Nokia N900

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
boba42
1. szint
1. szint
Készüléktípus: HTC HD2 [WP7.8] + Nokia E90
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times
Kapcsolat:

Re: Nokia N900

Hozzászólás Szerző: boba42 »

Sziasztok, gyors segítség kellene!
Úgy tűnik valahogy eltűnt pár fontos dolog a telefonomról: pl a betűtípusok és a képi elemek. Tehát ha bekapcsolom a telefont nincsenek ikonok, a szövegek helyett csak fehér kis négyzetek, és csak feketeség. A telefonon értelemszerűen így semmit nem tudok csinálni, ha usb-vel rákötöm gépre, akkor nem férek hozzá a rendszermappákhoz, így visszaállítást nem tudok csinálni, ssh-val szintén nem tudok kapcsolódni, mert nem tudok rácsatlakozni a wifire.
eMMC és RootFS meg volt természetesen, sőt a kernelt is külön reflasheltem. Szerintem ezek sikerültek is, mivel a telefonon most van "billentyűhang", ami a legutóbbi működőképes állapotában még nem volt.
Mit tehetek? :hmm2:

UPDATE:
Nokia szervíz segít 3,5k-ért! :whaaa:

De újabb problémába ütköztem: miután egy backupot visszatöltöttem a telefonra, és visszaállítottam róla mindent (a programokat is), a FAR-ral fel akartam tenni pár alakalmazást pluszba, de szinte mindnél a dpkg-i csomag hibájára hivatkozva nem telepít.
Erre mi lehet a gyógyszer?
Köszi előre is! :blush:
quailstorm
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia N95-2+N900+6822+SE W810
Nem: Férfi
Has thanked: 10 times
Been thanked: 18 times

Hozzászólás Szerző: quailstorm »

A dpkg a logban azt neked szépen elmondja, vagy a Fapman. Függőségek, meg python optify lehet a gond. Az hogy a telód elszállt, arra nem tudok mit mondani, HW hibának kell lennie, rakd fel a conkyt és ellenőrizd a rootfs-en mennyi hely van. Az 256mb-os, config file-ok vannak rajta, és meg tud telni, de énnekem úgy elég hogy a flasht, a microb-t, meg a nokia mapsot kiraktam a maemo partíciójára. Biztos megvan a 32gb-os modul épsége?
quailstorm
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia N95-2+N900+6822+SE W810
Has thanked: 10 times
Been thanked: 18 times

Hozzászólás Szerző: quailstorm »

boba42 írta:
liqquid írta:
westeltamas írta:Melyik a PR1.3??? mert akármelyik romot teszem fel, sehogy nem megy az OTG.
Az egér billentyűzet megy, de a pendrive az istenért sem. Valakinek működött ez???
Honnan szereztél hozzá kábelt? Elvileg PR1.3-mon már menne mint az N8-nál?
Nem kell hozzá OTG kábel (sőt, ha jól tudom, nem is jó vele), egyszerűen az adatkábel végére kell dugni egy USB anya-anya adaptert (300 HUF) és kész is!
Amúgy nekem is csak egérrel működik, se pendrájvot se másik telefont se semmit nem hajlandó érzékelni (de pl a másik telefon érzékelte, és rá is kérdezett, hogy milyen módban kapcsolódjon, mintha csak gépre dugtam volna).
Rakjad felfele a Cssu testinget, megy a billentyű, a PS/2 egér és bill egy usb-n átalakító, és többféle pendrive. Továbbá kellene a powerkernel 51, appmanból telepíthető. http://wiki.maemo.org/Community_SSU telón megnyitod, böksz a testingre, és felrakod. (ha valaki nem használnám javaslom a pierogi nevű appot, univerzális távirányítónak használható a telefon.
minihoopi
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N900
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: minihoopi »

Sziasztok!

Nekem az lenne a problémám, hogy a Sygic mobile maps telepítése közben megfagyott a telóm és nem reagált semmire. Kivettem az aksit aztán vissza. A menüben ott van a mobile maps indítóikonja, de ha rányomok akkor nem csinál semmit. Törölni nem tudom mert nincs benne az alkalmazás kezelőben és apt-get remove mobile-maps sem segített. Ha pedig a telepítőre nyomok rá azt írja, hogy az alkalmazás nem telepíthető.

Valaki tudna ebben segíteni, hogy bírom törölni, hogy ismét felrakhassam?
boba42
1. szint
1. szint
Készüléktípus: HTC HD2 [WP7.8] + Nokia E90
Has thanked: 5 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: boba42 »

minihoopi írta:Sziasztok!

Nekem az lenne a problémám, hogy a Sygic mobile maps telepítése közben megfagyott a telóm és nem reagált semmire. Kivettem az aksit aztán vissza. A menüben ott van a mobile maps indítóikonja, de ha rányomok akkor nem csinál semmit. Törölni nem tudom mert nincs benne az alkalmazás kezelőben és apt-get remove mobile-maps sem segített. Ha pedig a telepítőre nyomok rá azt írja, hogy az alkalmazás nem telepíthető.

Valaki tudna ebben segíteni, hogy bírom törölni, hogy ismét felrakhassam?
Nem tudom, hogyan telepítetted, de nekem is ez volt. Telepítés után felmásoltam a MyDocs-ba a térképeket meg a hangokat, és azóta be lehet lépni, gondolom törölni is lehetne.
minihoopi
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: minihoopi »

Sajnos ez nem segített. Továbbra is csak bejön egy fekete képernyő, eltelik egy kis idő és kilép.

Egyébként ha segít valamit akkor úgy telepítettem, hogy felhúztam a telóra a telepítőt és fájlkezelőből.
Toby888
1. szint
1. szint
Készüléktípus: N8
Has thanked: 8 times

Hozzászólás Szerző: Toby888 »

Duuuuuuuurva :D
jim66
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: jim66 »

Sziasztok!
most vettem egy n900-at.
nagyon pöpec, csak az FM transmittere nem működik.
valamilyen csatlakozási hiba lehet, mert ha be van kapcsova és megnyomom a szóköz billentyűt akkor működik.(ha a billentyű alatti keskeny műanyag csíkot nyomom akkor is működik amíg el nem engedem).
volt már másnak is ilyen problémája (külföldi fórumon, ill youtube-on olvastam) ő szétszedte és megcsinálta.
Szerintetek vigyem szervízbe?
Tud esetleg valaki segíteni?
járt már így valaki?
force
Újonc
Újonc
Készüléktípus: n95 n900

Hozzászólás Szerző: force »

Üdv mindenkinek, lenne egy kis gubanc a telómmal, valami olaszos beütésü hiba üzenetben közli, hogy sim failure. Találkozott már valaki ilyennel? Van amikor napi 2-3x csinálja, van hogy 1-2 nap kimarad. 21.2011.38-1 SSU van rajta.
Gab0r
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Gab0r »

Sziasztok!
Úgy tűnik elromlott az N900-am billentyűzetének háttérvilágítása és a bal alsó jelző led.Nem jelez semmiféle nem fogadott hívásnál,üzenetnél semminél.A bill világítása sötétben sem kapcsol be.
Tudnátok esetleg segíteni kitalálni mi lehet a baja és hogy tudnám megoldani a problémát?
Előre is köszönöm!
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”