Nokia N97

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
axlfsi
2. szint
2. szint
Készüléktípus: SGS
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Re: Nokia N97

Hozzászólás Szerző: axlfsi »

Sziasztok,

Azt szeretnem megtudni, hogy valakinek sikerult mar TTpod zenelejatszot feltelepitenie, nem hackelt N97-esre? Felmegy az alap progi, de a patch mar nem (feltetelezem azert, mert nem fel hozza bizonyos fajlokhoz/mappahoz, amit atirna). A patch nelkul, meg nem indul (meg kinaiul sem). Hm?
Bezke 4.2 XXJVP KERNEL: TEGRAK build 24 -> OC: valtozo (1-1.2Ghz)
" ... Begbie didn't do drugs either. He just did people ... "
Elims
2. szint
2. szint
Készüléktípus: N8 N95 E60
Nem: Férfi
Has thanked: 40 times
Been thanked: 6 times

Hozzászólás Szerző: Elims »

Csabics: Az,hogy a beállított cshang helyett a gyári szólal meg 100%,hogy a nem találja a memóriát dolog szól közbe. (Természetesen ez nem néma üzemmódról beszélek,ott nem tudom mi lehet.)
Akkor szokta ezt csinálni pl.:n95,n96-on,stb. Memóriakártyán van az előre beállított cshang,memóriakártyát kiveszed és a gyári nokia zene lesz a cshang. Olvastam már itt tőletek egy-két hozzászólásban,hogy volt már olyan amikor nem találta a 32gb-ot.
(ez azért nem kicsit gázos...)
Viszont most nem csak ezért írok ide be.
Mkinek ajánlom,hogy csinálja meg azt a telefonjával,amit én minden symbianos telefonomon.
Persze csak akkor,ha nem 1005-os 3g-s lefedettség alatt laksz,nem szoktál videótelefonálni és nem szoktál a mobilszolgáltatód wapján/internetén mászkálni.
Szóval:
menü-beállítások-kapcsolatok-hálózat-hálózetmód-és ott gsm.
Így az akksi jóval tovább bírja (nem fog ugrándozni sima és 3g között).Nekem 2napot simán kibír és marad 2-3egység.
Gondolom sokan ismerik ezt,de hátha lesz olyan,aki nem. )

Axlfsi: Nálam is olyan a fotózásnál. :-/ Ott van az a fehér "szél".Nem annyira erősen,mint amilyen neked volt,de ott van.N95-nél kipróbáltam,sehol semmi.
De én nem fogom visszavinni..... Így sem nagyon rossz.
A csere bennem is felmerült már egy nagyon kicsit -tettig nem fogok még most elmenni-,de bennem csak az érintőkijelző miatt.Működik normálisan,meg minden O.K.,de vhogy még most sem szeretem. (az első érintős telefonom egy se p910i volt,jó volt,de már ott megutáltam az érintőkijelzőt)
6710 navigátort nézegetem.Csere nem lesz belőle még egy ideig,de nézegetem. )
axlfsi
2. szint
2. szint
Készüléktípus: SGS
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Hozzászólás Szerző: axlfsi »

Elims írta:Csabics: Az,hogy a beállított cshang helyett a gyári szólal meg 100%,hogy a nem találja a memóriát dolog szól közbe. (Természetesen ez nem néma üzemmódról beszélek,ott nem tudom mi lehet.)
Akkor szokta ezt csinálni pl.:n95,n96-on,stb. Memóriakártyán van az előre beállított cshang,memóriakártyát kiveszed és a gyári nokia zene lesz a cshang. Olvastam már itt tőletek egy-két hozzászólásban,hogy volt már olyan amikor nem találta a 32gb-ot.
(ez azért nem kicsit gázos...)
Viszont most nem csak ezért írok ide be.
Mkinek ajánlom,hogy csinálja meg azt a telefonjával,amit én minden symbianos telefonomon.
Persze csak akkor,ha nem 1005-os 3g-s lefedettség alatt laksz,nem szoktál videótelefonálni és nem szoktál a mobilszolgáltatód wapján/internetén mászkálni.
Szóval:
menü-beállítások-kapcsolatok-hálózat-hálózetmód-és ott gsm.
Így az akksi jóval tovább bírja (nem fog ugrándozni sima és 3g között).Nekem 2napot simán kibír és marad 2-3egység.
Gondolom sokan ismerik ezt,de hátha lesz olyan,aki nem. )

Axlfsi: Nálam is olyan a fotózásnál. :-/ Ott van az a fehér "szél".Nem annyira erősen,mint amilyen neked volt,de ott van.N95-nél kipróbáltam,sehol semmi.
De én nem fogom visszavinni..... Így sem nagyon rossz.
A csere bennem is felmerült már egy nagyon kicsit -tettig nem fogok még most elmenni-,de bennem csak az érintőkijelző miatt.Működik normálisan,meg minden O.K.,de vhogy még most sem szeretem. (az első érintős telefonom egy se p910i volt,jó volt,de már ott megutáltam az érintőkijelzőt)
6710 navigátort nézegetem.Csere nem lesz belőle még egy ideig,de nézegetem. )
Hello,

Koszi a tippeket. Ami a kepminoseggel kapcsolatban problemam volt korabban, maximalisan eltunt a kameracsere utan (1 ora alatt kicsereltek a kameramodult). Akinel feheres a kep es latni akar egy karcot is a kameramodul uveglapjan, annak erosen ajanlom, hogy vigye be egy szervizbe, mert kicserelik ingyen (ha garis) es 100%, hogy emiatt feheredik be; a vaku nagyon kozel van es kelloen egyszintben az uveglappal, emiatt egy icipici karc is ugy megtorti a fenyt, hogy az negativan befolyasolja az elkeszult kepet - ködös lesz).
Bezke 4.2 XXJVP KERNEL: TEGRAK build 24 -> OC: valtozo (1-1.2Ghz)
" ... Begbie didn't do drugs either. He just did people ... "
Alcapone
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia N97 Black
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Alcapone »

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy miért lehet az, hogy folyamatosan csökken a C meghajtón a szabad memória? Annyit csináltam, hogy leszedtem pár programot és telepítettem őket. De az összes programot az E memóriára tettem és oda is telepítettem. Nem értem, hogy mivan, és kezd egyre jobban bosszantani. Egy régebbi hsz-ban olvastam, hogy a folyamatos használat által lassan megtelik a memória, de ha újraindítjuk, akkor "törlődik" és a szabad memória a régi lesz. De akárhány újraindítást csináltam, amint telepíteni akartok vmit a telóra, máris csökken a C-n a hely... Mégis mi a jó :censored: csináljak? :angry:

Mellesleg nem lehet vhogy törölni a gyárilag telepített alkalmazásokat, ezzel is növelve a C-n a helyet? Gondolok itt pl. a JoikuSpot, Boingo, Qik, Vlingo alkalmazásra. Ahogy néztem, ezeket nem hiszem hogy használnám. Vagy ezek nem is foglalnak akkora helyet? :roll:

Válaszaitokat előre is köszönöm! Remélem tudtok nekem segíteni. :)
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

Alcapone írta:Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy miért lehet az, hogy folyamatosan csökken a C meghajtón a szabad memória? Annyit csináltam, hogy leszedtem pár programot és telepítettem őket. De az összes programot az E memóriára tettem és oda is telepítettem. Nem értem, hogy mivan, és kezd egyre jobban bosszantani. Egy régebbi hsz-ban olvastam, hogy a folyamatos használat által lassan megtelik a memória, de ha újraindítjuk, akkor "törlődik" és a szabad memória a régi lesz. De akárhány újraindítást csináltam, amint telepíteni akartok vmit a telóra, máris csökken a C-n a hely... Mégis mi a jó :censored: csináljak? :angry:

Mellesleg nem lehet vhogy törölni a gyárilag telepített alkalmazásokat, ezzel is növelve a C-n a helyet? Gondolok itt pl. a JoikuSpot, Boingo, Qik, Vlingo alkalmazásra. Ahogy néztem, ezeket nem hiszem hogy használnám. Vagy ezek nem is foglalnak akkora helyet? :roll:

Válaszaitokat előre is köszönöm! Remélem tudtok nekem segíteni. :)
Azt a RAM-ra érették hogy az felszabadul, nem a belső memóriára,
Az üzenteket oda mented az is foglal meg az e-mail-ek csatolmányai is ha a C meghajtóra mented.
A gyári alkalmazásokat elvileg nem lehet törölni.
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

axlfsi írta:Sziasztok,

Azt szeretnem megtudni, hogy valakinek sikerult mar TTpod zenelejatszot feltelepitenie, nem hackelt N97-esre? Felmegy az alap progi, de a patch mar nem (feltetelezem azert, mert nem fel hozza bizonyos fajlokhoz/mappahoz, amit atirna). A patch nelkul, meg nem indul (meg kinaiul sem). Hm?
Próbáld ki az PowerMP3-at, az is nagyon jó és nem kell semmilyen patch, csak a programot szignózni (ha kell) és telepíteni.
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
Alcapone
1. szint
1. szint

potter55 írta:Azt a RAM-ra érették hogy az felszabadul, nem a belső memóriára,
Az üzenteket oda mented az is foglal meg az e-mail-ek csatolmányai is ha a C meghajtóra mented.
Dehát összesen 43 üzenet van a telóban, nem hiszem, hogy az több MB-ot foglalna...
E-mail-eket még csak egyszer néztem, de én nem mentettem őket. A böngészőt is csak ritkán használom, szal ez sem megoldás.

Egyéb ötlet??
Necc
2. szint
2. szint
Készüléktípus: N900 + E63 + BH503 +Venus5 GPS
Has thanked: 0
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Necc »

Alcapone írta:
potter55 írta:Azt a RAM-ra érették hogy az felszabadul, nem a belső memóriára,
Dehát összesen 43 üzenet van a telóban, nem hiszem, hogy az több MB-ot foglalna...
E-mail-eket még csak egyszer néztem, de én nem mentettem őket. A böngészőt is csak ritkán használom, szal ez sem megoldás.

Egyéb ötlet??
Vannak alkalmazások, amiket ha telepítesz, akkor is vesznek le memóriát a C: -ről mert bizonyos fájlokat oda telepít a rendszer ha akarod, ha nem.
Még egyszer se tűnt fel, hogy bizonyos telepítőfájlok az eredeti telepítőfájlnál kisebb méretű egységre kérdez rá, hogy hova szeretnéd tenni? A különbözet az ált. mind a C: -re megy.
A normális világ elleni védekezésül hülyékkel veszem körbe magam!
Alcapone
1. szint
1. szint

Necc írta:Vannak alkalmazások, amiket ha telepítesz, akkor is vesznek le memóriát a C: -ről mert bizonyos fájlokat oda telepít a rendszer ha akarod, ha nem.
Még egyszer se tűnt fel, hogy bizonyos telepítőfájlok az eredeti telepítőfájlnál kisebb méretű egységre kérdez rá, hogy hova szeretnéd tenni? A különbözet az ált. mind a C: -re megy.
De feltűnt már, viszont nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget. Most hogy mondod amúgy, ez valóban logikus, ha a C-re is tesz fájlokat (az én akaratom ellenére is) és ezért csökken a memória.
Akkor azt mondod, hogy ez teljesen normális, mivel én rakok fel programokat és azok igénybe veszik a C-n lévő szabad helyet is? Mellesleg zárójelesen kérdezem, hogy ha megtelik a C, az befolyásolja vhogy a telefon működését?

Köszönöm a választ Necc és persze másnak is! :)
Elims
2. szint
2. szint
Készüléktípus: N8 N95 E60
Has thanked: 40 times
Been thanked: 6 times

Hozzászólás Szerző: Elims »

Axlfsi: Szia! Azt a kamerás dolgot a csúszkán lévő plüss/filc okozza.Nekem is ott van az a karc... Nem tudom mit kellene vele csinálnom.Az a baj,hogy későn (most) vettem észre és már hiába szednék le a filcből a karcot már nem tüntetné el.Egy olyan plexit kell szereznem.Ahányszor kinyitom/becsukom mindig húz rá egy kicsit,ha mondjuk zsebből húzom elő és van a csúszka mellett egy kis piszok vagy vmi. Nincs rá garancia.... De lehet,hogy bepróbálkozom egy olyan dologgal,mint te,hogy csak bemegyek "Sziasztok!Vidékről jöttem és nem konkrétan ide csak benéztem,de ha már itt vagyok...Természetesen a papírok nincsenek itt.".És lehet,hogy bejön. ) Holnap,westend.Meg akkor már a bill.záró csúszkára is rákérdezek.

Alcapone: Ahogy Necc is írta,természetesen bármit is telepítesz az e-re,az rakni fog apróságokat a c-re is,mert hát elvégre a telefonon van maga a symbian rendszer és onnan adja ki a parancsot,hogy induljon.De azok kis jelentektélen méretű fájlok (nagyobb része az e-n -ha odaraktad-.)
Mégvmi..Ha a c megtelik nagyon lassú lesz a géped.sms-t nem tudsz kapni,stb.
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”