Nokia 5230

3xxx, 5xxx, 6xxx, 7xxx -es és N-Gage Nokia telefonokkal foglalkozó témák
Trewdox
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia 5230
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Nokia 5230

Hozzászólás Szerző: Trewdox »

sihumens írta:
Trewdox írta:Sziasztok!
Telepítettem az Ovi térképeket a telóra hivatalos Nokia oldalról. Map Loaderrel rátöltöttem a Magyarország térképet. Biztos én vagyok a béna, de nem tudok rajta egy adott címet keresni. A "Helyek keresése" menü alatt kiadja a kategóriák böngészése ablakot, mást nem. Abba meg hiába írok be címet vagy utcát, nem talál semmit, "nincs találat offlie módban".
Ha "Autóval" menüpont "cél beállítás"-nál kiadja: előzmények, kedvencek, keresés, térképről. A keresésnél ugyanúgy a kategóriák böngészését kínálja fel, amivel ugyanott vagyok ahol az előbb.
Valami ötlet?
Köszi!
Na akkor nem tudom, hogy ki mit használ, de nekem "helyek keresése" menüpont nem létezik. Ha elindítod a Maps-et, akkor a legfelső sorban a közepén van egy "Keresés" menüpont. Arra ráböksz, és ott van egy mező, ahová a címet kell beírni. Nem a kategóriák böngészése-re kell rábökni, hanem a címsorba. Rányomsz, és beírod például, hogy "Hungary mezokovesd madach 10" A Hungary azért fontos az első indításkor, mert valahol Európa közepére tesz téged a Térképek alkalmazás, annak ellenére, hogy Magyarország térkép van rajta. Utána teljesen mindegy, hogy kis, vagy nagybetűvel kezded a város nevét, egy a lényeg, ékezetet nem kell/muszáj használni, sőt, kifejezetten nem előnyös, mert több a hibatévesztési lehetőség. Vagyis a Mezőkövesd-et nyugodtan be lehet írni mezokovesd-ként. Aztán jöhet az utca neve, szintén kis betűvel is lehet, és ékezet nélkül, majd a házszám. Ezt mind vessző, és különféle írásjelek nélkül, egy egyszerű szóközzel elválasztva, ahogy a példában is mutattam. Megjegyzem, nem tudom mi bonyolult van benne, hogy sokan inkább a Garminhoz vonzódnak, mikor ez sokkal de egyszerűbb, és nem lép ki random, főleg térképváltáskor, és nem is fagy meg zommoláskor sem, de ahány ház..... Azért én a helyedben megpróbálnám ezt a lehetőséget is.

Szerk: "u" betűt senki sem írjon az utca neve után, mint pl.: "Hunyadi u 56", csak egyszerűen "hunyadi 56" meg persze elé az országot meg a várost, ahogy a példában is írtam.
Nekem így sem működik. Indításkor az alábbiak jönnek be: Saját pozíció, Helyek keresése, Hely megosztás, Kedvencek, Autóval, Gyalog, Időjárás, Események, Lonely Planet, Michelin. Amikor elindítom, a legfelső sorban középen a Helyek keresése van. Rábökök, van egy címsor ahová be lehet írni a címet (villog a kurzor), alatta a kategóriák böngészése. A címsorba beírom a fent leírt módon: "Hungary mezokovesd madach 10", utána keresés, végül "nincs találat offline módban". De a "Hungary mezokovesd"-et sem találja.
Mivel magyar nyelvű, megpróbáltam ékezetekkel is de így sem műxik. Letöltéskor tuti hogy jó telefon típust választottam ki, mert 2x is letöltöttem.
Egy magyar nyelvű használati utasítás jól jönne.
Folee
Újonc
Újonc
Készüléktípus: NOKIA E63

Hozzászólás Szerző: Folee »

Létezik olyan sms-kezelő program, amivel sms íráskor a címzettnél ki tudom választani pl. az előző néhány címzettet, a leggyakrabban használt címzetteket, vagy akár kedvenc címzettet is beállíthatok? A 6303-asom tud ilyeneket, és szerintem, ez jó kis funkció. (Csak így zárójelben jegyzem meg, hogy a 6303 kellemes csalódás volt. A 3210 volt az utolsó S40-es telefonom, és meglepődtem, hogy a 6303-on található asszem 5. kiadású S40 rendszer milyen remekül testre szabható, és milyen értelmes és hasznos funkciókat tud.)

A másik dolog (és ez elég idegesítő Nokia-tulajdonság), hogy a névjegyzékbe belépve mindig az elejét jeleníti meg (tehát az A betűsöket), nem pedig azt, akit utoljára néztem meg, vagy hívtam. Erre létezik valami program?

Egyébként az 5230-cal eddig meg vagyok elégedve. A tapiképernyő az elején szokatlan volt, de most már tudom kezelni. Az üzemideje (2-2,5 nap) és a kijelző napsütésben láthatósága lehetne sokkal jobb.
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Nem: Férfi
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

Trewdox írta:Nekem így sem működik. Indításkor az alábbiak jönnek be: Saját pozíció, Helyek keresése, Hely megosztás, Kedvencek, Autóval, Gyalog, Időjárás, Események, Lonely Planet, Michelin. Amikor elindítom, a legfelső sorban középen a Helyek keresése van. Rábökök, van egy címsor ahová be lehet írni a címet (villog a kurzor), alatta a kategóriák böngészése. A címsorba beírom a fent leírt módon: "Hungary mezokovesd madach 10", utána keresés, végül "nincs találat offline módban". De a "Hungary mezokovesd"-et sem találja.
Mivel magyar nyelvű, megpróbáltam ékezetekkel is de így sem műxik. Letöltéskor tuti hogy jó telefon típust választottam ki, mert 2x is letöltöttem.
hmm, online módban valszeg jobban működne. esetleg van a letöltések közt 3.04 béta ami a 3.03 hibajavított változata. tedd fel és próbáld ki azt. hogy őszinte legyek nekem még ez sem nyerte el a tetszésemet és az új v20 firmben lévő beépített 3.03-ast is villámgyorsan cseréltem inkább a törött 3.01 -re.
de van külön nokia maps topic, ha ott kérdezel lehet előbb kapsz jó válaszokat.
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Nem: Férfi
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

Folee írta:Létezik olyan sms-kezelő program, amivel sms íráskor a címzettnél ki tudom választani pl. az előző néhány címzettet, a leggyakrabban használt címzetteket, vagy akár kedvenc címzettet is beállíthatok?
A másik dolog (és ez elég idegesítő Nokia-tulajdonság), hogy a névjegyzékbe belépve mindig az elejét jeleníti meg (tehát az A betűsöket), nem pedig azt, akit utoljára néztem meg, vagy hívtam. Erre létezik valami program?
Egyébként az 5230-cal eddig meg vagyok elégedve. A tapiképernyő az elején szokatlan volt, de most már tudom kezelni. Az üzemideje (2-2,5 nap) és a kijelző napsütésben láthatósága lehetne sokkal jobb.
Szerintem keresgélj a letöltések közt, rengeteg program van ott és biztos van ami tudja ezt amit szeretnél. Nem láttam még ilyen kérdést-választ eddig és nekem sose jutott eszembe ilyet keresni. Már csak azért sem mert kedvenc kotaktokat sok HS ki tud tenni (névjegysáv főképernyő, Handy shell, SPB mobile shell) és azoknak lehet rögtön smst küldeni. névjegyzék dettó, biztos van olyan külön progi ami képes erre.
A 2-2,5 nap olyan 3-4re növelhető a CFW-kben lévő módosításokkal (persze ha egész nap nyomkodod akkor a 2nap is szép teljesítmény tőle), a kijelző meg hát jah, olyan mint a többié. de még az új amoledes kijelzők sem tudnak csodát tenni napsütésben, csak annyi hogy valamivel jobban láthatók...
sihumens
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Lumia 1020 + Lumia520
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: sihumens »

Trewdox írta:Nekem így sem működik. Indításkor az alábbiak jönnek be: Saját pozíció, Helyek keresése, Hely megosztás, Kedvencek, Autóval, Gyalog, Időjárás, Események, Lonely Planet, Michelin. Amikor elindítom, a legfelső sorban középen a Helyek keresése van. Rábökök, van egy címsor ahová be lehet írni a címet (villog a kurzor), alatta a kategóriák böngészése. A címsorba beírom a fent leírt módon: "Hungary mezokovesd madach 10", utána keresés, végül "nincs találat offline módban". De a "Hungary mezokovesd"-et sem találja.
Na akkor bemásolom azt, amit szintén egy pár oldallal előrébb küszködőnek írtam le, és neki segített:
"Van még egy ötletem. Bár nem 2 perces meló, de segíthet rajta. Csak kövesd a lépeseket:
1: Telefont rádugod a gépre tárolóhely módban
2: Total commander-rel (vagy ha az nincs, akkor más fájlkezelővel) a memóriakártyán lévő "cities" mappát törlöd, és van még egy "qf" fájl is, azt is töröld. Ezek a z E:\ gyökérkönyvtárban vannak (nem feltétlen fontos PC-re dugni, a saját fájlkezelőjével is meg lehet csinálni, csak az sokkal lassabb)
3: Utána eltávolítod a gépről (USB meghajtó biztosnságos eltávolítása), és a telefonon bemész a Menü -> beállítások -> alkalmaz. kezelő -> telepít. alk.-ok. Itt megkeresed az OVI térképeket, ráböksz -> opciók -> eltávolítás. Ha ez megvan, akkor keresel még egy olyat is, hogy Nokia Maps, ezzel ugyanaz az eljárás, mint az előzővel, vagyis ráböksz -> opciók -> eltávolítás. Utána a következőt keresd meg: Ovi maps wi-fi/network positioning, ezt is távolítsd el. (Lehet, hogy az ovi térképek, csak sima térképek néven fut, ha nincs ovi térképek, akkor próbáld sima térképek néven keresni)
4: Újraindítod a telefont, de vigyázz, el ne indítsd a térképek alkalmazást amíg nem mondom, mert akkor kezdheted elölről az egészet.
5: Felteszed a legújabb maps-et (3.04.146), és most indítod el. Ha ez megvan, akkor megvárod, míg betölt, és ki is léphetsz nyugodtan (ez azért kell, mert itt hozza létre a qf fájlt, és a beállításokat. Enélkül a map loader nem fogja felismerni, vagyis felismeri, de sikít, hogy nem volt még elindítva az alkalmazás, meg hogy húzd le, és indítsd el. Na mi ezt előzzük meg ugye)
6: Felteszed a telefont PC suite módba vagy tárolóhely módba már nem tudom pontosan, amelyikkel érzékeli a maps loader, az a lényeg. Aztán felteszed neki a legújabb térképet, és a hangot hozzá. Amint ez megvan, leszeded a gépről, majd indíthatod az alkalmazást, és most próbálj keresni címre.
" Remélem neked is segít ez a megoldás.
Lirion
Újonc
Újonc
Készüléktípus: SE G900

Hozzászólás Szerző: Lirion »

Kéne egy kis segítség, a következő a történet:
Átállítottam az sms memóriát a mem kártyára, a meglévő sms-eket átmásoltattam. Minden szép és jó volt, amíg nem kaptam úgy egy sms-t, hogy mem kártya épp ki volt véve. Azt a telefon szépen mentette is a saját memóriájára, csakhogy most úgy áll a helyzet, hogy ha a telefon memória van beállíva, nem látom azokat az üzeneteket, amik a mem kártyára lettek mentve, ha pedig a mem kártya az alapértelmezett memória, akkor a telefonban tárolt üzeneteket nem látom. Azt pedig sehogy se találtam meg, hogy hogy lehet (ha egyáltalán) átmásolni a telefonból a kártyára az sms-eket, vagy fordítva.
A kérdése(i)m: hogyan lehet mindkét memória tartalmát megjeleníteni egyszerre, illetve hogy lehet átmásolni egyikről a másikra az sms-eket?
nylacika
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy S8+
Has thanked: 51 times
Been thanked: 32 times

Hozzászólás Szerző: nylacika »

Lirion írta:Kéne egy kis segítség, a következő a történet:
Átállítottam az sms memóriát a mem kártyára, a meglévő sms-eket átmásoltattam. Minden szép és jó volt, amíg nem kaptam úgy egy sms-t, hogy mem kártya épp ki volt véve. Azt a telefon szépen mentette is a saját memóriájára, csakhogy most úgy áll a helyzet, hogy ha a telefon memória van beállíva, nem látom azokat az üzeneteket, amik a mem kártyára lettek mentve, ha pedig a mem kártya az alapértelmezett memória, akkor a telefonban tárolt üzeneteket nem látom. Azt pedig sehogy se találtam meg, hogy hogy lehet (ha egyáltalán) átmásolni a telefonból a kártyára az sms-eket, vagy fordítva.
A kérdése(i)m: hogyan lehet mindkét memória tartalmát megjeleníteni egyszerre, illetve hogy lehet átmásolni egyikről a másikra az sms-eket?
pc suite-tal próbáltad lementeni?
Lirion
Újonc
Újonc
Készüléktípus: SE G900

Hozzászólás Szerző: Lirion »

nylacika írta:
Lirion írta:Kéne egy kis segítség, a következő a történet:
pc suite-tal próbáltad lementeni?
Nincs még adatkábelem.
De nem a lementés a gond, mert az sms-ek megvannak, de csak azokat mutatja, amik az alapértelmezett memórián vannak.
sihumens
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Lumia 1020 + Lumia520
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: sihumens »

Lirion írta:Nincs még adatkábelem.
De nem a lementés a gond, mert az sms-ek megvannak, de csak azokat mutatja, amik az alapértelmezett memórián vannak.
nylacika kollega jól mondja. Csak kábellel PC suite módban tudod felmásolni a gépre az egyik memóriából, aztán memóriát váltassz, és arról is felteszed, majd ha meg van mind, akkor vissza lehet tenni a telóra. Sajnos a teló egyszerre két megjelenítést nem támogat.
black017
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5230
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: black017 »

sihumens írta:
Na akkor bemásolom azt, amit szintén egy pár oldallal előrébb küszködőnek írtam le, és neki segített:
"Van még egy ötletem. Bár nem 2 perces meló, de segíthet rajta. Csak kövesd a lépeseket:
1: Telefont rádugod a gépre tárolóhely módban
2: Total commander-rel (vagy ha az nincs, akkor más fájlkezelővel) a memóriakártyán lévő "cities" mappát törlöd, és van még egy "qf" fájl is, azt is töröld. Ezek a z E:\ gyökérkönyvtárban vannak (nem feltétlen fontos PC-re dugni, a saját fájlkezelőjével is meg lehet csinálni, csak az sokkal lassabb)
3: Utána eltávolítod a gépről (USB meghajtó biztosnságos eltávolítása), és a telefonon bemész a Menü -> beállítások -> alkalmaz. kezelő -> telepít. alk.-ok. Itt megkeresed az OVI térképeket, ráböksz -> opciók -> eltávolítás. Ha ez megvan, akkor keresel még egy olyat is, hogy Nokia Maps, ezzel ugyanaz az eljárás, mint az előzővel, vagyis ráböksz -> opciók -> eltávolítás. Utána a következőt keresd meg: Ovi maps wi-fi/network positioning, ezt is távolítsd el. (Lehet, hogy az ovi térképek, csak sima térképek néven fut, ha nincs ovi térképek, akkor próbáld sima térképek néven keresni)
4: Újraindítod a telefont, de vigyázz, el ne indítsd a térképek alkalmazást amíg nem mondom, mert akkor kezdheted elölről az egészet.
5: Felteszed a legújabb maps-et (3.04.146), és most indítod el. Ha ez megvan, akkor megvárod, míg betölt, és ki is léphetsz nyugodtan (ez azért kell, mert itt hozza létre a qf fájlt, és a beállításokat. Enélkül a map loader nem fogja felismerni, vagyis felismeri, de sikít, hogy nem volt még elindítva az alkalmazás, meg hogy húzd le, és indítsd el. Na mi ezt előzzük meg ugye)
6: Felteszed a telefont PC suite módba vagy tárolóhely módba már nem tudom pontosan, amelyikkel érzékeli a maps loader, az a lényeg. Aztán felteszed neki a legújabb térképet, és a hangot hozzá. Amint ez megvan, leszeded a gépről, majd indíthatod az alkalmazást, és most próbálj keresni címre.
" Remélem neked is segít ez a megoldás.
Végigcsináltam a lépéseket és nekem is jó lett. Most már konkrét házszámra és utcára is rá tudok keresni.
A leírás nagyon jól sikerült, könnyen értelmezhető. Köszönöm a segítséget!
Olvasd mindig a legfrissebb híreket :http://nokia5230stuffs.blogspot.com
Válasz küldése

Vissza: “S60 - egyéb készülékek”