Nokia N900

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
rydair
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Samsung P6800 + Note 3 + Gear
Nem: Férfi
Has thanked: 28 times
Been thanked: 15 times

Re: Nokia N900

Hozzászólás Szerző: rydair »

luciuscornelius írta:Bocs rydair, de miután anno leírtad, hogy azért veszed a telókat, hogy villogj velük (és kétségem sincs afelöl, hogy fél éven belül másra váltasz), így nem tudok sajnos azonosulni a tapasztalataiddal :no:
Sorry :D
Ilyet ki mondott neked? Használni is szeretem az új kütyüket. :yes: Ha fél év múlva másik lesz, az vagy azért lesz mert elromlott az N900, vagy ellopták, vagy mert kijött valami olyan, ami annyival jobb, hogy megéri váltani.
De ez utóbbit kétlem. Egyelőre semmit nem hiányolok N900 ból :) Amit meg igen, az szoftverersen megoldható. Pl a galériára ráférne egy javítás. Mert kicsit E-szériás.. :roll:

Közben ha valakit érdekel esti kép: Kép
A gömb nem más mint egy töredezettségmentesített kocka...
Phablet :D
rydair
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Samsung P6800 + Note 3 + Gear
Has thanked: 28 times
Been thanked: 15 times

Hozzászólás Szerző: rydair »

Egy fókusz nélküli videó N900-al.
Tiltott fájlmegosztó!/file/9487193/c14 ... 3_004.html
-A zoomolás a szokásos nokia féle fokozatonként történő dolog
-Viszont nem romlik annyira a képminőség, ahogy zoomol az ember, mint egyéb telefonoknál.

Egy fókuszált videófelvétel N900-al.
Tiltott fájlmegosztó!/file/9487306/636 ... 3_005.html
-Ha félig benyomjuk a kameragombot, nem kezd el egyből fókuszálni. Körülbelül 1mp várakozás után jelenik meg a zárójel -> [ ], és ekkor kezd csak fókuszálni.
-Szeritnem elég jó a videó minőség.

Ha valaki nem tudná, hogy hogy kell a 2shared-ről letölteni, a lap jobb alsó sarkában van egy olyan hogy "save to pc" azt kell megnyomni.
A gömb nem más mint egy töredezettségmentesített kocka...
Phablet :D
koon
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy S6 SM-G920F
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: koon »

Sziasztok! Szerintetek tényleg nem lesz kapható a T-mobil-nál? ( ha már végre megjelenik ) Már 1hete eladtam a Nokia N95-öt, és már igen nagyon várom ezt a csodát....
moco
Fő moderátor
Fő moderátor
Készüléktípus: Samsung Note 20
Nem:
Has thanked: 930 times
Been thanked: 1093 times

Hozzászólás Szerző: moco »

ilyet találtam:
néhány trükk, mint pl. gyorsbilentyű, hard reset N900-hoz

Általánosságban

* Ctrl + C: szöveg másolás
* Ctrl + V: szöveg beillesztés
* Ctrl + X: szöveg kivágás
* Ctrl + A: összes megjelölés
* Ctrl + O: open
* Ctrl + S: mentés
* Ctrl + Z: mégsem
* Ctrl + F: keresés megnyitás
* Ctrl + Jobbra nyíl:a kurzor a szöveg végére ugrik
* Ctrl + Balra nyíl: a kurzor a szöveg elejére ugrik

Web Browser

* Ctrl + N: Új ablak megnyitása
* Ctrl + R: Oldal újratöltése
* Ctrl + B: Megnyitja a könyvjelzőket
* Ctrl + D: Hozzáadás a kedvencekhez

* Ctrl + Enter: E-mail küldése
* Ctrl + R:Válasz e-mail

Képernyőmentések

* Ctrl + Shift + P: screenshot

A hard resethez újra kell telepíteni a firmware-t, NSU-n keresztül és utána a szokásos 3 gombos megoldás, mint symbianon.
forrás: http://www.symbianplanet.net/2009/11/no ... ard-reset/
VESZEKEDNI CSAK PRIVÁTBAN LEHET! AKI A FÓRUMBAN VESZEKSZIK,1 HÉTRE KITILTOM !! :deal:
S10+ Dual / SGS4
moco
Fő moderátor
Fő moderátor
Készüléktípus: Samsung Note 20
Nem:
Has thanked: 930 times
Been thanked: 1093 times

Hozzászólás Szerző: moco »

tényleg nincs nagy ujjongás. másra számítottam.
VESZEKEDNI CSAK PRIVÁTBAN LEHET! AKI A FÓRUMBAN VESZEKSZIK,1 HÉTRE KITILTOM !! :deal:
S10+ Dual / SGS4
Jegi
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nexus 4
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Hozzászólás Szerző: Jegi »

Nos itt vagyok.

A telefon összességében jó! Van némi nyikorgás olykor-olykor, de jó az összeszerelési minőség, jobb mint az N97. Sokkal feszesebb, és keményebb anyagokból van.
Kibontás után rajta volt 1 fekete kicsit átlátszó fólia amit egyből le kell szedni, mert nem látszik tőle a kijelző.
Nincs rajta egy gomb se, csak oldalt a hangerő, fényképező, ki-be kapcsoló, bill.zár gombok.
A kijelző képe szép, elég erős a fénye, jól követi a a fényváltozásokat.

Na bekapcsoltam. Elég gyorsan elindult és azóta is nagyon gyors. Hibátlanul működik eddig. Gondoltam, OVI suite, restore az N97 backupja( nevek, sms-ek stb.) de az OVI nem támogatja az N900-at. Na sebaj pc suite föl és majd azzal megkeresem a backup filét és szépen vissza megy de ott meg a restoroló progi nem látja a telót.
Semmi gond, SD kártya és majd onnan bejönnek a nevek. És igen!! De csak egyesével lehet importálni. :hmm2:
Itt már erősen gondolkodtam hogy mi legyen. Nálam a megoldás az volt, hogy a MAC-os Address Book kiexportálja 1 filébe az összes nevet. Azt rá az sd-re és onnan teló.
És megvannak a nevek. Simán rámásoltam 3ezer képet( kb. 10perc) és egyből lehet nézegetni őket, nem akad nem kell várni semmire.
A csengőhang beállítás is teljesen jól működik.
Ami még nem sikerült a térképek letöltése. A maps loader sem ismeri fel sajnos. Biztos lesz rá v.mi megoldás mert így kicsit sokba kerül egy külföldi navigálás.

Most ennyi jut az eszembe. Ha van v.mi kérdés válaszolok ha tudok.
uriparaszt
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N900
Has thanked: 0

Hozzászólás Szerző: uriparaszt »

vi editor terminálban:
Kép

egyszerű shell parancsok:
Kép

mc futtatása ssh--n keresztül távoli szerveren:
Kép
janez
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Jiayu G3
Has thanked: 12 times
Been thanked: 13 times

Hozzászólás Szerző: janez »

Uriparaszt: Van már root jogosultságod? Az ssh miatt gondolom. Mondjuk, ha az N900 a kliens, akkor nem kell, csak a távoli gép adatai ill. az user neve és jelszava.
Van ez a gain root, vagy micsoda, amit rá kell telepíteni, megtetted már?
Jegi
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nexus 4
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Hozzászólás Szerző: Jegi »

janez írta:
uriparaszt írta:hmm, nem nagyon akartam foglalkozni a telefon résszel, de ebben nincs mms. tudom nem a legmodernebb eszköz, de nekem bizony kell. a fene se gondolta, hogy ezt kihagyják.
vagy csak én nem találom?

amúgy lassan összeáll egy értékelés, azt hiszem sok negatívum lesz benne, függetlenül attól, hogy maga az eszköz nem rossz.
Szerintem nincs benne mms. Elvileg csak egy szoftvert kell írni, hogy legyen benne, kérdés, hogy megírják e...
Volt egy kérdésem jegi-hez a telefon és sms funkciókról, de ő asszem csak navigálni akar vele. :) (Lesz majd rá navigáció, még nem forrta ki magát a dolog )
Megkérdezném mégegyszer: Telefonálni (könnyen/hogyan) lehet vele? SIM szolgáltatások (jól)működnek? Ezek nagyon fontos funkciói egy mobilkészüléknek, amik nélkül nem sokan vennék meg az N900-at sem...
Bocsi nem vettem észre a kérdésed.
Telefonálni nagyon könnyű vele. Ha névlistából akkor a qwerty-vel rákeresel,( simán dobja az ékezetes betűt és a dupla betűt is) és kiválasztod, hogy hívod, sms-t, vagy emailt küldesz. Háát a sim szolgálltatások nincsenek meg. Én t-mobilos vagyok és gyakran használtam az ilyenfajta fizetési módot,(autópálya, lottó stb.) de egyenlőre nem találtam meg az ikonját, és egyik menüben sincsenek. Bár az iphone-ban is hosszas keresgélés után lett meg.

Nekem az eddigi legjobb telefonom. Volt már egy pár, de ez veri mindet. Gyors, nem fagy, ha átlátod a logikáját egyszerű is. Ha megjelenik a sygic, akkor lesz rá navi is.
Az a gáz, hogy aNokia semmilyen támogatást nem ad egyenlőre a készülékhez. De ez biztosan változik majd.

Ha van amit kipróbáljak hekk nélkül, szívesen megteszem.
uriparaszt
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N900
Has thanked: 0

Hozzászólás Szerző: uriparaszt »

janez írta:Uriparaszt: Van már root jogosultságod? Az ssh miatt gondolom. Mondjuk, ha az N900 a kliens, akkor nem kell, csak a távoli gép adatai ill. az user neve és jelszava.
Van ez a gain root, vagy micsoda, amit rá kell telepíteni, megtetted már?
Nem, azzal még nem szórakoztam, egyelőre súlyos átállási gondjaim vannak SE C905-ről, illetve úgy általában az Ericsson style-ról Nokiára :-)

Maga a telefonálás, kontaktkezelés, SMS tetszik, viszont nem olyan átgondolt, mint egy telefonnál. Sokadik nekifutásra sem találom a csengőhangállítást, a kontakt/csengőhang opciót.
Jó ez a billentési opció (ha függőlegesen tartom egyből rárántja a telefon programot), viszont a felsoroltakat nem találom és ez frusztrál. Az alap Nokia csengőhangtól azonnal rohamot kapok, már a kártyámat is kivettem, nehogy azon hívjanak, tettem bele tesztkártyát.

A terminál+ssh nekem már főnyeremény, nem kell se netbook, se notebook, nagy könnyebbség. Navigációt nem néztem, a wifi szépen működik. Böngésző eddig tökéletes, mindent visz. Billenytűzet meglepően jól használható, bár örültem volna négy sorosnak. Ékezeteket nem találtam, igaz nem is kerestem (értsd, nem botlottam bele)

A kamera egy fos. Ennél többet vártam. (sötét, fényhiányos körülmények közt nullát produkál, a 'dupla ledes' vaku szerintem parasztvakítás). Nem egy tükörreflexes géphez hasonlítom, hanem a C905-höz. Az 8 megapixel, de nem a felbontással van a baj.

Nem akartam ilyen hirtelen véleményt, ennél több és alaposabb gondolatom is van, csak úgy kijött :)
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”