Nokia E52

Kizárólag Nokia E-szériával foglalkozó témák
Pegi
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia E52+2Gb MicroSD-Pannon
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0
Kapcsolat:

Re: Nokia E52

Hozzászólás Szerző: Pegi »

tnoise írta: Ebből nem derül ki, hogy agyontelepítgetted-e a telót mindenféle kétes eredetű programmal, illetve hogy hackelgettél-e?!
Tegyük fel hogy nem. Akkoris én azt javaslom, hogy csinálj egy hardreset-et (zöld+3+*), és hangold újra a telót. Lehetőleg ne teljes mentést töltsél rá vissza, csak mondjuk külön a telefonkönyvet és sms-eket. Hagyd ki a specifikus mentés visszatöltését, beállításokat, stb. Ezek nem segítenek, ha hibás a teló, csak ha egyébként hibátlan lenne, de valami összekutyulhatta a dolgokat!

Nekem az első készülék néhány órát bírt, majd "Phone startup failed, please contact retailer!" üzenettel küldött melegebb éghajlatra, de nálam a reset sem segített, bekapcsolni sem lehetett többé. Cserélték a telót, és azóta minden rendben. Kisebb fagyások már voltak, de nem jellemző, és különben is amennyit használom, ez megbocsátható.

A memóriahiányt nem pótolhatod nagyobb micro-sd-vel, mert nem arra a memóriára panaszkodik.

A gyári témákat töröld a kártyáról. Szerintem ne másolgass, sokkal egyszerűbb google-n rákeresni "original e52 theme"-re, és .sis-ből visszatölteni (csak ekkor a teló memóriáját válaszd). Ez azért is jobb, mert ha később kiveszed vmiért a kártyát, nem kezdi el átállítgatni a témádat.

Én is 2GB-os kártyát használok, nem vettem észre, hogy ezzel lassabb lenne, de nem is hasonlítgattam. Nézd meg a kártya sebességét.

A kijelző nálam nem vibrál, legalábbis eddig nem tűnt fel.

Szóval javaslom, csinálj egy teljes újraindítást hardresettel, és fuss neki újra a telefon felfedezésének, testreszabásának (de ne töltsd vissza a régi beállításokat). Ha ez így nem segít, akkor gyanítom, belenyúltál egy hibás darabba, irány a szerviz...
Sok sikert!
Nincs semmi hackelés a készüléken. Telepítve sincs rá semmi. Ahogy visszahoztam a szervizből, úgy van minden. Csak testre szabtam a telót.
A hardreset után mi fog történni? Mit kell majd visszaállítanom? Nem tudom vele elrontani még jobban?
Leszedtem a gyári témákat. Kicsomagolom a gépen és úgy másolom fel a kártyára, majd onnét telepítem?
Köszönöm a segítséget. :Notworty:
tnoise
2. szint
2. szint
Készüléktípus: C7
Has thanked: 8 times
Been thanked: 9 times

Hozzászólás Szerző: tnoise »

Pegi írta:
tnoise írta: Ebből nem derül ki, hogy agyontelepítgetted-e a telót mindenféle kétes eredetű programmal, illetve hogy hackelgettél-e?!
Tegyük fel hogy nem. Akkoris én azt javaslom, hogy csinálj egy hardreset-et (zöld+3+*), és hangold újra a telót. Lehetőleg ne teljes mentést töltsél rá vissza, csak mondjuk külön a telefonkönyvet és sms-eket. Hagyd ki a specifikus mentés visszatöltését, beállításokat, stb. Ezek nem segítenek, ha hibás a teló, csak ha egyébként hibátlan lenne, de valami összekutyulhatta a dolgokat!

Nekem az első készülék néhány órát bírt, majd "Phone startup failed, please contact retailer!" üzenettel küldött melegebb éghajlatra, de nálam a reset sem segített, bekapcsolni sem lehetett többé. Cserélték a telót, és azóta minden rendben. Kisebb fagyások már voltak, de nem jellemző, és különben is amennyit használom, ez megbocsátható.

A memóriahiányt nem pótolhatod nagyobb micro-sd-vel, mert nem arra a memóriára panaszkodik.

A gyári témákat töröld a kártyáról. Szerintem ne másolgass, sokkal egyszerűbb google-n rákeresni "original e52 theme"-re, és .sis-ből visszatölteni (csak ekkor a teló memóriáját válaszd). Ez azért is jobb, mert ha később kiveszed vmiért a kártyát, nem kezdi el átállítgatni a témádat.

Én is 2GB-os kártyát használok, nem vettem észre, hogy ezzel lassabb lenne, de nem is hasonlítgattam. Nézd meg a kártya sebességét.

A kijelző nálam nem vibrál, legalábbis eddig nem tűnt fel.

Szóval javaslom, csinálj egy teljes újraindítást hardresettel, és fuss neki újra a telefon felfedezésének, testreszabásának (de ne töltsd vissza a régi beállításokat). Ha ez így nem segít, akkor gyanítom, belenyúltál egy hibás darabba, irány a szerviz...
Sok sikert!
Nincs semmi hackelés a készüléken. Telepítve sincs rá semmi. Ahogy visszahoztam a szervizből, úgy van minden. Csak testre szabtam a telót.
A hardreset után mi fog történni? Mit kell majd visszaállítanom? Nem tudom vele elrontani még jobban?
Leszedtem a gyári témákat. Kicsomagolom a gépen és úgy másolom fel a kártyára, majd onnét telepítem?
Köszönöm a segítséget. :Notworty:
A resettel nem rontod el. Csak visszallitasz mindent gyari alaphelyzetbe, vagyis töröl mindent ami gyarilag nem volt rajta. Es olyan lesz, mintha most vetted volna a telot.
A temakat töröld a mem.kartyarol, es ahogy irtam, google-n keress ra, megtalalod .sis telepitökent, es pc-suite modban telepitsd a pc-röl. Ez sokkal egyszerubb, mint masolgatni, csomagolgatni...
Pegi
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia E52+2Gb MicroSD-Pannon
Has thanked: 1 time
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pegi »

tnoise írta: A resettel nem rontod el. Csak visszallitasz mindent gyari alaphelyzetbe, vagyis töröl mindent ami gyarilag nem volt rajta. Es olyan lesz, mintha most vetted volna a telot.
A temakat töröld a mem.kartyarol, es ahogy irtam, google-n keress ra, megtalalod .sis telepitökent, es pc-suite modban telepitsd a pc-röl. Ez sokkal egyszerubb, mint masolgatni, csomagolgatni...
Ok. Este hazaérek megpróbálom.
Csak magáról a mem. kártyáról nem tudom telepíteni?
tnoise
2. szint
2. szint

Pegi írta:
tnoise írta: A resettel nem rontod el. Csak visszallitasz mindent gyari alaphelyzetbe, vagyis töröl mindent ami gyarilag nem volt rajta. Es olyan lesz, mintha most vetted volna a telot.
Ok. Este hazaérek megpróbálom.
Csak magáról a mem. kártyáról nem tudom telepíteni?
Onnantol, hogy .sis, barhova teheted, es indithatod a telepitest. Csak amikor megkerdezi, hogy hova telepitse, akkor majd ne felejtsd el a telefont valasztani.
baro73
Újonc
Újonc
Készüléktípus: nokia e51
Has thanked: 0

Hozzászólás Szerző: baro73 »

Üdv mindenkinek!

Érdeklődnék, hogy az OVI STORE -ról miként lehet progikat letölteni? Már regisztráltattam magamat, minden visszaigazolást elvégeztem, be is tudok lépni a lapra, még a keresett programot is megtalálom, egy küldést is végrehajtok a mobilomra (send to mobile), az sms is megérkezik a mobilra, azonban magát a tényleges letöltési lehetőséget sehol nem találom.

A segítséget előre is köszi.
tnoise
2. szint
2. szint

baro73 írta:Üdv mindenkinek!

Érdeklődnék, hogy az OVI STORE -ról miként lehet progikat letölteni? Már regisztráltattam magamat, minden visszaigazolást elvégeztem, be is tudok lépni a lapra, még a keresett programot is megtalálom, egy küldést is végrehajtok a mobilomra (send to mobile), az sms is megérkezik a mobilra, azonban magát a tényleges letöltési lehetőséget sehol nem találom.

A segítséget előre is köszi.
Olvasd el az sms-t, amit kaptál. Abban van a link, ahonnal a telóddal le tudod tölteni (pl. wifi-n keresztül).
mate
Újonc
Újonc
Készüléktípus: nokia e 52

Hozzászólás Szerző: mate »

Nekem egy nokia e52-es készülékem van és azt szeretném kérdezni hogy mi lehet a probléma ha belépek a gps-be csak a beépített gps-t használva és azt írja ki hoyg ha beakarok lépni az üzletbe akkor csatlakoznom kell az internethez ez normális?tudna valaki segíteni?
sanyci
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Nokia 700
Nem: Férfi
Has thanked: 4 times
Been thanked: 34 times

Re:

Hozzászólás Szerző: sanyci »

mate írta:Nekem egy nokia e52-es készülékem van és azt szeretném kérdezni hogy mi lehet a probléma ha belépek a gps-be csak a beépített gps-t használva és azt írja ki hoyg ha beakarok lépni az üzletbe akkor csatlakoznom kell az internethez ez normális?tudna valaki segíteni?
a Térképekről beszélsz, nem a GPS-ről, és normális, mert interneten ellenőrzi, hogy van-e licenszed, mert a hangos navigáció fizetős.
Nokia 3110>5110>6110>6210>6600>7610>6630>N70>E61>E50>E90>E51>E71>E52>5800XM>C7>700
Ericsson GA318>T39m (T39m még megvan!)
Samsung Galaxy Spica>HTC Desire (Az Android még nem nőtt fel a feladathoz)
benq
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Sony Ericsson Xperia KYNO
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Re: Re:

Hozzászólás Szerző: benq »

sanyci írta:
mate írta:Nekem egy nokia e52-es készülékem van és azt szeretném kérdezni hogy mi lehet a probléma ha belépek a gps-be csak a beépített gps-t használva és azt írja ki hoyg ha beakarok lépni az üzletbe akkor csatlakoznom kell az internethez ez normális?tudna valaki segíteni?
a Térképekről beszélsz, nem a GPS-ről, és normális, mert interneten ellenőrzi, hogy van-e licenszed, mert a hangos navigáció fizetős.
És úgy lehet navigálni, hogy néma, vagy az is fizetős? Tehát csak mutassa azt, amerre kell menni.
Kép
vadgerman
Újonc
Újonc
Készüléktípus: E52

Nokia E52

Hozzászólás Szerző: vadgerman »

Mate: ugyanez volt a problémám nekem is. A telefonra telepített Ovi térképek a Nokia sajátjai, azok használata fizetős (próbáld ki, hogy belépsz az "üzletbe". Végigléptet néhány kérdésen, és a végén feldob egy listát, hogy milyen fizetési módozatok vannak). A megoldás, hogy telepítesz a telóra TomTom-ot vagy Garmint. Én Garmint telepítettem erről az oldalról, sikerült, kipróbálás alatt áll (néhányszor már fagyott, de rajta vagyok, olvasgatok még róla...).

Ellenben nekem az lenne a kérdésem: milyen szoftvert tudtok ajánlani, ugyanis valami komolyabb zenelejátszót szeretnék a gyárinál (ha jól hallottam van valami olyan, amiben a "power" szó benne van). Előre is köszi a segítséget.
Válasz küldése

Vissza: “E-széria”