Nokia N900
-
- 1. szint
- Készüléktípus: e71 + gs3
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 3 times
Re: Nokia N900
sziasztok, van itt olyan, aki tudna tanácsot adni telefon vásárlásához? az N9 és az N900 között hezitálok. sokat nem volt még egyik sem a kezemben, szóval ezt csak akkor tudnám eldönteni, ha mindkét készüléket használtam volna...
n9 -nél a design nagyon megfogott, és a kijelzője is gyönyörű, meego nagyon tetszik...ugyanakkor a magas ár mellett még az is hátránya, ahogy olvasgattam, hogy nem elég szabad az n900-hoz képest. a proci, ram, design és kijelző amivel többet tud. az n900-ban van még egy két olyan funkció/hardver, amelynek ha nem is veszed hasznát naponta, akkoris királyság, hogy van. gondolok most az infrára és az fm-transmitterre(na meg a quad-bootra, ilyen olyan moddingra, pentest cuccokra pl aircrack stb...:-) )... egyáltalán létezik olyan androidos teló ami ilyet tudna? kétlem...tehát ez nagyon ilyen allinone készülék lett...nagyon sajnálom, hogy nem folytatják ezt a maemo/meego vonalat Nokiáék, mert így nagyon sokan eldroidosodnak(köztük én is, de szép volt jó is, de mégsem kell-nem akarom tovább támogatni a gugüll botnetét) :-) ...ami az n900-tól visszatart kicsit, az az akksi üzemideje, és a rezisztív érintőkijelző...na meg kicsit vastagra sikeredett.
szóval kikérném a nálam okosabbak, ill. tapasztaltabbak véleményét: n9 vs n900?
/köszike/
n9 -nél a design nagyon megfogott, és a kijelzője is gyönyörű, meego nagyon tetszik...ugyanakkor a magas ár mellett még az is hátránya, ahogy olvasgattam, hogy nem elég szabad az n900-hoz képest. a proci, ram, design és kijelző amivel többet tud. az n900-ban van még egy két olyan funkció/hardver, amelynek ha nem is veszed hasznát naponta, akkoris királyság, hogy van. gondolok most az infrára és az fm-transmitterre(na meg a quad-bootra, ilyen olyan moddingra, pentest cuccokra pl aircrack stb...:-) )... egyáltalán létezik olyan androidos teló ami ilyet tudna? kétlem...tehát ez nagyon ilyen allinone készülék lett...nagyon sajnálom, hogy nem folytatják ezt a maemo/meego vonalat Nokiáék, mert így nagyon sokan eldroidosodnak(köztük én is, de szép volt jó is, de mégsem kell-nem akarom tovább támogatni a gugüll botnetét) :-) ...ami az n900-tól visszatart kicsit, az az akksi üzemideje, és a rezisztív érintőkijelző...na meg kicsit vastagra sikeredett.
/köszike/
Mindent a szemnek!
-
- 1. szint
- Készüléktípus: HTC HD2 [WP7.8] + Nokia E90
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 2 times
- Kapcsolat:
Bár nem használtam még nyomkodásnál többet az N9-est, állítólag nagyon jó kis cucc az is, de az n900-as messze a legjobb teló, ami megfordult a kezemben!huppe írta:sziasztok, van itt olyan, aki tudna tanácsot adni telefon vásárlásához? az N9 és az N900 között hezitálok. sokat nem volt még egyik sem a kezemben, szóval ezt csak akkor tudnám eldönteni, ha mindkét készüléket használtam volna...
/köszike/

Tényleg sok féle képpen tuningolható/testreszabható (nálam volt már fent Android, meg HD videófelvevő is, stb). A kijező egyáltalán nem gáz, sem felbontásban, sem érzékenységben. Az akksi az viszont tényleg gyenge pont, de ha ésszel használod a telefont, akkor napi egy töltés untig elég neki (én hallgatok rajta kb 6-7 óra zenét naponta, kicsit wifizek, és így se mindig jut el odáig, hogy sipákolna). Mondjuk a sok wifi, meg a filmnézés meríti rendesen, de 2 film-et kb végig lehet nézni egy töltéssel, ami elég arra, hogy visszaérjek a koliba otthonról.

De szerintem ár/érték arányban egy darabig biztos nem találsz ennél jobbat.
Persze ez csak az én véleményem.

-
- 1. szint
- Készüléktípus: N.900
- Nem: Férfi
- Has thanked: 3 times
Egyetértek,nekem is 1999-től volt sok nokiám,de n900-as ver mindent,uj frissitésekkel akksija már több napot elbir,wifi tényleg szomjas viszont:-) nekem 500-950Ghz-re van beállitva,ha visszaolvasol látod a megoldást.boba42 írta:Bár nem használtam még nyomkodásnál többet az N9-est, állítólag nagyon jó kis cucc az is, de az n900-as messze a legjobb teló, ami megfordult a kezemben!huppe írta:sziasztok, van itt olyan, aki tudna tanácsot adni telefon vásárlásához? az N9 és az N900 között hezitálok. sokat nem volt még egyik sem a kezemben, szóval ezt csak akkor tudnám eldönteni, ha mindkét készüléket használtam volna...
/köszike/![]()
Tényleg sok féle képpen tuningolható/testreszabható (nálam volt már fent Android, meg HD videófelvevő is, stb). A kijező egyáltalán nem gáz, sem felbontásban, sem érzékenységben. Az akksi az viszont tényleg gyenge pont, de ha ésszel használod a telefont, akkor napi egy töltés untig elég neki (én hallgatok rajta kb 6-7 óra zenét naponta, kicsit wifizek, és így se mindig jut el odáig, hogy sipákolna). Mondjuk a sok wifi, meg a filmnézés meríti rendesen, de 2 film-et kb végig lehet nézni egy töltéssel, ami elég arra, hogy visszaérjek a koliba otthonról.![]()
De szerintem ár/érték arányban egy darabig biztos nem találsz ennél jobbat.
Persze ez csak az én véleményem.
-
- Újonc
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 0
Sziasztok,
Tegnap fel akartam tenni a nitdroidot de elakadt és hagytam a fenébe, de azóta a kamera nem műkszik mert csak fekete kép van és semmi más...fent volt a HD videos cucc is. Azóta nem bírom visszavarázsolni hogy működjön. Valakinek valami ötlet?
Tegnap fel akartam tenni a nitdroidot de elakadt és hagytam a fenébe, de azóta a kamera nem műkszik mert csak fekete kép van és semmi más...fent volt a HD videos cucc is. Azóta nem bírom visszavarázsolni hogy működjön. Valakinek valami ötlet?
-
- 1. szint
- Készüléktípus: N.900
- Has thanked: 3 times
Csak a tanulságot mondom,nekem életet mentett sokszor : http://www.smartnews.hu/2010/11/backupm ... keszitese/tibi85 írta:Sziasztok,
-
- 1. szint
- Készüléktípus: HTC HD2 [WP7.8] + Nokia E90
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 2 times
- Kapcsolat:
Ezt én is becumiztam, csak a reflash csinálja vissza a kamera drivert. És a Nitdroiddal együtt nekem nem szerette a HD-t.tibi85 írta:Sziasztok,

-
- Újonc
- Készüléktípus: N900
- Nem: Nő
- Has thanked: 0
Helotok.
Segitség kellene sürgősen. Régi telefonszámot akarok módositani, de már a névjegyzéket is töröltem és ujra bevittem a számot, de sajnos kiirja a régi számot is. Mit lehet tenni?
Köszi
Segitség kellene sürgősen. Régi telefonszámot akarok módositani, de már a névjegyzéket is töröltem és ujra bevittem a számot, de sajnos kiirja a régi számot is. Mit lehet tenni?
Köszi
-
- 1. szint
- Készüléktípus: N8
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 6 times
- Kapcsolat:
Üdv
Most flash-eltem újra a telót phoenix-el, és Navifirmen csak Telenoros és T-mobile-os fw-ket találtam ami magyar, persze nem gond mert az enyém pont telenoros (meg ha jól tudom elvileg független mind a 2...) de érdekelne, hogy melyikekbe lehet még magyar nyelv, melyiket rakta fel más aki nem szolgálófüggő fw-t tolt rá.
(Ja és ha valakit érdekelne csere, nekem fekete készülékem van még majdnem 2 év garanciával, újszerű hibátlan állapotban, de jobban szeretnék fehéret, vagy netán kék-et, persze valamennyi ráfizetéssel, ha valaki gondolja megbeszélhetjük a cserét...!)
Most flash-eltem újra a telót phoenix-el, és Navifirmen csak Telenoros és T-mobile-os fw-ket találtam ami magyar, persze nem gond mert az enyém pont telenoros (meg ha jól tudom elvileg független mind a 2...) de érdekelne, hogy melyikekbe lehet még magyar nyelv, melyiket rakta fel más aki nem szolgálófüggő fw-t tolt rá.
(Ja és ha valakit érdekelne csere, nekem fekete készülékem van még majdnem 2 év garanciával, újszerű hibátlan állapotban, de jobban szeretnék fehéret, vagy netán kék-et, persze valamennyi ráfizetéssel, ha valaki gondolja megbeszélhetjük a cserét...!)
-
- 1. szint
- Készüléktípus: n900
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
Nokia N900
tegnapi nap frissitettem a legujjabb ssu-ra, tetszik jo, gyors, viszont azota, nem lehet a facebookra feltölteni képeket, mert nem akarja hitelesiteni, megosztási fiókban létre akarom hozini, beirom a felhazsn. jelszó, feldobja h ogy hitelesiteni kelll rákatt, és mindig azt mondja h nincsen aktiv kapcsolat... és visszadob,
-
- Újonc
- Készüléktípus: N900
- Has thanked: 0
Sziasztok! pár napja van ilyen telefonom, és az a bajom hogy File Manager-ben látom a zenéket a videókat.. le is tudom játszani, de Media Player-ben semmit.. azt írja ninc videó nincs zene :s Ovi-ról nemtudok letölteni mert azt írja nincs szabad hely :S WebOs Games telepítését angol fórum alapján kezdtem de hamar véget is ért :
sintén angol fórumon találtam még 1 leírást (nemtudok angolul xD ) http://forums.internettablettalk.com/sh ... 274&page=2 ha innen próbálkozok ezzel:Same problem here, nothing showing in Media Player or Photos apps. When running suggested command of "/etc/osso-af-init/tracker.sh start", I get the following. DE ez fogad :
error:
Starting Tracker...Initializing trackerd...
Writing default configuration to file:'/root/.config/tracker/tracker.cfg
Segmentation fault
Failed!
Segítsetek könyörgök mert nem tudok se zenét hallgatni se programot telepíteni :'( se semmit :'( síkhülye vagyok ehez a telefonhoz, de szeretném helyrehozni
több mint 20 giga szabad hely van a telefonon
error:
Starting Tracker...Initializing trackerd...
Writing default configuration to file:'/root/.config/tracker/tracker.cfg
Segmentation fault
Failed!
Segítsetek könyörgök mert nem tudok se zenét hallgatni se programot telepíteni :'( se semmit :'( síkhülye vagyok ehez a telefonhoz, de szeretném helyrehozni

több mint 20 giga szabad hely van a telefonon