Hmmm... vagy hamisítvány a telefon, vagy rossz a kijelző. Nem hiszem, hogy az OLED-et TFT-re ilyen simán ki lehet cserélni...dma írta:Sziasztok!
Használtan vettem egy N85-öt és kiderült, hogy a kijelző világítása nem kapcsol ki. Szemből nézve a fekete kép is olyan mintha hátulról meg lenne világítva.
És ha elbillentem előre 45 fokban a kijelzőt akkor a pixelek fekete helyett fehérnek látszanak.
Az energiatakarékos képernyővédő módnál pedig az a csík fekete ahova az időt és dátumot kiírja de a kijelző többi része fehéren világít.
Illetve ha kikapcsolom és rádugom töltőre akkor is olyan minha a fehete háttér meg lenne világítva.
Ez mitől lehet?
Már arra is gondoltam, hogy nem az eredeti OLED kijelző van benne hanem egy ugyanakkora TFT-t raktak be helyette, mert a képe sem igazán szép.
Nokia N85
- MrAngelo
- Kiemelt 5. szint
- Készüléktípus: LG G4 + Sony Xperia Tab Z
- Nem: Férfi
- Has thanked: 52 times
- Been thanked: 86 times
Re: Nokia N85
-
- Újonc
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 0
Igen, az lehet, hogy olcsó gagyi kijelzőt tettek bele, mert ahogy néztem a neten már 3000-ért is lehet hozzá kapni kijelzőt.
Ja meg még az is fúrcsa, hogy a kijelző fényereje nem állítható sem a beállításoknál sem segédprogrammal.
Olyan mintha állandóan max. fényerővel világítana.
A szervízben azt mondták, hogy szoftverfrissítés lehet, hogy megoldaná.
Én próbáltam frissíteni az NSU-val, de a legújabb firmware van rajta, ezért nem frissítette le.
Bár a szervízes szerint az otthoni NSU-s szoftverfrissítés erre a hibára nem jó.
Ja meg még az is fúrcsa, hogy a kijelző fényereje nem állítható sem a beállításoknál sem segédprogrammal.
Olyan mintha állandóan max. fényerővel világítana.
A szervízben azt mondták, hogy szoftverfrissítés lehet, hogy megoldaná.
Én próbáltam frissíteni az NSU-val, de a legújabb firmware van rajta, ezért nem frissítette le.
Bár a szervízes szerint az otthoni NSU-s szoftverfrissítés erre a hibára nem jó.
-
- Újonc
Na a szoftverfrissítés sem oldotta meg a kijelző problémám, tehát nem ez volt a gond.
De egyébként a kijelzőn is látszik hogy szerintem nem 16 millió szinü, hanem csak 262 ezer (vagy kevesebb) mert bizonyos árnyalatoknál foltos lesz.
Illetve ha oldalra fordítom, akkor torzulnak a szinek.
Az N85 az eredeti OLED kijelzővel hogy működik?
- Ha kikapcsolom a képernyőnél az energiatakarékos módot, akkor teljesen lefeketedik a kijelző?
(Igy viszont nem látom ha volt nem fogadott hívásom)
- Ha képernyővédőnek beállítom pl. a dátumot akkor meg folyamatosan világít a dátum a kijelzőn?
(És ha igen akkor meddig?)
De egyébként a kijelzőn is látszik hogy szerintem nem 16 millió szinü, hanem csak 262 ezer (vagy kevesebb) mert bizonyos árnyalatoknál foltos lesz.
- Ha kikapcsolom a képernyőnél az energiatakarékos módot, akkor teljesen lefeketedik a kijelző?
- Ha képernyővédőnek beállítom pl. a dátumot akkor meg folyamatosan világít a dátum a kijelzőn?
-
- Újonc
- Készüléktípus: Nokia c7
- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
Ha kikapcsolod a kijelzőt, teljesen elsötétedik.dma írta:Na a szoftverfrissítés sem oldotta meg a kijelző problémám, tehát nem ez volt a gond.
Ha a dátum van beállítva, csak az világít kb. egy fél óráig, majd teljesen kikapcsol a kijelző
-
- Újonc
Köszönöm az infókat!
Az előlapi billentyűket (jobb- bal funkció gomb, menü, törlés) nektek is olyan keményen kell benyomni, hogy sokszor szinte
recseg az előlap, illetve néha ha túl fent nyomom meg a bal funkció gombot még a kijelző bal alsó sarka is szivárványosan
hullámzik (mint amikor megnyomunk egy LCD panelt)? Vagy ez csak azért van nekem mert lehet, hogy a nyomógombok is
ki lettek cserélve és amit beraktak keményebb mint a gyári? Meg fura mód a négyállású navigációs billentyűt is szinte a
körmöm hegyével kell benyomni, hogy jól reagáljon és helyette ne a melette lévő gomb nyomódjon meg.
(Eddig egy 6110 Navigatort használtam és annak sokkal finomabb előlapi gomjai vannak, a kettőt össze sem lehet hasonlítani.)
Az előlapi billentyűket (jobb- bal funkció gomb, menü, törlés) nektek is olyan keményen kell benyomni, hogy sokszor szinte
recseg az előlap, illetve néha ha túl fent nyomom meg a bal funkció gombot még a kijelző bal alsó sarka is szivárványosan
hullámzik (mint amikor megnyomunk egy LCD panelt)? Vagy ez csak azért van nekem mert lehet, hogy a nyomógombok is
ki lettek cserélve és amit beraktak keményebb mint a gyári? Meg fura mód a négyállású navigációs billentyűt is szinte a
körmöm hegyével kell benyomni, hogy jól reagáljon és helyette ne a melette lévő gomb nyomódjon meg.
(Eddig egy 6110 Navigatort használtam és annak sokkal finomabb előlapi gomjai vannak, a kettőt össze sem lehet hasonlítani.)
-
- Újonc
- Készüléktípus: Nokia c7
- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
Nekem nem nehezek a gombok, annyi van, hogy a navi gomb alatt szépen reped meg a műanyag, és ez már a második előlap...dma írta:Köszönöm az infókat!
Én hiába nyomkodom a kijelzőt, nem színesedik el...
-
- Újonc
Értem.
Most hogy nyomkodtam a telefont, a bal funkciógombot megnyomva hirtelen kattant egy nagyot, és valami a helyére ugrott. Hirtelen még meg is ijedtem, hogy eltört valami, de ezek szerint nem jól volt összeillesztve az előlap és most ugrott rendesen a helyére. Így most már tényleg elég könnyen nyomkodhatók a gombok. Tök jó! Mindegyik gomb jól kezelhető. Nagyon örülök neki !
Most hogy nyomkodtam a telefont, a bal funkciógombot megnyomva hirtelen kattant egy nagyot, és valami a helyére ugrott. Hirtelen még meg is ijedtem, hogy eltört valami, de ezek szerint nem jól volt összeillesztve az előlap és most ugrott rendesen a helyére. Így most már tényleg elég könnyen nyomkodhatók a gombok. Tök jó! Mindegyik gomb jól kezelhető. Nagyon örülök neki !

-
- Újonc
Valaki használja a Best Profiles 1.01 programot? Mert én 6110 Nav-on használtam, most az N85-ön meg hiába kapcsolom be (Turn On),
beállítottam rajta az ütemezett profilváltást is, de ha kilépek a programból és újra belépek akkor kikapcsolt állapotban van és emiatt
az ütemezés sem működik. Nem értem. Pedig már újra is telepítettem, de ugyan az az eredmény.
beállítottam rajta az ütemezett profilváltást is, de ha kilépek a programból és újra belépek akkor kikapcsolt állapotban van és emiatt
az ütemezés sem működik. Nem értem. Pedig már újra is telepítettem, de ugyan az az eredmény.
- Damir
- Kiemelt 6. szint
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 349 times
Esetleg Profile scheduler? Nekem az eddig minden telefonon jól működött.dma írta:Valaki használja a Best Profiles 1.01 programot? Mert én 6110 Nav-on használtam, most az N85-ön meg hiába kapcsolom be (Turn On),