Nálam, a készülék, folyamatosan kettős módban van, úgy adja a jelzett paramétereket. Ugyanis időnként használom az kiegészített GPS-t és ahhoz kell a kettős mód, meg persze, az internethez is.bladehu2 írta:én a helyedben csak akkor tenném 3G-re (vagy kettős módra) ha éppen gyors mobilnet kell, de csak arra az időre, aztán vissza GSM módra (a NetworkSwitcher pl nagyon okos erre) . csak viszonyításképp, a régi 5800-amat az asszony használja, nála 3-5 napot megy fixen GSM-re állítva a hálózat (zenét hallgat rajta munkába menet, egy kis sms egy kis telefon slussz). na multkor a videotelefonnal bohóckodtunk és átkapcsoltam ugye 3G-re a telóját, majd kb egy hét múlva elkezdett panaszkodni hogy úgyanúgy használja mint eddig és 1-1,5 nap alatt lemerült már egymás után 3x. akkor jutott eszembe hogy hoppácska, a 3G hálózat. visszaraktam fix GSM-re azóta ugyanugy minden oké, 3-5 naponta tölti. de az n8 is 2 napot (46-50óra) megy nálam GSM-en, ha átrakom 3G-re akkor egy napot sem (kb 18órát) bír ki, ennyit számít csupán.Ge-rosz írta:(3G-n megy, pár perc telefonálás/nap, és kb. 20 perc zenehallgatás/nap)
Ez normál üzemidőnek mondható még, vagy már cserére érett az akksi?
Nokia 5800XM/NE(1.oldalon fontos infók.Kérdés előtt olvass!)
- Walaki01
- 4. szint
- Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
- Nem: Férfi
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 130 times
Re: Nokia 5800XM/NE(1.oldalon fontos infók.Kérdés előtt olva
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
-
- Újonc
- Készüléktípus: Arc S
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 1 time
"használom az kiegészített GPS-t és ahhoz kell a kettős mód"Walaki01 írta:Nálam, a készülék, folyamatosan kettős módban van, úgy adja a jelzett paramétereket. Ugyanis időnként használom az kiegészített GPS-t és ahhoz kell a kettős mód, meg persze, az internethez is.bladehu2 írta:én a helyedben csak akkor tenném 3G-re (vagy kettős módra) ha éppen gyors mobilnet kell, de csak arra az időre, aztán vissza GSM módra (a NetworkSwitcher pl nagyon okos erre) . csak viszonyításképp, a régi 5800-amat az asszony használja, nála 3-5 napot megy fixen GSM-re állítva a hálózat (zenét hallgat rajta munkába menet, egy kis sms egy kis telefon slussz). na multkor a videotelefonnal bohóckodtunk és átkapcsoltam ugye 3G-re a telóját, majd kb egy hét múlva elkezdett panaszkodni hogy úgyanúgy használja mint eddig és 1-1,5 nap alatt lemerült már egymás után 3x. akkor jutott eszembe hogy hoppácska, a 3G hálózat. visszaraktam fix GSM-re azóta ugyanugy minden oké, 3-5 naponta tölti. de az n8 is 2 napot (46-50óra) megy nálam GSM-en, ha átrakom 3G-re akkor egy napot sem (kb 18órát) bír ki, ennyit számít csupán.Ge-rosz írta:(3G-n megy, pár perc telefonálás/nap, és kb. 20 perc zenehallgatás/nap)
Ez normál üzemidőnek mondható még, vagy már cserére érett az akksi?
Ez így konkrétan nem igaz...
- Walaki01
- 4. szint
De bizony igaz. Ugyanis a kiegészített GPS-hez kell az internet. Mert ilyenkor a műholdak adatait a netről szedi le és pillanatok alatt (pár másodperc) feláll a 3D navigáció. A netet pedig ajánlott 3G, vagy kettős módban használni. De úgy látom te jobban értesz hozzá.np82 írta: "használom az kiegészített GPS-t és ahhoz kell a kettős mód"
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
-
- Újonc
- Készüléktípus: Arc S
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 1 time
Csak GSm alatt is van neted,nem kell hozzá kettős mód, mert EDGE/GPRS hálózaton is letölti a holdak helyzetét csak,olyan kisebb sebességgel. Te azt írtad KELL a kettős mód,ami WCDMA/GSM,azaz 3,5G vagy GPRS/EDGE ami épp elérhető. Viszont csak GSM -m hálózaton nem keres 3G-t,de net attól még van.Walaki01 írta:De bizony igaz. Ugyanis a kiegészített GPS-hez kell az internet. Mert ilyenkor a műholdak adatait a netről szedi le és pillanatok alatt (pár másodperc) feláll a 3D navigáció. A netet pedig ajánlott 3G, vagy kettős módban használni. De úgy látom te jobban értesz hozzá.np82 írta: "használom az kiegészített GPS-t és ahhoz kell a kettős mód"
Szóval igen,ha így vesszük jobban értek hozzá.
- Walaki01
- 4. szint
Tehát akkor, nekem kell a kettős mód, mert ha úgy is van ahogy írod, nem akarok perceket várni, a 3D navigáció felállására. Meg persze, szoktam rajta netezni is, aztán ott sem akarok órákat várni egy honlap betöltésére.np82 írta:
Csak GSm alatt is van neted,nem kell hozzá kettős mód, mert EDGE/GPRS hálózaton is letölti a holdak helyzetét csak,olyan kisebb sebességgel. Te azt írtad KELL a kettős mód,ami WCDMA/GSM,azaz 3,5G vagy GPRS/EDGE ami épp elérhető. Viszont csak GSM -m hálózaton nem keres 3G-t,de net attól még van.
Szóval igen,ha így vesszük jobban értek hozzá.
Szerk.
Egyébként érdekes a dolog, mert most kipróbáltam és GSM módban nincs semmiféle netem A telón.( T-Mobille GPRSNET.) Tehát valami sántít az állításodban. Lehet, hogy szolgáltató függő a dolog?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Walaki01 2012-06-20 szer. 21:19:50-kor.
- blpub
- 2. szint
- Készüléktípus: LG G3 + Nokia 808 PureView
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 9 times
Ez oké, de az AGPS-ről volt szó. Ahhoz az 5-7 kB-hoz, amiben az ephemeris és almanac adatok lejönnek a nokia szerveréről, kicsit ágyúval verébre effektus a 3G. Ha perceket kell várni, az nem ezért van.
Üdv!
- Walaki01
- 4. szint
Tehát még egyszer. Most próbáltam. A telón nincs semmiféle net GSM módban. Lehetséges, hogy szolgáltatófüggő a dolog?blpub írta:Ez oké, de az AGPS-ről volt szó. Ahhoz az 5-7 kB-hoz, amiben az ephemeris és almanac adatok lejönnek a nokia szerveréről, kicsit ágyúval verébre effektus a 3G. Ha perceket kell várni, az nem ezért van.
- blpub
- 2. szint
Inkább user error.
Beállítás kérdése nem lehet, mert a beállítások nem függnek 2G-től és 3G-től, egységesek.
5800-mon neteztem EDGE-en vodán, t-n és telenoron is.
Beállítás kérdése nem lehet, mert a beállítások nem függnek 2G-től és 3G-től, egységesek.
Üdv!
- Walaki01
- 4. szint
Nem tudom, mikor volt ez a netezés, ugyanis egy ideje a T- újított. Le kell kérni a beállításokat, amit egy SMS-ben küldenek le. A neve: T-Mobile GPRSnet. Ha ez nincs fenn a telón, akkor egyáltalán semmilyen módban nem tudom elérni a világhálót. Ezt azért tudom konkrétan, mert a múltkor csináltam egy resetet a készüléken és utána meglepődtem, hogy eltűnt a netem. Aztán, amikor lekértem a beállításokat az operátortól, rendeződött a dolog. (Küldenek egy ingyenes SMS-t, amit menteni kell és ezzel megvannak a beállítások, tehát nem kell semmit manuálisan állítgatni)blpub írta:Inkább user error.
De tény ami tény, nálam GSM módban nincs net a telón. Azért kérdeztem, hogy nem lehetséges, hogy a dolog szolgáltató függő?
A készülék egyébként független és független szoft van rajta.
- blpub
- 2. szint
Nekem a telefon gyárilag tudta a beállításokat, bármelyik szolgáltató kártyáját tettem bele, megjelentek a beállításai. Igaz, a T-mobile NET célt nem besorolt célok közé tette, de áthelyeztem az internet célok közé, és már ment is. Április elején cseréltem le a 701-esre, előtte flasheltem is idén, már 2× is, és minden alkalommal gond nélkül ment elsőre netre. Hivatalos, magyarországi a teló (Edigitalből van).
Üdv!