janez írta:Uriparaszt: Van már root jogosultságod? Az ssh miatt gondolom. Mondjuk, ha az N900 a kliens, akkor nem kell, csak a távoli gép adatai ill. az user neve és jelszava.
Van ez a gain root, vagy micsoda, amit rá kell telepíteni, megtetted már?
Nem, azzal még nem szórakoztam, egyelőre súlyos átállási gondjaim vannak SE C905-ről, illetve úgy általában az Ericsson style-ról Nokiára :-)
Maga a telefonálás, kontaktkezelés, SMS tetszik, viszont nem olyan átgondolt, mint egy telefonnál. Sokadik nekifutásra sem találom a csengőhangállítást, a kontakt/csengőhang opciót.
Jó ez a billentési opció (ha függőlegesen tartom egyből rárántja a telefon programot), viszont a felsoroltakat nem találom és ez frusztrál. Az alap Nokia csengőhangtól azonnal rohamot kapok, már a kártyámat is kivettem, nehogy azon hívjanak, tettem bele tesztkártyát.
A terminál+ssh nekem már főnyeremény, nem kell se netbook, se notebook, nagy könnyebbség. Navigációt nem néztem, a wifi szépen működik. Böngésző eddig tökéletes, mindent visz. Billenytűzet meglepően jól használható, bár örültem volna négy sorosnak. Ékezeteket nem találtam, igaz nem is kerestem (értsd, nem botlottam bele)
A kamera egy fos. Ennél többet vártam. (sötét, fényhiányos körülmények közt nullát produkál, a 'dupla ledes' vaku szerintem parasztvakítás). Nem egy tükörreflexes géphez hasonlítom, hanem a C905-höz. Az 8 megapixel, de nem a felbontással van a baj.
Nem akartam ilyen hirtelen véleményt, ennél több és alaposabb gondolatom is van, csak úgy kijött