Nokia N900

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Re: Nokia N900

Hozzászólás Szerző: Damir »

Segal írta:
Damir88 írta:Multimédia..... ezalatt a kamerát érted? Vagy miben nem tudja majd felvenni a versenyt? :roll:
kijelző /nem oledes mégha a felbontás nagyobb is/, kamera /semmi 120 fps, vagy HD, vagy samsungos nyalánkságok se Xenon se optikai zoom/ ezekre gondoltam zenét értelemszerűen még nem tudom

Tudom hogy a legtöbb embernek megfelel ez a fapados /extrák nélküli/ 5 megapixeles is és én sem feltétlen mondom azt hogy legyen 8 vagy 12 mert tényleg elég lehet az 5 de könyörgön az olyan extrák amiket írtam /többsége/szoftveres dolgok egy xenon-t meg igazán odadobbhattak volna a dupla ledek mellé de persze megint a minek így is venni fogják....
OLED: napfényben nem látszik, így nem biztos, hogy a legjobb megoldás..... Mindemellett valóban szép, de akkor inkább lássak napfényben is valamit, minthogy este tudjak csak "gyönyörködni"

8,12mp: parasztvakítás, normális érzékelő kell és kész. Dobálóznak itt a megapixelekkel, de a minőséget senki nem produkálja (kivéve i8510) Videófelbontásban egyedül az i8910 tud többet nála.

Ami tényleg negatív, bár nem annyira vészes:

- A xenon napjainkban valahogy nem dívik, azt nem értem miért, de az egyik videóban azt mondta a nokiás muksó, hogy megnézik hogyan reagál a piac és úgy döntenek a következő telefonokról. Szóval majd a következőben
- Optikai zoom az tényleg jó lenne, de nem nagyon köpi egyik gyártó se őket.....

És ami ezeket a "hibákat" megmagyarázza: ez egy internettábla, nem multimédiás teló (ami az N9x széria). ;)

Amiket te írtál, azok mind egytől egyig hardveres dolgok (xenon, HD felbontás, 120fps)
Broothy
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia N900
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Broothy »

janez írta:Egy biztos: Ha hardveres akadálya nem lesz, akkor szoftveres sem. Az kit érdekel, hogy hivatalosan nem lesz támogatott!? :)
Remélem így is lesz. Én régebben olvastam olyasmit, hogy itt is lesz limited dc az usb porton, tehát elvileg kakao lesz az eszközöknek. Innentől pedig szoftveres kérdés a dolog. Viszont abszolút elképzelhetőnek tartom, hogy nem fog fölös kraftot szánni az amúgy is sarkallatos akkumulátor (szerintem az üzemidő lesz a leggyengébb láncszem: 2-3 akksival kell majd járkálni minden távfelügyeletes rendszergazdának, vagy a vasat ütő linux hackernek:) kapacitásából. 800*480 képpont, ami nem AMOLED-es, hát nem tudom... Az I8910-nél sem feltétlen vagyok megelégedve az üzemidővel, bár azért nem is mondom azt, hogy rossz. Viszont ezt a vasat a jelenlegi appokkal meg sem tudom izzasztani, tehát ez az üzemidő nem mérvadó. Viszont mondjuk egy c++ fejlesztés, vagy mondjuk appache mellett nem hinném, hogy ez az 13xx mA (nincs kedvem most pontosan megnézni) nem lesz elég...:(

Ne legyen igazam!
rydair
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Samsung P6800 + Note 3 + Gear
Nem: Férfi
Has thanked: 28 times
Been thanked: 15 times

Hozzászólás Szerző: rydair »

Ez tény és való ;)
Valamint addigra az esetleges hibáknak egy része is lehet ki lesz bütykölve.
Tudtátok, hogy FM transzmitter is van benne? :P az jó cucc :)

Pár screenshot a telóról:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Telepítőfájlnak *.deb kiterjesztést fogad el, de nekem semmit nem sikerült a netröl letöltve telepiteni. Találtam ilyen olyan deb-es telepítőfájlokat, de nem akart menni semmi. A gyári letöltések alkalmazásból viszont ment.

Amúgy kicsit symbianosan van megoldva az oprendszer (ami szeritnem pozitívum), így nem lesz számunkra teljesen ismeretlen a dolog
Az összes ikon pl megegyezik az s60v5-tös ikonokkal. Menü:
Kép
Kép
Készenlét:
Kép
"Hosszan nyomvatartott menügomb":
Kép
A gömb nem más mint egy töredezettségmentesített kocka...
Phablet :D
botond
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Készüléktípus: Huawei P20 Pro
Has thanked: 25 times
Been thanked: 58 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: botond »

Na, ez jó hír, akkor az egész debian alapú, tehát ahhoz áll a legközelebb. Tudják a srácok, hogy mitől döglik a légy. :D Dehát nem is csoda, mert a Debian a legstabilabb az összes disztribúció közül.
FifiTheReal
1. szint
1. szint
Készüléktípus: 5800XM SanDisk16GB SU-8W

Hozzászólás Szerző: FifiTheReal »

rydair írta: Telepítőfájlnak *.deb kiterjesztést fogad el, de nekem semmit nem sikerült a netröl letöltve telepiteni. Találtam ilyen olyan deb-es telepítőfájlokat, de nem akart menni semmi. A gyári letöltések alkalmazásból viszont ment.
Gondolom mert ezek a csomagok nem az arm architektúrára készültek. Ha jól látom, akkor a Debian ARM portja még nem is támogatja a Cortex-A8 CPU-t.

Debian csomagok telepítéséhez egy kis leírást ezeken az oldalakon leltem: http://wiki.maemo.org/Easy_Debian és
http://maemogeek.blogspot.com/2007/11/a ... e-deb.html

A maemo oldalán lévő csomagok valószínű hiba nélkül települnének, ha a függőségeket kielégítjük vagy hozzáadjuk a source.list-hez a repostoryt
buster
1. szint
1. szint
Készüléktípus: [5800 Tube] -- [N900]
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: buster »

Bárki, akinek van távoli eszköz hozzáférés befoglalva, meg tudná tenni, hogy egy konzolban (terminál) a "dmesg" nevű parancs kimenetét bemásolja ide? Köszi
Broothy
1. szint
1. szint

Na akkor ennyit arról a tévhitől is (hál' Istennek), hogy nem lesz USB host mód a telefonon! N900 Nintendo Emulator + TV kimenet + WII Contoller: Aki szerette a Nintendo console-t és a klasszikus játékokat, annak EZ a játékkonzol!
http://www.youtube.com/watch?v=E0wbLaMXeu4
buster
1. szint
1. szint
Készüléktípus: [5800 Tube] -- [N900]
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: buster »

Segal írta:nem fog menni mivel azokhoz X86 os proci kell ebbe meg AMR lesz még windows-t sem fogsz tudni rátenni
Ezzel vitatkoznék: Tehát a wine-al lehet majd futtatni windows-os programokat, de limitáltan, ugyanis az Arm achitektúra másképp épüf fel és nincsenek benne olyan regiszterek, amik az x86-os procikban.

Más: Quake2/3 biztosan fog rajta futni.
janez
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Jiayu G3
Has thanked: 12 times
Been thanked: 13 times

Hozzászólás Szerző: janez »

buster írta:
Segal írta:nem fog menni mivel azokhoz X86 os proci kell ebbe meg AMR lesz még windows-t sem fogsz tudni rátenni
Ezzel vitatkoznék: Tehát a wine-al lehet majd futtatni windows-os programokat, de limitáltan, ugyanis az Arm achitektúra másképp épüf fel és nincsenek benne olyan regiszterek, amik az x86-os procikban.
Még jó, hogy windózt nem lehet rá rakni... Már látom,hogy a leglátogatottabb téma lenne ezzel a névvel: "windows7 N900-on". :lol:
Én próbáltam a wine-t, bár nem merültem bele. Nem sok értelmét látom. Kevés dolog megy vele. Szerintem eddig nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Több értelme lehet virtuális gépen futtatni egy windózt, vagy külön partícióra felrakni linux mellé, mint a wine-al vacakolni.
Broothy
1. szint
1. szint

janez írta:
buster írta:
Még jó, hogy windózt nem lehet rá rakni... Már látom,hogy a leglátogatottabb téma lenne ezzel a névvel: "windows7 N900-on". :lol:
Én próbáltam a wine-t, bár nem merültem bele. Nem sok értelmét látom. Kevés dolog megy vele. Szerintem eddig nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Több értelme lehet virtuális gépen futtatni egy windózt, vagy külön partícióra felrakni linux mellé, mint a wine-al vacakolni.
Hát rosszul próbáltad. Íme a megoldás: Nem free ugyan, de tökéletesen fut rajta minden, és még atomerőmű sem kell hozzá! (A nagyon rászorultak - lsd. Magyarok - válsáááág van :D -ráadásul meg még torrenten is megtalálják)
http://www.cedega.com
http://www.youtube.com/watch?v=edBvWoiJnvo
Évek óta használom, komolyabb gondom sosem volt vele. Folyamatosan fejlesztik, naprakészen tartják. Egyszerű, gyors, szép. Mi kell még? Ja, létezik .deb telepítője... Hot Pursuit tuti nem lesz belőle (lehetne, ha nem 600 mhz és 256 ram lenne), de pl. egy worms-ot tuti elvisz, de szerintem még Diablo I, Starcraft.
Starcraft pl.:
Minimum CPU Speed: 90 MHz
Minimum RAM Required: 16 MB
Minimum Hard Disk Space: 80 MB
Graphics Type: SVGA
Color Depth: High Color

Diablo 1:
Pentium 60 MHz, 8 MB RAM

Sőt, kapaszkodó, Diablo 2:
Pentium® 233 or equivalent
32 MB RAM

Még ha az emulálásra számolunk is 40% gépidőt is elfut mindegyik fent említett program. Magyarul lehet készülni! Senki ne legyen kishitű!
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”