Nokia 5800XM/NE(1.oldalon fontos infók.Kérdés előtt olvass!)

3xxx, 5xxx, 6xxx, 7xxx -es és N-Gage Nokia telefonokkal foglalkozó témák
gazsey89
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5800
Nem: Férfi
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Re: Nokia 5800XM/NE(1.oldalon fontos infók.Kérdés előtt olva

Hozzászólás Szerző: gazsey89 »

Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, ha nem akkor előre is bocsánat.
Lenne egy nagy problémám, amire nem találtam eddig sajnos megoldást.
Úgy kezdődött, h a telefon állandóan kiírta, h nincs elég hely a telefon memórián. Az alkalmazások menü fájlkezelő menüpontjában próbáltam törölni pár dolgot a telefonmemóriáról és sajnos szerintem letöröltem valamit amit nem kellett volna. A probléma az lenne, h elveszett az összes telefonszám a telefonról. Ami furcsa a dologban, h amikor hívnak akkor kijelzi az illető nevét és számát, mint a törlés előtt. Nem tudok új telefonszámot menteni illetve a SIM kártyáról se másolja át a számokat a telefonra. Amikor berakom a SIM kártyát rákérdez, h másolja-e a számokat a telefonra, de a folyamat után nem történik semmi és a SIM kártya számait se jeleníti meg sehogy se. A főképernyőn alul a 2 ikon (amivel a számot tudom beírni és amivel a telefonkönyvet tudom megnyitni) nem reagál és csak a menüből tudom megnyitni a telefonkönyvet. Nem tudom számít-e, de jelenleg a telefonmemórián 19,5 MB szabad hely van. Amint az előbb leírtam, amikor hívnak kijelzi a számot is meg a nevet is, tehát elvileg tudja a számokat szerintem. A gyári beállítások visszaállítása opciót már próbáltam, de nem történik semmi. Ami fontos lehet, hogy a telefon eredetileg T-mobile függő volt, de kijöttem Angliába és itt legális a "kiüttetés" így "kiüttettem" a telefont és egy O2-s kártya van benn jelenleg, de utána nem volt semmi probléma, működött rendesen idáig. Elég sok alkalmazást töltöttem rá az Ovi Store-ról, gondolom ezért telt meg a memória. Ennyit tudok leírni az eset kapcsán. Ha valaki esetleg tudna rá valami megoldást, azt nagyon megköszönném!
Walaki01
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
Has thanked: 34 times
Been thanked: 130 times

Hozzászólás Szerző: Walaki01 »

gazsey89 írta:Sziasztok!
Úgy kezdődött, h a telefon állandóan kiírta, h nincs elég hely a telefon memórián. Az alkalmazások menü fájlkezelő menüpontjában próbáltam törölni pár dolgot a telefonmemóriáról és sajnos szerintem letöröltem valamit amit nem kellett volna. A probléma az lenne, h elveszett az összes telefonszám a telefonról. Ami furcsa a dologban, h amikor hívnak akkor kijelzi az illető nevét és számát, mint a törlés előtt. Nem tudok új telefonszámot menteni illetve a SIM kártyáról se másolja át a számokat a telefonra. Amikor berakom a SIM kártyát rákérdez, h másolja-e a számokat a telefonra, de a folyamat után nem történik semmi és a SIM kártya számait se jeleníti meg sehogy se. A főképernyőn alul a 2 ikon (amivel a számot tudom beírni és amivel a telefonkönyvet tudom megnyitni) nem reagál és csak a menüből tudom megnyitni a telefonkönyvet. Nem tudom számít-e, de jelenleg a telefonmemórián 19,5 MB szabad hely van. Amint az előbb leírtam, amikor hívnak kijelzi a számot is meg a nevet is, tehát elvileg tudja a számokat szerintem. A gyári beállítások visszaállítása opciót már próbáltam, de nem történik semmi. Ami fontos lehet, hogy a telefon eredetileg T-mobile függő volt, de kijöttem Angliába és itt legális a "kiüttetés" így "kiüttettem" a telefont és egy O2-s kártya van benn jelenleg, de utána nem volt semmi probléma, működött rendesen idáig. Elég sok alkalmazást töltöttem rá az Ovi Store-ról, gondolom ezért telt meg a memória. Ennyit tudok leírni az eset kapcsán. Ha valaki esetleg tudna rá valami megoldást, azt nagyon megköszönném!
Szia!
Véleményem szerint, kellene rajta csinálni egy hard resetet. Arra számíts, hogy a telefonról minden elveszik. A memkarit viszont nem bántja, a hard reset. A módja a következő. Először azért próbálj csinálni egy biztonsági mentést, vagy a PC-re, vagy a memória kártyára! A memória karira, a fájlkezelőből lehet megcsinálni a mentést. Mentsd a telószámokat, képeket, stb! A beállításokat ne! Utána kapcsold ki a készüléket, majd egyszerre nyomd meg a zöld+piros+kamera+bekapcs gombot és addig tartsd nyomva, amíg nem kéri a PIN kódot, vagy be nem jön a NOKIA felirat! (Én a bekapcs gombot az asztal sarkával szoktam benyomni, úgy könnyebb.) Ezzel, ha sikeres a reset, a teló gyári állapotra áll vissza. tehát olyan, mintha most hoztad volna a boltból. Természetesen a hálózatfüggés nem áll vissza. Ha a reset sikeres, a készülék kérni fogja a dátum+idő beállítását és a nyelvi beállításokat.Ha beállítottad, vissza lehet tölteni, a telóra a biztonsági mentésből a cuccokat, meg újra telepíteni az alkalmazásokat. :yes:
These users thanked the author Walaki01 for the post:
gazsey89 (2012-02-17 pén. 23:25:04)
Rating: 2.63%
Kép
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
decseiszabi
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia C7-00 Frosty Metal
Has thanked: 12 times

Hozzászólás Szerző: decseiszabi »

megoldva. mukodik. koszonom szepen
decseiszabi
Újonc
Újonc

meg egy kerdes. a 60-as verziot legegyszerubben hogy hekkelem? koszi
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

decseiszabi írta:meg egy kerdes. a 60-as verziot legegyszerubben hogy hekkelem? koszi
Az aláírásomban lévővel.
These users thanked the author potter55 for the post:
decseiszabi (2012-02-16 csüt. 22:37:19)
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
decseiszabi
Újonc
Újonc

megoldva. koszonom
decseiszabi
Újonc
Újonc

meg egy kerdes. nem formaztam le a memoria kartyat ujrainstalalas utan, mivel sok fontos dolog van rajta.
a kerdesem az lenne hol talalom azokat a temafajlokat melyek a kartyara voltak instalalva, mivel nagyon lassitjak a telot. torolnem oket mert az alkalmazaskezelo se latja oket.
koszi
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

decseiszabi írta:meg egy kerdes. nem formaztam le a memoria kartyat ujrainstalalas utan, mivel sok fontos dolog van rajta.
a kerdesem az lenne hol talalom azokat a temafajlokat melyek a kartyara voltak instalalva, mivel nagyon lassitjak a telot. torolnem oket mert az alkalmazaskezelo se latja oket.
koszi
SISContents megnyitod a téma telepítő fájlját (.sis) és megnézed, hogy hova rakja a dolgait és X-Plore-val törlöd egyenként.
These users thanked the author potter55 for the post:
decseiszabi (2012-02-17 pén. 20:51:45)
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
Rutkovszki Csaba
1. szint
1. szint
Készüléktípus: nokia 5800
Has thanked: 21 times

Hozzászólás Szerző: Rutkovszki Csaba »

sziasztok.
az lenne a kérdésem, hogy a music homescreen-t hogyan kell moddolni hogy be lehessen oda rakni a ttpodot? válaszokat előre is köszönöm! Üdv!
gazsey89
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5800
Has thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: gazsey89 »

Walaki01 írta:
gazsey89 írta:Sziasztok!
Szia!
Véleményem szerint, kellene rajta csinálni egy hard resetet. Arra számíts, hogy a telefonról minden elveszik. A memkarit viszont nem bántja, a hard reset. A módja a következő. Először azért próbálj csinálni egy biztonsági mentést, vagy a PC-re, vagy a memória kártyára! A memória karira, a fájlkezelőből lehet megcsinálni a mentést. Mentsd a telószámokat, képeket, stb! A beállításokat ne! Utána kapcsold ki a készüléket, majd egyszerre nyomd meg a zöld+piros+kamera+bekapcs gombot és addig tartsd nyomva, amíg nem kéri a PIN kódot, vagy be nem jön a NOKIA felirat! (Én a bekapcs gombot az asztal sarkával szoktam benyomni, úgy könnyebb.) Ezzel, ha sikeres a reset, a teló gyári állapotra áll vissza. tehát olyan, mintha most hoztad volna a boltból. Természetesen a hálózatfüggés nem áll vissza. Ha a reset sikeres, a készülék kérni fogja a dátum+idő beállítását és a nyelvi beállításokat.Ha beállítottad, vissza lehet tölteni, a telóra a biztonsági mentésből a cuccokat, meg újra telepíteni az alkalmazásokat. :yes:
Először is nagyon köszönöm a segítséget! Hol találom meg a memória kártyán a mentést és pontosan hogy tudom visszatölteni? Köszönöm
Közben megtaláltam hogy kell visszarakni, meg is csináltam, de a számokat nem kaptam vissza sajnos. :sad:
Válasz küldése

Vissza: “S60 - egyéb készülékek”