DAv7 írta:Hát van a kamera beállításain belül egy opció mégpedig: ott jobboldalt vannak ikonok, ott a nagy A betűre kattintva előjönnek a módok, ott pedig a 3. kell neked, azt hiszen hogy makro a neve(angolul close up mode). Utána már makro módban van.
Viszont van egy másik, kicsit durvább módszer, ami annyiból áll hogy kicsit megütöd a tenyereddel a kamerát, de óvatosan. Onnan tudod hogy jó, hogy a telefonnal a távolba nézel(1-2 méter) és ha homályos, akkor jó. Ezután gyorsan kell megnyomni a gombot, szóval ne engedd hogy fókuszáljon, mert akkor visszaáll nem makro módba. Csak egy hirtelen mozdulattal nyomd meg a gombot.
Ezt mindenki csak saját felelősségére használja, mert tönkremehet az optika a telefonban, ha nagyon erősen ütünk.
Close up-al nekem semmi nem történik,ugyanugy homályos minden közelről.Az ütögetést prbáltam,de attól csak egy pillanatra meghülyülnek a szinek.De még próbálkozom hátha.Köszi
Ui:Nekem voltak túlnagy elvárásaim,a billentyűzet betűit nem tudta fókuszálni túl közelről.