Nokia E6-00

Kizárólag Nokia E-szériával foglalkozó témák
Kolondrum
2. szint
2. szint
Készüléktípus: 9110i-7650-E90V2-808 PureView
Nem: Férfi
Has thanked: 3 times
Been thanked: 8 times

Re: Noka E6-00

Hozzászólás Szerző: Kolondrum »

üdv! Task managert tudnátok ajánlani? Nem akarok össze vissza telepíteni. V3-on meg v5-ön a handy volt fent, de s'3 már nem ugyan az. Szignózás megoldott, sw: 25xxxxxx
These users thanked the author Kolondrum for the post:
jbalint (2011-10-31 hétf. 12:45:43)
Rating: 2.63%
Funny! >> http://href.hu/x/ah8g - http://href.hu/x/ah0m - http://href.hu/x/ah0n href.hu/x/ah8h
Katalin Katalin miért töröltetted magad? 2012.06
zsalab22
Újonc
Újonc
Készüléktípus: E
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

E6-00 REVIEW (business user)

Hozzászólás Szerző: zsalab22 »

Én kb egy hónapja vettem egy E6-ot és az első pár héten nagyon utáltam, de egy idő után rájöttem h valszin eddig a legjobb telefon amit használtam (E72-ről upgradeztem). Szerintem egyetlen mondatban össze lehet foglalni: MINDENT TUD. Elismerem, hogy nem a LEGJOBB, de MINDENT tud (telefon + billentyűzet + gps + kamera + zseblámpa + zenelejátszó + rádió + hosszú üzemidő + magyar karakterek + usb drive-ként használható + stb).

Számomra két zavaró tényező van:
- a helyzetjelző villogás nem elég világos (igy az elmulasztott eseményeket nem lehet a szoba másik végéből látni) (ha valaki erre tudna valami sw megoldást, akkor légyen szíves ossza itt meg!)
- nincs autofókusz a kamerán, ezért közeli képet nem érdemes csinálni

Ezektől eltekintve a hardware meglehetősen atom, két olyan pluszt emelnék ki, ami az E72-höz képes nagy előny:
1. a töltő olyan kicsi hogy ha kisebb lenne, agyonütne az áram, amikor bedugom
2. van egy extra gomb a telefon lezárásához. Ez azt eredményezi, hogy akármit csinál az ember, lezárhatja közben a telefont, és EZUTÁN PONTOSAN UGYANOTT tudja akármikor máskor folytatni, ahol abbahagyta. (E72-n pld ez csak a főképernyőn lehetséges.)

A beépített alkalmazások közül naptár felejtősen gyenge, viszont a Handy Calendar 2.03 magyar verziója támogatja az érintőképernyőt, és simán fut. A beépített webböngésző szintén elég lámer, viszont ha az ember telepíti az Opera mini-t, akkor szinte desktop ekvivalens.

Software téren a telefon erősségei az
1. email (gmail és yahoo fiókokat is kezel, wlan-on is, szinkronizálás részletesen állítható pld csak hétköznap reggel 8 és 16h között akarom hogy 15 percenként leszedje az emileket),
2. a térképek az E72-esnél sokkal jobbra sikerült, végre az erdei utak is benne vannak (és nem csak a nagy zöldség közepén állok, mint az E72-vel a budai hegyekben)
3. a magyar karakterek: vásárlás előtt megnéztem több modellt (android, iphone), és mindenütt marha problémás egy "ő" vagy "ű" betű behelyezése.

Láttam, hogy többen kritizálták az akku üzemidőt. Nos, az első napokban nekem is csak estig bírta, és én is vissza akartam vinni. Amit ajánlani tudok:
1. van a beépített tippek között egy lista az akku üzemidejének növelésére, ezt elvégeztem
2. frissítettem az aktuális sw-re az egész rendszert (a gyári verzióban pld nekem volt egy bug, és ha csökkentettem a képernyő fényességét, akkor nem működött a billentyű világítás, illetve egy másik bug is volt, hogy ha telefonálni akartam, akkor először mindenképpen VOIP hívást akart kezdeményezni. amit el kellett utasítanom - majdnem földhözcsaptam a készüléket minden hivás előtt.)
Ezekkel most kb 4 napot simán bír (energiatakarékos üzemmóddal 5 nap).

Jah, még egy ötlet annak, aki fanatikus E6 user akar lenni: vettem egy 16Gb-os micro-SD kártyát, és az asztali gépemen telepítettm a Synctoy-t (http://www.microsoft.com/download/en/de ... x?id=15155) és beállítottam a kártyára (akár SD kártyaként, akár USB kábellel van összekötve, működik. bluetooth nincs a computeremben, azt nem próbáltam). Ezzel elértem, hogy az összes dokumetnumom, táblázatom, előadásom, fényképem, stb tükrözve van az asztali gépem és az E6 között és mivel az E6 beépítve tartalmazza a Zip-et, a PDF reader-t, a Quickoffice-t, képnézegetőt, képszerkesztőt, ezzel lényegében a zsebemben van az egész számítógépem egész nap.

Utoljára a legnagyobb negatívum: az E72 active notes alkalmazása felszívódott, és egyátlalán nincs megfelelője az E6-on. Valahol olvastam, hogy lesz Onenote szinkronizálás, na de mikor?!
These users thanked the author zsalab22 for the post (total 2):
jbalint (2011-10-31 hétf. 12:46:07) • nylontacsko (2011-12-03 szomb. 15:12:39)
Rating: 5.26%
zsalab22
Újonc
Újonc

Tehát röviden összefoglalva: a PC-re telepített synctoy-on kivül SEMMIT NEM KELLETT TELEPÍTENEM a telefonra ahhoz, hogy az E6-on egy unalmas előadás alatt tudjam a dokumentumaimat szerkeszteni, amik utána automatikusan szinkronizálva lesznek az asztalami gépemmel.
jbalint
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia E6
Has thanked: 6 times
Been thanked: 0

Re: E6-00 REVIEW (business user)

Hozzászólás Szerző: jbalint »

zsalab22 írta:Én kb egy hónapja vettem egy E6-ot és az első pár héten nagyon utáltam, de egy idő után rájöttem h valszin eddig a legjobb telefon amit használtam (E72-ről upgradeztem). Szerintem egyetlen mondatban össze lehet foglalni: MINDENT TUD. Elismerem, hogy nem a LEGJOBB, de MINDENT tud (telefon + billentyűzet + gps + kamera + zseblámpa + zenelejátszó + rádió + hosszú üzemidő + magyar karakterek + usb drive-ként használható + stb).

Számomra két zavaró tényező van:
- a helyzetjelző villogás nem elég világos (igy az elmulasztott eseményeket nem lehet a szoba másik végéből látni) (ha valaki erre tudna valami sw megoldást, akkor légyen szíves ossza itt meg!)
- nincs autofókusz a kamerán, ezért közeli képet nem érdemes csinálni

Ezektől eltekintve a hardware meglehetősen atom, két olyan pluszt emelnék ki, ami az E72-höz képes nagy előny:
1. a töltő olyan kicsi hogy ha kisebb lenne, agyonütne az áram, amikor bedugom
2. van egy extra gomb a telefon lezárásához. Ez azt eredményezi, hogy akármit csinál az ember, lezárhatja közben a telefont, és EZUTÁN PONTOSAN UGYANOTT tudja akármikor máskor folytatni, ahol abbahagyta. (E72-n pld ez csak a főképernyőn lehetséges.)

A beépített alkalmazások közül naptár felejtősen gyenge, viszont a Handy Calendar 2.03 magyar verziója támogatja az érintőképernyőt, és simán fut. A beépített webböngésző szintén elég lámer, viszont ha az ember telepíti az Opera mini-t, akkor szinte desktop ekvivalens.

Software téren a telefon erősségei az
1. email (gmail és yahoo fiókokat is kezel, wlan-on is, szinkronizálás részletesen állítható pld csak hétköznap reggel 8 és 16h között akarom hogy 15 percenként leszedje az emileket),
2. a térképek az E72-esnél sokkal jobbra sikerült, végre az erdei utak is benne vannak (és nem csak a nagy zöldség közepén állok, mint az E72-vel a budai hegyekben)
3. a magyar karakterek: vásárlás előtt megnéztem több modellt (android, iphone), és mindenütt marha problémás egy "ő" vagy "ű" betű behelyezése.

Láttam, hogy többen kritizálták az akku üzemidőt. Nos, az első napokban nekem is csak estig bírta, és én is vissza akartam vinni. Amit ajánlani tudok:
1. van a beépített tippek között egy lista az akku üzemidejének növelésére, ezt elvégeztem
2. frissítettem az aktuális sw-re az egész rendszert (a gyári verzióban pld nekem volt egy bug, és ha csökkentettem a képernyő fényességét, akkor nem működött a billentyű világítás, illetve egy másik bug is volt, hogy ha telefonálni akartam, akkor először mindenképpen VOIP hívást akart kezdeményezni. amit el kellett utasítanom - majdnem földhözcsaptam a készüléket minden hivás előtt.)
Ezekkel most kb 4 napot simán bír (energiatakarékos üzemmóddal 5 nap).

Jah, még egy ötlet annak, aki fanatikus E6 user akar lenni: vettem egy 16Gb-os micro-SD kártyát, és az asztali gépemen telepítettm a Synctoy-t (http://www.microsoft.com/download/en/de ... x?id=15155) és beállítottam a kártyára (akár SD kártyaként, akár USB kábellel van összekötve, működik. bluetooth nincs a computeremben, azt nem próbáltam). Ezzel elértem, hogy az összes dokumetnumom, táblázatom, előadásom, fényképem, stb tükrözve van az asztali gépem és az E6 között és mivel az E6 beépítve tartalmazza a Zip-et, a PDF reader-t, a Quickoffice-t, képnézegetőt, képszerkesztőt, ezzel lényegében a zsebemben van az egész számítógépem egész nap.

Utoljára a legnagyobb negatívum: az E72 active notes alkalmazása felszívódott, és egyátlalán nincs megfelelője az E6-on. Valahol olvastam, hogy lesz Onenote szinkronizálás, na de mikor?!
Taníts mester. Mert én 18h-nál többet még nem tudtam ébren ratani :)
zsalab22
Újonc
Újonc

:deal:
1. wlan-okat be kell állítani, és utána "wlan keresés ki" - a beállított wlan hálózatokat igy is megtalálja
2. hálózat: gsm
3. adathasználat: csak wlan
4. kijelző.véd.időtúllépés: 1 perc
5. megvilágítás időtúllépés: 25 sec
6. háttérkép: nincs
7. óra képernyővédő: nincs
8. témahatások: kikapcsolva
9. email letöltés: óránként
---------------------------------
nálam kb ezek vannak beállítva (rezgés, hangok alapbeállítás szerint).
Todo
5. szint
5. szint
Készüléktípus: Galaxy S7
Has thanked: 56 times
Been thanked: 444 times

Re: E6-00 REVIEW (business user)

Hozzászólás Szerző: Todo »

zsalab22 írta: - a helyzetjelző villogás nem elég világos (igy az elmulasztott eseményeket nem lehet a szoba másik végéből látni) (ha valaki erre tudna valami sw megoldást, akkor légyen szíves ossza itt meg!)
Ha az is megfelel, hogy nem látod hanem hallod az elmulasztott eseményekre való figyelmeztetést (akár a lakás másik végéből) akkor próbáld ki ezek közül valamelyiket:
http://www.nokiaprogramok.hu/modules.ph ... w&id=36807
http://www.nokiaprogramok.hu/modules.ph ... w&id=22510
Én az elsőt használom! Ezeket a progikat viszont szignózni kell vagy hackelt telcsi kell hozzá!
Kolondrum
2. szint
2. szint

jbalint! Mintha az E72 lenne, 1 napot legalább elmegy páromnak és ez majd nő ha kicsit ráun.
Funny! >> http://href.hu/x/ah8g - http://href.hu/x/ah0m - http://href.hu/x/ah0n href.hu/x/ah8h
jbalint
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia E6
Has thanked: 6 times
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: jbalint »

Kolondrum írta:jbalint! Mintha az E72 lenne, 1 napot legalább elmegy páromnak és ez majd nő ha kicsit ráun.
elképelhetetlennek tartom a 4napos időtartamot. Nem mondom ha mindent kilövök rajta és beteszem a fiókba :)

de én személyszerint nem fogok a fényerőn visszavenni, hiszen azért vettem meg mert ilyen kijelzője van.

Az eseményjelző fénnyel én sem vagyok elégedett. E71en sokkal érthetőbb volt. Én ezen a kapcsolodási beállitásokkal is küzdök mindig. Állandóan állitgatni kell h wap vagy wifi legyen az alapértelmezett. Mert különben egyes progik nem indulnak el. Anno az E71en állandóan választhattam. Itt is ez kellene.
Kolondrum
2. szint
2. szint

jbalint írta:
Kolondrum írta:jbalint! Mintha az E72 lenne, 1 napot legalább elmegy páromnak és ez majd nő ha kicsit ráun.
elképelhetetlennek tartom a 4napos időtartamot. Nem mondom ha mindent kilövök rajta és beteszem a fiókba :)

de én személyszerint nem fogok a fényerőn visszavenni, hiszen azért vettem meg mert ilyen kijelzője van.

Az eseményjelző fénnyel én sem vagyok elégedett. E71en sokkal érthetőbb volt. Én ezen a kapcsolodási beállitásokkal is küzdök mindig. Állandóan állitgatni kell h wap vagy wifi legyen az alapértelmezett. Mert különben egyes progik nem indulnak el. Anno az E71en állandóan választhattam. Itt is ez kellene.
Végigkísértem az E71-től a sorozatot pontosan tudom melyik milyen, az E6 nagyon kilóg a sorból pl üzemidőben, de akkor is az 1 nap a minimum. Párom nem folyamatosan netezeik, tehát a gmail javas felületével nézi az üzeneteket űs ha ott van történés lép be más lapokra minvel. Teljesen jó ez a módszer. Az 100megás havi csomagból kb 50 mega marad, igaz semmi fb és társai, mivel nincs regelve. Én is így működök E90-el, de nekem éppen marad hó végére pár mega, akku meg legalább 1 nap, de 3 is ha nem netezek.
zsalab22
Újonc
Újonc

Válasz küldése

Vissza: “E-széria”