Nokia N900

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
Nrg
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Sony Ericsson Xperia Mini Pro
Nem: Férfi
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Re: Nokia N900

Hozzászólás Szerző: Nrg »

boba42 írta:
Nrg írta:Sziasztok! Csak úgy kíváncsiskodok,most épp a népszerű androidot használom. De érdekelne ez a teló,van ennek jövője? Fejlesztések szempontjából értem. Mert amikor pl. a mobilarénán íródott egy teszt,akkor még úgy volt,hogy érdemes lenne tovább vinnie ezt a linux vonalat a nokiának. Ez most hol tart? Butaság lenne erre (N900) cserélni egy androidos telót? Én nagyrészt netre,telefonálásra használok egy telót,tehát most sem játszok,nem hallgatok zenét. Ja,és szeretek fotózni is...
Szerintem fejlesztés szempontjából sajnos nem érdemes ezt a telefont választani. :sad: A Nokia nagyon magára hagyta a linuxot, ugyanakkor sok asztali programot portoltak már rá (pl irodai alkalmazások, játékok). Én például scripteket szoktam írni rá, (pl sok fájl gyors törlése/átnevezése) és ez alap linuxos ismeretekkel nem olyan nagy művészet. Szóval ha moddingolni, buherálni szereted a telefonod, akkor tökéletes választás, ha pedig arra gondoltál, hogy van-e rá kész fejlesztés, akkor talán az android ma dinamikusabban bővül e téren.
Netezni szerintem jobb az n900-ason mint az androidos telefonok többségén (már csak a qwerty miatt is, bár ez megszokás kérdése), viszont a fényképezője nem egy nagy eresztés (pl az N95 klasszisokkal jobb).
PERSZE EZ MIND CSAK SAJÁT VÉLEMÉNY, nyilván más máshogy látja.

ui: én csak ennél jóval drágább kategóriás androidra cserélném az n900-asomat, azt is csak a HD videózás és a nagyobb képernyő miatt... de ennyi pénzért, amennyibe mostanában kerül (30-50k között), szerintem messze a legjobb vétel
Köszönöm a választ! (valamennyire tudom mit jelent nezetni qwerty-vel,ilyen telóm van) csak megfogott a linux,és van egy ismim aki (persze pc-n) nagyon dícséri a linuxot. (ezért érdekelt volna) Ez a nagy kijelző sem rossz,de ha ennyire elfelejtették,akkor maradok androidos. Pont nem buherálásra használom a telóm :roll:
darkblue18
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5800 n97mini
Has thanked: 0

Hozzászólás Szerző: darkblue18 »

Sziasztok,

a drága kis n900 telcsimnek megpurcant a kijelzője, frankón mutat mindent, de semmi érintésre nem reagál, mit kell rajta kicserélni?? a kijelző melyik részét??

köszi a segítséget
jokerkiller
3. szint
3. szint
Készüléktípus: O+O64Gb+Nethunter
Has thanked: 150 times
Been thanked: 16 times

Hozzászólás Szerző: jokerkiller »

darkblue18 írta:Sziasztok,

a drága kis n900 telcsimnek megpurcant a kijelzője, frankón mutat mindent, de semmi érintésre nem reagál, mit kell rajta kicserélni?? a kijelző melyik részét??

köszi a segítséget
Elvileg a digitizert.
Persze más gond is lehet vele .
Telefonok: Oneplus One 64gb :-) & Nokia n900 & xperia mini & samsung omnia 2 & xperia x8ak /legtöbb darabokban :D/
Tabletek: Nexus 7 16gb 2012 + Nexus 7 16gb 2012
jokerkiller
3. szint
3. szint

Hali !

N900-hoz lehet külső wifis adaptert csatlakoztatni ?
Telefonok: Oneplus One 64gb :-) & Nokia n900 & xperia mini & samsung omnia 2 & xperia x8ak /legtöbb darabokban :D/
angler
Újonc
Újonc
Készüléktípus: n900
Has thanked: 0

Hozzászólás Szerző: angler »

Sziasztok!

A micro USB csatlakozóm feltette a kezét.:( Lehet, hogy a forrasztás engedte csak el, mert néha van kontakt... Tudnátok segíteni, hogy ez a javítás mibe "fáj". Esetleg szervizt is?
Előre is köszi!
boba42
1. szint
1. szint
Készüléktípus: HTC HD2 [WP7.8] + Nokia E90
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: boba42 »

Hali!

Egy ideje gyengélkedik az USB-s csatlakozóm, ezért a telefon csak a gépről hajlandó nagy ritkán töltést felvenni. Ezzel még együtt tudtam élni. De arra tud valaki valamit mondani, hogy amikor látszólag tölt, akkor miért nem lehet bekapcsolni? Villog a narancssárga led, sőt, néha a képernyő is világít a Nokia felirattal de ennél tovább nem jut. Valaki tud mondani erről valamit? Köszi!
higbo
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N6220
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: higbo »

Hi!

Sanszosodik nektek az új telefon vásárlás, vagy az usb port nélküli használat… amit még esetleg megpróbálhattok, hogy leforrasztjátok. Itt van pár megoldás képekkel: http://talk.maemo.org/showthread.php?t=75920
Bár ennél a telefonnál inkább a forrasztással érdemes kezdeni, mert ez sajnos tipus hiba.
These users thanked the author higbo for the post:
boba42 (2012-12-02 vas. 18:39:36)
Rating: 2.63%
jokerkiller
3. szint
3. szint

Hali !

nincs valakinek ilyen állványa ?

http://www.smartnews.hu/2010/02/minites ... -n900-hoz/

Sajnos rendelni már nem lehet, én viszont szeretnék szerezni egy ilyet, ha nincs eladó akkor esetleg valaki nem rajzolná körbe az elemeket ? Megpróbálnék csinálni egyet magam .

Elvileg ma jön meg az n900-am :-)
boba42
1. szint
1. szint
Készüléktípus: HTC HD2 [WP7.8] + Nokia E90
Been thanked: 2 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: boba42 »

higbo írta:Hi!

Sanszosodik nektek az új telefon vásárlás, vagy az usb port nélküli használat… amit még esetleg megpróbálhattok, hogy leforrasztjátok. Itt van pár megoldás képekkel: http://talk.maemo.org/showthread.php?t=75920
Bár ennél a telefonnál inkább a forrasztással érdemes kezdeni, mert ez sajnos tipus hiba.
Elvittel noname gsm-be ott elvileg kicserélték, most úgy tűnik működik... usb nélkül hogy lehetne használni? adatmozgatásra ott az ssh (igaz nem gyors, de jobb híján menne), de a töltést hogy lehetne megoldani?
jokerkiller
3. szint
3. szint

Hali !
Friss n900 tulaj vagyok, kipróbáltam pár számomra fontos progit a terminalban minden királyul fut benne, az egész teló nagyon tetszik :D
Az a helyzet hogy ezt a készüléket én hibásként vettem, a hibája pedig az hogy nem látja a sim karikat, persze ez így nekem nagyon megérte mert 1 nem is raknék bele (s3-ban microsim van), 2 így 11e-ért vettem :D :D
A kérdésem annyi hogy a beállításokban ha rámegyek az About product-ra akkor ott leír pár adatot a telóról, viszont az imei-nél nincs semmi, ez nem fura ? Mellesleg újraraknám majd a készüléket teljesen a héten, hátha a sim felismerés is megjavulna, olvastam hogy hogy kell lementeni a partíciókat meg backupot csinálni, viszont azt már nem találtam meg hogy mégis hogy is kell újrarakni a rendszert, és hogy hol szerezhetem be a legfrissebb verziót.
Ezen kívül még semmi probléma az usb csatival, viszont olvastam hogy van akinek kiszakadt, érdemes lenne még most fixálni a csatit, vagy hagyjam békén, és ne rángassam töltés közben ? :D És még egy kérdés : még SGS2-höz csináltam egy otg kábelt, az ehhez is jó ?

Előre is köszi a segítséget, és bocsi a noob kérdésekért, megpróbálok majd előbb olvasni, aztán kérdezni :-)
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”