Nokia 5230

3xxx, 5xxx, 6xxx, 7xxx -es és N-Gage Nokia telefonokkal foglalkozó témák
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Nem: Férfi
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Re: Nokia 5230

Hozzászólás Szerző: potter55 »

lordlehel írta:Sziasztok most kaptam egy nokia 5230 at még új vagyok ebben a témában ez az első nokiám... végigolvastam pár oldalt (30-40et) és lenne pár kérdésem:
-Megéri(ajánlott?) nekem hackelni, firmware frissíteni, és más hasonló dolgokat csinálni ? Ha igen hogy kell? Az 5800 ashoz le van irva szépen lépésről lépésre minden azt lehet használni ehhez is? Eddig a szignózást tudtam megoldani, már tudok rá tenni programokat is.
-Eléggé idegesít hogy nem tudok bizonyos gyári játékokat és alkalmazásokat törölni pl. játék demók vagy facebook hivatkozás...
-Eilyen programokat ajánlott így először feltenni rá?
-A gyári gps hez kell net?
-Ha a névjegyzékbe belemegyek és nevet szertnék keresni akkor kijön egy billentyűzet a gépelésre...furcsa és idegesítő hogy 2 részre van osztva a billentyűzet, azaz ha pl a után egy p-t akarok ütni akkor váltani kell a kis nyíllal és ha megint a-t akarok ütni akkor megint váltani kell...és ez akkor sem szünik meg ha elforditom a képet. Meg lehet oldani ez a problémát?
Csak egy pár kérédsre tudom a választ.
- Csak akkor éri meg hackelni ha ki is használod. Ha tudsz szignózni, akkor szerintem nem kell. Frissíteni is akkor kell, ha valami nem jó a telefonban vagy ha olyan új dolog van benne, ami kell.
- Gyári programokat nem lehet törölni, ezek ki vannak törölve a főzött ROM-okban.
- Mindenkinek más az igénye. Ha megírod mire akarod használni, akkor tudunk javasolni programot rá.
- Nem kell net. Kapcsold ki a Kiegészített GPS-t.
- És erre nem tudom a választ.
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
kovacsp911
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia 5230 Navi
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: kovacsp911 »

bagdadboy írta:Sziasztok,
1
Tudnátok segíteni, hogy nokia 5230 mobilon a gps-t, hogy lehet a legegyszerűbben használni ha egyik pontból elakarok jutni pl. autós navigációval b pontba hang vezérléssel?
(mindezt úgy, hogy ne szedjen le zsozsót a kártyámról, plusz infó, hogy egy pár napos telefonról van szó, szóval szerintem a hazai Magyarországi térkép rajta van)
A térkép részben tudok böngészni, pl rászűrök pest különböző területeire, de navigálni nem nagyon akar, nem tudom a gps jelet nem fogja vagy mi van, de őrült nagy segítség lenne ha leírná valaki lépésről lépésre dedós szinten hogy mit kell csinálni.
pl. pest ferenc krt ról vigyen szépen le autós navival, hangutasítással a balcsira.....

2
másik kérdésem lenne, hogy lehet a a gmailes email címemmel összekötni, h automatikusan leszedje bizonyos időközönként a gmailemből a beérkezett üzeneteket, és ezeket meg is tudjam válaszolni.....

Köszönöm szépen előre is ha valaki válaszolna :)

Ez azt hiszem le van írva az előző oldalak valamelyikén.Azért egészen pontosan: Menü-Alkalmazások-Hely-Helymeghat. módszerek ebben a menüpontban csak a Beépített GPS-nél legyen pipa. Aztán a Helymeghat. szerver menüpont legyen Letiltva beállításon.Így biztosan ingyenesen navigál majd.A navigáció indításakor kinn a szabadban lehetőleg minél nagyobb
szabad téren állva indítsd el a Térkép programot.És elég sokat , akár 5-10 percet is kell várni
főleg először (illetve később is , ha ritkán használod a navigációt).Ha mutatja a Térképen a tartózkodási helyedet,akkor a Keresés-t kiválasztva add meg a célt.Majd válaszd az Autóval és Navigálás és már működik is. Természetesen ehhez a teljes Magyarország térképnek telepítve kell lennie. A másik kérdésedre nem tudom a választ.
saratimi
Újonc
Újonc
Készüléktípus: nokia 6120c

Hozzászólás Szerző: saratimi »

Hali.
Ha főzött romot rakok fel, akkor hálózat független lessz a teló? :bye1:
bagdadboy
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: bagdadboy »

KOVACSP911
KÖSZI:)

HOLNAP BEMEGYEK A BELVÁROSBA ÉS KIPRÓBÁLOM, HÁTHA MŰKÖDIK A GPS :)
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

saratimi írta:Hali.
Ha főzött romot rakok fel, akkor hálózat független lessz a teló? :bye1:
Nem és az oldal nem foglalkozik függetlenítéssel.
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
Demerth
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia 5230
Has thanked: 2 times

Hozzászólás Szerző: Demerth »

Sziasztok!

Valaki használ ezen a telefonon C6-os CFW-t? Ha igen, milyet?

Üdv:
Demerth
bagdadboy
Újonc
Újonc

Sziasztok,
2 napja van nokia 5230 mobilom.
eddig még nem teszteltem szét, de azért adtam neki és kb azt kaptamj amit vártam, szóval elégedett vagyok (úgy ahogy)

mondta egy ismerősöm korábban, hogy leakarja cserélni mert lassú, meg mert nem mehet rajta skype, vagy msn, de azt mondtam magamnak úristen, ez nem egy htc 200 ezres mobilja, vagy az új iphone, ha kicsit lassú lesz , hát hajrá, a maga kategóriájában szerintem szuper!

Na de, már az első feltöltésről is mindenki összevissza beszél:
-Egy ismerősöm azt mondta azzal a töltéssel amit gyárilag kaptam totál merítsem le, úgy hogy már ne is lehessen be kapcsolni, és utána tegyem fel tölteni, úgy hogy háromszor csontra lemerítettem, hogy be se lehet kapcsolni , szóval 3-szor tegyem fel, este 8tól reggel 8ig, kikapcsolt állapotban.

-Van aki azt mondja, hogy nem kell először csontra lemeríteni, ha kijelzi hogy merül, tegyük fel egyszer 12 órára és szuper lesz az aksi.

No akkor ki melyik elvet követi?
Én először totál megvártam míg nem tudtam bekapcsolni és adtam neki délután 14:30 tól, reggel 8ig kikapcsolt állapotban töltést, (nos még az nap estére lemerült, igaz le se tettem a kezemből)
Aztán éjfél előtt alvás, de ugy az ébresztőjére akartam kellni, és nem tudom h kikapcsolt állapotban csörögne-e, ezért bekapcsolt állapotban adtam neki a második töltést éjféltől, reggel 9ig. (Ébresztő szólt, én ébredtem, lejátszottam egy 2 perces zenét, és azt vettem észre még mindig azt jelzi ki, hogy tölt.

óh....
KÉRDÉS:
1
aztán aksiról lehúz, és azt jelzi ki, hogy total fel van töltve, de akkor miért azt jelezte ki hogy tölt még ha hálózati töltőn volt?
2
szóval ki hogy tölt? mit mondtok?
bagdadboy
Újonc
Újonc

ja és hogy az asztalra ki tegye a gmailes bejövő emailemet, és le is szedje a gmailtől, és tudjak válaszolni is, na aki ebben tud segíteni, hát tisztelet neki!!!
a telepítő varázslóval kb beállítottam ahog ytudja, de még valami nem működik.....

tudja valaki a beállítás lépéseit?
Walaki01
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
Has thanked: 34 times
Been thanked: 130 times

Hozzászólás Szerző: Walaki01 »

A töltés:A forgalmazók,a gyártó ajánlata szerint azt mondják,hogy első alkalommal,ajánlott a telót 16 órára töltőre tenni,aztán lemeríteni addig,amíg a telefon kéri a töltést.Ezzel megtörténik az akku formázása.Utána normál módon kell tölteni.Azon,hogy 2 perces zene után elindult a töltés,ne csodálkozz!Ugyanis az un csepptöltő funkció indult be.A teló érzékelte,hogy az akksi töltöttsége nem 100%-os,tehát elindult a töltés.Amit te látsz,mármint,hogy a vonalak szerint a töltöttség 100%,nem teljesen tökéletes.Ugyanis ez vonalakból áll.Pl ha van 7 vonal,akkor egy vonal akkor tűnik el ha a töltöttségi szint már kb 14%-ot esett.Egyébként a későbbiekben a Li-Ion és Li-Polimer akkumulátorok bármikor bármilyen töltöttségi szint mellett tölthetők.Ez nem okoz bennük károsodást.Nekem pl anno az E65-ben 5 év után sem jelentkeztek gondok vele,Tehát nem merült jelentősen gorsabban mint új korában.
Azon,hogy gyorsan lemerült,ha egész nap "piszkáltad",ne csodálkozz!Ugyanis a teló egyik legnagyobb fogyasztója a kijelző.Tehát ha folyamatosan van használva,zabálja az energiát.
Egyébként tudtommal minden Nokia készülék kikapcsolt állapotban is működteti az ébresztő funkciót.
A gmailos dologra nem tudom a választ.Talán majd erre jár egy ebben kompetens szakember. :yes:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Walaki01 2010-12-27 hétf. 11:34:24-kor.
Kép
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

bagdadboy írta:ja és hogy az asztalra ki tegye a gmailes bejövő emailemet, és le is szedje a gmailtől, és tudjak válaszolni is, na aki ebben tud segíteni, hát tisztelet neki!!!
a telepítő varázslóval kb beállítottam ahog ytudja, de még valami nem működik.....

tudja valaki a beállítás lépéseit?
A Gmail oldalán megtalálod a beállításokat, azokat ellenőrizd le a telefonon.
Válasz küldése

Vissza: “S60 - egyéb készülékek”