Hát akkor sztem format....reservoir írta:Majdnem 2 hónapja megvan. 2. nap volt egy hard reset, azóta sima.
A kis gomb villog egyébként, de a képernyőre sem írja ki, hogy üzenet jött...
Nokia N97 mini
- Damir
- Kiemelt 6. szint
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 349 times
Re: Nokia N97 mini
-
- Újonc
- Készüléktípus: Nokia E90
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Ez sajnos egy bug, nem tudsz mit csinálniDamir írta:aron77 írta:Sziasztok
Egy hete vásároltam egy új készüléket a Telenortól.
Segítséget kérném hogy mi lehet a hiba a következőnél:
Sd kártyán tartom a zenéket amiket csoporthoz és üzemódokhoz csatolom de sokszor alap hangon pannonos dallamon csörög a telefon.
Próbáltam a számok a telefon memóriáján tárolni de akkor is alaphangon csörgött néha.
Remélem valaki tud benne segíteni mert én tanácstalan vagyok és tartók attól hogy rossz a készülék.

Másnak is volt már ilyen hibája? szervízbe akkor nem is adjam be?
- Damir
- Kiemelt 6. szint
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 349 times
Nem sok értelme van, nem tudnak mit csinálni vele. Talán majd valamelyik szoftverben orvosolják... A sima N97 is ebben a betegségben szenved.aron77 írta:Másnak is volt már ilyen hibája? szervízbe akkor nem is adjam be?
- BlackOps
- Kiemelt 5. szint
- Készüléktípus: Galaxy S6 Duos
- Nem: Férfi
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 42 times
Kapcsold ki az auto képernyőforgatást, akkor nem jön a bugaron77 írta: Másnak is volt már ilyen hibája? szervízbe akkor nem is adjam be?

-
- Újonc
- Készüléktípus: N97 Mini
Én és a Mini
Sziasztok!
Nagyon jó ez az oldal, a fórum, úgyhogy ne csak kapjak adjak is alapon, leírom a teljesen szubjektív tapasztalataimat az N97 Minivel.
Tehát.
Januárban még viszonylag borsos áron vettem egy kártyafüggetlen Minit - a hűségnyilatkozatos ajánlatokat nem szeretem.
Első tapasztalata: a telót a "fityfiritty GSM" boltjából rendeltem meg a neten. Kihozták, tényleg fóliás új volt, garilevél volt, de hát számla nem volt hozzá. Első tanulság: következő alkalommal nagyobb boltban veszem meg (nevet direkt nem írok), számlával, mert nem volt a 25% Áfával olcsóbb a készülék.
Második tapasztalat: a szokásos első pár rózsaszín ködös "húdekirály telefon ez" nap után elkezdtem felfigyelni az apró, de bosszantó hibákra. A mások által is írt szokásos Nokia csengőhangra visszaállás nálam is előfordult. Átlag két naponta volt egy csak akku levétellel gyógyítható lefagyás. A telefon teljesen kiszámíthatatlanul újraindult egy-két naponta, pl hívás vége után. Négy nap után a kijelző jobb alsó sarka elkezdett recsegni, mintha elengedett volna valahol az illesztés-ragasztás. Egy hónap után valami szoftveres b@sz miatt a zenelejátszó nem találta meg többé a zeneszámokat, nem tudtam zenét hallgatni - ezt egy firmware újratelepítés orvosolta. Márciusban a kijelző már összecsukott állapotban eléggé lötyögött. Áprilisban a két hangszóró közül az egyik megnémult.
A drága Nokia Maps pedig egy 38 ezres adatroaming számlát gyártott egy bécsi kirándulással, pedig letöltött térképpel navigáltam, máig sem tudom, hogy ez hogyan történt. Azóta csak Offline módban használom a Nokia Mapset, hogy véletlenül se érezze szükségét felmászni a hálózatra.
Mivel a telefon végig tokban volt tartva, vásárlás után azonnal Brando fóliát tetettem a kijelzőre, és csak kétszer esett le nem túl magasról, akkor is parkettára, ezért besokalltam, és elvittem Nokia gariszervizbe. Közel egy hónapig vártam, mire visszakaptam a telefont május elején. Ekkor már megfogadtam, hogy soha de soha többé Nokia, ilyen áron ennyi probléma nem kell, eladom a francba.
A telefon amit visszakaptam, viszont nem ugyanaz volt, amit beadtam. Már úgy értem, hogy az IMEI szám egyezett, de más nem. A kijelzőt láthatóan kicserélték, gyári új fólia volt rajta, és a jobb alsó sarok nyomásra már nem recsegett (és ezt a hibát be sem jelentettem). A készülék házat is cserélték, a korábbin egyetlen pici karc volt a, ahol 3,5-es jack aljzat mellett a dugó egyszer felsértette, ez most nem volt ott. A gombsor is érezhetően cserélve lett, teljesen újszerű volt a gombok nyomása, és ahol leadás előtt picit recsegtek a gombok (enter, ott most nem. A hangszóró is OK, sőt én hangosabbnak érzem mint a korábbit - ez persze nem biztos. A korábbi kijelző lötyögés is megszűnt.
Abszolút egy zsír új telefont kaptam vissza, bár IMEI - és garilevél
- szerint ez a régi volt.
A javítás után már a 11-es firmware volt a telón, ami a korábbihoz képest sokkal stabilabb, a több mint egy hónap használat alatt talán egy magától újraindulást produkált, és egyszer sem fagyott le. A mostani sláger, az SPB shell nekem is nagyon bejött, de szerintem ehhez az N97 Mini hardvere lassú, ezért fájó szívvel letöröltem, pedig tényleg nagyon tetszik.
Összességében tehát egy szerviz után óriásit javult a Minim hardveres és szoftveres állapota, most határozottan meg vagyok vele elégedve. A fő tanulság viszont számomra az, hogy a következő okostelefonomat csak a megjelenés után fél-háromnegyed évvel fogom megvenni, amikorra a gyerekbetegségek már elmúltak, és kiforrottabb a telefon.
Remélem ez a kis élménybeszámoló hasznos lesz majd valakinek.
Szívjon a kiforratlan szoftverű-hardverű telefonokkal az akinek van kéthavonta 1-2 kilója egy új telefonra, én évente egyszer
Nagyon jó ez az oldal, a fórum, úgyhogy ne csak kapjak adjak is alapon, leírom a teljesen szubjektív tapasztalataimat az N97 Minivel.
Tehát.
Januárban még viszonylag borsos áron vettem egy kártyafüggetlen Minit - a hűségnyilatkozatos ajánlatokat nem szeretem.
Első tapasztalata: a telót a "fityfiritty GSM" boltjából rendeltem meg a neten. Kihozták, tényleg fóliás új volt, garilevél volt, de hát számla nem volt hozzá. Első tanulság: következő alkalommal nagyobb boltban veszem meg (nevet direkt nem írok), számlával, mert nem volt a 25% Áfával olcsóbb a készülék.
Második tapasztalat: a szokásos első pár rózsaszín ködös "húdekirály telefon ez" nap után elkezdtem felfigyelni az apró, de bosszantó hibákra. A mások által is írt szokásos Nokia csengőhangra visszaállás nálam is előfordult. Átlag két naponta volt egy csak akku levétellel gyógyítható lefagyás. A telefon teljesen kiszámíthatatlanul újraindult egy-két naponta, pl hívás vége után. Négy nap után a kijelző jobb alsó sarka elkezdett recsegni, mintha elengedett volna valahol az illesztés-ragasztás. Egy hónap után valami szoftveres b@sz miatt a zenelejátszó nem találta meg többé a zeneszámokat, nem tudtam zenét hallgatni - ezt egy firmware újratelepítés orvosolta. Márciusban a kijelző már összecsukott állapotban eléggé lötyögött. Áprilisban a két hangszóró közül az egyik megnémult.
A drága Nokia Maps pedig egy 38 ezres adatroaming számlát gyártott egy bécsi kirándulással, pedig letöltött térképpel navigáltam, máig sem tudom, hogy ez hogyan történt. Azóta csak Offline módban használom a Nokia Mapset, hogy véletlenül se érezze szükségét felmászni a hálózatra.
Mivel a telefon végig tokban volt tartva, vásárlás után azonnal Brando fóliát tetettem a kijelzőre, és csak kétszer esett le nem túl magasról, akkor is parkettára, ezért besokalltam, és elvittem Nokia gariszervizbe. Közel egy hónapig vártam, mire visszakaptam a telefont május elején. Ekkor már megfogadtam, hogy soha de soha többé Nokia, ilyen áron ennyi probléma nem kell, eladom a francba.
A telefon amit visszakaptam, viszont nem ugyanaz volt, amit beadtam. Már úgy értem, hogy az IMEI szám egyezett, de más nem. A kijelzőt láthatóan kicserélték, gyári új fólia volt rajta, és a jobb alsó sarok nyomásra már nem recsegett (és ezt a hibát be sem jelentettem). A készülék házat is cserélték, a korábbin egyetlen pici karc volt a, ahol 3,5-es jack aljzat mellett a dugó egyszer felsértette, ez most nem volt ott. A gombsor is érezhetően cserélve lett, teljesen újszerű volt a gombok nyomása, és ahol leadás előtt picit recsegtek a gombok (enter, ott most nem. A hangszóró is OK, sőt én hangosabbnak érzem mint a korábbit - ez persze nem biztos. A korábbi kijelző lötyögés is megszűnt.
Abszolút egy zsír új telefont kaptam vissza, bár IMEI - és garilevél

A javítás után már a 11-es firmware volt a telón, ami a korábbihoz képest sokkal stabilabb, a több mint egy hónap használat alatt talán egy magától újraindulást produkált, és egyszer sem fagyott le. A mostani sláger, az SPB shell nekem is nagyon bejött, de szerintem ehhez az N97 Mini hardvere lassú, ezért fájó szívvel letöröltem, pedig tényleg nagyon tetszik.
Összességében tehát egy szerviz után óriásit javult a Minim hardveres és szoftveres állapota, most határozottan meg vagyok vele elégedve. A fő tanulság viszont számomra az, hogy a következő okostelefonomat csak a megjelenés után fél-háromnegyed évvel fogom megvenni, amikorra a gyerekbetegségek már elmúltak, és kiforrottabb a telefon.
Remélem ez a kis élménybeszámoló hasznos lesz majd valakinek.
Szívjon a kiforratlan szoftverű-hardverű telefonokkal az akinek van kéthavonta 1-2 kilója egy új telefonra, én évente egyszer
-
- 1. szint
- Készüléktípus: Htc sensation
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 2 times
Már majdnem elkezdetm kijavítgatni a hozzászólásodat
:):):)
De mire végig értem a hsz végére már nem akartam:):):):)
De én se fogok venni zsír újonnan mert eddig
mindig rá kb 1 fél évre szoktam venni telóimat, ez volt az első amit nem.
Hát nah...
De összességében én is naon meg vaok elégedve vele.
De majd jön újjab szoft és majd jobb lesz még.
Nekem az spb tetszik és valahogy nem érzem lassúnak.
Pedig naon allergiás vaok az olyan dolgokra amik nem úgy futnak
akár a telón akár a szgépen mint ahogy az nekem tetszene.

De mire végig értem a hsz végére már nem akartam:):):):)
De én se fogok venni zsír újonnan mert eddig
mindig rá kb 1 fél évre szoktam venni telóimat, ez volt az első amit nem.
Hát nah...
De összességében én is naon meg vaok elégedve vele.
De majd jön újjab szoft és majd jobb lesz még.
Nekem az spb tetszik és valahogy nem érzem lassúnak.
Pedig naon allergiás vaok az olyan dolgokra amik nem úgy futnak
akár a telón akár a szgépen mint ahogy az nekem tetszene.
-
- Újonc
- Készüléktípus: N97 mini
tud valaki olyan zenelejátszó progit amit ki lehet rakni asztali widgetnek mint a gyárit viszont lehet benne mappákat megnyitni mint mondjuk a PowerMp3-ban vagy az LgcJukeboxban?
Köszi
Köszi
- moco
- Fő moderátor
- Készüléktípus: Samsung Note 20
- Nem: Nő
- Has thanked: 930 times
- Been thanked: 1093 times
Re: Én és a Mini
ez egy döfi kis leírás volt, csattanóval. ritka az ilyen. melyik szervizbe vitted? akkor reklámozzuk már, ha ilyen jól dolgoznakTotoHU írta:Sziasztok!.......

VESZEKEDNI CSAK PRIVÁTBAN LEHET! AKI A FÓRUMBAN VESZEKSZIK,1 HÉTRE KITILTOM !! 
S10+ Dual / SGS4

S10+ Dual / SGS4
-
- Újonc
- Készüléktípus: N97 Mini
A telót a Westendben lévő Nokia márkaboltban adtam le. Először 1-2 nap javítási időt mondtak a hangszóróra, utána elküldték egy meg nem nevezett "központi szervizbe". A szervizlapon egy "Jabil Circuit Magyarország Kft" neve szerepel, bár a munka alatt "csak javítás" áll, egészen biztos vagyok benne, hogy nagy részben kicserélték a telefont.moco írta:ez egy döfi kis leírás volt, csattanóval. ritka az ilyen. melyik szervizbe vitted? akkor reklámozzuk már, ha ilyen jól dolgoznakTotoHU írta:Sziasztok!.......
Nem vagyok mobil guru, nem tudom kik ők, nem tudom eldönteni hogy tényleg nagyon jó-e a szervizük, vagy találtak egy hibát ami alapján jó sok fődarabot ki tudtak cserélni a telefonon, amit a garancia miatt a Nokia biztosított, így én is és ők is jobban jártak.

- moco
- Fő moderátor
- Készüléktípus: Samsung Note 20
- Nem: Nő
- Has thanked: 930 times
- Been thanked: 1093 times
elektronikai részegységek gyártása és összeszereléseTotoHU írta: "Jabil Circuit Magyarország Kft"
ezzel foglalkoznak.
köszi az infot

VESZEKEDNI CSAK PRIVÁTBAN LEHET! AKI A FÓRUMBAN VESZEKSZIK,1 HÉTRE KITILTOM !! 
S10+ Dual / SGS4

S10+ Dual / SGS4