Nokia N900

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
Szellei
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy S II
Nem: Férfi
Has thanked: 8 times
Been thanked: 16 times

Re: Nokia N900

Hozzászólás Szerző: Szellei »

A kutyafáját :D Véletlen pont az oldalra tévedtem, de akkor ezek szerint hamarabb a kelleténél :) Este nekiugrok és végignyálazom mi hogy merre meddig! Remélem sikerül életre keltenem rc4-es kernellel az androidot *.*
"apt-get moo" ;)
aFagylaltos
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 800 + N950 + N900
Has thanked: 0
Been thanked: 10 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: aFagylaltos »

Egy error-t kaptam a telepítés során: hildon-dekstop nem válaszol , bezárja? én nyomtam rá egy 'yes'-t. Nem befolyásol semmit!
Telepítés során néha feljön pár ablak : licence amit el kell fogadni...

Fejlesztői típust pipáltam be + android belső memóriára + ami alapból be van pipálva -» telepítés indítása. Feltett egy rakat csomagot hiba nélkül.

Észrevételek:

1: Power46-wl kernel nálam másodjára indult el, de hibátlanul működik. Első indításkor kikapcsolt a mobil, bekapcsolom és megint kiválasztom a power46-wl-t és akkor már jó volt.
2: A restart opció bár működik, néha bezavar. Elég durván indítja újra a mobilt, ajánlatosabb terminálból :
root
restart vagy reboot most hirtelen nem emlékszem rá melyik...
3: Android első indítása lassú! Türelmesen ki kell várni!
Market működik / letöltés gyors! Wifi: WPA Personal + TKIP
USB - felismeri a gép , tölti...

Ha lesz még valami szólok.

bye
:laza2:
"Programozz ne háborúzz!" http://irsoftware.darktl.com
Szellei
3. szint
3. szint

niiiice...nem indul így se... feltelepíti hiba nélkül az Androidot, de bootnál megint újraindul... :angry: :duhos2: Rohadt bosszantó mivel -06os kernellel használhatatlanul laggol ez A FOS! :duhos2:
"apt-get moo" ;)
tomogi1
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N900
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: tomogi1 »

Sziasztok!

Kérlek segítsetek nekem! Hozzá jutottam egy N900-ashoz ami valamiért nem fogad sim kártyát!
Ha lekérem az IMEI számot, akkor csak az "IMEI:" felirat után csak üresség van!
Megpróbáltam már újra flashelni többször is a leírtak alapján! De egy idő után elakad és a hiba üzenet a következő: CMT flashing falied

Van erre megoldás? Ha valaki tud nekem segíteni akkor vegye fel velem a kapcsolatot, pl msn-en: tommyjunior20@gmail.com
Vagy csak válaszba írja meg itt! Előre is köszönöm!
aFagylaltos
1. szint
1. szint
Kapcsolat:

Szellei írta:niiiice...nem indul így se... feltelepíti hiba nélkül az Androidot, de bootnál megint újraindul... :angry: :duhos2: Rohadt bosszantó mivel -06os kernellel használhatatlanul laggol ez A FOS! :duhos2:
Próbáltál már teljes reflesh-t? eMMC-vel együtt?
Rá nem tudok jönni mi lehet nálad a gond. Én megint feltettem a telepítővel és gond nélkül megy.
Valami nálad nagyon bekavar.
Azt tudom, hogy az android 1,15GHZ-n fut alapból az rc4-es kernerrel. Ezért én setCPU progival leveszem 700MHZ-ra általában...

Nem lehet, hogy nem bírja a géped a proci húzást 1,15GHZ-ig?
Esetleg utánanézni, hogy hol kell állítani a cpu frekvenciákat és maemo alatt szerkeszteni a fájlt, majd boot...
These users thanked the author aFagylaltos for the post:
Szellei (2011-06-29 szer. 01:27:07)
Rating: 2.63%
Andy1210
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Lumia 535 + Lumia 950XL
Been thanked: 17 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Andy1210 »

tomogi1 írta:Sziasztok!

Kérlek segítsetek nekem! Hozzá jutottam egy N900-ashoz ami valamiért nem fogad sim kártyát!
Ha lekérem az IMEI számot, akkor csak az "IMEI:" felirat után csak üresség van!
Megpróbáltam már újra flashelni többször is a leírtak alapján! De egy idő után elakad és a hiba üzenet a következő: CMT flashing falied

Van erre megoldás? Ha valaki tud nekem segíteni akkor vegye fel velem a kapcsolatot, pl msn-en: tommyjunior20@gmail.com
Vagy csak válaszba írja meg itt! Előre is köszönöm!
próbáld meg simkártya nélkül. Egyébként valószínűleg halott a radio modul a telóban, ezért nem ad imei-t sem, mert nincs is... de gondolom telefonáláson és sms íráson kívül minden másra használható :D
Nokia N900 Tudástár!
Facebook csoport: Nokia N900 HUN
Szellei
3. szint
3. szint

aFagylaltos írta:
Szellei írta:niiiice...nem indul így se... feltelepíti hiba nélkül az Androidot, de bootnál megint újraindul... :angry: :duhos2: Rohadt bosszantó mivel -06os kernellel használhatatlanul laggol ez A FOS! :duhos2:
Rá nem tudok jönni mi lehet nálad a gond. Én megint feltettem a telepítővel és gond nélkül megy.
Azt tudom, hogy az android 1,15GHZ-n fut alapból az rc4-es kernerrel. Ezért én setCPU progival leveszem 700MHZ-ra általában...

Esetleg utánanézni, hogy hol kell állítani a cpu frekvenciákat és maemo alatt szerkeszteni a fájlt, majd boot...
Hmm...nem mondhatsz butaságot, ugyanis 1150Mhz-en másodpercek alatt kifagy Maemo-n. Tudnám melyik gyökér húzta fel rc4-be 1150-re a procit... :hmm2: Megpróbálom visszább venni az órejelet, hátha! Köszi a tippet!
Szerk.: N12-be már nincs ott az a fránya power.conf fájl, viszont készítettem egyet kézzel (nem tudom nézi-e egyáltalán...), + kitöröltem az 1GHZ-es overclock beállítást, Végre megjelent a zöld robot :)
szerk2.: Így megy az android...viszont multiboot nem remekel :/
észrevétel: gyorsabb az android, de nekem ugyanúgy melegedik akészülék :hmm2:
szerk3.: Kernel-power-bootimg ügyben segíthetnétek! omap1 és nitdroid kernelek közül tudok választani csak a multibootban, hiába reinstalállom a kernel power bootimg-et, nem készít fájlt multiboot mappájába, csináltam kézzel egyet, aztán jön a "guru meditation...panic" lófa**sággal
"apt-get moo" ;)
aFagylaltos
1. szint
1. szint
Kapcsolat:

Szellei írta:
aFagylaltos írta:

Hmm...nem mondhatsz butaságot, ugyanis 1150Mhz-en másodpercek alatt kifagy Maemo-n. Tudnám melyik gyökér húzta fel rc4-be 1150-re a procit... :hmm2: Megpróbálom visszább venni az órejelet, hátha! Köszi a tippet!
Szerk.: N12-be már nincs ott az a fránya power.conf fájl, viszont készítettem egyet kézzel (nem tudom nézi-e egyáltalán...), + kitöröltem az 1GHZ-es overclock beállítást, Végre megjelent a zöld robot :)
szerk2.: Így megy az android...viszont multiboot nem remekel :/
észrevétel: gyorsabb az android, de nekem ugyanúgy melegedik akészülék :hmm2:
szerk3.: Kernel-power-bootimg ügyben segíthetnétek! omap1 és nitdroid kernelek közül tudok választani csak a multibootban, hiába reinstalállom a kernel power bootimg-et, nem készít fájlt multiboot mappájába, csináltam kézzel egyet, aztán jön a "guru meditation...panic" lófa**sággal
Én feltettem az ultimattel a power46-wl kernelt, aztán láttam ,hogy maemo updater mondja, hogy van power47, mondom akkor mér ne:
terminál

Kód: Egész kijelölése

root
apt-get update
apt-get upgrade
És nálam így feltette a power47-et remekül , látszik a multibootban is, igaz a régi wl-es kernel item ottmaradt, de majd kitörlöm... A régi wl-os most nem megy, de helyette a 47 dübörög.

Fura nálam csak akkor melegszik, ha izomból terhelem: asphalt , wifi, letöltés, világítás maxon... de én 805MHZ-n használom a setCPU progival!:
http://talk.maemo.org/showthread.php?t=62703

még ezt találtam a prociról : http://talk.maemo.org/showthread.php?t=74158
Szellei
3. szint
3. szint

Ugyanezt csináltam ami a 2. linkedben van xD De csak próbaszerűen hogy hátha működik, ezek szerint nem csináltam hülyeséget :) update lefutott, upgradelni nem akarta a v47-es kernel boot fájlt. Kézzel leszedtem a multiboot-kernel-power-t, majd szépen települt és készített is fájlt a multiboot-ba! Lassan, de biztosan összeáll végre a 2rendszer :D Köszi a tippeket / tanácsokat!
"apt-get moo" ;)
body007
1. szint
1. szint
Készüléktípus: n900
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: body007 »

Sziasztok!

Szét csesződőtt a belső memóriám (azt írja, h memory corrupted...), újra raknék mindent de előtte szeretném lementeni a rootfs-t, csak nem tudom felcsatolni. Ha jól gondolom ott tárolja a im/sms üzeneteket, amikre szükségem van. Gépre dugva a telót (fdisk -l paranccsal) csak a 25 Gb-s (szétbarmolt) partíciót látja... Hogy tudnám felcsatolni a többit?
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”