Nokia N900

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
Necc
2. szint
2. szint
Készüléktípus: N900 + E63 + BH503 +Venus5 GPS
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Kapcsolat:

Re: Nokia N900

Hozzászólás Szerző: Necc »

krysn95 írta:Már értem. Ez esetben tökéletes. Már csak a feliratozást kel megoldani. 5letek?
Már egy ideje meg van oldva, külső programmal és egészen jól működik:

Kép

Kép

A program képes volt az OGM állományba beépített belső feliratot is megnyitni (az ogg kodekcsomag feltelepítése után), bár olvasható betűmérethez ajánlott a mértetet 30-40 -re állítani. TV-re jó csak a 26.
A normális világ elleni védekezésül hülyékkel veszem körbe magam!
Andy1210
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Lumia 535 + Lumia 950XL
Nem: Férfi
Has thanked: 8 times
Been thanked: 17 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Andy1210 »

így am én is megtudtam volna csinálni a kiosztást, végülis jó ötlet, habár én ilyen mélyebben akartam mint az orosz, hogy lehessen váltani. De talán így mégjobb. Bár úgy a másik szinten is rajta lehetne minden karakter, ahogy a tiéden, így ha kellenek a valutajelek, akkor csak visszaváltani az alapra. Vagy pont a te kiosztásodat rakni alapra és második szintre pedig az alap kiosztást :D szóval érted mit mondok :)
Nokia N900 Tudástár!
Facebook csoport: Nokia N900 HUN
Venemo
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Nokia N900
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Venemo »

Andy1210 írta:így am én is megtudtam volna csinálni a kiosztást, végülis jó ötlet, habár én ilyen mélyebben akartam mint az orosz, hogy lehessen váltani. De talán így mégjobb. Bár úgy a másik szinten is rajta lehetne minden karakter, ahogy a tiéden, így ha kellenek a valutajelek, akkor csak visszaváltani az alapra. Vagy pont a te kiosztásodat rakni alapra és második szintre pedig az alap kiosztást :D szóval érted mit mondok :)
Értem, persze. :)
Ha kellenek a valutajelek, akkor Sym gomb, és ott vannak. :P Sokkal egyszerűbb és gyorsabb, nem kell szerintem bonyolítani.
Andy1210
3. szint
3. szint
Kapcsolat:

teljesen igazad van :) grat az ötlethez, esetleg megoszthatnád akkor a fájlodat velem, bár inkább megkellene csinálnom magamnak, mivel nekem módosítva van most is. Raktam be escape és delete gombokat :D
Shift+backspace = esc
Fn+backspace = delete

a delete hasznos tud lenni, az esc meg főleg :) 1-2 játékban nincs backspace-re kiosztva az esc szerepe. Pl DukeNukem :D na ott hasznos ez a kis esc :) így tudok navigálni a menüben és menteni :)
Nokia N900 Tudástár!
Venemo
2. szint
2. szint
Kapcsolat:

Üdv mindenkinek!

Itt van a leírás, de tényleg nagyon vigyázz vele!
Ha elb...od, akkor nem fog tudni boot-olni az N900-ad. (Nekem elsőre reflash lett a vége.)
Ezért nem árt, ha először a Backup alkalmazással biztonsági mentést csinálsz a dolgaidról.
SEMMILYEN FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK A LEÍRTAKKAL KAPCSOLATBAN.

Itt van az, amelyikről a kép szól.
(És benne van a Shift+Backspace=Delete.)

Először olvasd végig a leírást, utána kezdj neki a lépéseknek!

Szükséged lesz egy működő SSH alkalmazásra (az N900-on) és WinSCP-re (Windows alatt), ha a gépeden szeretnéd elvégezni (leírás itt), vagy egy Midnight Commander-re, ha közvetlenül az N900-on (leírás itt). Én a WinSCP-s megoldást javaslom.

Keresd meg a következő mappát: "/usr/share/X11/xkb/symbols/nokia_vndr", ebben lesz egy "rx-51" nevű fájl. Ez egy szöveges fájl. A végéhez add hozzá a következőt (enter, majd copy-paste a fájl végére):

Kód: Egész kijelölése

partial alphanumeric_keys
xkb_symbols "hu" {
    include "nokia_vndr/rx-51(english_base)"

name[Group1] = "Hungarian";

// 1. sor
    key <AD10>	{ [	p,		P,		odiaeresis,		Odiaeresis		] };
    key <AB08>	{ [	comma,		semicolon,	udiaeresis,		Udiaeresis		] };
    key <BKSP>	{ [	BackSpace, 	Delete, 	oacute,		Oacute		] };

// 2. sor
    key <UP>    { type[Group1] = "PC_FN_LEVEL2", symbols[Group1] = [ Up, odoubleacute ] };
    key <RTRN>	{ [	KP_Enter, 	KP_Enter, 	uacute,		Uacute		] };
    key <KPEN>	{ [	Return,		Return,	uacute,		Uacute 	] };

// 3. sor
    key <AB01>	{ [	z,		Z,		iacute,	Iacute	] };
    key <AB02>	{ [	x,		X,		0,		0		] };
    key <AB03>	{ [	c,		C,		equal,	equal	] };
    key <LEFT> { type[Group1] = "PC_FN_LEVEL2", symbols[Group1] = [ Left, eacute ] };
    key <DOWN> { type[Group1] = "PC_FN_LEVEL2", symbols[Group1] = [ Down, aacute ] };
    key <RGHT> { type[Group1] = "PC_FN_LEVEL2", symbols[Group1] = [ Right, udoubleacute ] };

};
Ezek után keresd meg a "/usr/share/scv_layouts" mappát, és vagy csinálj egy másolatot ugyanebbe a mappába az "us.vkb" fájlról "hu.vkb" néven, ekkor a Sym-re megjelenő cuccos ugyanaz lesz, mint az alap vagy töltsd le az enyémet, amit egy kicsit testre szabtam. Ez tartalmazza a Sym billentyű lenyomására megjelenő cuccokat. (Ha nincs ilyen nevű fájl, akkor a Sym-re egy üres ablak fog megjelenni.)

Most már nincs más dolgod, mint bemenni a Settings-be, Text input, és a Hardware keyboard layout-ba beállítani a "Hungarian"-t.

Ha készen vagy, teszteld le a fájlban levő billentyűkombinációkat. Ha minden működik, és semmi sem gyanús, akkor reboot-old az N900-at. Ha sikeresen újraindul (nálam így volt), akkor nincs hiba. Ha rossz a fájl, nem fog rendesen elindulni.

Még egyszer: SEMMILYEN FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK A LEÍRTAKKAL KAPCSOLATBAN.

Még valami: innen letölthető az "rx-51' fájl és az "us.vkb" eredeti változata (és a saját "hu.vkb"-m is), és egy text fájlban az általam kitalált layout, illetve egy második is, ami a valutabillentyűket remap-eli, a nullát és az egyenlőségjelet békén hagyja. (Én jelenleg ez utóbbit használom.)

SZERK.:
Ha van rá igény, írhatok egy cikket, és megkérhetem Salmit vagy Neccet, hogy tegyék fel a SmartNews-ra.
A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára Venemo 2010-03-24 szer. 15:28:27-kor.
Andy1210
3. szint
3. szint
Kapcsolat:

szerintem a telepíthető magyar nyelvbe bele lesz majd téve ez is :)
Nokia N900 Tudástár!
krysn95
1. szint
1. szint
Készüléktípus: SII I9100
Has thanked: 7 times

Hozzászólás Szerző: krysn95 »

Bár túl nagy beleszólásom nincs, szerintem lenne igény a cikkre és nagyon köszönjük a munkádat. Persze csak ha majd ráértek ezzel foglakozni
Venemo
2. szint
2. szint
Kapcsolat:

Krys, bár túl nagy beleszólásom nekem sincs a te dolgodba, de szerintem menj el a bótba, és vegyél egy N900at. ;)
Idáig hallatszik, ahogy csorog a nyálad... :P (No offense.)
szerintem a telepíthető magyar nyelvbe bele lesz majd téve ez is
Ez egy jó ötlet!
Lehetne egy leírás is róla a package description-ben.
Közben frissítettem a .zip fájlt egy kicsit.

Egyébként nálam nincs olyan alkalmazás fent most, amivel az Esc-et tesztelhetném, Andy, megkérhetlek rá, hogy próbáld ki ezt?
(Ez elvileg a Shift+Enter-ből csinál egy Esc-et, ha a két megfelelő sort lecseréled rá.)

key <RTRN>   { [   KP_Enter,    Escape,    uacute,      Uacute      ] };
    key <KPEN>   { [   Return,      Escape,   uacute,      Uacute    ] };
Ha működik, akkor beleteszem az előzőbe. :)

Egyébként még szerettem volna Home és End gombokat, de egészen egyszerűen nincs hozzá elegendő billentyű. :(
SZERK.: Még itt van egy bug.
HalfEvil999
Újonc
Újonc
Készüléktípus: w995

Hozzászólás Szerző: HalfEvil999 »

Sziasztok! Én is ilyen telefont szeretnék majd venni,csak előtte tapasztalatokra vok kiváncsi. PL.a slide nagyon lötyög(minőséges az összeszerelés),a képernyő gyorsan karcolódik,és az akku átlagos használat mellett(2-3óra zene hallgatás,1-2óra wifi,néhány fénykép/videó készitése,pár sms)??
Andy1210
3. szint
3. szint
Kapcsolat:

nekem sincs fent most semmi amivel tesztelhetném, illetve de. Terminálban "vi"-el megnyitsz valamit szerkesztésre, és "i" betű. És akkor használd az esc-et, hogy kilépjen a "hozzáadás" módból.
nálam shift+backspace-el megy, kipróbáltam most terminálban :)

key <BKSP>	{ [	BackSpace,	Escape,	Delete,	Delete		] };
szóval elvileg az enteres cuccnak is mennie kell.

key <RTRN> elvileg am a numpad enternek felel meg
csak a key <KPEN>-t kell sztem lecserélni.
Nokia N900 Tudástár!
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”