Nokia 808 PureView

3xxx, 5xxx, 6xxx, 7xxx -es és N-Gage Nokia telefonokkal foglalkozó témák
Kolondrum
2. szint
2. szint
Készüléktípus: 9110i-7650-E90V2-808 PureView
Nem: Férfi
Has thanked: 3 times
Been thanked: 8 times

Re: Nokia 808 PureView

Hozzászólás Szerző: Kolondrum »

Nézd, nem látok semmilyen überbrutál újítást az N808-ban mondjuk az N8-hoz képest, csak azt, hogy 41 MP-es lett a kamera. És tudatosan erre hegyezte ki a Nokia is a reklámját.
Gondolom, nem akarod azt állítani, hogy eladható lenne (megtérítve a befektetést) a 808-as egy 12 MP-es kamerával (nem ennyiért, egyáltalán)...

Nekem fontos a kamera, azért 808 lesz N8 helyett. Meg a megnövelt sebesség sem elhanyagolható, igaz az is csak a kamera miatt került bele.
Fikázza mindenki a symbian, tegyétek, főzzétek a telefonjaitokat én (meg jópáran) elvannak a symbiannal. Amíg gyártanak iylen telefonokat addig nekem ilyen lesz. Témát részemről lezártam.
Funny! >> http://href.hu/x/ah8g - http://href.hu/x/ah0m - http://href.hu/x/ah0n href.hu/x/ah8h
Katalin Katalin miért töröltetted magad? 2012.06
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

bladehu2 írta:tévedsz. pedig állítólag megnézted a tesztvideókat amin látszik hogy felvétel közben zoom-ol. a visszanézés közbeni zoom-olásban mi a pék lenne az újdonság? de persze biztos mindenki sülthülye az mwc-n is és ők is csak azt látták a ködben hogy úúú 41megapixel, úú legyen ez a legjobb újdonság. na persze. mellesleg lehet hogy én vagyok a gyerekes, de Te meg minden nap leírod ugyazokat a valótlanságokat amikre mindig le is írja valaki hogy az közel sem úgy van. eltelik 1-2 nap aztán megint jössz ugyanazzokkal a puffogtatásokkal. most az a cél hogy minden oldalon legyen egy jó hosszú íromány hogy aki netán idetéved az minden oldalon lássa hogy ez egy mekkora számháborús, parasztvakításos, gagyioptikás sz*rkupac? persze ha ez a véleményed az egy dolog, csak nem látom ennek az értelmét ezt minden nap nagy hanggal előadni. azt a majd akkor énis megyek dolgot meg azért írtam mert kíváncsi leszek hogy ha én előadom ugyanezt a stílust (azaz tudom mi mire jó benne de majd úgy csinálok mintha nem akarnám megérteni és csak szajkózom az én veziómat) az istentelefon topikjában akkor valszeg elzavarnak a vérbe egy-két ilyen hasonló "számháborús/semmiresejó" beszólás után. az hogy MÉG nem lehet kapni egy dolog, viszont elég sokan kipróbálhatták az mwc-n. folyik olyan telefonról is témázás amit még nem is látott senki sem...
tényleg jobb lenne törölni az egész topicot aztán lokkolni amíg meg nem jelenik a boltokban.
Felvétel közben zoomol. És? Egy 640x360-as kijelzőre hányszor kell zoomolni, mire kijön 1:1-ben az 1920x1080? :)

Igen, te vagy a gyerekes. Eléggé zavaróan...

Na figyelj kisbarátom! A Pureview 808 messze nem egy istentelefon (hogy a szóhasználatoddal éljek). Behülyítették az arra fogékonyakat vele, és vérre menő sértegetésekkel védik a médiumok a szent telefonjukat, dedó.

Nézd már meg, azt az elsőnek megjelent 3 tesztképet, amire azt írtam, hogy NEM IGAZ, hogy az mobiltelefonnal készült (vagy ha azzal is készült, akkor az nem igaz, hogy utána nem javították valami komoly retusprogrammal)!!!

Itt most sorban jönnek ki a valószínűleg már tényleg a telefonnal készült képek. És hát egyből látszik a gond is. a kép szélek felé életlenedik, torzít.
A fullosan (nem 5 MP-ben) elmentett képeken (most, amit Salmi talált) mindegyiknek ott van legalább 5-6 hot pixel, mégpedig durván. Tudom, hogy szoftveresen megoldható. Tudom, hogy 5 MP-esen elmentve nem lesz észrevehető a pixelhiba. De akkor hány MP-esen lehet használni tökéletesen a készüléket? 5-ben? Abban van valami, ha 5 MP-es képeket tud készíteni? Ha az szép, akkor az jó, használható. Csak épp nem nagy szó.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika 2012-03-10 szomb. 23:36:45-kor.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Macika
6. szint
6. szint

Kolondrum írta:
Nézd, nem látok semmilyen überbrutál újítást az N808-ban mondjuk az N8-hoz képest, csak azt, hogy 41 MP-es lett a kamera. És tudatosan erre hegyezte ki a Nokia is a reklámját.
Gondolom, nem akarod azt állítani, hogy eladható lenne (megtérítve a befektetést) a 808-as egy 12 MP-es kamerával (nem ennyiért, egyáltalán)...

Nekem fontos a kamera, azért 808 lesz N8 helyett. Meg a megnövelt sebesség sem elhanyagolható, igaz az is csak a kamera miatt került bele.
Fikázza mindenki a symbian, tegyétek, főzzétek a telefonjaitokat én (meg jópáran) elvannak a symbiannal. Amíg gyártanak iylen telefonokat addig nekem ilyen lesz. Témát részemről lezártam.
Beidézném azt (saját magamtól), amit egy másik fórum N8 topicjába írtam az N8 megjelenését megelőzően.

"Az elsők között volt 6110, 6150, 6210, 6310i, 7110, 7650 (az első héten), 3650 (még nem volt forgalomban, egy Nokia-játék nyertesétől vettem meg AKKOR 135ezerért a nyereménytelefont), N85, N86 készülékem.
Mindannyiszor megettem a 'most aztán igazán' kezdetű dumát, ígéreteket. És egyre kevésbé volt igaz."

Tehát IMÁDOM (imádtam) a Nokiát. Csak egyszerűen csalódtam benne. Nagyon nagyot.

Sajnos az utóbbi években nem kiszolgálni akarták az emberek igényeit, hanem irányítani, megszabni azt.

És ebből mostmár nem kérek. Amikor egy 4 éves kijelzőfelbontásról megmagyarázzák, hogy ez azért jó nekem, mert...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
MR007
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Nokia 808 PureView + N8
Has thanked: 8 times
Been thanked: 17 times

Hozzászólás Szerző: MR007 »

Macika: Azért nem semmi ez a atyáskodó, a rossztól védelmező reagálás tőled az irányunkba. Nem érzem azt, hogy becsapnának, ellentétben azzal a hype-al ami az androidnál, vagy az almánál van meg...... 5 col a nadrágzsebbe, meg lassan FulHD kijelző, hogy a pixelek ne bántsák a szemedet, az adattárolás új formája a "felhő" ahová mentsd le az adataid adatforgalom mellett, hogy még jobban beleláthassanak mit is csinálsz.....ha kell a fél vesédet egy iPhon-ért. 16572 mag kihasználatlanul, meg sírás hogy merül az akku. Meg nyomjad a játékokat reggeltől-estig. Röhej hova tartunk. Hol is dobálóznak a számokkal megvezetve?
Egyébként minek tesznek egyáltalán kamerát egy telefonba ha szar? Mert az. A konkurencia nem tud és talán nem is akar javítani a minőségén. Mindig ugyanazt a szart teszik bele az összes telóba. Ja volt 5 most a trendi az átverős 8MPX, ami semmivel nem jobb. Ott lehet kamuzni? Ha a Nokiánál elmozdulnak pozitíve akkor meg köpködni kell? Nem értelek. Az N8 sem volt csalódás a kamera terén, akkor ez miért lenne? A fotók meggyőzőek. Én is megnéztem azokat és látom mennyivel jobbak. És pl nálam ez jobban számít, mint a kijelzőn a pixeleket számolgatni.

Ott volt az a videó teszt, amit belinkeltem fentebb. Az sem véletlenül készült ám. Látszik nagyon is hogy a 808 laposra veri az etalonnak számító 4S-t. Ezért is kaptam fel a vizet sajnos. A kép sokkal tisztább és a színtelítettség sem egy szint, meg a nagylátószög. Ez szerinted haszontalan dolog? Javaslom a jobboldali sarok tanulmányozását. A 4S előtt vmi fehér fátyol ködösít. Az audió hangzásról ne is beszéljünk. És ha ezt a nagyon lesajnált symbi teszi a királlyal a világ legdrágább telójával, akkor itt vmi nagyon nem stimmel. A symbi kezelőfelülete, a belle stabilitása szemben a múlttal engem lenyűgöz. Tudod be is dobhatták volna a törülközőt symbian oldalról, de nem tették. Pedig ekkora ellenszélben a nyavajás Microsoft mellett az esélyek 10/1-hez. És még Elop mellett is képesek alázni. Szerintem jobban meg kellene becsülni ezt a munkát és inkább biztatni kellene, mert csak az ilyen hozzáálásból születnek nagy dolgok. És a számokat csak ott kell növelni ahol tényleg érdemes és nem haszontalan. :D
Még annyit a 640X360 most már Elop bűne. Ő nem akar ezen változtatni, hogy lehessen röhögni a dolgon. És erre senki nem mondta azt hogy jó. A WP-sem egy nagy szám ebben.
U: És már bocs a teló saját topikjába írtam, ne legyen baj ha ITT védeni próbálom.
Macika
6. szint
6. szint

Nem akarom beidézni a hosszú hsz-det.

Tőlem az iPhone védelmében még nem olvashattál egyetlen sort sem. Erről ennyit.

A másik pedig, hogy mindannyian személyes támadásnak veszitek - amit különböző életkornak megfelelő daccal próbáltok ellensúlyozni - azt, hogy az elképzelt nagy kedvenctől nincs valaki elájulva. Olyan, mintha a pattanásos kiskamasz elképzeli barátnőjének a szőke bombázót, akit még sosem érinthetett meg, de ha valaki mer nem szuperlativuszokban beszélni róla, akkor aztán megy a rúgásharapás.
Mindezt teszi azért, mert van már 7 db fényképe róla, és azt mondják - akik már próbálhatták - hogy jól csókol és naaagyon kemények a mellei...

Nem hasonlítgattam össze androiddal, vagy hogy miért jobb AZ ÉN készülékem. Leírtam konkrétan a véleményemet (ami olyan, mint a s.gglyuk, mindenkinek van sajátja, de senkit sem érdekel a másé), és van, aki nem tudja ezt elfogadni, mert bántásnak veszi.

Mondom, ha kézben lesz, ha SAJÁT tapasztalat lesz arról, milyen vele, akkor majd lehet vitázni.

Óvodás dolognak tartanám azt is (ne aggódj), ha valaki a nyári olimpián megjelenő Galaxy S III-ról kezdene áradozni, a kerámiaházról, a 4magos processzorról meg a fullHD kijelzőről.
Értelmetlen. Majd nem lesz az...
Sir Winston Churchill
MR007
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Nokia 808 PureView + N8
Has thanked: 8 times
Been thanked: 17 times

Hozzászólás Szerző: MR007 »

Na ezt találtam.
"Nokia 808 - Pure View utilizes Broadcom 2763 GPU chipset which has 128MB of Dedicated Graphics Memory and is capable of 1080p Video Recording."

Vagyis nem ugyanaz a grafikus egység dolgozik itt, mint az N8-ban. Abban 2727....van. Ez vmi továbbfejlesztett lehet. Kíváncsi leszek a teljesítményére. :D
lived
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Nokia N8 Belle
Has thanked: 6 times
Been thanked: 10 times

Hozzászólás Szerző: lived »

Kolondrum írta: Nekem fontos a kamera, azért 808 lesz N8 helyett. Meg a megnövelt sebesség sem elhanyagolható, igaz az is csak a kamera miatt került bele.
Ámen! :D

Ezzel én is így vagyok.
Nekem tökéletesen megfelel egy symbianos készülék és ki is elégíti tökéletesen az igényeimet.
Zenét tökéletesen lehet rajta hallgatni és jó is a zenelejátszó benne.
Netezésre nekem tökéletesen megfelel, még az alap gyári böngésző is, de ha jobb kellene akkor meg felrakom az operát, de nekem a gyári is jó.
Navigáció szerintem az egyik legjobb.
Sebességgel nincs gondom.
Kijelző számomra szép és megfelelő (egyáltalán nem bántja a szememet). Én még filmet is szoktam rajta nézni ( most jönnek egyesek, hogy nem szeretik az egérmozit)
Ami meg kell rá program az meg van rajta minden. (az hogy nincs rajta számoló program ami kiszámítja, hogy milyen messze repül a telefonom, meg macska ami utánozza a hangomat és még sorolhatnám, azt a nagyon sok hasznos programot, hát az nem érdekel)
Játszani szoktam a telefonon, de az a pár játék ami van a symbianra az bőven elegendő számomra. De ha még is játszani szeretnék akkor is inkább beülök gépem elé.

Én szerintem 100%-osan kihasználom a mobil telefonok hasznos tulajdonságát és ezt számomra a symbian és a köréje épülő hardver tökéletesen megadja. SŐT! Még többet is. Nézegetem én is a többi gyártó telefonját, de számomra nem ad annyival többet, hogy arra váltsak.

Mikor az N8-as az Iphone 4 és a Galaxy S között vacilláltam, számomra a N8 sokkal többet tudott mutatni és adni mint a másik kettő.

Most itt van a 808 ami nekem többet fog tudni adni, mint az N8-as így biztos hogy arra fogok váltani.
Macika
6. szint
6. szint

lived írta:Most itt van a 808 ami nekem többet fog tudni adni, mint az N8-as így biztos hogy arra fogok váltani.
Itt a lényeg, szimpatikus a hozzáállásod.
Sir Winston Churchill
gmaci
1. szint
1. szint
Készüléktípus: nokia808
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: gmaci »

:D teljességgel egyetértek :!:
a mai napig symbianos samsung i8510-es innov8-am van, ami teljességgel hibátlanul működik :taps2: :deal: és nagyon meg vagyok vele elégedve :Notworty:
ezidáig csak nézegettem és kerestem az utódját, de valahogy nem találtam, mert a mai vasak többet is, kevesebbet is nyújtanak az én elvárásaimhoz képest :whaaa:
lehet, hogy alacsony az igényszintem, :bohoc: de nekem nem kell több, mint amit az innov8 tud, az pedig, hogy tudjak vele telefonálni, alkalomadtán fotózni-videózni, aránylag jó minőségben és netán wifi-zni :yeah:
és most lehet, hogy megtaláltam a megfelelő utódot a 808-ban :yes: :thanx:
Válasz küldése

Vissza: “S60 - egyéb készülékek”