Nokia E71

Kizárólag Nokia E-szériával foglalkozó témák
elfLord
Újonc
Újonc
Készüléktípus: E71[400.21.013] + Kingston 4GB
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Kapcsolat:

Re: Nokia E71

Hozzászólás Szerző: elfLord »

Sziasztok!

Leírom néhány fontosnak tartott tapasztalatomat...

tomtrial kollégának köszönhetően a mai napon sikerült az alábbi linken található HelloOx verzióval hackelnem a készüléket. A profilomban található hogy milyen szoft van a gépemen...

http://www.nokiaprogramok.hu/modules/le ... p?id=26376

A telepítés nem volt egyszerű ugyan, de működik (igaz, csak az open4all patch van benne, unsigned programokat még nem próbáltam... A v1.1-es Fp2 patch modult nem hajlandó lefuttatni, ezzel kapcsolatban várom a javaslatokat...)

A Rompatcher résznél megakadt, majd mikor megszakítottam a telepítést, és X-Plore-ban próbáltam telepíteni a RomPatchert, kifagyott a készülék... Újraindítás, majd megint Rompatcher telepítés, de ekkor már végigfutott... A sys és egyéb mappákhoz most már hozzáfértem, így jöhetett a következő lépés: az N-Gage.

Az alább található nevű verziót tudtam feltenni, ez tartalmaz "Trial Patchet" és a szükséges .txt fájlt is alapból. Feltelepült szépen, indítom, sajnos maga a menü nem az igazi, mivel nem nyúlik meg, próbál 240x320-as lenni. (kevés sikerrel, és kicsit átlátszik ami "mögötte van").

N-Gage_v1.21.1536All-_B_o_d_y_Z_-.sis (linket nem tudok adni, google :pirul: )

Gondoltam bemásolom a letöltések között direkt az E71-hez való txt-t, de nem változtatott semmit sem. Na akkor jöjjön egy játék. BloomBox...

E75-ön ezzel a keretprogrammal (megfelelő hack-elés után) sajnos a BloomBox trial-nak érezte magát (pedig tört full).
Az E71-en elindult szépen, teljes kijelzőn, ahogy kell, és ráadásul nem trial...

A második próba a Star Wars volt (szintén trial-nak látta az E75-ön), ez is ment szépen, teljes kijelzőn, és ez sem trial... többé...
Ennél a játéknál tűnt fel, hogy semmilyen formában sem használható a számos billentyűzet rész, mindent a navival kell megoldani. Az Erő "elküldése" a jobb soft gomb, ezt kell akkor is nyomva tartani, amikor kivédeni akarja az ember a lövéseket, ugyanis az 1-3-7-9 funkciók helyett átváltja bal-jobb-le-föl-re (a jobb soft nyomva tartásának idejére), így már védhetőek...

A másik nagy kedvenc: a One nevű játék. Nem is tudom mennyi ideig vergődtem, mire néhány szaktárs segítségével be tudtam szerezni az N82-re olyan verziót, ami nem hal meg a telepítés végén valami ostoba hibával. Megkaptam, feltettem ezt is az E75-re, természetesen trial volt... (vagyis annak látta)
E71-en ez is megy, full, teljes kijelzőn...viszont nem programozható a jobb-soft, így a középső gomb marad csak (számbillentyűk hiányában)... így vagy rúgni, vagy ütni lehet... így már annyira nem is szép a dolog...

Jelenleg van még vissza 25 n-gage játékom, amit tesztelni fogok, de ma már nem nagyon hiszem, reggel meló és még a gyerkőcök sem alszanak...

Ha nem érdekel senkit sem ez a téma, jelezzétek, és nem írok erről többet...

Tehát eddig:
- BloomBox
- Star Wars - The Force Unleashed
- One (számbillentyűk "hiánya")

Update:
- Hooked On: Creatures from the Deep
- Space Impact - Kappa Base (nem "fekszik el" a kijelző, számbillentyűk "hiánya")
"Remember...The Force will be with you...Always..."

Az elmúlt 6 hónap:

HTC TD - Omnia 8GB - E51- N82 - E75 (3 napig) - E71

N-Gage név: _elfLord_
tomtrial
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia N8 Dark Grey
Been thanked: 7 times

Hozzászólás Szerző: tomtrial »

Van egy olyan problémám, hogy feltelepítettem pár játékot a telóra (Lego indiana jones, guitar hero, biozone stb..) és egyiken sincs hang. Maga a játékok szépen futnak de egyiken sincs semmilyen hang, pedig a játékok elején a hang választásnál mindig igent nyomok...
Van viszont egy másik játék (Micropool billiard) ezen viszont tökéletesen megy a hang.
Mitől lehet ez?
elfLord
Újonc
Újonc
Kapcsolat:

mephisto írta:Ha jó tudom Salmi oldalán olvastam van 40es szoftver mától!!!! próbáld meg azt előbb...

Sziasztok!

Én ma feltettem a legújabb, 400.21.013-as szoftvert. A hack-ről még nem tudok írni, szerintem nem is nagyon fogok, mivel alapból a 300-as szoftra minden programot, játékot szignóztam (aztán olvastam, hogy van hack, és feltettem, de csak azért, hogy az N-Gage játékokat tudjam tesztelni).

Ami változást eddig észrevettem (memkártyát formáztam, a "gyári ajándék programokat" letöltöttem a nokia oldaláról, de még nem tettem fel őket):

A névjegyzékben felül lehet választani, hogy a készülékben tárolt, vagy az OVI névjegyeket mutassa (ehhez természetesen be kell jelentkezni az OVI szolgáltatásába).
A telepítések között megtalálható az OVI Névjegyzék, az OVI Áruház és egy Chat nevű alkalmazás (utóbbi a szolgáltatás frissítése után megmutatta igazi arcát: ez lenne a Nokia Messaging for IM vagy valami hasonló, GoogleTalk, MSN Live, Yahoo és OVI chat kliens). A multimédia menüben megmaradt a Youtube, FaceBook és a MySpace.

Érdekes, hogy a Főmenüben megtalálható maradt a Letöltés!, mely frissítés után csak az OVI Store-t engedi telepíteni úgy, hogy ugye az már rajta van a készüléken...

Egyéb változást eddig nem vettem észre, ha valamit még tapasztalok, leírom.

Ami még fontos volt számomra:
sokkal jobban használhatónak találom a normál PC Suite-ot, mint az OVI-s változatot (Win 7-et használok). Megy a NSU is Win7 alatt, bár WinXP SP3 kompatibilis módban kell már a telepítést is elindítani, mert egyébként nem engedi feltelepíteni sem. Szép az OVI, de szerintem a régi jobb (legalábbis nekem).

UPDATE: ezzel a hack-kel megy, most próbáltam...

UPDATE 2 : Egy nagyon furcsa észrevétel: az asszonynak fehér E71 készüléke van, és az NSU szerint, illtve Product Code alapján a Nokia honlapja szerint az ő készülékéhez a 300.21.012 a legfrissebb... Na most akkor hogy is van ez?

Az elmúlt 6 hónap:

naszil.28
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia E71

Hozzászólás Szerző: naszil.28 »

Az ekvalizeres dologra: a 300-as szofttal ugyan nem próbáltam, de a 400-asnál igen. Ha nincs füles csatlakoztatva, akkor hallható a különbség a zenelejátszó esetében. Viszont bedugott fülessel semmi (próbáltam a gyárit, illetve 2,5 -> 3,5 jack átalakítóval az N82 gyári fülesével)... Ezt mondjuk nem értem, hogy miért van...

Nekem a 300-assal van ez, hogy fülessel semmi különbség, egyszerűen nem csinál semmit az eq. Úgyhogy asszem kérek egy mp3 lejátszót karácsonyra. Na nem mintha az e71-est a zenei tudása miatt vettem volna de ugyanaz a zenelejátszó van benne, mint az n95 8 gb-ban és azzal semmi problémám nem volt. :wacko:
elfLord
Újonc
Újonc
Kapcsolat:

naszil.28 írta:Az ekvalizeres dologra: a 300-as szofttal ugyan nem próbáltam, de a 400-asnál igen. Ha nincs füles csatlakoztatva, akkor hallható a különbség a zenelejátszó esetében. Viszont bedugott fülessel semmi (próbáltam a gyárit, illetve 2,5 -> 3,5 jack átalakítóval az N82 gyári fülesével)... Ezt mondjuk nem értem, hogy miért van...

Nekem a 300-assal van ez, hogy fülessel semmi különbség, egyszerűen nem csinál semmit az eq. Úgyhogy asszem kérek egy mp3 lejátszót karácsonyra. Na nem mintha az e71-est a zenei tudása miatt vettem volna de ugyanaz a zenelejátszó van benne, mint az n95 8 gb-ban és azzal semmi problémám nem volt. :wacko:
Na ez az. Itt egy 80 rugós telefon, és ilyen bakik vannak benne. Ez azért nem szép. Más programmal nem próbáltam, csak a gyárival, de furcsa, hogy füles nélkül működik, fülessel meg nem. Ráadásul nem csak a gyári fülessel, hanem semilyen fülessel sem... Ez azért egy kicsit gáz....

Az elmúlt 6 hónap:

tomtrial
1. szint
1. szint

Én még mindig arra keresem a választ, hogy a jávás és symbianos játéknoknál miért nincs hangom? hiába állítom be hogy sound: ON semmi hang nem jön ki belőlük ... 300-as soft van fent
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Nem: Férfi
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

tomtrial írta:Én még mindig arra keresem a választ, hogy a jávás és symbianos játéknoknál miért nincs hangom? hiába állítom be hogy sound: ON semmi hang nem jön ki belőlük ... 300-as soft van fent
Általános módban van a telefon?
A figyelmeztető hangok be van kapcsolva?
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
tomtrial
1. szint
1. szint

A figyelmeztető hang volt a ludas ... erre soha nem jöttem volna rá :) Köszönöm szépen ...
moe
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: moe »

Se 300.-as se most a 400.-as software-en nem működött az equaliser.. bár én így sem bánom, mert stabilabb lett a 200.-ashoz képest.
A hangminőség szerintem észrevehetően javult, és ezt mások is mondták, hogy valahogy jobb lett (nem én beszéltem beléjük)
Egyelőre mást nem vettem észre.. talán a következő frissítéskor most már tényleg megcsinálják az equalisert úgy hogy működjön is..
A Nokia Maps 3.0 is gyorsabb és jobb lett.
Van új Google Maps is..
csupa-csupa új dolog, több kevesebb sikerrel
,,ez egy ilyen viszonylag kegyetlen világ..!,,
naszil.28
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: naszil.28 »

moe írta:Se 300.-as se most a 400.-as software-en nem működött az equaliser.. bár én így sem bánom, mert stabilabb lett a 200.-ashoz képest.
A hangminőség szerintem észrevehetően javult, és ezt mások is mondták, hogy valahogy jobb lett (nem én beszéltem beléjük)
Egyelőre mást nem vettem észre.. talán a következő frissítéskor most már tényleg megcsinálják az equalisert úgy hogy működjön is..
A Nokia Maps 3.0 is gyorsabb és jobb lett.
Van új Google Maps is..
csupa-csupa új dolog, több kevesebb sikerrel
Nem tudnak ezzel az eq dologgal szervízben kezdeni valamit?
Válasz küldése

Vissza: “E-széria”