Nokia 700
- hun_milo
- 3. szint
- Készüléktípus: E 72 Lumia710
- Nem: Férfi
- Has thanked: 52 times
- Been thanked: 17 times
Re: Nokia 700
Na most nem értem, akkor minden névjegyet külön kell elmenteni? És ha Googl Sync -el szinkronizálom a névjegyeket?
- sanyci
- 2. szint
- Készüléktípus: Nokia 700
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 34 times
Google Sync és Nokia? Én 5 éve nem tudok bele életet lehelni...hun_milo írta:Na most nem értem, akkor minden névjegyet külön kell elmenteni? És ha Googl Sync -el szinkronizálom a névjegyeket?
Mint írtam, a Nokia akkor tudja értelmezni a névjegyeket, ha minden név külön .vcf fájl. Pl. "Apa.vcf", "Anya.vcf", stb. A Nokiák eleve így mentik le a saját névjegyzéküket, az Androidnál meg ez verzió és gyártófüggő (ha jól tudom), hogy egy giga .vcf lesz, vagy sok kicsi.
De lehet, hogy van olyan progi, ami szétszedi sok kicsire a giga .vcf-et, mert én a Nokia sok kicsijét simán összefűztem annó egy nagyba, hogy a HTC Desire felismerje... (Gondolom a visszafelé alakításra is van progi...)
Nokia 3110>5110>6110>6210>6600>7610>6630>N70>E61>E50>E90>E51>E71>E52>5800XM>C7>700
Ericsson GA318>T39m (T39m még megvan!)
Samsung Galaxy Spica>HTC Desire (Az Android még nem nőtt fel a feladathoz)
Ericsson GA318>T39m (T39m még megvan!)
Samsung Galaxy Spica>HTC Desire (Az Android még nem nőtt fel a feladathoz)
- hun_milo
- 3. szint
Kapisgálom, utána nézek, A Googl Sync nálam működött 5800-án igaz csak email fiokot használtam, névjegyeket nem szinkronizáltam, azért gondoltam hogy megy,sanyci írta:Google Sync és Nokia? Én 5 éve nem tudok bele életet lehelni...hun_milo írta:Na most nem értem, akkor minden névjegyet külön kell elmenteni? És ha Googl Sync -el szinkronizálom a névjegyeket?
Mint írtam, a Nokia akkor tudja értelmezni a névjegyeket, ha minden név külön .vcf fájl. Pl. "Apa.vcf", "Anya.vcf", stb. A Nokiák eleve így mentik le a saját névjegyzéküket, az Androidnál meg ez verzió és gyártófüggő (ha jól tudom), hogy egy giga .vcf lesz, vagy sok kicsi.
De lehet, hogy van olyan progi, ami szétszedi sok kicsire a giga .vcf-et, mert én a Nokia sok kicsijét simán összefűztem annó egy nagyba, hogy a HTC Desire felismerje... (Gondolom a visszafelé alakításra is van progi...)
- wtomasz
- Újonc
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Már vagy másfél hónapja nyúzom a 700-asomat, alapvetően nagyon elégedett vagyok vele, de felmerült pár kérdés, gondoltam megosztom itt, hátha tud rá valaki okosat mondani.
1. Gyárilag az első főképernyőn kint van egy naptár widget. Ha ezt véletlenül kitörli az ember, hogy lehet visszatenni? Merthogy a widgetek között nem szerepel, más widgetek viszont, ha kirakom őket, ugyan úgy ott maradnak a listában. Tehát mintha nem is létezne valójában a naptár widget.
2. Ha a galériában létrehozok saját albumokat, egy újraindítás után mindegyikből törlődik ami benne van. Tehát az albumok megmaradnak, de mindegyikre azt írja hogy "nincs tétel", elfelejti, hogy melyik képet melyik albumba tettem. Ez valamiféle bug, és mindenkinél így van, vagy az én telómmal van baj?
3. A Térképek beállításaiban régebben, legalábbis az előző, nem érintős telómon, volt egy olyasmi nevű beállítási lehetőség, hogy "saját pozíció megjelenítése", vagy ilyesmi, amin belül két opció volt: "úton tart", vagy "pontos gps pozícióban". Ezt hol lehet beállítani a mostani, érintőképernyős Térképek alkalmazásban?? (Legújabb verzió van fent, pont ma frissítettem.) Ugyanis rohadt idegesítő, hogy ha pl két utca között egy tér közepén állok, akkor is azt mutatja, mintha az úton lennék...
Ha már a Térképek alkalmazásnál járunk: akit érdekel a tömegközlekedéses navigáció, az frissítsen, mert a Nokia Transport (azt hiszem ez az eredeti angol neve, magyarra "Tömegközlekedés"-nek fordították) kurva frankón működik, ma kétszer is tapasztaltam a saját bőrömön, hogy sokkal hamarabb odaértem vele a célhoz, pusztán azért, mert tudtam előre, hogy melyik útvonalon kell majd kevesebbet várni átszálláskor, illetve hogy az átszállásoknál a lehetséges járművek közül melyik jön majd előbb, így tudtam előre, hogy melyik megállóhoz menjek majd, mikor átszállok... Egyszóval nagyon ajánlom, vannak még hibái, de így is nagyon frankó kis fícsör.
Amúgy aSymbian Nokia Carla-val mi van? Nemrég volt egy olyan infó, hogy még a nyuszi előtt érkezik, de eddig semmi... Eredetileg viszont úgy volt, hogy majd a harmadik negyedévben, ami még odébb van. Előbb nem az FP1 és FP2 fog jönni? Vagy Belle FP2 = Carla? 
1. Gyárilag az első főképernyőn kint van egy naptár widget. Ha ezt véletlenül kitörli az ember, hogy lehet visszatenni? Merthogy a widgetek között nem szerepel, más widgetek viszont, ha kirakom őket, ugyan úgy ott maradnak a listában. Tehát mintha nem is létezne valójában a naptár widget.
2. Ha a galériában létrehozok saját albumokat, egy újraindítás után mindegyikből törlődik ami benne van. Tehát az albumok megmaradnak, de mindegyikre azt írja hogy "nincs tétel", elfelejti, hogy melyik képet melyik albumba tettem. Ez valamiféle bug, és mindenkinél így van, vagy az én telómmal van baj?
3. A Térképek beállításaiban régebben, legalábbis az előző, nem érintős telómon, volt egy olyasmi nevű beállítási lehetőség, hogy "saját pozíció megjelenítése", vagy ilyesmi, amin belül két opció volt: "úton tart", vagy "pontos gps pozícióban". Ezt hol lehet beállítani a mostani, érintőképernyős Térképek alkalmazásban?? (Legújabb verzió van fent, pont ma frissítettem.) Ugyanis rohadt idegesítő, hogy ha pl két utca között egy tér közepén állok, akkor is azt mutatja, mintha az úton lennék...
Ha már a Térképek alkalmazásnál járunk: akit érdekel a tömegközlekedéses navigáció, az frissítsen, mert a Nokia Transport (azt hiszem ez az eredeti angol neve, magyarra "Tömegközlekedés"-nek fordították) kurva frankón működik, ma kétszer is tapasztaltam a saját bőrömön, hogy sokkal hamarabb odaértem vele a célhoz, pusztán azért, mert tudtam előre, hogy melyik útvonalon kell majd kevesebbet várni átszálláskor, illetve hogy az átszállásoknál a lehetséges járművek közül melyik jön majd előbb, így tudtam előre, hogy melyik megállóhoz menjek majd, mikor átszállok... Egyszóval nagyon ajánlom, vannak még hibái, de így is nagyon frankó kis fícsör.

Amúgy a

- hun_milo
- 3. szint
Üdv, nekem is ez a gondom csak az óra widgwtt-el, ki töröltem és az istennek nem tudom visszavarázsolni, valakinek valami tippje?
- hun_milo
- 3. szint
ezt próbáld meg, telepítsd és utána menni fogwtomasz írta:Már vagy másfél hónapja nyúzom a 700-asomat, alapvetően nagyon elégedett vagyok vele, de felmerült pár kérdés, gondoltam megosztom itt, hátha tud rá valaki okosat mondani.
1. Gyárilag az első főképernyőn kint van egy naptár widget. Ha ezt véletlenül kitörli az ember, hogy lehet visszatenni? Merthogy a widgetek között nem szerepel, más widgetek viszont, ha kirakom őket, ugyan úgy ott maradnak a listában. Tehát mintha nem is létezne valójában a naptár widget.2. H
:

http://upfone.hu/content/szep-widgetek- ... o-nokiakra
Ja és a telefon memóriájába telepítsd őket mert csak akkor lessz ok
- telcsimatyi
- Újonc
- Been thanked: 0
Szép napot!
A telefon még mindig jó, de valami azért akadozik néha. Pl. az Edge és 3G kapcsolat egy darabig működik aztán teljesen leáll, és az újraindítás sem mindig oldotta meg elsőre a problémát. Ezzel még csak 2x találkoztam a X.kerületben, nem tudom hogy ez ottani sajátosság, vagy tényleg a telefonnal van valami, mert amikor ezen nem működött, akkor ugyanott egy másik nokián igen. Vagy szervíz vagy frissítés kell neki, nem tudom.
A másik ami most beütött, hogy a QOffice_Pro_Full_7 a gyárit írta felül, ami nem gond, viszont nem működik tökéletesen, és gondolom ha vissza leszedném akkor semmi nem maradna. A probléma úgy néz hogy a word fájlokat létre tud hozni viszont nem tudja megnyitni őket, sem a létrehozottakat, sem a felmásoltakat, minden mást csinál( excel-t és ppt-t megnyit, word, excel, ppt-t létrehoz).
Meg akartam venni az OVI-ból, de most ha az is így baszakodna, akkor mi van?
A telefon még mindig jó, de valami azért akadozik néha. Pl. az Edge és 3G kapcsolat egy darabig működik aztán teljesen leáll, és az újraindítás sem mindig oldotta meg elsőre a problémát. Ezzel még csak 2x találkoztam a X.kerületben, nem tudom hogy ez ottani sajátosság, vagy tényleg a telefonnal van valami, mert amikor ezen nem működött, akkor ugyanott egy másik nokián igen. Vagy szervíz vagy frissítés kell neki, nem tudom.
A másik ami most beütött, hogy a QOffice_Pro_Full_7 a gyárit írta felül, ami nem gond, viszont nem működik tökéletesen, és gondolom ha vissza leszedném akkor semmi nem maradna. A probléma úgy néz hogy a word fájlokat létre tud hozni viszont nem tudja megnyitni őket, sem a létrehozottakat, sem a felmásoltakat, minden mást csinál( excel-t és ppt-t megnyit, word, excel, ppt-t létrehoz).
Meg akartam venni az OVI-ból, de most ha az is így baszakodna, akkor mi van?
Motorola M3888 -> Philips Tcd128 -> Nokia 3310 -> Nokia 6020 -> Sony Ericsson K800i -> Nokia 700
- wtomasz
- Újonc
- Been thanked: 2 times
Sajnos szignózni kéne őket, vagy hackelni a telefont, de nálam most nem fog menni egyik se. Te hogy raktad fel őket? Egyébként szerintem ezek benne lesznek a Carla-ban, vagy Belle FP1-2-ben, legalábbis képek alapján pl az a nagy mechanikus óra, az pont ugyan az, ami a Nokia 808-on is látható egy videón.hun_milo írta:ezt próbáld meg, telepítsd és utána menni fog![]()
Egyébként elég fura a jelenség, hogy randomra hiányoznak widgetek... Illetve hogy visszatenni nem lehet őket, ha véletlen törli az ember. Nálad az óra hiányzik, amiből amúgy két féle is kellene hogy legyen, analóg és digitális, nálam meg a naptár...
- hun_milo
- 3. szint
Heckeltem a telefont, nem nagy ügy, én a NORTON HECK-et használtam, öt perc alatt meg van és bármit fel tudok telepíteni, Óra nem gond, van fent vagy száz fajta lehet válogatni, fel telepítesz egyet, előtte a használt órát törlöd az alkalmazás kezelővel, aztán kikapcs, bekapcs és már az új óra figyel persze hack az kellwtomasz írta:Sajnos szignózni kéne őket, vagy hackelni a telefont, de nálam most nem fog menni egyik se. Te hogy raktad fel őket? Egyébként szerintem ezek benne lesznek a Carla-ban, vagy Belle FP1-2-ben, legalábbis képek alapján pl az a nagy mechanikus óra, az pont ugyan az, ami a Nokia 808-on is látható egy videón.hun_milo írta:ezt próbáld meg, telepítsd és utána menni fog![]()
Egyébként elég fura a jelenség, hogy randomra hiányoznak widgetek... Illetve hogy visszatenni nem lehet őket, ha véletlen törli az ember. Nálad az óra hiányzik, amiből amúgy két féle is kellene hogy legyen, analóg és digitális, nálam meg a naptár...

- hun_milo
- 3. szint
Naptárra még egy megoldás, nekem ez jön bewtomasz írta:Sajnos szignózni kéne őket, vagy hackelni a telefont, de nálam most nem fog menni egyik se. Te hogy raktad fel őket? Egyébként szerintem ezek benne lesznek a Carla-ban, vagy Belle FP1-2-ben, legalábbis képek alapján pl az a nagy mechanikus óra, az pont ugyan az, ami a Nokia 808-on is látható egy videón.hun_milo írta:ezt próbáld meg, telepítsd és utána menni fog![]()