Nokia 5230

3xxx, 5xxx, 6xxx, 7xxx -es és N-Gage Nokia telefonokkal foglalkozó témák
andras23
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5230
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Nokia 5230

Hozzászólás Szerző: andras23 »

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Kb. 1 hetes a telefonom 5230 és a videófelvétel (TV kiváló minőség) lejátszásánál kép megáll hang megy tovább beletekerésnél kicsit megy majd újra megáll, telefonon számítógépen egyaránt.A (széles kép kiváló minőség)-nél minden ok.
Nem tudom mi lehet a probléma.

A segítséget előre is köszönöm.
kovacsp911
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia 5230 Navi

Hozzászólás Szerző: kovacsp911 »

andras23 írta:Sziasztok!
Kb. 1 hetes a telefonom 5230 és a videófelvétel (TV kiváló minőség) lejátszásánál kép megáll hang megy tovább beletekerésnél kicsit megy majd újra megáll, telefonon számítógépen egyaránt.A (széles kép kiváló minőség)-nél minden ok.

Számítógépen én a Media Player Classic-ot használom a telefon videók lejátszásához.Ezzel még nem fordult elő,hogy akadt volna a kép.A kiváló minőségű felvételeknél sem.A telefonon nem tudom mi okozhatja .
Walaki01
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
Nem: Férfi
Has thanked: 34 times
Been thanked: 130 times

Hozzászólás Szerző: Walaki01 »

andras23 írta:Sziasztok!

Szerintem kevés a memória, ezért akad meg. Nézd meg, milyen progik futnak a háttérben!
Egy dolgot, viszont nem értek. Mi az, hogy a számítógépen ugyanezt produkálja? USB-n keresztül a gépen akarod lejátszani a teló videót? Próbáld átmásolni a gépre és úgy lejátszani!
Kép
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
kovacsp911
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia 5230 Navi

Hozzászólás Szerző: kovacsp911 »

Néhány napja volt egy érdekes jelenség a telefonommal.Nem tudom mi okozta.5 hónapja újként vettem.Eddig minden rendben volt.Mindig a gyári hálózati töltőt használom.Feltettem töltőre és kb. 2 óra után, amikor teljesen feltöltődött az akkuja, kihúztam a töltőt.Töltés közben és utána sem volt meleg a telefon.Ezután úgy kb. 5-6 órán belül volt néhány pár perces beszélgetésem,másra nem használtam a telefont.Ezek alatt is minden oké volt. Azután a töltést követően kb. 8-9 óra múlva,amikor a kezembe vettem a telefont ,az nagyon meleg volt.A töltésjelző ikon lemerült állapotot mutatott.A Nokia Battery Monitor program szerint 7% -os volt a töltöttségi szint.Kikapcsoltam a telefont.Kivettem az akkuját és az forró volt.Vártam vele úgy negyed órát,utána visszatettem és újra feltöltöttem.Azóta úgy tűnik nincs vele gond.Szerintetek ezt mi okozhatta?A telefon vagy az akku?
Walaki01
4. szint
4. szint

kovacsp911 írta:Néhány napja volt egy érdekes jelenség a telefonommal.Nem tudom mi okozta.5 hónapja újként vettem.Eddig minden rendben volt.Mindig a gyári hálózati töltőt használom.Feltettem töltőre és kb. 2 óra után, amikor teljesen feltöltődött az akkuja, kihúztam a töltőt.Töltés közben és utána sem volt meleg a telefon.Ezután úgy kb. 5-6 órán belül volt néhány pár perces beszélgetésem,másra nem használtam a telefont.Ezek alatt is minden oké volt. Azután a töltést követően kb. 8-9 óra múlva,amikor a kezembe vettem a telefont ,az nagyon meleg volt.A töltésjelző ikon lemerült állapotot mutatott.A Nokia Battery Monitor program szerint 7% -os volt a töltöttségi szint.Kikapcsoltam a telefont.Kivettem az akkuját és az forró volt.Vártam vele úgy negyed órát,utána visszatettem és újra feltöltöttem.Azóta úgy tűnik nincs vele gond.Szerintetek ezt mi okozhatta?A telefon vagy az akku?
Szerintem,valami progi megakadt benne és leszívta az akkut.
Kép
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
Byzsu
Újonc
Újonc
Készüléktípus: NOKIA 5230Navi

Hozzászólás Szerző: Byzsu »

Sziasztok!
Biztos nagyon buta vagyok ehhez a készülékhez,de én sok mindent nem értek.
Remélem tudtok nekem segíteni... :pirul:
Nem tudom például,hogy hol találom meg a memória kártya adatait.Ok,persze a zenéket beteszi automatikusan a zenékhez ill.csengőhangokhoz,de a képeket amiket ráraktam már nem mindet találok meg rajta.
Aztán ott van a GPS...
Na,hát ezt sem értem.Kicsit utána böngésztem és valóban úgy van,hogy le vannak butítva annyira,hogy nehezen veszi a jelet,ha nem a szabadban tartózkodom,vagy tényleg nagyon lelassul,ha utazás közben használom?
Azt sem értem miért kellene telepítgetnem rá progikat és miért nincs ez előre feltelepítve...(persze biztos van rá ésszerű magyarázat)
Hova tudnék elmenni,bemenni ahol készségesen "összerakják"nekem a telefont,hogy olyan is legyen amilyet az ember elvárna?Illetve segítenének nekem ezeket az adott programokat feltelepíteni és használhatóvá tenni?
Nagyon köszi előre is a válaszokat. Üdv Zsu
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

Byzsu írta:Sziasztok!
Azért van a fórum, hogy segítséget kérj. :)
Byzsu írta:Nem tudom például,hogy hol találom meg a memória kártya adatait.Ok,persze a zenéket beteszi automatikusan a zenékhez ill.csengőhangokhoz,de a képeket amiket ráraktam már nem mindet találok meg rajta.
Van a telefon egy fájlkezelő, azzal tudod elérni a rámásolt dolgokat.
Byzsu írta:Aztán ott van a GPS...
Na,hát ezt sem értem.Kicsit utána böngésztem és valóban úgy van,hogy le vannak butítva annyira,hogy nehezen veszi a jelet,ha nem a szabadban tartózkodom,vagy tényleg nagyon lelassul,ha utazás közben használom?
Elsőre mindig nehezen talál jelet, de utána jónak kell lennie. Meg az A-GPS is sokat segíthet. Ezt is bekapcsolhatod, hogy gyorsabb legyen. (Használatiban le van írva, hogy hol tudod és Kiegészített GPS néven szerepel benne).
Byzsu írta:Azt sem értem miért kellene telepítgetnem rá progikat és miért nincs ez előre feltelepítve...(persze biztos van rá ésszerű magyarázat)
Hogy okosabb legyen a telefon. :) Nagyon sok program van rá, amivel testre tudod szabni a telefont. Ezt nézegesd.
Byzsu írta:Hova tudnék elmenni,bemenni ahol készségesen "összerakják"nekem a telefont,hogy olyan is legyen amilyet az ember elvárna?Illetve segítenének nekem ezeket az adott programokat feltelepíteni és használhatóvá tenni?
Itt a fórum. Sok mindent megtalálsz itt, csak sokat kell olvasgatni. :)
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
Walaki01
4. szint
4. szint

Byzsu írta:Sziasztok!
Nem tudom például,hogy hol találom meg a memória kártya adatait.Ok,persze a zenéket beteszi automatikusan a zenékhez ill.csengőhangokhoz,de a képeket amiket ráraktam már nem mindet találok meg rajta.
Aztán ott van a GPS...
Azt sem értem miért kellene telepítgetnem rá progikat és miért nincs ez előre feltelepítve...(persze biztos van rá ésszerű magyarázat)
Hova tudnék elmenni,bemenni ahol készségesen "összerakják"nekem a telefont,hogy olyan is legyen amilyet az ember elvárna?Illetve segítenének nekem ezeket az adott programokat feltelepíteni és használhatóvá tenni?
Szia!
A memkari adatait a Menű/Alkalmazások/Fájlkezelőben találod. Az ott látható E: meghajtó a memóriakari. Ha kiválasztod, látod a rajta lévő fájlokat, illetve mappákat.
A GPS. Először nehezen talál jelet, (15-20 perc) ha csak a beépített GPS-t használod, de utána már 1-2 perc alatt megtalálja a műholdakat. Az, hogy épületben nehezen,vagy egyáltalán nem talál jelet, természetes, mivel a födém (tető) leárnyékolja a jelet, ami a műholdról több száz kilométer magasról jön.
Ha egyszer megvannak a műholdak, akkor simán megy a navigáció utazás közben is.
Programokat rátelepíteni nem kötelező, mert a készülék alapban tudja, amire készült. Azzal, hogy telepítesz rá,tulajdonképpen a saját izlésedre alakítod. Pont ez miatt nem ajánlott az, hogy beviszed valahova és tesznek rá ezt-azt, ugyanis az nem a te, hanem annak az izlését tükrözi, aki feltette a progikat. Arról már nem is beszélve, hogy azokra a progikra egyáltalán szükséged van-e.
Ez az oldal pont azzal foglalkozik, hogy aki valamit nem ért, vagy nem tud megoldani, az kérdez és a hozzáértők segítenek. Tehát ha gondod van, nyugodtan kérdezz és biztos lehetsz benne, hogy kimerítő választ fogsz kapni a kérdéseidre. ;)
Kép
Byzsu
Újonc
Újonc
Készüléktípus: NOKIA 5230Navi

Hozzászólás Szerző: Byzsu »

Sziasztok!

Köszi a segítséget,próbálom hasznosítani!!!! :up:
hulk
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5230

Hozzászólás Szerző: hulk »

Sziasztok!
Új vagyok,és a Nokiákhoz nem nagyon értek.
Szoftvert szeretnék rajt frissíteni.
Még az eredeti van rajt ( 20,0,005 )
Láttam,hogy van új ( 40,.....)
Miben különbözik,mivel jobb megéri felrakni?

A másik kérdés.
Felraktam a Pc suite-t,de mikor csatakoztatom a telefont,utána mindig megszakad a kapcsolat,és a progit nem tudom használni.
A szoftverfrissítő meg nem is találja meg.

(Win 7)

Bocs a sok kérdésér,közben próbálok visszaolvasni )
Válasz küldése

Vissza: “S60 - egyéb készülékek”