Nokia N900

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
janez
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Jiayu G3
Nem: Férfi
Has thanked: 12 times
Been thanked: 13 times

Re: Nokia N900

Hozzászólás Szerző: janez »

Kis-Joke írta:Sziasztok!

Csak, hogy egy kis hiányosságot is írjak a készülékről:

Nekem a legfontosabb szempont a telefonálás, így már kb. egy hete felvetettem itt a kérdésemet. Miszerint ha a telefonkönyvbe egy névhez több szám is tartozik, akkor sem hívás fogadásakor, sem pedig nem fogadott híváskor semmilyen módon nem különbözteti meg, hogy melyik telefonszámról történt. Ez szerintem elég nagy hiba, ezen kívül sem alapértelmezett hívószámot, sem másik csengőhangot nem lehet hozzárendelni névhez. A Nokia szerint, majd ha sokan panaszkodnak miatta, a következő frissítésben esetleg benne lehet.
Az N900 és a vélt és valós hiányosságai

Majd meglátjuk, hogy mennyire fognak igyekezni a hiányosságok pótlása érdekében. Kiváncsi vagyok. A symbian esetén se nagyon törték össze magukat. Persze mondhatják, hogy az ő részükről (Nokia) minden oké, a Symbian Fundation a ludas... Ugyanígy mutogathatnak a Maemora is, de igazából nem is mutogatnak senkire, mert nem is érdekli őket annyira a felhasználók igénye. Érjük be ennyivel. Sose lesz tökéletes termékük, de mégis megvesszük valamiért. A jelenlegi telóm szoftjába is biztosan javítgattak ezt-azt, de a legújabban is ugyanúgy benne maradt pár javítani való. Ez van.

Azoknak akik N900-at akarnak venni (saját vélemény): Fogják fel úgy, hogy egy internet tabletet vettek, amivel telefonálni is lehet és nem pedig egy telefont. Ha annyira fontosak a telefon-és névjegyzékfunkciók stb., akkor vegyenek inkább E szériát. Amúgy nem zárom ki, hogy lesz még jobb is az N900 néhány frissítés után. Szerintem nagyon jó számítógépet csináltak, de a jó telefonra még várni kell. Valahogy így kéne megközelíteni ezt a kérdést. Egy példa: Az iPhone még mindíg nincs kész, de már két éve kiadták. Milyen alapvető dolgok hiányoztak belőle, mégis vették, veszik, mint a cukrot. Az iPhone hiányosságait ellensúlyozza a mondhatni tökéletesre csiszolt szoftver. Úgy is mondhatom, hogy a hardverhez csiszolták. Ja és a rengeteg játék. Az N900 nem biztos, hogy nagy játékos, de az nem az ő hibája lesz, ha nem írnak rá game-eket.
A symbianos mobilokról mindíg azt éreztem, hogy nem eléggé "smart"-ok mondjuk egy PDA-hoz képest. Pl. nem volt touchscreen, erős proci sem stb. A pda-k meg kezdetben gyengék voltak telefon funkciókból, de már felzárkóztak. Hasonló utat kell bejárnia a Nokia Maemo-s vonalának is. Tehát átestek (átugrottak) a ló túlsó oldalára az N900-zal, de én nem bánom, mert ez még csak a kezdet, ami nem is indul rosszul...

Na blogot írtam a fórumba, de kikívánkoztak a gondolatok belőlem. :)
botond
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Készüléktípus: Huawei P20 Pro
Has thanked: 25 times
Been thanked: 58 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: botond »

Broothy írta:
Andy1210 írta:ismerem a nice-t viszont a pulseaudiot a teló alapból egy high priority kapcsolóval indítja a teló, így cseszhetem :D szerintem...
Azért a -20 .. 19 skála elég nagy, hogy be lehessen mindent skálázni. Egyébként azért ilyen magas a prioritása, hogy ne jelentkezzenek ilyen hang-recsegések, ami azért nagyon idegesítő lehet. Alapból 19-es a prioritása? Ilyet azért nem szoktak csinálni. Vagy mit értesz magas alatt? Ha meg 19-es, akkor egy renice segítségével leveszed 18-ra, a játékot meg 19-el indítod. Próbáld már ki, ha teheted mert kíváncsi vagyok. Azért az nem túl elegáns, hogy kilövöd az audio-szolgáltatást :)

A további okosságot a Maemo topikba írtam, mert az már nem ide tartozik.
Ez így nem túl jó, mert a -20 a legerősebb prioritás, és a 19 a leggyengébb. Rootként lehet csak 0 alá menni.
Tehát a linuxban fordítva van a skálázás.
Broothy
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia N900
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Broothy »

botond írta:Ez így nem túl jó, mert a -20 a legerősebb prioritás, és a 19 a leggyengébb. Rootként lehet csak 0 alá menni.
Tehát a linuxban fordítva van a skálázás.
Hu, igen :) Bocsánat!
Andy1210
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Lumia 535 + Lumia 950XL
Has thanked: 8 times
Been thanked: 17 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Andy1210 »

ja egyébként, hogy ne maradjon a LED-es kérdés megválaszolatlan: /etc/mce/mce.ini fájlban kell átírni hozzá majdnem a legalján a [LEDPatternLystiRX51] részben a megfelelő betűket. Csak a színeket módosítottam, további dolgokkal nem szenvedtem, nem akarom megölni sem a rendszert :D

tehát alul ott vannak, hogy:
PatternError=0;5;0;r;9d80.............stb stb

na és nekünk ebben az "r" betűt kell átírnunk.

rgb LED-ek vannak a telóban, így kaphatunk különböző színeket.

r=piros rg=sárga
g=zöld gb=türkisz
b=kék rb=lila

egyébként két különböző LED "motor" van a telóban, az elsőt kis betűkkel használja, a másodikat nagy betűk használatakor, nem próbáltam nagy betűket, nem tudom, hogy ez a dolog hogy van :D (tehát kis betűkkel tökéletesen működik)
Nokia N900 Tudástár!
Facebook csoport: Nokia N900 HUN
Andy1210
3. szint
3. szint
Kapcsolat:

Ha érdekel valakit itt egy jó kis kijelző vibra beállítás is, ugyasnabban a fájlban legalul :)

Eredeti:
PatternTouchscreen=10;3;0;1;23;0;15;50;255

Módosított:
PatternTouchscreen=10;3;0;1;10;30;0;50;50

Piros = AccelarationPeriod. (Made it slower so it doesn't "jerk" the phone as much)
Zöld = OnPeriod. (Made it longer so it's more prone)
Kék = BreakPeriod. (Made it 0 as I liked how it felt when I turned on my phone and saw it was 0 for PowerOn)
Magenta = Speed. (Made it low so that it's not too powerful and vibration feels gentle and soft)

Lefordítani lusta voltam XD
Nokia N900 Tudástár!
buster
1. szint
1. szint
Készüléktípus: [5800 Tube] -- [N900]
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: buster »

Van új fimrware. A nagy frissités előkészítése.
Andy1210
3. szint
3. szint
Kapcsolat:

az újraindulgatós probléma jelen volt nálam is, csak én egy fájl szerkesztésével orvosoltam. A frissítés viszont orvosolja :)
ez az 51-1es update megint ki akar fogni rajtam :D közli, hogy nem tom OTA telepíteni, használjak NSU-t. Hát lol. Épp települ apt-get-el :D töltögeti a csomikat, el fog tartani egy darabig :)
ha másnak is lenne valamilyen problémája a frissítéssel itt a parancs:

Kód: Egész kijelölése

apt-get install mp-fremantle-generic-pr
DE! ehhez KÖTELEZŐ symlinkelni az apt cache cuccát, különben nem férnek el a csomik letöltéskor :D
ehhez a parancsok(ezt egyébként is ajánlom, így telepíthetünk 300 megás játékot is ha úgy alakul, mert nem a rootfs-re fogja tölteni):

Kód: Egész kijelölése

mv /var/cache/apt /home/user/.apt-cache
ln -s /home/user/.apt-cache /var/cache/apt 
:) I love Maemo :D
Nokia N900 Tudástár!
buster
1. szint
1. szint
Készüléktípus: [5800 Tube] -- [N900]
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: buster »

Na hogy kicsit visszakanyarodjunk a telefonnal kapcsolatos dolgokra: Tegnap felzúztam a 2-es firmware-t és baromi jó. FM transmitter már nem csak azt írja az RDS-es rádión, hogy "NOKIA" hanem áttolja a szám címét, előadót, albumot stb. Felraktam még a távirányító programot, tök jól műküdik ;)
Továbbra is ha valakinek van kérdése, örömmel válaszolok ;)
koon
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy S6 SM-G920F
Has thanked: 3 times

Hozzászólás Szerző: koon »

Portré mód engedélyezése a böngészőben: Ctrl-Shift-O ezután be kell csukni a billentyűzetet!
attilaposa
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N900

Hozzászólás Szerző: attilaposa »

Sziasztok,
van valami ötletetek, hogy mi lehet a baj:
próbálok telepíteni az ovi store-ból, a telepítés sikerül is, de nem jelenik meg az ikon az alkalmazások között. (így jártam többek között az Angry Birds-el és a soliterrel.)
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”