Nokia N9

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
moneytoo
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Samsung Galaxy SIII
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Re: Nokia N9

Hozzászólás Szerző: moneytoo »

Damir írta:Én feltettem, mert valami nagyon merítette az akksit. Néha megbolondul, néha jól működik, egyelőre nagyon senki se tudja, hogy mi a konkrét indok. Az Idle fogyasztásnak valahol 8-16 között kell lenni, ha jóval több, akkor fennáll a probléma. Most találtam egy kis alkalmazást, ami elvileg ezt megoldja, ha esetleg kéne. Csak fel kell telepíteni, és kész:

http://www.mediafire.com/?7x9ddraz9244xcw
...
Én a következőt vettem észre:
Ha minden alkalmazást bezárok, akkor lemerül szinte 1 nap alatt, ha telefonálok, ha nem. Próbáltam ki kapcsolni, meg minden szart - semmi. :confused3:
Ha nyitva hagyom a híváslistát, amibe a ki és bejövő hívások futnak, akkor elment 3 napot is vígan, most így használom, azaz nem zárom le az ablakot.

Most épp azt próbálom, ha a beállításokban bekapcsolom a dual (3g, gsm) módot, akkor mi lesz, mivel ezt csak gsm-l produkáltam.

Majd megírom, addig is próbáljátok ki.
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

Na, ez érdekes észrevétel, ezt még nem hallottam :) Mindenképp kipróbálom!
fotzegeil
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N9
Nem: Férfi
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: fotzegeil »

Sziasztok!

Lenne pár kérdésem:
1. Csak nekem tűnik hallknak a telefon, vagy valóban nem valami hangos?
2. Szerettem volna használni a hozzá adott headsetet, de hiába dugom be semmi, ugyanúgy a telefonról szól tovább a zene és a headseten lévő gombok (szám váltás, lejátszás...) sem használnak! Mi lehet a gond?
3. Úgy tudom kezelni a telefon belső memóriáját, ha USB-n csatlakoztatom PC-hez "Tárolóhely mód" opcióval? (Mert így csak 8,80 GB-ot ismer fel, pedig ugye 16 GB-os készülék!)
4. Szeretnék külön mappákat létrehozni a készüléken. 1-t a névjegyzékben található személyekhez társított képeknek és 1-t ezek egyedi csengőhangjainak, valamint 1-t ilyen vegyes fontosabb dolgoknak (alap csengőhang, sms jelző hang, ébresztő óra hang, háttérkép...). Ezt hol és hogyan tudom megtenni?

Most így hirtelen ennyit szeretnék megtudakolni tőletek!

Válaszaitokat előre is nagyon szépen köszönöm!

Üdv.: fotzegeil
moneytoo
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Samsung Galaxy SIII
Has thanked: 5 times

Hozzászólás Szerző: moneytoo »

Szóval a fogyasztása csökken, ha a híváslista nyitva marad. Ha lezárom, megnő a fogyasztás (1nap alatt lemerült), ha nyitott, akkor normális (így 3 napot elmegy).

Kipróbáltam, nincs jelentős fogyasztás növekedés 3g-s dual üzemmód használatával sem. 3 napot ment így is. Remélem Nektek is beválik.

Ha kipróbáltátok, írjátok meg légyszíves, hogy Nálatok is ilyen, vagy csak nálam.

Köszi
Salmi
Admin segéd
Admin segéd
Készüléktípus: N808 + N9 + Mate 10 Pro
Has thanked: 68 times
Been thanked: 135 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Salmi »

fotzegeil írta: 1. Csak nekem tűnik hallknak a telefon, vagy valóban nem valami hangos?
Nem. Sajnos tényleg kicsit halk. A Nokia szerint pont optimalizálva van a hardver képességéhez. Megoldás: N9 QTweak progival feljebb húzhatod a hangerőt, de csak mértékkel és saját felelősségre. Kárt okozhatsz a hangszóróban!
fotzegeil írta:2. Szerettem volna használni a hozzá adott headsetet, de hiába dugom be semmi, ugyanúgy a telefonról szól tovább a zene és a headseten lévő gombok (szám váltás, lejátszás...) sem használnak! Mi lehet a gond?
Ezesetben sajnos nem kompatibilis az általad kipróbáld headset a készülékkel.
fotzegeil írta:3. Úgy tudom kezelni a telefon belső memóriáját, ha USB-n csatlakoztatom PC-hez "Tárolóhely mód" opcióval? (Mert így csak 8,80 GB-ot ismer fel, pedig ugye 16 GB-os készülék!)
A 16 GB kb. három partícióra van osztva. A felhasználó számára fenntartott partíció (MyDocs) sajnos csak kb. 9 GB!
fotzegeil írta:4. Szeretnék külön mappákat létrehozni a készüléken. 1-t a névjegyzékben található személyekhez társított képeknek és 1-t ezek egyedi csengőhangjainak, valamint 1-t ilyen vegyes fontosabb dolgoknak (alap csengőhang, sms jelző hang, ébresztő óra hang, háttérkép...). Ezt hol és hogyan tudom megtenni?
Fel kell telepíts egy fájlkezelőt és azzal létrehozhatsz mappákat!
csabai22
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy Note4

Hozzászólás Szerző: csabai22 »

Sziasztok!Telefon csere előtt állok és az N9 és lumina 800 között hezitálok.Tudom két külön világ csak a külső ugyanaz.Lumina zártsága nem tetszik,az N9 pedig,hogy a nokia kivonult mögüle.Ti mit gondoltok erről?Az N9 hol lehet a jó áron megvenni,mit ajánlotok?
fotzegeil
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N9
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: fotzegeil »

A headsettel kapcsolatban: hiába dugom be, sajnos semmi reakciója a headsetnek! Ha pedig bedugok egy másik jack dugós headsetet, akkor viszont azzal működik a telefon! Bedugom egy samsung telefonba a headsetem, melynek a headsetével működik a telóm és azzal sem megy a headsetem! Ebből kifolyólag biztos a headsettel van valami! Viszont bedugtam egy másik telóba a headseteket és azzal a telóval jó volt mindkét headset!!!
Szóval igaz csak valami a telefonhoz adott headsetemmel lehet? Csak azt nem értem, egy telón hogy hogy működik?
Salmi írta:Fel kell telepíts egy fájlkezelőt és azzal létrehozhatsz mappákat!
Milyen fájlkezelőt ajánlassz? Esetleg linket is tudsz hozzá adni?

Válaszodat előre is nagyon szépen köszönöm!
Salmi
Admin segéd
Admin segéd
Kapcsolat:

fotzegeil írta:Milyen fájlkezelőt ajánlassz? Esetleg linket is tudsz hozzá adni?
Például itt van ez: http://projects.developer.nokia.com/filemanager :yes:
djzolko
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Lumia 800
Has thanked: 24 times
Been thanked: 61 times

Hozzászólás Szerző: djzolko »

csabai22 írta:Sziasztok!Telefon csere előtt állok és az N9 és lumina 800 között hezitálok.Tudom két külön világ csak a külső ugyanaz.Lumina zártsága nem tetszik,az N9 pedig,hogy a nokia kivonult mögüle.Ti mit gondoltok erről?Az N9 hol lehet a jó áron megvenni,mit ajánlotok?
Én a lumiára szavazok. :)
Salmi
Admin segéd
Admin segéd
Kapcsolat:

djzolko írta:Én a lumiára szavazok. :)