Nokia N8-00

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
Schumy1
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 520 - Nokia N8
Nem: Férfi
Has thanked: 22 times
Been thanked: 17 times

Re: Nokia N8-00

Hozzászólás Szerző: Schumy1 »

Damir írta:
Schumy1 írta:
Damir írta:Tegnap voltunk a várban, és fotóztunk, haver S2-vel csinálta a képeket, aztán mondtam, hogy rakja el nyugodtan, majd én csinálom a képeket az enyémmel :)
Gondolom mondanom sem kell, hogy kinek lettek szebb képei, pislogott nagyokat, hogy milyen jók lettek. Volt nálunk 2-3 fényképező, de nem vettük elő, mert konkrétan felesleges volt ;)
Azért az milyen lealázó dolog, hogy "rakd csak el" majd az enyém. :)
Ilyenért meg is kaptam egyszer, hogy mit vágok fel ezzel. Persze utána meg nagyot nézett mindenki. :)
Nagyon régi jóbarátnál ez szerintem egyáltalán nem megalázó, plusz ott sem komolyan és bántási szándékból mondtam. ;)

A 808 irányába meg annyira ne tessék elmenni, van topicja, inkább ott, itt azért maradjuk az N8-nál. :)
Én sem úgy értettem, csak valahogy nem nézem jól szemmel ha mással fotóznak mikor én is ott vagyok. ;)
djzolko
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Lumia 800
Has thanked: 24 times
Been thanked: 61 times

Hozzászólás Szerző: djzolko »

Schumy1 írta:
djzolko írta:
fudejovagy írta:djzolko megértettem hogy is van ez a komponálás.. :P ha vannak még ilyen kis "trükkök" szívesen szórakozgatok vele.. :P
Örülök. :) Csodát azért nem kell várni ettől a kamerától, mert bár telefonok között kiugró a teljesítménye, szerintem egy jó minőségű kompakt géptől azért még elmarad. Viszont mindig kéznél van, viszonylag gyorsan aktiválható, elég sok beállítást enged a szoftver, és az igazat megvallva papírképen észre sem lehet majd venni, hogy ezek telefonok képek, vagy monitor méretben. Biztos van sok-sok trükk, ha eszedbe jut valami, kérdezz bátran, akár privátban is és ha tudok, segítek. :) Esetleg érdemes lehet a rácsnézetet bekapcsolni, ha szeretnél jobban odafigyelni a komponálásra. Ez segít neked a harmadoló vonalakra helyezni a témádat.
Ez így ebben a formában nem igaz (szerintem).
Nem merek vitatkozni veled, mert nem tudok annyit mint te, csak a szememnek hiszek, és volt összehasonlítási alapom egy Panasonic LZ8 és N8 képei között, és véleményem szerint vagy egy szinten van a kettő, vagy egy picivel jobb az N8.
Mivel nem vagyok nagy fotós, ezért nekem ez etalonnak számít, és nem is kell kompakt gép, meg semmilyen más sem.
Nekem a lényeg és az álmom az volt hogy minden egyben legyen, jó minőségben, és az N8 hozza az elvárt szintet nálam.
Alapvetően igazad lehet. Talán pont azért, mert az esetek nagy részében nyújtja azt minőségben, mint az LZ8. Viszont annak már 5cm-ről működik a makrója, valós optikai zoom van benne, 60 másodperces max. záridő, és variálható fénymérés. Ezek mind olyan dolgok, amik hasznosak. :) Igaz, az optika fényere gyengébb, +1 eszköz, amit magaddal kell vinni, stb. Beltérben azért az N8 már elmaradna, hiába a xenon vaku, elég kicsi a teljesítménye. Szóval inkább azt mondanám, funkcionalitásában marad alul az N8. (De ez nem is hiba szerintem, hiszen mégiscsak egy telefon. :))
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

Nekem alapvetően semmi bajom nincs vele, én nem nagyon szeretek így fotózni, inkább odaadom másnak, de ha már készül kép, akkor legyen normális. Főleg este, durván kijött a vakuk közötti különbség :)
Talán az egyetlen telefon, ami meg tudná esetleg szorongatni az N8-at éjjel, az Arc S. Durva képeket képes csinálni éjjel, kevés fénynél, LED vakuval. Nagyon eltalálták ezt az Exmor R dolgot. Az N9-et például simán elverte anno.
djzolko
3. szint
3. szint

Jah, hát az az exmor R nagyon okos találmány, az biztos. A sony-nál nagyobb innivátor talán nincs is az érzékelő szegmensben. OFF: 808-ra én annyira nem vágyom, hiszen van rendes fényképezőm, és symbianos mobilért a 180ezret kicsit azért sokallom. Bár talán az utolsó mohikán lesz ezzel az OS-sel, így azért a jövőben lehet, hogy történelmi jelentőségű lesz. :) Az n8 kamerájában egyetértek tökre, nagyon sok igényt ki tud elégíteni. Azzal együtt, hogy igen komoly navi és térképszolgáltatások is vannak benne, igazi áldás utazáskor. Tényleg olyan dolgokban erős, ami nem a ghz-eken és a ppi-n múlik, a konkurencia nem tud hasonlót felvonultatni. Mindez egy nagyon ízléses, szép formatervben, fémházban, szép kijelzővel, jó kommunikációs képességekkel, nagy gyári tárhellyel. Szuper készülék ez a hibái ellenére is, na, meg kell hagyni. :) (Talán az iPhone 4S az, ami készít hasonló minőséget.)
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

djzolko írta:Jah, hát az az exmor R nagyon okos találmány, az biztos. A sony-nál nagyobb innivátor talán nincs is az érzékelő szegmensben. OFF: 808-ra én annyira nem vágyom, hiszen van rendes fényképezőm, és symbianos mobilért a 180ezret kicsit azért sokallom. Bár talán az utolsó mohikán lesz ezzel az OS-sel, így azért a jövőben lehet, hogy történelmi jelentőségű lesz. :) Az n8 kamerájában egyetértek tökre, nagyon sok igényt ki tud elégíteni. Azzal együtt, hogy igen komoly navi és térképszolgáltatások is vannak benne, igazi áldás utazáskor. Tényleg olyan dolgokban erős, ami nem a ghz-eken és a ppi-n múlik, a konkurencia nem tud hasonlót felvonultatni. Mindez egy nagyon ízléses, szép formatervben, fémházban, szép kijelzővel, jó kommunikációs képességekkel, nagy gyári tárhellyel. Szuper készülék ez a hibái ellenére is, na, meg kell hagyni. :) (Talán az iPhone 4S az, ami készít hasonló minőséget.)
Hát, azért az N8 még mindig csúcs, plusz jön a 808, szóval azért van nagyobb nála, de kétség kívül jól csinálják, amit csinálnak. Főleg a többi gyártót nézve. ;)

Igen, a 4S az egyetlen, amire azt mondják, hogy a közelébe férkőzik, de ezt úgy teszi, hogy 1,5 éve van az N8 a piacon :)
Schumy1
2. szint
2. szint

Bevallom ezt vártam, hogy áradozzatok egy kicsit. :D ;)
Mint ha pénzt kapnék érte, érted! :D
Komolyan, tehát igen, ez egy nagyon jó kis készülék, és nem igen tudja megszorongatni más.
Az azért nehezen fér a fejembe, hogy embereknek más a fontos és elhiszik a sok csilli villi dolgot, és utána sem néznek, és nem mérlegelnek hogy mi a fontos, mit kap a pénzéért stb.
Anno, mikor megláttam a videókat, azonnal beleszerettem, hogy nekem kell ez, és nem csalódtam. Azóta eltelt 1 év, és még mindig szerelem van. :)
Cserén úgy isten igazából nem gondolkodtam, sokáig szeretném még használni a kis jószágot.
Igaz a fullos érzés akkor lenne ha 1080p-ben videózna, de hardverileg lehetetlen, így megelégszem a 720p-vel, ami azért tényleg olyan minőségű hogy leesik az álla az embernek, és még fókuszál is közben ha akarom. ;)
Egyszer kérdezték tőlem ha kapnék egy mai telefont (márkát nem mondok) ami nem nokia akkor eladnám e ezt, de visszakérdeztem hogy hülye vagy? Olyan még nem jött ki amire azt mondanám hogy tudja mind azt mint ez.
Meg egyébként is a nokiától nem válok meg soha. (legalábbis amíg vannak)
These users thanked the author Schumy1 for the post (total 2):
zol13 (2012-05-12 szomb. 17:59:00) • symbian7610 (2012-05-12 szomb. 19:36:44)
Rating: 5.26%
djzolko
3. szint
3. szint

Schumy1 írta:Bevallom ezt vártam, hogy áradozzatok egy kicsit. :D ;)
Mint ha pénzt kapnék érte, érted! :D
Komolyan, tehát igen, ez egy nagyon jó kis készülék, és nem igen tudja megszorongatni más.
Az azért nehezen fér a fejembe, hogy embereknek más a fontos és elhiszik a sok csilli villi dolgot, és utána sem néznek, és nem mérlegelnek hogy mi a fontos, mit kap a pénzéért stb.
Anno, mikor megláttam a videókat, azonnal beleszerettem, hogy nekem kell ez, és nem csalódtam. Azóta eltelt 1 év, és még mindig szerelem van. :)
Cserén úgy isten igazából nem gondolkodtam, sokáig szeretném még használni a kis jószágot.
Igaz a fullos érzés akkor lenne ha 1080p-ben videózna, de hardverileg lehetetlen, így megelégszem a 720p-vel, ami azért tényleg olyan minőségű hogy leesik az álla az embernek, és még fókuszál is közben ha akarom. ;)
Egyszer kérdezték tőlem ha kapnék egy mai telefont (márkát nem mondok) ami nem nokia akkor eladnám e ezt, de visszakérdeztem hogy hülye vagy? Olyan még nem jött ki amire azt mondanám hogy tudja mind azt mint ez.
Meg egyébként is a nokiától nem válok meg soha. (legalábbis amíg vannak)
Nekem ezek jöhetnének: Lumia 800, Xperia P :)
Schumy1
2. szint
2. szint

Gondolkodtatok már azon, hogy csináltok egy kis filmet az n8-al?
Én csináltam, publikáltam is itt.
Nem olyanra gondolok hogy virág meg hogy működik a fókusz.
Aki csinált és nem publikálta arra kíváncsi lennék. ;)

Tudom kicsit elvetemült vagyok. :)
djzolko
3. szint
3. szint

Schumy1 írta:Gondolkodtatok már azon, hogy csináltok egy kis filmet az n8-al?

A tied volt a time lapse videó? Én gondolkoztam már, mivel, hogy ez az egyetlen eszközöm, ami rögzít videót. :D De jó lenne hozzá valami cucc, amivel állványra lehetne tenni.
Schumy1
2. szint
2. szint

djzolko írta:
Schumy1 írta:Gondolkodtatok már azon, hogy csináltok egy kis filmet az n8-al?

A tied volt a time lapse videó? Én gondolkoztam már, mivel, hogy ez az egyetlen eszközöm, ami rögzít videót. :D De jó lenne hozzá valami cucc, amivel állványra lehetne tenni.
Nem. Enyém ez volt: http://www.youtube.com/watch?v=XQOvs35Fu0w
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”