Most szeretnék venni E71-et de némi kérdés merült fel bennem, leginkább a gps-el kapcsolatban:
- lehet rá tenni valami olyan gps progit (és ha igen, akkor melyiket célszerű?), amivel elkerülhetem, hogy adatforgalom vagy percdíjban számlázzanak nekem egy szép összeget ha használnámöltögetni, meg kommunikálni) (magyarul ami nem neten akar mindent t?
- valahogy lehet rajta ftp-zni?
- webkameraként lehet valahogy használni?
Bocsi a laikus kérdésekért és előre is köszi a választ!
kisember
Most szeretnék venni E71-et de némi kérdés merült fel bennem, leginkább a gps-el kapcsolatban:
- lehet rá tenni valami olyan gps progit (és ha igen, akkor melyiket célszerű?), amivel elkerülhetem, hogy adatforgalom vagy percdíjban számlázzanak nekem egy szép összeget ha használnámöltögetni, meg kommunikálni) (magyarul ami nem neten akar mindent t?
- valahogy lehet rajta ftp-zni?
- webkameraként lehet valahogy használni?
Bocsi a laikus kérdésekért és előre is köszi a választ!
kisember
1. Lehet: Garmin, Nokia Maps, Ndrive, Sygic és még pár.... (mindegyiknek van saját topikja érdemes elolvasni őket)
2. Van rá FTP kezelő program, de nem próbáltam még ilyet
3. Lehet, a progi ami kell hozzá MobiolaWebcam
Szignózási segédlet Phoenix Internal Service Software 2009.17.0.38220 Otthon sose frissíts a jelenleginél kisebb szoftververzióra!
üdv! E71-em van és olyan gondom akadt, hogy eddig 200as verzió volt rajta. szuperül futott (meg nem mondom melyik) NES emulátor rajta. frissítettem 400-as verzióra és most egyik NES emulátort sem akarja telepíteni / futtatni. legtöbbnél azt írja hogy "xy telepítése nem támogatott". van amelyiekt fel tudom telepíteni, de nem indul el, csak villan egyet a kép.
ha valaki tudna nekem mondani egy működő verziót azt körbecsókolom!
"Ha három madár lennék, akkor látnám magam hátulról, hogy hogyan repülök alul." -friend
Vettem használtan egy E71-et. Angliából hozták be, eredetileg orange hálózatfüggőként,de gondolom kiokosították, szóval mind1 is. A gondom a következő. Vodás vagyok és van live előfizum, szóval megy a 3g-s net ,wap minden remekül, csak az a problémám hogy a mail fiókom (a gyárit használom) azt írja a vodás kapcsolat esetén hogy a "bejövő szervertől nincs válasz". Agyon vissza állítottám mindent, hogy hol szúrtam el, mire kipróbáltam wifis kapcsolattal és gyönyörűen működött az összes fiók (gmail, altavizsla stb..). Arra gondoltam hogy talán a régi orange-os függősége kavarhat be valahogyan, nem tudom. Ötlet valakinek? Elég sokat emailezek és nagyon idegesítő hogy pont a legjobb funkciót nem tudom kihasználni. Most a 300,21,012-es szoftver van rajta, talán ha frissíteném segítene? Ha igen, hogyan csináljam?
Lehet hogy egy szoftverfrissítés jó lenne a gépnek. Simán PCsuit-ot lezedet csatlakoztatod és ott van egy fül hogy szoftver frissítése majd amiket ír mind olvasd el és ha talál újabb szoftot akkor nyomd fel. Sok sikert
Végre megvettem egy Nokia E71-est újonnan, a hét elején. A fehér készülék csak illusztráció, ugyanis egy lehúzható papírtok az egész. Az alatt van a gyári doboz, amin az akutális készülék fotója látható.
Nagyon meg vagyok vele elégedve, az E61 után a QWERTY billentyűzet nem jelentett gondot. A menü megjelenése fantasztikus, a billentyűk igaz kisebb helyen de annál precízebben helyezkednek el. Szóval nem bántam meg a telefon beújítást, nagyon rendben van minden.
Mivel eddig még nem volt beépített GPS-es telefonom, így nem néhány dologgal nem vagyok tisztába. Talán tudnátok segíteni. Miért van az, hogy egyes helyeken kiválóan működik a GPS kapcsolat a Térképek alkalmazással (Néhány zöld csík megjelenik), viszont más helyeken egyszerűen a kis csík sárgán villog és azt írja, hogy nincs GPS kapcsolat.
Szerintetek?
Végre megvettem egy Nokia E71-est újonnan, a hét elején. A fehér készülék csak illusztráció, ugyanis egy lehúzható papírtok az egész. Az alatt van a gyári doboz, amin az akutális készülék fotója látható.
...
Szerintetek?
Szia!
Ilyen nálam is szokott lenni, bár én nem a Térképek-et használom, hanem a Garmin-t! Szerintem sokkal jobb, mint a Térképek.
Visszatérve a GPS-re: figyelni kell arra, hogy az A-GPS be van-e kapcsolva, illetve hogy mozgásban vagy álló helyzetben kapcsolod-e be a navigációt. Álló helyzetben nekem sokkal hamarabb talál jelet, mint mozgás közben.
Én el is szoktam indtani a "GPS-Adatok"-at, majd Opciók/Máhold állapota. És akkor látom, hogy mit lát a GPS vagy éppen mit nem. Várok egy keveset, aztán amikor megvan a megfelelő jel, akkor szoktam indtani a Garmint.
Az opciók/helymegh.beálltások-nál nekem ezek vannak aktiválva: Kiegésztett, Beépített, Hálózatakapú
Nagyon kevés adatforgalmat generál viszont elég gyors lesz a pozícionálás.
Grat egyébként a készülékhez. Akartam írni, hogy a fehér készülék csak a képen van, a doboz a lényeg (nekünk van itthon fehér és fekete változat is, és én is meglepédődtem, amikor feketét kérve olyan dobozt adtak a boltban, mint amilyenben az asszony fehér készüléke volt. Fehérben egyébként szerintem sokkal "durvábban" néz ki).
Ennyit tudtam "segíteni"!
Egy másik kérdés, remélem valaki tud rá válaszolni:
mekkora kártyát kezel max az E71? 8GB-s kártyát próbáltuk, azt tudom hogy viszi. Esetleg 16GB-s megy vele?
Köszi a válaszokat előre is!
"Remember...The Force will be with you...Always..."
Egy hatalmas dilemmám van, lehet hogy hülyeségnek hangzik, de azért szeretném kikérni a Ti (E71 tulajok előnyben) véleményeteket!
A dilemma oka a Nokia Messaging szolgáltatása.
Novemberben vettem egy E75 készüléket, ezzel regisztráltam a szolgáltatásra, majd mivel 3 napon belül gond lett vele (olyannyira lötyögött a slider, mintha legalábbis fél éve használtam volna, pedig szinte alig nyitottam ki), így visszavittem a PhotoHall-ba, de mivel nem tudtak cserekészüléket adni (mivel már nem volt több E75 raktáron), "kicseréltem" egy E71-re. Ugye a Nokia Messaging szolgáltatás az E75 miatt azt írja, hogy a készülék árában benne volt a "full licensz", viszont az asszonynak csak az ő fehér E71-éről tudtunk regisztrálni, viszont neki azt írja, hogy próbaidős, és a próbaidő után elé kell rá fizetni. Na de hol? Miért és főleg mennyiért? Ez azért kérdéses, mert kártyás csomagunk van.
Eddig levelezéshez a ProfiMail-t használtuk (2.70-es verzió), viszont az mégsem az igazi "gyári" megoldás. Én most kipróbáltam a 2.91-es verziót, amit innen töltöttem le, viszont a telepítés után már nem volt hajlandó működni az LCG Jukebox dalszöveg és albumborító-letöltő részlege. Az viszont tetszik (2.70-es ProfiMail-lel ment rendesen, tehát az új verzióban van a hiba).
Na most a ProfiMailnek az ugye az előnye, hogy nem kell(ett) megvenni (egyenlőre), és mindent tud. Mobilnet hiányában az otthoni wifin keresztül szoktunk netezni meg levelezni, ha kell elindítjuk aztán kész.
Van benne lekérdezés, de ugyen nem vagyunk otthon egész nap, íy nem mindig jó, ha fél ránként vagy óránként keresi az új leveleket. Az nem tudom beállítani, hogy csak 14.00 után nézze a leveleket, így kénytelenek vagynuk manuálisan indítani és ellenőrizni a leveleket.
A Nokia Messaging ezzel szemben ugye megjelenik az alap képernyőn ha jött valami, meg be lehet állítani, hogy csak mondjuk délután keresse a leveleket, vagy legalábbis azután, hogy már otthon vagyunk. Ez tetszik, viszont mi lesz ha lejár a "próbaidő" az asszony telefonján? Akkor már nem tudja használni, vagy mi lesz? (Ez a rész engem ugye nem érint.)
Ez tehát a legfontosabb. Gondolkodom, hogy írok egy levelet a Nokia Magyarországnak, hogy akkor mi is lesz a próbaidő lejárta után ha nincs előfizetésünk (és emiatt nem is akarunk kötni sehol sem).
Arra lennék kíváncsi, hogy aki használja (akáb mobilnettel, akárcsak wifivel mint mi) mi a tapasztalata, illetve ha nem ezt használja, akkor mit használ és miért?
A válaszokat előre is köszönöm.
Még egy-két dolog eszembe jutott:
Használja valaki a "gpfce" nevű nintendo emulátort? Ha igen, akkor sikerült már neki teljes képernyős módra váltania? Csak mert ha én a "Strech" opciót választom, akkor nem jelenik meg semmi. Hang van, de kép nincsen, csak akkor, ha a Del gomb megnyomásával előhozom a menüt.
Az utolsó kérdés: talált már valaki full verziós, vagy csak szimplán korlátozások nélkül használható SNES emulátort E71-re? Erre lenne még nagy szükségünk. VSUN-t és VSUN Plus-t próbáltuk, de kulcsgenerátor nélkül esélytelen...
A válaszokat előre is köszönöm mindenkinek!
"Remember...The Force will be with you...Always..."
Egy hatalmas dilemmám van, lehet hogy hülyeségnek hangzik, de azért szeretném kikérni a Ti (E71 tulajok előnyben) véleményeteket!
A dilemma oka a Nokia Messaging szolgáltatása.
Novemberben vettem egy E75 készüléket, ezzel regisztráltam a szolgáltatásra, majd mivel 3 napon belül gond lett vele (olyannyira lötyögött a slider, mintha legalábbis fél éve használtam volna, pedig szinte alig nyitottam ki), így visszavittem a PhotoHall-ba, de mivel nem tudtak cserekészüléket adni (mivel már nem volt több E75 raktáron), "kicseréltem" egy E71-re. Ugye a Nokia Messaging szolgáltatás az E75 miatt azt írja, hogy a készülék árában benne volt a "full licensz", viszont az asszonynak csak az ő fehér E71-éről tudtunk regisztrálni, viszont neki azt írja, hogy próbaidős, és a próbaidő után elé kell rá fizetni. Na de hol? Miért és főleg mennyiért? Ez azért kérdéses, mert kártyás csomagunk van.
Eddig levelezéshez a ProfiMail-t használtuk (2.70-es verzió), viszont az mégsem az igazi "gyári" megoldás. Én most kipróbáltam a 2.91-es verziót, amit innen töltöttem le, viszont a telepítés után már nem volt hajlandó működni az LCG Jukebox dalszöveg és albumborító-letöltő részlege. Az viszont tetszik (2.70-es ProfiMail-lel ment rendesen, tehát az új verzióban van a hiba).
Na most a ProfiMailnek az ugye az előnye, hogy nem kell(ett) megvenni (egyenlőre), és mindent tud. Mobilnet hiányában az otthoni wifin keresztül szoktunk netezni meg levelezni, ha kell elindítjuk aztán kész.
Van benne lekérdezés, de ugyen nem vagyunk otthon egész nap, íy nem mindig jó, ha fél ránként vagy óránként keresi az új leveleket. Az nem tudom beállítani, hogy csak 14.00 után nézze a leveleket, így kénytelenek vagynuk manuálisan indítani és ellenőrizni a leveleket.
A Nokia Messaging ezzel szemben ugye megjelenik az alap képernyőn ha jött valami, meg be lehet állítani, hogy csak mondjuk délután keresse a leveleket, vagy legalábbis azután, hogy már otthon vagyunk. Ez tetszik, viszont mi lesz ha lejár a "próbaidő" az asszony telefonján? Akkor már nem tudja használni, vagy mi lesz? (Ez a rész engem ugye nem érint.)
Ez tehát a legfontosabb. Gondolkodom, hogy írok egy levelet a Nokia Magyarországnak, hogy akkor mi is lesz a próbaidő lejárta után ha nincs előfizetésünk (és emiatt nem is akarunk kötni sehol sem).
Arra lennék kíváncsi, hogy aki használja (akáb mobilnettel, akárcsak wifivel mint mi) mi a tapasztalata, illetve ha nem ezt használja, akkor mit használ és miért?
A válaszokat előre is köszönöm.
Még egy-két dolog eszembe jutott:
Használja valaki a "gpfce" nevű nintendo emulátort? Ha igen, akkor sikerült már neki teljes képernyős módra váltania? Csak mert ha én a "Strech" opciót választom, akkor nem jelenik meg semmi. Hang van, de kép nincsen, csak akkor, ha a Del gomb megnyomásával előhozom a menüt.
Az utolsó kérdés: talált már valaki full verziós, vagy csak szimplán korlátozások nélkül használható SNES emulátort E71-re? Erre lenne még nagy szükségünk. VSUN-t és VSUN Plus-t próbáltuk, de kulcsgenerátor nélkül esélytelen...
A válaszokat előre is köszönöm mindenkinek!
Nokia messaging: én tavaj augusztus óta használom, még nem kérték a bankszámla adataimat. Eddig tökéletesen működött, 15perces frissítéssel elég jól bírja a telefonom(e71), majd két napot is akár, soksok 3g-s netezésssel. Ellenben a barátnőm 5800-ján hihetetlenül ette az aksit, nem akart kibírni egy napot sem, bármilyen beállítással is próbálkoztunk. No de a lényeg a lényeg, hogy használd amíg csak ingyen van, utána meg majd csak kiderül a turpisság!