Nokia 5230

3xxx, 5xxx, 6xxx, 7xxx -es és N-Gage Nokia telefonokkal foglalkozó témák
Todo
5. szint
5. szint
Készüléktípus: Galaxy S7
Has thanked: 56 times
Been thanked: 444 times

Re: Nokia 5230

Hozzászólás Szerző: Todo »

bladehu2 írta:
Todo írta:A JAF progival a fözött firmware-t szoktuk feltenni! Ha az a szándékod, hogy simán csak új szoftot akarsz feltenni azt a phoenix-szel meg tudod csinálni, akkor viszont a phoenix átírja a teló product kódját amit neked frissítés után vissza kell írnod az eredetire! Ha nem teszed meg akkor ugrott a garancia!
Ha a telo product kódjára nem jelent meg még az új firmware akkor valóban kell a phoenix de ha igen és a telod még garanciás akkor miért nem OVI-val, vagy Nokia PcSuite-val frissíted?
ez azért így nem teljesen igaz. JAF-al is fel lehet rakni a gyári (navifirm-el) letöltött FW-t, előnye hogy nem kell előtte PC-t átírogatni mivel a JAF magasról tesz rá mi a teló PC-je és mi a FW-é amit fel akarsz tenni rá. Hátránya hogy a figyelmetlenebbek rá tudnak tenni pl csak kinaí nyelvet tartalmazó fw-t aztán lesnek mint rozi a moziban. Főleg ha annak a verziója nagyobb mint a magyart is tartalmazóé akkor aztán vissza se lehet tenni (mert régebbi verziót még mindig NEM lehet otthon rárakni!).
Phoenix-el viszont csak a PC-nek megfelelőt lehet feltenni, ezért kellett régebben (amikor még nem volt JAF) még a PC átírással is vacakolni a nemesis-el. Viszont sem a Phoenix sem a JAF nem írja át a PC-ot, a Phoenix eleve nem képes ilyesmire a JAF meg nem is foglalkozik a PC-vel semmilyen szinten (legalábis dead módban ahogy mi használjuk és ahogy a leírások is szólnak).
Szóval én a kérdező helyében letöltenék egy v50-es eredeti nokia FW-t, egy olyan PC-út amiben van magyar nyelv (RUSSIAN-WHITE HUNGARY pl., vagy EURO3) és JAF-al rátolnám dead módban ugyanazzal a módszerrel ahogy a főzötteket. Leírás van itt az oldalon a JAF-hoz és Főzött rom felrakáshoz is, különbség a leírásokhoz képest csak annyi hogy a teljes navifirm-el letöltött FW pakkot kell betenni a \program files\nokia\....... könyvtárba és ennyi, nem kell semmit külön betallózni meg csereberélni.
Szia!
Azért abban egy kicsit tévedsz, hogy a phoenix-el csak a PC nek megfelelőt lehet feltenni!Jónéhány szolgáltatós telóra rányomtam már a független szoftot!
Idézek neked a phoenix topicból:
" FIGYELEM: A Phoenix az általad kiválasztott Product Kódra át fogja írni a gyárit, így ha ezután Nokia Software Updaterrel, vagy OVI Software Updaterrel frissítesz elveszik a garancia! (újabban lehet, hogy egyszerű csatlakozás esetén is)"
Tehát saját tapasztalatból is tudom, hogy a phoenix bizony átírja a productot csak az új Symbian^3 telokét nem!
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Nem: Férfi
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

Todo írta:Szia!
Azért abban egy kicsit tévedsz, hogy a phoenix-el csak a PC nek megfelelőt lehet feltenni!Jónéhány szolgáltatós telóra rányomtam már a független szoftot!
Idézek neked a phoenix topicból:
" FIGYELEM: A Phoenix az általad kiválasztott Product Kódra át fogja írni a gyárit, így ha ezután Nokia Software Updaterrel, vagy OVI Software Updaterrel frissítesz elveszik a garancia! (újabban lehet, hogy egyszerű csatlakozás esetén is)"
Tehát saját tapasztalatból is tudom, hogy a phoenix bizony átírja a productot csak az új Symbian^3 telokét nem!
hmm, én ugy emlékeztem hogy a phoenix élő telefonnál kiolvassa a pc-t és ha nem azzal azonos fw-t raksz be neki akkor azt meg sem jeleníti a lehetséges felrakható fw-ek listájában és refurbish gomb sem aktív. ha jól emlékszem pont ezért kellett pc-t átírni ahoz hogy külföldi vagy szolgáltatós telóra fel lehessen rakni magyar nyelvű unbranded fw-t phoenix-el mivel akkor még nem volt törött jaf. aztán meg persze visszaírni az eredeti pc-t hogy egy szervízbe vitelnél ne ugorjon rögtön a gari. de lehet hogy rosszul emlékszem vagy az még a nagyon régi phoenix volt, passz. mindenesetre most azért nem fogok felrakni egyet hogy leellenőrizzem :)
de ahogy láttam a srácnak nincs számítógépe tehát innentől teljesen mindegy is hogy phoenix vagy jaf, vagy átírja vagy sem mert egyiket sem tudja gép nélkül használni. nsu-n meg majd kb 1 év múlva megjelenik az 50-es telenoros szoft... már ha addig a nokia azt is meg nem szünteti.
Trabeci
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia 5230
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Trabeci »

istnag írta:
Trabeci írta:Nem tud valaki adni egy használható programot, leírást hogy hogyan tudom húzni 600Mhz-re a procit??:S Már a (férfi nemiszervem) kivan, hogy lassú mint egy lajhár, és senki nem tudja hogyan lehet felhúzni..Ez hazugság mert fellehet csak kéne valami használható program rá vagy vmi. Köszi előre is

:cry2: :cry2: :cry2: :cry2:
Azért nem tudja senki, mert nem lehet...Vegyél másik telót (kérlek ne sértődj meg) ;)
Oké, köszi.. szánalmas ez a Nokia nagyon leromlottak..drágán szart eladni...kár hogy nem ZTE Blade-t vettem..
Jables
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Galaxy Ace + N8
Been thanked: 4 times

Hozzászólás Szerző: Jables »

Már ne haragudj. Alapkategóriás telefon s60v5 kategóriában. Nokiából ennyibe kerül egy alap teló. Ez van. Bizony a márkát is meg kell fizetni. Ha csoda-csúcs-szuper telót akarsz venni, akkor biza' ki kell jobban nyitni a pénztárcát...
Dzsosy
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 800
Has thanked: 2 times
Been thanked: 14 times

Hozzászólás Szerző: Dzsosy »

Trabeci írta:
istnag írta:
Trabeci írta:Nem tud valaki adni egy használható programot, leírást hogy hogyan tudom húzni 600Mhz-re a procit??:S Már a (férfi nemiszervem) kivan, hogy lassú mint egy lajhár, és senki nem tudja hogyan lehet felhúzni..Ez hazugság mert fellehet csak kéne valami használható program rá vagy vmi. Köszi előre is

:cry2: :cry2: :cry2: :cry2:
Azért nem tudja senki, mert nem lehet...Vegyél másik telót (kérlek ne sértődj meg) ;)
Oké, köszi.. szánalmas ez a Nokia nagyon leromlottak..drágán szart eladni...kár hogy nem ZTE Blade-t vettem..
Elhiheted a blade sem gyorsabb.. tapasztalat ;) Lehet erősebb a proci, de az android rendszer rendszerigénye is jóval nagyobb.
Ha egy kis gyorsulást akarsz a gyári romhoz képest, akkor ajánlom ezt a topikot: viewtopic.php?f=82&t=2271
Ajánlom mg 3.88-as romját ;)

ui.: szerintem jobban jártál ezzel a telefonnal, mint az akadozó bladdel ;)
Nokia Lumia 800 + InvisibleSHIELD
kozel
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: kozel »

Sziasztok! Nekem olyan gondon van, hívásnál mikor alul fut a csík nem tudom vele fel venni sem némítani, ez a gond ébresztésnél is. Minden más funkcióra reagál érintésre. Már csináltam resetet is de igy sem működik.
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

kozel írta:Sziasztok! Nekem olyan gondon van, hívásnál mikor alul fut a csík nem tudom vele fel venni sem némítani, ez a gond ébresztésnél is. Minden más funkcióra reagál érintésre. Már csináltam resetet is de igy sem működik.
Nem úgy működik mint 5800-nál, hogy az ujjadat a nyíl irányába kell elhúzni és így a sima érintésre nem reagál?
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
kozel
Újonc
Újonc

Úgy működik, de hiába húzom nem reagál semmit. Eddig működött.
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

kozel írta:Úgy működik, de hiába húzom nem reagál semmit. Eddig működött.
Akkor nem tudom.
Próbálj megint egy formázást, de a memóriakártyát is formázd. Ne rakj vissza semmit és úgy próbáld ki.
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
kozel
Újonc
Újonc

Megcsináltam de így sem működik.
Válasz küldése

Vissza: “S60 - egyéb készülékek”