Nokia N97

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
Jegi
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nexus 4
Nem: Férfi
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Re: Nokia N97

Hozzászólás Szerző: Jegi »

Nos itt vagyok! Sok sok kérdés!! :D :D
Sok mindent még nem csináltam vele. Átmásoltam a cuccokat a másik telefonról, erre a másolóval és igazából ennyi mert most értem haza.
A telefont az XXl-ben vettem, gyári, magyar garis és fehér. Én feketét szerettem volna de azt mondták a nokiánál, hogy nem tudják mikor lesz.
Az átmásolás hihetetlen gyorsan ment, pedig 500 felett vannak számok, és több évnyi naptár bejegyzés.
Az első benyomás, hogy egy elég robosztus jól összerakott telefonról van szó. Nem zörög, nem lötyög semmi. A kinyitás a legjobb amit a nokia csinált: Hibátlan lötyögésmentes.
A qwerty jól kezelhető, szépen van megvilágítva.
Menű: A főképernyőre kirakhatók ugye a widgetek. Ezek jól variálhatók, testreszabhatók. nekem kicsit hiányzik, hogy más symbianokkal ellentétben nem látom 3-4 napra előre a naptárbejegyzéseket, de lehet hogy még én vagyok a béna.
Különben kisértetiesen hasonló az 5800-ához. Ikonok ugyanazok csak néhány új. Akinek volt már nokiája pillanatok alatt kiismeri.
A szalagkábel látható, de nagyon kell nézni, hogy észrevedd.
Az éríntőképernyő is az 5800-ra hajaz.
A hangja beszélgetés közben hibátlan.
Néhány kép:

http://kep.ivpicture.hu/130881.jpg
http://kep.ivpicture.hu/130882.jpg
http://kep.ivpicture.hu/130883.jpg
http://kep.ivpicture.hu/130884.jpg

Hát most ennyi. Kicsit nyomkodom és jelentkezem még ma.
Jegi

UI: Bocs, hogy nem írtam hibákat, de még tök új és még szeretem. Az asszonyról is csak később derül ki...... :lol:
Jegi
1. szint
1. szint

Eddig rossz tapasztalatom nincs vele. Furcsa, hogy semmilyen játék nincs rajta. Se demó, se Ngage ikon semmi. Mivel tegnap a Ngage szerer nem ment le se tudtam tölteni hozzá a progit de hátha ma már megy.
A gps bazi jó. Mire beütöd a címet már bőven van műhold. 10 napot adnak ingyen navit.
Felraktam a nokia új desinges képnéző progiját. Hát ettől egy kicsit megkattant, mert 800 képet kellet beindexszelnie. Itt talán látszott, hogy lehetne gyorsabb a proci, de a program is beta még. A saját képnézegető viszont gyorsan megcsinálta ugyan ezt.
A mi még furcsa, hogy becsukott állapotban is világít a qwerty. Ez nem biztos, hogy jót tesz a fogyasztásnak.
Na, ma nyüstölöm és estefele jelentkezem.
nsee
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Huawei M20 - LG G4
Has thanked: 75 times
Been thanked: 80 times

Hozzászólás Szerző: nsee »

Jegi írta:...A mi még furcsa, hogy becsukott állapotban is világít a qwerty. Ez nem biztos, hogy jót tesz a fogyasztásnak.
Erre azért rá kéne kérdezni, hogy ennek így kell lennie?
Vagy nem érzékeli a becsukást (valami miatt) és azért csinálja?!
Huawei M20
LG G4
N8-00 Dark Grey
N95
Jegi
1. szint
1. szint

nsee írta:
Jegi írta:...A mi még furcsa, hogy becsukott állapotban is világít a qwerty. Ez nem biztos, hogy jót tesz a fogyasztásnak.
Erre azért rá kéne kérdezni, hogy ennek így kell lennie?
Vagy nem érzékeli a becsukást (valami miatt) és azért csinálja?!
De a becsukást érzékeli, mert a képernyő reagál rá.
hakrisz
Újonc
Újonc
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: hakrisz »

Helló!

Tudna valaki segíteni Nokia N97 telefonhoz, magyar nyelvű leírással, használati utasítással???
Márha létezik egyáltalán, mert én nem találtam sehol, és a telefonhoz sincs. :)
Előre is köszi,
Jegi
1. szint
1. szint

Ismét egy két apróság a készülékről.

A garmin szó nélkül felment. Teljesen jól működik. Azért egy két apró hiba már előjött.
Nem akart belépni az üzenetek mappába. Ill úgy tett mintha belépne, de a kijelző nem változott. Aztán elmúlt neki.
Tettem rá mp4-et. Az egyik, majd 1 giga, és simán rezzenéstelenül játsza.
Különben, egy kicsit nagy de kezdem kedvelni.
Jegi
1. szint
1. szint

Hátakkor itt az első negatívum. A videó igen rossz. Sajnos. Kicsit villog kicsit keni. Na de majd az új szoft.
Necc
2. szint
2. szint
Készüléktípus: N900 + E63 + BH503 +Venus5 GPS
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Necc »

A normális világ elleni védekezésül hülyékkel veszem körbe magam!
mmiata
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: mmiata »

Sziasztok Tulajok,
Orulok hogy jol mukodik es tetszik a telo! ne is torodjetek azokkal, akik el akarjak venni a kedveteket tole. Szerintem eleg etikatlan/bunko viselkedes az, hogy latod, hogy a masik orul az uj cuccanak, te meg azert is fikazod, meg orulsz, hogy vegre rossz, nalatod, en megmondtam... Ne is torodjetek veluk, szerintem csak azert csinaljak, mert belatjak, nekik nem lehet ilyenjuk meg egy darabig es ez faj nekik.
OK. azt mondjatok meg legyszi, hogy hol gyartottak a ti peldanyaitokat? Es RM505 vagy RM507? Melyik eladot ajanljatok?
Necc
2. szint
2. szint
Készüléktípus: N900 + E63 + BH503 +Venus5 GPS
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Necc »

mmiata írta:Sziasztok Tulajok,
Orulok hogy jol mukodik es tetszik a telo! ne is torodjetek azokkal, akik el akarjak venni a kedveteket tole. Szerintem eleg etikatlan/bunko viselkedes az, hogy latod, hogy a masik orul az uj cuccanak, te meg azert is fikazod, meg orulsz, hogy vegre rossz, nalatod, en megmondtam... Ne is torodjetek veluk, szerintem csak azert csinaljak, mert belatjak, nekik nem lehet ilyenjuk meg egy darabig es ez faj nekik.
OK. azt mondjatok meg legyszi, hogy hol gyartottak a ti peldanyaitokat? Es RM505 vagy RM507? Melyik eladot ajanljatok?
Egyelőre kizárólag Finnországban gyártják, ez volt a legfőbb indok amiért megvettem 'előrendeléssel' a telefont (bár a 'várólistára' kerülést követő másnapi kiszállítást én nem nevezném előrendelésnek).
Lehet hogy sokan kritizálják az N97-et, de érdekes módon egyetlen Samsung i8910 tulaj se írt még rendes használat melletti összehasonlítást.

-------------------------

Viszont engedjétek meg, hogy megosszam veletek pár órás tapasztalataimat.

Nos a kevés RAM-ról csak annyit, hogy induláskor 60-70MB áll rendelkezésemre, ami hamar leesik 50-60MB-ra, ha telepakolom widgetekkel. Ennyi az alap szabad memória, ami érdekes módon tovább csökken 30-40MB -ra ahogy használom, mintha a betöltődött alkalmazásokat nem pucolná ki a RAM-ból, sőt rengeteg alkalmazásból ki se lép: óra, naptár, névjegyzék, hívásnapló, (stb.) mind memóriarezidens programok, és hiába zárom be őket, a RAM-ban maradnak, és a futó alkalmazások között is ott vigyorognak. Ahogy páran sejtették, a magas RAM használat a kezdetleges szoftver hibája, meggyőződésem, hogy a szabad RAM akár még meg is duplázódhat az idők folyamán.

Sebesség, általános használat során:
Gyors, fürge, semmi laggolódás, semmi félig betöltődő menü, mint ahogy az páran a korábbi youtube videókon látszódik! A kereskedelmi forgalomba kikerült N97 sebességével semmi gond nincsen, még az olyan mappába/almenübe is képes pillanatok alatt belépni, ami tele van pakolva programok parancsikonjaival! Az N82-őmnél ha belépek egy megpakolt almappába képes másodpercekre behalni, ezzel szemben az N97 azonnal belép a legagyonzsúfoltabb mappába is (és kötve hiszem, hogy ez a sebességugrás a +100Mhz-es proci érdeme lenne). A fürgeség érvényes a forgásra, zenelejátszásra és a kamerára is! Majd készítek a laptopom "HD kamerájával" :laugh: felvételt, hogy mennyivel gyorsabban inicializál a kamera, amikor hiretelen, és gyorsan kell felvételt készítenünk, akkor verhetetlen.

Zenelejátszás:
BT-s headseten katasztrófa, az N82 sárba tipossa. Bár a hangok tiszták, a mélyhangot brutális módon túlvezérli, nem adja ki tisztán. Emlékeim szerint ugyanez volt a probléma még anno az N82-m esetén is, 20-as firmware estén, amit csak a legutóbbi, 31-esben sikerült csak tökéletesen megoldani. És ismétlem magam: ez csak BT-s zenehallgatásra érvényes, és csak akkor, ha már a forrásnál is túl van vezérelve a hang! (magyarul silány minőségű rakat amatőr által lekódolt zene, sajnos ez a neten fellelhető MP3 állomány 99.9%-ára igaz) A vezetékes zenelejátszást egyelőre még nem próbáltam.

Röviden ennyi.
A normális világ elleni védekezésül hülyékkel veszem körbe magam!
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”