Nokia E52

Kizárólag Nokia E-szériával foglalkozó témák
Exilax
Újonc
Újonc
Készüléktípus: e52
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Nokia E52

Hozzászólás Szerző: Exilax »

Üdvözlet Mindenkinek! A barátnőm kapott apukájától egy yodafone függő e52-t, viszont a telenoros kártyájával szeretné használni. Nekem régebben volt n95-öm amire phoenixszel flasheltem anno a legújabb független szoftvert és így eltünt az orange inditóképernyő is gondolom így független is lett. Ha most az övére flashelnék egy telenor szoftvert vagy egy függetlent akkor müködne-e a dolog, illetve mekkora a téglázódás veszélye, mert mivel nem az enyém igencsak remegő kézzel nyúlok hozzá és esetleg ha a legrosszabb eshetőség következne be, fel tudnám-e éleszteni bárhogyan? Ja és melyik szoftver a legstabilabb?
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

Exilax írta:Üdvözlet Mindenkinek! A barátnőm kapott apukájától egy yodafone függő e52-t, viszont a telenoros kártyájával szeretné használni. Nekem régebben volt n95-öm amire phoenixszel flasheltem anno a legújabb független szoftvert és így eltünt az orange inditóképernyő is gondolom így független is lett. Ha most az övére flashelnék egy telenor szoftvert vagy egy függetlent akkor müködne-e a dolog, illetve mekkora a téglázódás veszélye, mert mivel nem az enyém igencsak remegő kézzel nyúlok hozzá és esetleg ha a legrosszabb eshetőség következne be, fel tudnám-e éleszteni bárhogyan? Ja és melyik szoftver a legstabilabb?
Szia!

Biztos, hogy nem te függetlenítetted a telefonodat, mivel ez szoftvertől független.

A fórumon pedig tilos függetleníteni!
lacokaka
Újonc
Újonc
Készüléktípus: I9000 MIUIv4 Andy + E52 91.003
Has thanked: 4 times

Hozzászólás Szerző: lacokaka »

brandhu írta:Szuper, köszönöm :) végre működik újra.
Szerinted miért nem tudom frissíteni az újabb verzióra?
Szia!
Azt nem tudom nekem a firmware-el mar egybol 3.09-es verzio telepult.

El tudnad mondani gyorsban, hogy allitasz be exchange fiokot?
Amint kivalasztom uj postafioknal az exchange levelezot, egyszeruen nem lep tovabb ures kepernyo, alap hatterrel marad a kezemben...
Ezt csinalta 54.003-as gyari firmware-el is aztan felraktam egy hack-elt firmware-t (innen: viewtopic.php?f=82&t=2296), azzal eloszor sikerult beallitani, de nevjegyzeket es naptart azzal sem tudtam szinkronizalni, mert mindig a kovetkezo hibat adta
"Your account does not have permission to sync with current settings. Contact your administrator."
Azutan toroltem a postafiokot es most meg megint az ures hatteret kapom...nem tudom mi a gond.

Egyebkent levelekhez biztos meg lehet oldani IMAP-al is, de legkevesbe az e-mail-ek erdekelnek...nevjegyzeket es naptart szeretnek szinkronizalni!
Koszi akarmilyen segitseget!
nokia 3310 - nokia 6230i - nokia n80 - asus p535 - nokia 5800 - samsung omnia i900 - samsung galaxy s i9000 - nokia e52
sixtybi
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia e52

Hozzászólás Szerző: sixtybi »

brandhu írta:Szuper, köszönöm :) végre működik újra.
Szerinted miért nem tudom frissíteni az újabb verzióra?
Jó kérdés, én se tudom frissíteni, és tök béna, mert nem kezeli a destinations-t, csak emiatt kellett smartconnect-et telepítenem, hogy otthon a wifin szinkronizáljon, máshol meg 3G-n.
Ráadásul eszi a memóriát kegyetlenül. Már megint csak 14MB szabad van a C-n, lassan megint újra kell telepítenem az egészet.
brandhu
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia E52

Hozzászólás Szerző: brandhu »

Most egy Email v3.0.5 találtam a neten, ezt fel engedte telepíteni, de itt is ha elfogadom állandóra a tanúsítványt akkor vége a levelezésnek, hála neked már tudom törölni...
sixtybi
1. szint
1. szint

brandhu írta:Most egy Email v3.0.5 találtam a neten, ezt fel engedte telepíteni, de itt is ha elfogadom állandóra a tanúsítványt akkor vége a levelezésnek, hála neked már tudom törölni...
Az e52-n alapból milyen van? Ez nem reklamált, hogy nem kompatibilis? Kezeli a destinationst? Hol találtad?

update: megtaláltam, felraktam. Szimpatikus, hogy 4MB-tal megnőtt a szabad hely a C-n. (De gáz ennek örülni 2011-ben, mi? Szomorú, hogy az e52-nél ez mekkora kincs)

Szebben, HTML-ben jelennek meg a levelek, ez is szimpi, viszont a destinations-t ez se kezeli. Hogy ezt miért hagyták ki belőle. a mfe már tudja, de a sima imap-pel a gmail nem. Érthetetlen számomra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sixtybi 2011-04-21 csüt. 14:18:32-kor.
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

Exilax írta:Üdvözlet Mindenkinek! A barátnőm kapott apukájától egy yodafone függő e52-t, viszont a telenoros kártyájával szeretné használni. Nekem régebben volt n95-öm amire phoenixszel flasheltem anno a legújabb független szoftvert és így eltünt az orange inditóképernyő is gondolom így független is lett. Ha most az övére flashelnék egy telenor szoftvert vagy egy függetlent akkor müködne-e a dolog, illetve mekkora a téglázódás veszélye, mert mivel nem az enyém igencsak remegő kézzel nyúlok hozzá és esetleg ha a legrosszabb eshetőség következne be, fel tudnám-e éleszteni bárhogyan? Ja és melyik szoftver a legstabilabb?
A szolgáltatófüggő (angolul branded) firmware és a hálózatfüggőség két teljesen különböző dolog, két teljesen külön helyen van a készülékben.
Míg a flash-tartalom (a firmware, köznapi nyelven 'A' szoftver) egy flashelhető helyen van, addig a hálózati függőség egy írásvédett részen.
Azt senki sem tudja egyelőre írni. Függetleníteni csak az NCK kód birtokában lehetséges a BB5 SL3-as készülékeket.
Azt beszerezni vagy a szolgáltatótól lehet, megfelelően nagy mennyiségű kp. kifizetése útján, vagy.....és innen PÜ.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Kinetix
Újonc
Újonc
Készüléktípus: E52
Been thanked: 1 time

ovi Maps / GPS

Hozzászólás Szerző: Kinetix »

Sziasztok!

Az ovi maps-el / GPS-el kapcsolatban tapasztaltam egy problémát: vezetés közben szeretném nézni a térképet (nem drive módban!), a haladás irányába néző térképpel. Ez ugye elvileg csak akkor működik, ha az iránytű kalibrálva van, vagyis amikor a kis kör zöld színű a bal alsó sarokban.
A gond az, hogy kalibrálom 8-asokat leírva a levegőben, zöldre vált, beteszem a tartóba, vezetek kb. 30 másodpercet, és a kör visszavált fehérre, a térkép visszaáll "észak fent" helyzetbe.
Miért veszti el a kalibrációt / miért áll vissza a térkép észak felé?
Firmware: 54.003

Előre is köszi!
brandhu
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia E52

Hozzászólás Szerző: brandhu »

Hát igen elég gáz, az a helyzet hogy hatalmasat csalódom az E52-ben és úgy általában a Nokiában.
Ezer éve Symbianos telefonjaim voltak, de egyre megy le a megbízhatóság használhatóság szintje.
Most beállítottam, hogy 1 hétre lássam a leveleim. elfogyasztott vagy 25Mb-ot, maradt 2... Mi az hogy nem tudom kiválasztani hogy az SD-re kerüljön a cash...
És miért nem engedi még egyszer frissíteni az újabb változatra???
sixtybi
1. szint
1. szint

brandhu írta:Hát igen elég gáz, az a helyzet hogy hatalmasat csalódom az E52-ben és úgy általában a Nokiában.
Ezer éve Symbianos telefonjaim voltak, de egyre megy le a megbízhatóság használhatóság szintje.
Most beállítottam, hogy 1 hétre lássam a leveleim. elfogyasztott vagy 25Mb-ot, maradt 2... Mi az hogy nem tudom kiválasztani hogy az SD-re kerüljön a cash...
És miért nem engedi még egyszer frissíteni az újabb változatra???
Abszolút átérzem a problémádat! Egy business phone-ból memóriát kiszedni elég szánalmas. Nem is értem a logikát. Az e51-ben még 128MB volt az internal, e52-nél meg a fele? Tuti elment az eszük ezeknek.
Ráadásul a win7 mellett döntöttek a jövőre nézve, ezáltal én meg biztos vagyok abban, hogy az e52 az utolsó nokia telefonom.
Pedig tényleg márkahű voltam. 1998 óta csak nokia-m volt. 1998-2011 (talán 2012, meglátom meddig húzom még ezzel a kevés memóriával, és mikor unom meg, hogy 1-2 havonta újra kell telepítenem az egészet)
Most már annyira kezd elmenni a kedvem, hogy pl a csengőhangok, egyéb személyes shortcut-ok, hasonlók már be sincsenek állítva. Minden a default-on van. Játék sincs rajta. Fel van téve az az 1-2 fontos alkalmazás amit használok aztán kész. És már most is imádkozom, hogy bírja ki legalább addig míg rászánom magam egy tényleg jó andoidos telóra.
Tegnap óta megint 0.6 MB-tal csökkent a szabad hely a C-n, pedig nem is csináltam semmi, emailem is alig jött.
Érthetetlen számomra.
Válasz küldése

Vissza: “E-széria”