Nálam ha nem megy olyan alkalmazás aminek kell a net (pl. e-mail) akkor nem lóg sem a wifin sem a szolgáltatói neten! Ha nálad folyamatosan él a wifi kapcsolat akkor előfordulhat, hogy valami használja! Esetleg az e-mail úgy van beállitva!hun_milo írta:A wifivel kapcsolatban lenne kérdésem, tapasztalataim szerint nagyon sokat fogyaszt, nincs valami automata app ami ha nem használom, kikapcsolja, droidon van ilyen, vagy csak kézi kapcsolás megoldott, kösz a segítséget előre is?
Nokia 700
-
- 5. szint
- Készüléktípus: Galaxy S7
- Has thanked: 56 times
- Been thanked: 444 times
Re: Nokia 700
- hun_milo
- 3. szint
- Készüléktípus: E 72 Lumia710
- Nem: Férfi
- Has thanked: 52 times
- Been thanked: 17 times
Kösz, értem, akkor utána kell néznem, szóval csak akkor használja ha szüksége van rá?Todo írta:Nálam ha nem megy olyan alkalmazás aminek kell a net (pl. e-mail) akkor nem lóg sem a wifin sem a szolgáltatói neten! Ha nálad folyamatosan él a wifi kapcsolat akkor előfordulhat, hogy valami használja! Esetleg az e-mail úgy van beállitva!hun_milo írta:A wifivel kapcsolatban lenne kérdésem, tapasztalataim szerint nagyon sokat fogyaszt, nincs valami automata app ami ha nem használom, kikapcsolja, droidon van ilyen, vagy csak kézi kapcsolás megoldott, kösz a segítséget előre is?
-
- 5. szint
- Készüléktípus: Galaxy S7
- Has thanked: 56 times
- Been thanked: 444 times
Igen! Nálam legalábbis ha éppen nem frissít valamelyik progi akkor inaktiv!hun_milo írta:Kösz, értem, akkor utána kell néznem, szóval csak akkor használja ha szüksége van rá?Todo írta:Nálam ha nem megy olyan alkalmazás aminek kell a net (pl. e-mail) akkor nem lóg sem a wifin sem a szolgáltatói neten! Ha nálad folyamatosan él a wifi kapcsolat akkor előfordulhat, hogy valami használja! Esetleg az e-mail úgy van beállitva!hun_milo írta:A wifivel kapcsolatban lenne kérdésem, tapasztalataim szerint nagyon sokat fogyaszt, nincs valami automata app ami ha nem használom, kikapcsolja, droidon van ilyen, vagy csak kézi kapcsolás megoldott, kösz a segítséget előre is?
- Rating: 2.63%
- hun_milo
- 3. szint
Ok akkor valszinű nekem nem volt jól beállítva, majd ha visszakapom jobban utána nézek a beállításoknak
Kösz

- wtomasz
- Újonc
- Készüléktípus: Nokia 700
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Nade várjatokmá' egy kicsit, hé!
Hun_milo, te most arra gondoltál, hogy nem kerül inaktív állapotba a wifi kapcsolat, ha nem használja semmi, vagy arra, hogy nem kapcsolódik ki automatikusan maga a wifi adapter, ha pl bezárod azt a programot, ami használta (és ugyan így, nem kapcsolódik be magátol, amikor megnyitsz egy olyan alkalmazást, ami netet használ)... Mert a kettő nem ugyan az! Utóbbira tényleg jó lenne egy segédprogi, amiben meg lehetne adni, hogy mely alkalmazások kapcsolhatják ki-be a wifit (vagy épp a mobilnetet) automatikusan, de tudtommal nincs ilyen. Amit viszont Todo ír, az stimmel, mert alapból inaktívba kerül mindig (de nem kapcsolódik ki a wifi adapter!), ha semmi se használja, kivéve ha valamit úgy állítottál be, hogy mindig a wifin lógjon. Ha jól tudom, akkor pl az új időjárás widget-ben van egy olyan bug, hogy frissítés után nem bontja a kapcsolatot, lehet, hogy ez lesz nálad a gond. 

- Rating: 2.63%
- hun_milo
- 3. szint
Igen, erre gondoltam, azt vettem észre hogy nagyon merül az aksim, tehát be volt kapcsolva az adat is meg a wifi is, ezek után kézzel ki kapcsoltam mindkettőt, nap közbe többször bekapcsoltam ha volt wifi akkor azt ha nem akkor az adatot, he lefrissített kikapcsoltam, így jelentősen megnőt az akku készenléti ideje ebből következtetek arra hogy a wifi állandóan be van kapcsolva és szívja az aksit és nem kicsit.wtomasz írta:Nade várjatokmá' egy kicsit, hé!Hun_milo, te most arra gondoltál, hogy nem kerül inaktív állapotba a wifi kapcsolat, ha nem használja semmi, vagy arra, hogy nem kapcsolódik ki automatikusan maga a wifi adapter, ha pl bezárod azt a programot, ami használta (és ugyan így, nem kapcsolódik be magátol, amikor megnyitsz egy olyan alkalmazást, ami netet használ)... Mert a kettő nem ugyan az! Utóbbira tényleg jó lenne egy segédprogi, amiben meg lehetne adni, hogy mely alkalmazások kapcsolhatják ki-be a wifit (vagy épp a mobilnetet) automatikusan, de tudtommal nincs ilyen. Amit viszont Todo ír, az stimmel, mert alapból inaktívba kerül mindig (de nem kapcsolódik ki a wifi adapter!), ha semmi se használja, kivéve ha valamit úgy állítottál be, hogy mindig a wifin lógjon. Ha jól tudom, akkor pl az új időjárás widget-ben van egy olyan bug, hogy frissítés után nem bontja a kapcsolatot, lehet, hogy ez lesz nálad a gond.

- sanyci
- 2. szint
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 34 times
LOL Minden progi engedélyezteti a net használatot, legalább az első indításnál kiválaszthatod,hogy mit használhat, és hogyan (pl. melyik hozzáférési pont, mindig/kérdezzen rá) Plusz a célok között be lehet állítani a sorrendet is, hogy pl. "Internet" cél esetén: 1. otthoni WiFi 2. céges WiFi 3. T-mobile Netwtomasz írta:Nade várjatokmá' egy kicsit, hé!Hun_milo, te most arra gondoltál, hogy nem kerül inaktív állapotba a wifi kapcsolat, ha nem használja semmi, vagy arra, hogy nem kapcsolódik ki automatikusan maga a wifi adapter, ha pl bezárod azt a programot, ami használta (és ugyan így, nem kapcsolódik be magátol, amikor megnyitsz egy olyan alkalmazást, ami netet használ)... Mert a kettő nem ugyan az! Utóbbira tényleg jó lenne egy segédprogi, amiben meg lehetne adni, hogy mely alkalmazások kapcsolhatják ki-be a wifit (vagy épp a mobilnetet) automatikusan, de tudtommal nincs ilyen. Amit viszont Todo ír, az stimmel, mert alapból inaktívba kerül mindig (de nem kapcsolódik ki a wifi adapter!), ha semmi se használja, kivéve ha valamit úgy állítottál be, hogy mindig a wifin lógjon. Ha jól tudom, akkor pl az új időjárás widget-ben van egy olyan bug, hogy frissítés után nem bontja a kapcsolatot, lehet, hogy ez lesz nálad a gond.
Azok a progik, amik kérdezés nélkül mennek rá a netre, pedig a böngésző beállításait használják...
Nokia 3110>5110>6110>6210>6600>7610>6630>N70>E61>E50>E90>E51>E71>E52>5800XM>C7>700
Ericsson GA318>T39m (T39m még megvan!)
Samsung Galaxy Spica>HTC Desire (Az Android még nem nőtt fel a feladathoz)
- hun_milo
- 3. szint
Ez mind rendbe van, ezt tudtam eddig is, a kérdés? Nálad a wifi állandóan be van kapcsolva vagy nem, ha be van kapcsolva mennyit bír a 700-as készenlétben kb? Nekem nagyon sokat evett ha be volt kapcsolva.sanyci írta:
LOL Minden progi engedélyezteti a net használatot, legalább az első indításnál kiválaszthatod,hogy mit használhat, és hogyan (pl. melyik hozzáférési pont, mindig/kérdezzen rá) Plusz a célok között be lehet állítani a sorrendet is, hogy pl. "Internet" cél esetén: 1. otthoni WiFi 2. céges WiFi 3. T-mobile Net
Azok a progik, amik kérdezés nélkül mennek rá a netre, pedig a böngésző beállításait használják...
- wtomasz
- Újonc
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Nem sikerült értelmezned, hogy mit írtam. Én a wifi adapter be- és kikapcsolásáról beszéltem, nem arról, hogy egy program használhatja-e a netet, vagy sem. Kicsit sem ugyan az a kettő...sanyci írta:LOL Minden progi engedélyezteti a net használatot, legalább az első indításnál kiválaszthatod,hogy mit használhat, és hogyan (pl. melyik hozzáférési pont, mindig/kérdezzen rá) Plusz a célok között be lehet állítani a sorrendet is, hogy pl. "Internet" cél esetén: 1. otthoni WiFi 2. céges WiFi 3. T-mobile Netwtomasz írta:Nade várjatokmá' egy kicsit, hé!Hun_milo, te most arra gondoltál, hogy nem kerül inaktív állapotba a wifi kapcsolat, ha nem használja semmi, vagy arra, hogy nem kapcsolódik ki automatikusan maga a wifi adapter, ha pl bezárod azt a programot, ami használta (és ugyan így, nem kapcsolódik be magátol, amikor megnyitsz egy olyan alkalmazást, ami netet használ)... Mert a kettő nem ugyan az! Utóbbira tényleg jó lenne egy segédprogi, amiben meg lehetne adni, hogy mely alkalmazások kapcsolhatják ki-be a wifit (vagy épp a mobilnetet) automatikusan, de tudtommal nincs ilyen. Amit viszont Todo ír, az stimmel, mert alapból inaktívba kerül mindig (de nem kapcsolódik ki a wifi adapter!), ha semmi se használja, kivéve ha valamit úgy állítottál be, hogy mindig a wifin lógjon. Ha jól tudom, akkor pl az új időjárás widget-ben van egy olyan bug, hogy frissítés után nem bontja a kapcsolatot, lehet, hogy ez lesz nálad a gond.
- sanyci
- 2. szint
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 34 times
"Internet" cél: 1. otthoni Wi-Fi; 2. após Wi-Fi; 3. T-mobile Nethun_milo írta:Ez mind rendbe van, ezt tudtam eddig is, a kérdés? Nálad a wifi állandóan be van kapcsolva vagy nem, ha be van kapcsolva mennyit bír a 700-as készenlétben kb? Nekem nagyon sokat evett ha be volt kapcsolva.sanyci írta:
LOL Minden progi engedélyezteti a net használatot, legalább az első indításnál kiválaszthatod,hogy mit használhat, és hogyan (pl. melyik hozzáférési pont, mindig/kérdezzen rá) Plusz a célok között be lehet állítani a sorrendet is, hogy pl. "Internet" cél esetén: 1. otthoni WiFi 2. céges WiFi 3. T-mobile Net
Adatkapcsolat, Wi-Fi, Bluetooth bekapcsolva
Otthoni és Irodai gépen NokiaSuite bluetooth-on csatlakoztatva
A céges és a családi autóban bluetooth-os hifi, automatikus csatlakozással
Gyári időjárás Widget aktív, minden sms-emet automatikusan szinkronizálom email-en
Email-eket 10 percenként szinkronizálom 6:30-tól 19:30-ig
Napi kb. egyórát beszélek
Mindezt vidéken, alapvetően gyenge térerővel...
Estére mindig marad szufla, de ha napi 300km-t autózom, kb. 3-4 óra bt-s zenehallgatással, akkor 6-ig épp hogy bírja (viszont az autóban hosszabb utakon nem kapcsol be a billentyűzár - pontosabban fut a KeepItOn -, így folyamatosan világít a kijelző)
A telefon fedeles tokban van, így az idő nagy részében még a Sleeping Screen se megy, mert kikapcsolja a proxymity senzor...
>>>Azt nem írtam, hogy mindezt már az új FW-el, 1,3GHz-es procival! Egy 1080mAh-ás akksival szerintem ez nagyon jó érték!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sanyci 2012-04-19 csüt. 21:18:03-kor.
Nokia 3110>5110>6110>6210>6600>7610>6630>N70>E61>E50>E90>E51>E71>E52>5800XM>C7>700