Nokia E72

Kizárólag Nokia E-szériával foglalkozó témák
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Re: Nokia E72

Hozzászólás Szerző: Damir »

crxcar írta:Sziasztok,
Kb. két hete használok cégesen egy E72-t, korábban és jelenleg párhuzamosan privátban pedig 6300-t. Felmerült pár kérdésem, köszi, ha tudtok válaszolni:

1. 6300-n van kedvencek funkció, azaz egy funkciógombra be tudom állítani, hogy mi mindent listázzon (leggyakrabban használt cuccok). E72-n egy gombhoz egy funkciót tudtam rakni, ügyfélszolgálaton annyit mondtak, hogy igen, az S60 másképp működik. Az hogy kedvencek mappába rakom, amiket használok azért nem működik jól, mert pl. üzeneteket lehet, de új sms-t nem. A fölső menüsorba pedig csak a 14 gyári dolog közül választhatok.
Van erre megoldás vagy meg kell szokni?

2. Navigáció rémes nekem iGo használat után. Alig találja a címeket (budapestet mindig be kell írni, kerület számmal, utca teljes neve kell, házszám előtt kiírva "utca") és és nem is mindent. Utána össze-vissza útvonalon akar vinni, rendszerint kerülővel, amíg rá nem jön én merre megyek és újratervez.
- Van alapértelmezett város pl. Bp beállíthatóság?
- Hogy adjam meg a címet, hogy észlelje?
- Mit állítsak, hogy ne kerülővel vigyen (pl. van legrövidebb út vagy nem ezért csinálja?)?

3. Navigáció közben ha hívnak, mondjuk eltalálom (vezetés közben előre nyúlkálva) a "zöld" gombot. a navigáció megy tovább és nem tudom, hol lehet kihangosítani, így miközben navigál, kiveszem a tartóból a telót, beszélek, majd visszaszenvedem. 130-nál nem biztonságos, biztos van jobbb megoldás.
mi az? ki lehet hangosítani, hangutasítás (még nem próbáltam)?

Hiretelen ezek merültek fel, ha volt már a kérdés, utaljatok rá hol olvassam el.

Köszi, Crxcar
Szia!

1. SmartSettings - 6300-hoz hasonló kedvenceket hoz létre, marha jó!

2. Ha a Maps-al nem vagy megelégedve, akkor próbálj ki másikat: Sygic vagy Garmin.

3. Amikor felveszed a hívást, akkor hangosítsd ki, ezt minden telefon tudja gyárilag. Egyébként a legbiztonságosabb a füles használata ;)
kisg
Újonc
Újonc
Készüléktípus: E72
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: kisg »

Szia crxcar,

- Az aktív készenlét esetén (alapértelmezett megjelenítés) a képernyő tetején 6 különböző szabadon megadható alkalmazást tudsz kitenni
- a jobb és bal oldali választó gombok is szabadon megadhatóak (gyorsparancsok)
- a házikó gombon kívül a naptár , névjegyzék, boríték gombok is definiálhatóak ráadásul külön rövid és hosszú megnyomásra azaz újabb 6 funkció válik elérhetővé
Az összes választható lehetőség a telepített programok mennyiségétől függően nő de alapesetben is kb 60 féle dologból tusdz választani. tehát a 14 et nem értem?!

Csak egy alap példa, szinte gyári beállítás:
Házikó gomb (nem módosítható): rövid megnyomás: menü, hosszú megnyomás: nyitott alkalmazások
Naptár gomb: rövid megnyomás: Naptár, hosszú megnyomás: Új találkozó
Névjegyek gomb: rövid megnyomás:névjegyek, hosszú megnyomás: Új névjegy
Boríték: rövid megnyomás: üzenetek fő nézete , hosszú megnyomás: Új üzenet (SMS, MMS..)
Bal választó gomb: Napló
Jobb választó gomb Web
Készenléti képernyőn az email postafiók kinnt van, tehát rákattintva email letöltés-kezelés
A 6 db progri a fölső sorban : számológép, ébresztőóra, fényképező, youtube, skype, Térképek

Ezen kívül a Sym gombot hosszan nyomva ott a Bluetooth tehát azért se kell a menübe lépni.

Alaposan nézd át a vezérlőpult>Beállítások>Általános>Testreszabás részt, bizto jobban testreszabható mint a 6300. Csak meg kell szokni, hogy az S60 más mint az S40 (habár mostanában kezd összemosódni)
kisg
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: kisg »

A navigációval kapcsolatban:
Ha eddig Igo-t használtál akkor azt biztosan külön GPS készülékről tetted...használd ezután is azt. Akinek nem áll a rendelkezésére külön eszköz vagy csak szükség állapot van akkor jó ha a telefonban van rá lehetőség.
A hibát azonban a térképek alkalmazás frissítése orvosolja: v3.04 10 http://www.nokia.hu/szolgaltatasok-es-a ... nokia-e72/
Ez már szótöredékek alapján város megadása nélkül is feldobja a lehetőségeket. Az útvonal tervezés 3 féle lehet: Leggyorsabb, legrövidebb vagy optimális...változtass módot és hátha jobb lesz. De azt vedd figyelembe hogy a GPS úgy van vele, hogy neked gőzöd sincs, hogy merre kéne menni, tehát navigál! Azért mert te tudsz más útvonalat és nem halgatsz rá, még nem biztos hogy rosszul gondolkodik...bár előfordul hogy ésszerűtlen...gép

A vezetés közben való használathoz használhatod a "bármely gomb fogadja a hívást" vagy az automatikus hívásfogadást. A kihangosítás pedig egyszerű: Amikor csörög akkor már ott van a bal oldali gomb fölött hogy "hangszóró" ha mégis telefon módban fogadtad a hívást és a GPS -t látos akkor a Symbian Multitask-jának hála a házikó gomb megnyomásával BÁRMIT megtehetsz, tehát az alapképernyőre váltva látni fogod a jobb oldali gomb fölött hogy "hangszóró"...

Hangutasítás...kiválóan működik de én hülyének érzem magam közben :-)
crxcar
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: crxcar »

Hali!
Köszi a gyors válaszokat, hasznos volt.
- Smart Settings az egy funkció (menüben hol van) vagy annak a lehetősége, hogy melyik gombra mit állítok? (a funkciógombokatismertem, csak még pár dolgot kitennék pl. számológép, de erre az aktív készenlétet kipróbálom.)
- térkép frissítésre szorul, az látszik
- házikó/kihangosítás: bingo
:taps1:

Köszi, este megnézem tüzetesebben a válaszokat és nekiugrok frissíteni...
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint

crxcar írta:Hali!
Köszi a gyors válaszokat, hasznos volt.
- Smart Settings az egy funkció (menüben hol van) vagy annak a lehetősége, hogy melyik gombra mit állítok? (a funkciógombokatismertem, csak még pár dolgot kitennék pl. számológép, de erre az aktív készenlétet kipróbálom.)
- térkép frissítésre szorul, az látszik
- házikó/kihangosítás: bingo
:taps1:

Köszi, este megnézem tüzetesebben a válaszokat és nekiugrok frissíteni...
Egy program, próbáld ki, majd rájössz hogyan működik, nem nehéz.
rnorbi91
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia E72

Hozzászólás Szerző: rnorbi91 »

Szeretnék segítséget kapni hogy melyik DivX program működik E72-n, mert ami az oldalon van azok közűl kipróbáltam 5-t és egyik sem műkszik. (Volt egy amit a hivatalos oldalról töltöttem le valahogy, egy darabig működött aztán mostmá nem indul el).
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Nem: Férfi
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

rnorbi91 írta:Szeretnék segítséget kapni hogy melyik DivX program működik E72-n, mert ami az oldalon van azok közűl kipróbáltam 5-t és egyik sem műkszik. (Volt egy amit a hivatalos oldalról töltöttem le valahogy, egy darabig működött aztán mostmá nem indul el).
Én a CorePlayer-t használom és jól működik. Ezt a konvertáló programot használom, ebben be tudod állítani a felbontást, de a film avi marad.

Ha tanúsítványhibát ír ki akkor szignózni kel, ahhoz a segítség az aláírásomban.
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
rnorbi91
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia E72

Hozzászólás Szerző: rnorbi91 »

Az a baj hogy egyik sem működik a telefonomon, hol lejárt a tanúsítvány, hol veszélyesnek érzékeli a programot és emiatt nem tudja telepíteni. Elolvastam ezt a singnózásos dolgot nagyjából, de én nem bízok ebben a kínai oldalban és főleg nem szívesen adom ki az IMEI számát a telefonnak. Mégis nincs valami olyan amit csak fel kell telepíteni és megy?
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Nem: Férfi
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

rnorbi91 írta:Az a baj hogy egyik sem működik a telefonomon, hol lejárt a tanúsítvány, hol veszélyesnek érzékeli a programot és emiatt nem tudja telepíteni. Elolvastam ezt a singnózásos dolgot nagyjából, de én nem bízok ebben a kínai oldalban és főleg nem szívesen adom ki az IMEI számát a telefonnak. Mégis nincs valami olyan amit csak fel kell telepíteni és megy?
Már több ezren kiadták az IMEI számokat az oldalnak és még ilyesmi panasz nem érkezett az oldallal szemben.
De ezt nem kell szignózni. De állíts vissza a telefon dátumát a feltöltés idejére, mert lejárt tanúsítványt fog kiírni.
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint

rnorbi91 írta:Az a baj hogy egyik sem működik a telefonomon, hol lejárt a tanúsítvány, hol veszélyesnek érzékeli a programot és emiatt nem tudja telepíteni. Elolvastam ezt a singnózásos dolgot nagyjából, de én nem bízok ebben a kínai oldalban és főleg nem szívesen adom ki az IMEI számát a telefonnak. Mégis nincs valami olyan amit csak fel kell telepíteni és megy?
Megveheted és akkor nincs gond vele.... :roll:
Vagy szingózol.
Válasz küldése

Vissza: “E-széria”