon az enyém, ha kell elviszem a hivatalos Nokia szervizbe, ha ott orvosolni tudják a baját. Csak kérek egy irányt, merre induljak el.
Ha flash-elem a telefont (JAF,...), akkor helyrejön, mint az andoidosoknál új rendszer felrakásakor?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv:
szita
ferret
Fő moderátor
Fő moderátor
Készüléktípus: RedmiNote4+250 old nokia
Has thanked: 112 times
Been thanked: 348 times

Hozzászólás Szerző: ferret »

szita82 írta:Sziasztok,

Régi Nokiásként (egy rövid, felejthető Androidos kitérőt eltekintve) nagyon megörültem mikor kaptam egy szinte még új állapotú 6300-t.
Angliai Vodafone-os eredetileg, én buta, meg azt gondoltam, hogy végre egy nagyszerű megbízható telefont tudok adni az Anyukámnak, aki szintén Vodafone előfizetése van, de már Magyarországon. Hát rosszul gondoltam :) Megpróbálkoztam a hálózatfüggetlenítést kóddal feloldani, de persze nem sikerült.
Nem nagyon kellett eddig hozzányúlni a saját Nokiámhoz, ezért nem tudtam pontosan mit is csinálok. Szóval próbálkoztam sikertelenül, mikor készülék kiírta hogy: Cannot Undo Restriction...
A telefon korlátozása nem visszavonható. Gondolom ötször rossz kódot adtál meg. A 6300 BB5-ös, így kóddal nem függetleníthető. Pénzért függetleníttethető, de nem tudom mennyiért és mivel egy néhány 1000ft-os telefonról van szó, nem biztos, hogy meg is éri. Nézz körül OLX-en, jófogáson, hardveraprón, vagy vaterán. Biztos találsz másikat.
Kép Kép
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

szita82 írta:Sziasztok,

Nem nagyon kellett eddig hozzányúlni a saját Nokiámhoz, ezért nem tudtam pontosan mit is csinálok. Szóval próbálkoztam sikertelenül, mikor készülék kiírta hogy: Cannot Undo Restriction. Na ekkor kezdtem kétségbeesni.

Tudom, hogy itt a fórumon nem foglalkoztok telefon függetlenítéssel, csak ezt szeretném megkérdezni, van-e még remény, hogy itthon használni tudjam a telefont? Vagy egy szép papírnehezék lett belőle? Sim nélkül még elindul.
Mivel a telefon az enyém, ha kell elviszem a hivatalos Nokia szervizbe, ha ott orvosolni tudják a baját. Csak kérek egy irányt, merre induljak el.
Ha flash-elem a telefont (JAF,...), akkor helyrejön, mint az andoidosoknál új rendszer felrakásakor?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv:
szita
Box-szal 1 perc alatt megoldható, de 3e Ft-ot maga a telefon nem ér már szerintem (ha Te nem így gondolod, PÜ).

A Nokia szervizt felejtsd el, nem függetleníthetnek készüléket, hiszen a hálózati zár a szolgáltatók tulajdona, csak ők oldhatják fel (hivatalosan).
A flashelés az egy más memóriaterületet érint, nem azt, ahol a hálózati zár van.
Flashelheted, rakhatsz rá magyar, független ROM-ot, de attól a hálózati zár nem fog megszűnni. Viszont megtanul magyarul!

3x (nem 5x, az DCT4-nél volt) rosszat írtál be, és így büntet.

De ugye tuti, hogy 6300 és nem 6301 vagy 6303? Mert azok már mind BB5 SL3-asok és mindjárt más rendszerű a lock is rajtuk!
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
szita82
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 6303i

Hozzászólás Szerző: szita82 »

Köszönöm a segítséget.
Nem tudom mi az a box, de talán jobban járok, ha beadom egy szervizbe alkatrésznek. Talán beszámolják egy működő Nokiába! :)
Válasz küldése

Vissza: “Nokia S40”