Nokia N97

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
csuttesz
1. szint
1. szint
Készüléktípus: se x8
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Nokia N97

Hozzászólás Szerző: csuttesz »

fizetősen???
nokia 2110->motorola timeport->sonyericsson z600->3220->3220->6100->7210->sonyericsson k800i->n95 8gb->n97->sonyericsson x8->iphone 4g/32gb fehér (még nincs:()
Georgy74
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N97

Hozzászólás Szerző: Georgy74 »

Nagyon szívesen vitatkoznék, de se kedvem, sem energiám nincs rá. Azt írod le, hogy nálunk nyugidtan adják kétszer annyiért a készüléket, mint máshol.

Tessék! Vedd meg jó drágán!

Amivel viszont vitatkozni fogok és törődöm vele, az maga a NOKIA válasza. Továbbadtam a jogászomnak és egy figyasztóvédelmi szakértőnek, illetve íratok róla egy pár cikket is.

Nagyon szívesen fogok pénzt áldozni arra, hogy a NOKIA amennyire csak lehet megszívja. Nem elsősorban a garanciális válasz miatt, hanem azért, mert egy ekkora szart egy ilyen cég nem dobhat piacra. Pláne nem a cég "zászlóshajójaként"!

Ez egy szar. És ez tény.

Macika írta:
Georgy74 írta:NOKIA "válasza": :-/

Kálmán György úr részére
GH-Systems Kft.
Budapest

Tisztelt Uram!
Sajnálattal olvastuk levelét. Arról szeretnénk tájékoztatni, hogy amennyiben a készülék nem az európai régióra készült el, hanem valamlyik ázsiai országnak van szánva, akkor sajnos a szoftveres és konstrukciós különbségek miatt a Nokia utasításai szerint nem vállalhatnák a szoftver felfrissítését vagy a készülék megjavítását. Köszönjük a szíves megértését.

Üdvözlettel:

Nokia Ügyfélszolgálat
Teljesen korrekt a válasz.

A Nokia nem világgaranciás. Ahogyan a világon kapható termékek 99,9%-a sem.

Ha valaki valódi garancia nyújtotta biztonságot akar, akkor ideje lenne megértenie, hogy annak ára van.
Az nem megy, hogy én ügyes fiú vagyok, megveszem 20 rugóval olcsóbban a telefont, mint a tudatlanok, de jogaim nekem is ugyanazok vannak, mint azoknak, akik drágán vették meg!

És ez jól is van így, elgem van a mások pénzén ügyeskedni próbálókból.

Ebben elsődlegesen a hiénaGSM-üzletek az arcátlanok, mert nem hívják fel a vevők figyelmét, hogy ennek a VÉLT OLCSÓSÁGNAK mi az ára. És arra sem, hogy a 'bolti garancia' szart sem ér, ha igazi baj van. Igaz, egy warez-box-szal megoldják a szoftveres bajokat, de ha esetlegesen előjön egy gyári hiba (mint pl. az 5800-nál az LCD-baj vagy az N97-nél a kameraplexi/WLAN gond) akkor van a nagy hümmögés, mert szervizkapcsolatuk nincs, csak cserélni tudnák a készüléket egy másikra, ám az óriási kiadás lenne.

Egy megjegyzés még, mennyire jó fej a Nokia:

Amennyiben külföldről származik a készülék, és Te magad vásároltad kint (jó olcsón), erről megvannak a papírjaid (számla, eredeti garjegy), akkor a világon BÁRMELYIK Nokia szervizben érvényes a TELJES KÖRŰ garancia, lévén bizonyítottad, legálisan jutottál hozzá.

A Nokia ezen törekvése az ügyeskedő mocskok miatt lett kitalálva, akik az olcsó helyen megveszik a 'warranty restricted' minősítésű telókat (pl. Hong Kongban a szabadpiacon), majd becsempészik és értékesítik azokban a régiókban, ahol a kereslet-kínálat miatt jóval magasabb áron adható el a készülék. A vevő meg le van szarva, oldja meg a garit, ahogy tudja.

Csak gondoljon mindenki bele, hogy engedi-e a MOL, hogy az Ukrajnában <féláron beszerzett benzint árusítsa itthon valaki saját szakállára?
Vagy az Amerikából behozott mondjuk Canon fényképezőgépekre miért nem érvényes a Canon Hungária vagy a Canon Deutschland garanciája?
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

Georgy74 írta:Nagyon szívesen vitatkoznék, de se kedvem, sem energiám nincs rá. Azt írod le, hogy nálunk nyugidtan adják kétszer annyiért a készüléket, mint máshol.

Tessék! Vedd meg jó drágán!

Amivel viszont vitatkozni fogok és törődöm vele, az maga a NOKIA válasza. Továbbadtam a jogászomnak és egy figyasztóvédelmi szakértőnek, illetve íratok róla egy pár cikket is.

Nagyon szívesen fogok pénzt áldozni arra, hogy a NOKIA amennyire csak lehet megszívja. Nem elsősorban a garanciális válasz miatt, hanem azért, mert egy ekkora szart egy ilyen cég nem dobhat piacra. Pláne nem a cég "zászlóshajójaként"!

Ez egy szar. És ez tény.
Ne haragudj, de te vagy el vagy tévedve, vagy csak az idegesség miatt nem látsz tisztán.

Igen, valóban sok gond van az N97-el, többek között az, amiket te is említettél.

Viszont az, hogy azt mondod, hogy az általad 5 pontba összeszedett dolgot a Nokia megígérte, az nem állja meg a helyét. Semmi ilyenre nem tett ígéretet a Nokia.

1. Újratárcsázás szerintem van a telefonban.

2. Nem hiszem, hogy 1000 emberből 1-nél több használná ezt, így nincs.

3. Programmal meg lehet oldani az időzített smsküldést, sőt, van olyan program is, ami beleépül az Üzenetekbe.

4. A naptárban minek kellene megnyitni a névjegyzéket? Ha meg annyira kell, akkor háttérbe rakod a naptárat, majd megnyitod a névjegyeket. Ezért van a multitask.

5. Ebben igazad van.
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

csuttesz írta:fizetősen???
Igen!

Gondolkodjunk együtt!

Azért kaptál rá bolti garanciát, mert NINCS rá Nokia garancia, ez logikus.
Ha lenne rá Nokia gari, akkor lenne Nokia garanciajegyed, 24 havi Nokia garanciád és nem a boltba kellett volna visszavidd, hanem bármelyik Nokia szervizpontban adhattad volna le.
Ha a készülékre nincs Nokia garancia, akkor arra azért nincs, mert NEM magyarországi beszerzésű. Ha nem magyarországi beszerzésű, akkor itthon nincs rá garanciális javítás, ergo kizárólag fizetősen lehetne javíttatni a Nokiánál, ám azt nem vállalják.
Tehát valahol máshol, sufniszervizben, esetleg saját erőből történik a javítás.

Ha nem saját erőből, akkor fizetős.

Hát ennyi...
Macika
6. szint
6. szint

Damir írta:Ne haragudj, de te vagy el vagy tévedve, vagy csak az idegesség miatt nem látsz tisztán.

Igen, valóban sok gond van az N97-el, többek között az, amiket te is említettél.

Viszont az, hogy azt mondod, hogy az általad 5 pontba összeszedett dolgot a Nokia megígérte, az nem állja meg a helyét. Semmi ilyenre nem tett ígéretet a Nokia.

3. Programmal meg lehet oldani az időzített smsküldést, sőt, van olyan program is, ami beleépül az Üzenetekbe.

4. A naptárban minek kellene megnyitni a névjegyzéket? Ha meg annyira kell, akkor háttérbe rakod a naptárat, majd megnyitod a névjegyeket. Ezért van a multitask.

5. Ebben igazad van.
1. Van, de ő másfajtát szeretne, olyat, amit VALAMIÉRT (gondolom, a vásárlói visszajelzések alapján) egyik gyártó egyik készülékében sincs benne már évek óta.

2. Épp ez a zsenialitása a symbianos készülékeknek, hogy teljesen egyedi igényekre szabható, a sokezer felhasználói program segítségével. Egészen biztos vagyok benne, hogy erre az igényre is van program.

3. Így van. Persze ha az embernek csak a hangja nagy de nem ismeri MEGFELELŐEN a készülék lehetőségeit, annak ez nem kielégítő.

4. Így van. Ha nekem arra van szükségem, hogy minden egész órában a Big Ben harangja szórakoztasson, akkor van rá program. Ha valaki azt akarja, hogy akkor figyelmeztessen a telefon, ha a Meteorológiai szolgálat szerint fagypont alatt van a levegő hőmérséklete, akkor van rá program.
Olyan telefon, amiben benne van MINDEN, ami szükséges egy - topictárshoz hasonló igényekkel rendelkező embernek - az FIZIKAILAG kivitelezhetetlen.

5. Nincs igaza, mert már akár az elég elterjedt Handy Shell feltelepítésével is képes BÁRMIBEN keresni a telefonkönyvön belül, beleértve a vezeték, keresztnevet, foglalkozást, E-mailcímet (ha megadásra került) stb-stb...

Ezért találták ki a gyártók a symbiant, hogy maximális testreszabhatóságot biztosítsanak, határtalan lehetőséget a felhasználóknak a készülék testreszabhatóságában.

Aztán ha valaki nem tudja, hogyan kell/lehet élni ezzel a lehetőséggel, az levelezget fellengzős stílusban a Nokiával és jogi lépésekkel fenyegetőzik...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika 2010-04-07 szer. 22:34:19-kor.
Macika
6. szint
6. szint

Na de visszatérve az N97-hez.
Felraktam a 21.0.102-t (kényszerűségből, mert a kipróbált főzött 102-es rossz volt, visszafelé meg nem volt kedvem flashelni (de box-szal tudnám)), és meglepve vettem észre, hogy a megszokott programjaim visszatelepítése után 58 MB maradt szabadon a C meghajtón.

Szóvla eddig igen tetszetős a dolog!
Pedig kiemelték mindenütt, hogy csak 'minor' update.
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

Macika írta:
Damir írta:Ne haragudj, de te vagy el vagy tévedve, vagy csak az idegesség miatt nem látsz tisztán.

5. Ebben igazad van.
1. Van, de ő másfajtát szeretne, olyat, amit VALAMIÉRT (gondolom, a vásárlói visszajelzések alapján) egyik gyártó egyik készülékében sincs benne már évek óta.

2. Épp ez a zsenialitása a symbianos készülékeknek, hogy teljesen egyedi igényekre szabható, a sokezer felhasználói program segítségével. Egészen biztos vagyok benne, hogy erre az igényre is van program.

3. Így van. Persze ha az embernek csak a hangja nagy de nem ismeri MEGFELELŐEN a készülék lehetőségeit, annak ez nem kielégítő.

4. Így van. Ha nekem arra van szükségem, hogy minden egész órában a Big Ben harangja szórakoztasson, akkor van rá program. Ha valaki azt akarja, hogy akkor figyelmeztessen a telefon, ha a Meteorológiai szolgálat szerint fagypont alatt van a levegő hőmérséklete, akkor van rá program.
Olyan telefon, amiben benne van MINDEN, ami szükséges egy - topictárshoz hasonló igényekkel rendelkező embernek - az FIFIKAILAG kivitelezhetetlen.

5. Nincs igaza, mert már akár az elég elterjedt Handy Taskman feltelepítésével is képes BÁRMIBEN keresni a telefonkönyvön belül, beleértve a vezeték, keresztnevet, foglalkozást, E-mailcímet (ha megadásra került) stb-stb...

Ezért találták ki a gyártók a symbiant, hogy maximális testreszabhatóságot biztosítsanak, határtalan lehetőséget a felhasználóknak a készülék testreszabhatóságában.

Aztán ha valaki nem tudja, hogyan kell/lehet élni ezzel a lehetőséggel, az levelezget fellengzős stílusban a Nokiával és jogi lépésekkel fenyegetőzik...

Minden ponttal egyetértek :yes:
axlfsi
2. szint
2. szint
Készüléktípus: SGS
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Hozzászólás Szerző: axlfsi »

Macika írta:Na de visszatérve az N97-hez.
Felraktam a 21.0.102-t (kényszerűségből, mert a kipróbált főzött 102-es rossz volt, visszafelé meg nem volt kedvem flashelni (de box-szal tudnám)), és meglepve vettem észre, hogy a megszokott programjaim visszatelepítése után 58 MB maradt szabadon a C meghajtón.

Szóvla eddig igen tetszetős a dolog!
Pedig kiemelték mindenütt, hogy csak 'minor' update.
Macika,

Nagyon koszonom az informaciot. Most, hogy igy irod es olvastam, eszembejutott, hogy ezt mar valaki mas is irta (meglepoen "sok" szabad hely a C-n). Nalam meg mindig egy fozott szutyok van a telefonon (talan eppen a nemet?) es meglepve tapasztalom, hogy egyre rosszabb; a feltelepitett Nokia Maps nem indul el (elindulna, de azonnal kilep), Ovi store alapbol kigyomlalva (nem is ertem miert), feltelepitettem, de ugyanaz mint a Maps-nal: elindulna, aztan azzal a lendulettel ki is lep.
Fogom es gyorsan "besütöm" a gyari 102-est :up: ;)
Bezke 4.2 XXJVP KERNEL: TEGRAK build 24 -> OC: valtozo (1-1.2Ghz)
" ... Begbie didn't do drugs either. He just did people ... "
csuttesz
1. szint
1. szint
Készüléktípus: se x8

Hozzászólás Szerző: csuttesz »

Macika írta:
csuttesz írta:fizetősen???
Igen!

Gondolkodjunk együtt!

Azért kaptál rá bolti garanciát, mert NINCS rá Nokia garancia, ez logikus.
Ha lenne rá Nokia gari, akkor lenne Nokia garanciajegyed, 24 havi Nokia garanciád és nem a boltba kellett volna visszavidd, hanem bármelyik Nokia szervizpontban adhattad volna le.
Ha a készülékre nincs Nokia garancia, akkor arra azért nincs, mert NEM magyarországi beszerzésű. Ha nem magyarországi beszerzésű, akkor itthon nincs rá garanciális javítás, ergo kizárólag fizetősen lehetne javíttatni a Nokiánál, ám azt nem vállalják.
Tehát valahol máshol, sufniszervizben, esetleg saját erőből történik a javítás.

Ha nem saját erőből, akkor fizetős.

Hát ennyi...

jo eggyet értek de nem lehet hogy azért cserélte ki a nokia a lencsevédőt mert elismerték hogy nem jo az n97 en??
nokia 2110->motorola timeport->sonyericsson z600->3220->3220->6100->7210->sonyericsson k800i->n95 8gb->n97->sonyericsson x8->iphone 4g/32gb fehér (még nincs:()
Macika
6. szint
6. szint

csuttesz írta:...nem lehet hogy azért cserélte ki a nokia a lencsevédőt mert elismerték hogy nem jo az n97 en??
Érvényes garijegy nélkül?
Ááááá, a Nokia nem olyan...

Hanem olyan, hogy garanciális panasz esetén előbb végigméri, van-e valami lehetőség kibújni a gari alól.
Ha semmi nincs, megcsinálják.

Ha van garijegy.
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”