Nokia N97
- csuttesz
- 1. szint
- Készüléktípus: se x8
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Nokia N97
fizetősen???
nokia 2110->motorola timeport->sonyericsson z600->3220->3220->6100->7210->sonyericsson k800i->n95 8gb->n97->sonyericsson x8->iphone 4g/32gb fehér (még nincs:()
-
- Újonc
- Készüléktípus: N97
Nagyon szívesen vitatkoznék, de se kedvem, sem energiám nincs rá. Azt írod le, hogy nálunk nyugidtan adják kétszer annyiért a készüléket, mint máshol.
Tessék! Vedd meg jó drágán!
Amivel viszont vitatkozni fogok és törődöm vele, az maga a NOKIA válasza. Továbbadtam a jogászomnak és egy figyasztóvédelmi szakértőnek, illetve íratok róla egy pár cikket is.
Nagyon szívesen fogok pénzt áldozni arra, hogy a NOKIA amennyire csak lehet megszívja. Nem elsősorban a garanciális válasz miatt, hanem azért, mert egy ekkora szart egy ilyen cég nem dobhat piacra. Pláne nem a cég "zászlóshajójaként"!
Ez egy szar. És ez tény.
Amivel viszont vitatkozni fogok és törődöm vele, az maga a NOKIA válasza. Továbbadtam a jogászomnak és egy figyasztóvédelmi szakértőnek, illetve íratok róla egy pár cikket is.
Nagyon szívesen fogok pénzt áldozni arra, hogy a NOKIA amennyire csak lehet megszívja. Nem elsősorban a garanciális válasz miatt, hanem azért, mert egy ekkora szart egy ilyen cég nem dobhat piacra. Pláne nem a cég "zászlóshajójaként"!
Ez egy szar. És ez tény.
Macika írta:Teljesen korrekt a válasz.Georgy74 írta:NOKIA "válasza": :-/
Kálmán György úr részére
GH-Systems Kft.
Budapest
Tisztelt Uram!
Sajnálattal olvastuk levelét. Arról szeretnénk tájékoztatni, hogy amennyiben a készülék nem az európai régióra készült el, hanem valamlyik ázsiai országnak van szánva, akkor sajnos a szoftveres és konstrukciós különbségek miatt a Nokia utasításai szerint nem vállalhatnák a szoftver felfrissítését vagy a készülék megjavítását. Köszönjük a szíves megértését.
Üdvözlettel:
Nokia Ügyfélszolgálat
A Nokia nem világgaranciás. Ahogyan a világon kapható termékek 99,9%-a sem.
Ha valaki valódi garancia nyújtotta biztonságot akar, akkor ideje lenne megértenie, hogy annak ára van.
Az nem megy, hogy én ügyes fiú vagyok, megveszem 20 rugóval olcsóbban a telefont, mint a tudatlanok, de jogaim nekem is ugyanazok vannak, mint azoknak, akik drágán vették meg!
És ez jól is van így, elgem van a mások pénzén ügyeskedni próbálókból.
Ebben elsődlegesen a hiénaGSM-üzletek az arcátlanok, mert nem hívják fel a vevők figyelmét, hogy ennek a VÉLT OLCSÓSÁGNAK mi az ára. És arra sem, hogy a 'bolti garancia' szart sem ér, ha igazi baj van. Igaz, egy warez-box-szal megoldják a szoftveres bajokat, de ha esetlegesen előjön egy gyári hiba (mint pl. az 5800-nál az LCD-baj vagy az N97-nél a kameraplexi/WLAN gond) akkor van a nagy hümmögés, mert szervizkapcsolatuk nincs, csak cserélni tudnák a készüléket egy másikra, ám az óriási kiadás lenne.
Egy megjegyzés még, mennyire jó fej a Nokia:
Amennyiben külföldről származik a készülék, és Te magad vásároltad kint (jó olcsón), erről megvannak a papírjaid (számla, eredeti garjegy), akkor a világon BÁRMELYIK Nokia szervizben érvényes a TELJES KÖRŰ garancia, lévén bizonyítottad, legálisan jutottál hozzá.
A Nokia ezen törekvése az ügyeskedő mocskok miatt lett kitalálva, akik az olcsó helyen megveszik a 'warranty restricted' minősítésű telókat (pl. Hong Kongban a szabadpiacon), majd becsempészik és értékesítik azokban a régiókban, ahol a kereslet-kínálat miatt jóval magasabb áron adható el a készülék. A vevő meg le van szarva, oldja meg a garit, ahogy tudja.
Csak gondoljon mindenki bele, hogy engedi-e a MOL, hogy az Ukrajnában <féláron beszerzett benzint árusítsa itthon valaki saját szakállára?
Vagy az Amerikából behozott mondjuk Canon fényképezőgépekre miért nem érvényes a Canon Hungária vagy a Canon Deutschland garanciája?
- Damir
- Kiemelt 6. szint
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 349 times
Ne haragudj, de te vagy el vagy tévedve, vagy csak az idegesség miatt nem látsz tisztán.Georgy74 írta:Nagyon szívesen vitatkoznék, de se kedvem, sem energiám nincs rá. Azt írod le, hogy nálunk nyugidtan adják kétszer annyiért a készüléket, mint máshol.
Ez egy szar. És ez tény.
Igen, valóban sok gond van az N97-el, többek között az, amiket te is említettél.
Viszont az, hogy azt mondod, hogy az általad 5 pontba összeszedett dolgot a Nokia megígérte, az nem állja meg a helyét. Semmi ilyenre nem tett ígéretet a Nokia.
1. Újratárcsázás szerintem van a telefonban.
2. Nem hiszem, hogy 1000 emberből 1-nél több használná ezt, így nincs.
3. Programmal meg lehet oldani az időzített smsküldést, sőt, van olyan program is, ami beleépül az Üzenetekbe.
4. A naptárban minek kellene megnyitni a névjegyzéket? Ha meg annyira kell, akkor háttérbe rakod a naptárat, majd megnyitod a névjegyeket. Ezért van a multitask.
5. Ebben igazad van.
- Macika
- 6. szint
- Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
- Nem: Férfi
- Has thanked: 321 times
- Been thanked: 605 times
Igen!csuttesz írta:fizetősen???
Gondolkodjunk együtt!
Azért kaptál rá bolti garanciát, mert NINCS rá Nokia garancia, ez logikus.
Ha lenne rá Nokia gari, akkor lenne Nokia garanciajegyed, 24 havi Nokia garanciád és nem a boltba kellett volna visszavidd, hanem bármelyik Nokia szervizpontban adhattad volna le.
Ha a készülékre nincs Nokia garancia, akkor arra azért nincs, mert NEM magyarországi beszerzésű. Ha nem magyarországi beszerzésű, akkor itthon nincs rá garanciális javítás, ergo kizárólag fizetősen lehetne javíttatni a Nokiánál, ám azt nem vállalják.
Tehát valahol máshol, sufniszervizben, esetleg saját erőből történik a javítás.
Ha nem saját erőből, akkor fizetős.
Hát ennyi...
- Macika
- 6. szint
1. Van, de ő másfajtát szeretne, olyat, amit VALAMIÉRT (gondolom, a vásárlói visszajelzések alapján) egyik gyártó egyik készülékében sincs benne már évek óta.Damir írta:Ne haragudj, de te vagy el vagy tévedve, vagy csak az idegesség miatt nem látsz tisztán.
Igen, valóban sok gond van az N97-el, többek között az, amiket te is említettél.
Viszont az, hogy azt mondod, hogy az általad 5 pontba összeszedett dolgot a Nokia megígérte, az nem állja meg a helyét. Semmi ilyenre nem tett ígéretet a Nokia.
3. Programmal meg lehet oldani az időzített smsküldést, sőt, van olyan program is, ami beleépül az Üzenetekbe.
4. A naptárban minek kellene megnyitni a névjegyzéket? Ha meg annyira kell, akkor háttérbe rakod a naptárat, majd megnyitod a névjegyeket. Ezért van a multitask.
5. Ebben igazad van.
2. Épp ez a zsenialitása a symbianos készülékeknek, hogy teljesen egyedi igényekre szabható, a sokezer felhasználói program segítségével. Egészen biztos vagyok benne, hogy erre az igényre is van program.
3. Így van. Persze ha az embernek csak a hangja nagy de nem ismeri MEGFELELŐEN a készülék lehetőségeit, annak ez nem kielégítő.
4. Így van. Ha nekem arra van szükségem, hogy minden egész órában a Big Ben harangja szórakoztasson, akkor van rá program. Ha valaki azt akarja, hogy akkor figyelmeztessen a telefon, ha a Meteorológiai szolgálat szerint fagypont alatt van a levegő hőmérséklete, akkor van rá program.
Olyan telefon, amiben benne van MINDEN, ami szükséges egy - topictárshoz hasonló igényekkel rendelkező embernek - az FIZIKAILAG kivitelezhetetlen.
5. Nincs igaza, mert már akár az elég elterjedt Handy Shell feltelepítésével is képes BÁRMIBEN keresni a telefonkönyvön belül, beleértve a vezeték, keresztnevet, foglalkozást, E-mailcímet (ha megadásra került) stb-stb...
Ezért találták ki a gyártók a symbiant, hogy maximális testreszabhatóságot biztosítsanak, határtalan lehetőséget a felhasználóknak a készülék testreszabhatóságában.
Aztán ha valaki nem tudja, hogyan kell/lehet élni ezzel a lehetőséggel, az levelezget fellengzős stílusban a Nokiával és jogi lépésekkel fenyegetőzik...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika 2010-04-07 szer. 22:34:19-kor.
- Macika
- 6. szint
Na de visszatérve az N97-hez.
Felraktam a 21.0.102-t (kényszerűségből, mert a kipróbált főzött 102-es rossz volt, visszafelé meg nem volt kedvem flashelni (de box-szal tudnám)), és meglepve vettem észre, hogy a megszokott programjaim visszatelepítése után 58 MB maradt szabadon a C meghajtón.
Szóvla eddig igen tetszetős a dolog!
Pedig kiemelték mindenütt, hogy csak 'minor' update.
Felraktam a 21.0.102-t (kényszerűségből, mert a kipróbált főzött 102-es rossz volt, visszafelé meg nem volt kedvem flashelni (de box-szal tudnám)), és meglepve vettem észre, hogy a megszokott programjaim visszatelepítése után 58 MB maradt szabadon a C meghajtón.
- Damir
- Kiemelt 6. szint
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 349 times
Macika írta:1. Van, de ő másfajtát szeretne, olyat, amit VALAMIÉRT (gondolom, a vásárlói visszajelzések alapján) egyik gyártó egyik készülékében sincs benne már évek óta.Damir írta:Ne haragudj, de te vagy el vagy tévedve, vagy csak az idegesség miatt nem látsz tisztán.
5. Ebben igazad van.
2. Épp ez a zsenialitása a symbianos készülékeknek, hogy teljesen egyedi igényekre szabható, a sokezer felhasználói program segítségével. Egészen biztos vagyok benne, hogy erre az igényre is van program.
3. Így van. Persze ha az embernek csak a hangja nagy de nem ismeri MEGFELELŐEN a készülék lehetőségeit, annak ez nem kielégítő.
4. Így van. Ha nekem arra van szükségem, hogy minden egész órában a Big Ben harangja szórakoztasson, akkor van rá program. Ha valaki azt akarja, hogy akkor figyelmeztessen a telefon, ha a Meteorológiai szolgálat szerint fagypont alatt van a levegő hőmérséklete, akkor van rá program.
Olyan telefon, amiben benne van MINDEN, ami szükséges egy - topictárshoz hasonló igényekkel rendelkező embernek - az FIFIKAILAG kivitelezhetetlen.
5. Nincs igaza, mert már akár az elég elterjedt Handy Taskman feltelepítésével is képes BÁRMIBEN keresni a telefonkönyvön belül, beleértve a vezeték, keresztnevet, foglalkozást, E-mailcímet (ha megadásra került) stb-stb...
Ezért találták ki a gyártók a symbiant, hogy maximális testreszabhatóságot biztosítsanak, határtalan lehetőséget a felhasználóknak a készülék testreszabhatóságában.
Aztán ha valaki nem tudja, hogyan kell/lehet élni ezzel a lehetőséggel, az levelezget fellengzős stílusban a Nokiával és jogi lépésekkel fenyegetőzik...
Minden ponttal egyetértek

- axlfsi
- 2. szint
- Készüléktípus: SGS
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 7 times
Macika,Macika írta:Na de visszatérve az N97-hez.
Nagyon koszonom az informaciot. Most, hogy igy irod es olvastam, eszembejutott, hogy ezt mar valaki mas is irta (meglepoen "sok" szabad hely a C-n). Nalam meg mindig egy fozott szutyok van a telefonon (talan eppen a nemet?) es meglepve tapasztalom, hogy egyre rosszabb; a feltelepitett Nokia Maps nem indul el (elindulna, de azonnal kilep), Ovi store alapbol kigyomlalva (nem is ertem miert), feltelepitettem, de ugyanaz mint a Maps-nal: elindulna, aztan azzal a lendulettel ki is lep.
Fogom es gyorsan "besütöm" a gyari 102-est

Bezke 4.2 XXJVP KERNEL: TEGRAK build 24 -> OC: valtozo (1-1.2Ghz)
" ... Begbie didn't do drugs either. He just did people ... "
" ... Begbie didn't do drugs either. He just did people ... "
- csuttesz
- 1. szint
- Készüléktípus: se x8
Macika írta:Igen!csuttesz írta:fizetősen???
Gondolkodjunk együtt!
Azért kaptál rá bolti garanciát, mert NINCS rá Nokia garancia, ez logikus.
Ha lenne rá Nokia gari, akkor lenne Nokia garanciajegyed, 24 havi Nokia garanciád és nem a boltba kellett volna visszavidd, hanem bármelyik Nokia szervizpontban adhattad volna le.
Ha a készülékre nincs Nokia garancia, akkor arra azért nincs, mert NEM magyarországi beszerzésű. Ha nem magyarországi beszerzésű, akkor itthon nincs rá garanciális javítás, ergo kizárólag fizetősen lehetne javíttatni a Nokiánál, ám azt nem vállalják.
Tehát valahol máshol, sufniszervizben, esetleg saját erőből történik a javítás.
Ha nem saját erőből, akkor fizetős.
Hát ennyi...
jo eggyet értek de nem lehet hogy azért cserélte ki a nokia a lencsevédőt mert elismerték hogy nem jo az n97 en??
nokia 2110->motorola timeport->sonyericsson z600->3220->3220->6100->7210->sonyericsson k800i->n95 8gb->n97->sonyericsson x8->iphone 4g/32gb fehér (még nincs:()
- Macika
- 6. szint
Érvényes garijegy nélkül?csuttesz írta:...nem lehet hogy azért cserélte ki a nokia a lencsevédőt mert elismerték hogy nem jo az n97 en??
Ááááá, a Nokia nem olyan...
Hanem olyan, hogy garanciális panasz esetén előbb végigméri, van-e valami lehetőség kibújni a gari alól.
Ha semmi nincs, megcsinálják.
Ha van garijegy.