hjocco írta:Nokiának csak gratulálni tudok,hogy ingyenessé tette a navit ,remélem N900 -ra is.Ezenkívül nagyon jó a transzmitter,mindig használom,ha megyek valahová,Háttérben a zene, mellette a navigáció rádióra nem akad tök jól mondja.Ahogy megjelenik magyar nyelven már megyek is venni.
Nem fog megjelenni magyar nyelven, hivatalosan legalábbis nem!
De a Maemo platform közösségi platform, azaz közösség fejleszti elsődlegesen, és csak másodlagosan a Nokia.
Ez annyit jelent a Te szemszögedből nézve, hogy adott a lehetőség a magyarosításra! Bogarászván a netet ráleltem egy oldalra, ahol a távol keletiek összefogtak, és nekiálltak lefordítani a készüléket koreai, thaiwani és kínai nyelvekre.
Ami a hazai lehetőségeket illeti a Maemo erősen debianra épül, akárcsak az úgyszintén hazai fejlesztésű, és kiváló magyar fordítással rendelkező UHU-Linux!
Összefoglalva és kicsit spekulálva: nem-hivatalos módon lehetőség van a készülék magyarosítására, a maemo fejlesztői között már láttam kísérleti programot magyar ékezetes karakterek támogatására, ergo csak összefogás, idő, kitartás és persze programozás kérdése, hogy mi magyarok, mint közösség összefogunk-e, avagy össze tudunk-e fogni annak érdekében, hogy a készülék le legyen magyarosítva! Ha a távol keletiek képesek voltak rá, akkor az esély nekünk is adott.
Dominik írta:Minden tesztben azt olvasom az N900-ról,hogy a telefonáláson kívül kizárólag fektetett módban működik. A nemrég megjelent frissítés sem teszi lehetővé,hogy a telefon működjön függőlegesen? Köszi a választ!
Nem, képek nézegetésekor is használható az álló nézet. Az 'univerzális' forgatás lehetősége azonban nem megoldott, és úgy őszintén nekem eddig nem is hiányzott nagyon, talán még a zenelejátszót el lehetne forgatni, és részemről kész.