mmiata írta:Sziasztok Tulajok,
Orulok hogy jol mukodik es tetszik a telo! ne is torodjetek azokkal, akik el akarjak venni a kedveteket tole. Szerintem eleg etikatlan/bunko viselkedes az, hogy latod, hogy a masik orul az uj cuccanak, te meg azert is fikazod, meg orulsz, hogy vegre rossz, nalatod, en megmondtam... Ne is torodjetek veluk, szerintem csak azert csinaljak, mert belatjak, nekik nem lehet ilyenjuk meg egy darabig es ez faj nekik.
OK. azt mondjatok meg legyszi, hogy hol gyartottak a ti peldanyaitokat? Es RM505 vagy RM507? Melyik eladot ajanljatok?
Egyelőre kizárólag Finnországban gyártják, ez volt a legfőbb indok amiért megvettem 'előrendeléssel' a telefont (bár a 'várólistára' kerülést követő másnapi kiszállítást én nem nevezném előrendelésnek).
Lehet hogy sokan kritizálják az N97-et, de érdekes módon egyetlen Samsung i8910 tulaj se írt még rendes használat melletti összehasonlítást.
-------------------------
Viszont engedjétek meg, hogy megosszam veletek pár órás tapasztalataimat.
Nos a kevés RAM-ról csak annyit, hogy induláskor 60-70MB áll rendelkezésemre, ami hamar leesik 50-60MB-ra, ha telepakolom widgetekkel. Ennyi az alap szabad memória, ami érdekes módon tovább csökken 30-40MB -ra ahogy használom, mintha a betöltődött alkalmazásokat nem pucolná ki a RAM-ból, sőt rengeteg alkalmazásból ki se lép: óra, naptár, névjegyzék, hívásnapló, (stb.) mind memóriarezidens programok, és hiába zárom be őket, a RAM-ban maradnak, és a futó alkalmazások között is ott vigyorognak. Ahogy páran sejtették, a magas RAM használat a kezdetleges szoftver hibája, meggyőződésem, hogy a szabad RAM akár még meg is duplázódhat az idők folyamán.
Sebesség, általános használat során:
Gyors, fürge, semmi laggolódás, semmi félig betöltődő menü, mint ahogy az páran a korábbi youtube videókon látszódik! A kereskedelmi forgalomba kikerült N97 sebességével semmi gond nincsen, még az olyan mappába/almenübe is képes pillanatok alatt belépni, ami tele van pakolva programok parancsikonjaival! Az N82-őmnél ha belépek egy megpakolt almappába képes másodpercekre behalni, ezzel szemben az N97 azonnal belép a legagyonzsúfoltabb mappába is (és kötve hiszem, hogy ez a sebességugrás a +100Mhz-es proci érdeme lenne). A fürgeség érvényes a forgásra, zenelejátszásra és a kamerára is! Majd készítek a laptopom "HD kamerájával"

felvételt, hogy mennyivel gyorsabban inicializál a kamera, amikor hiretelen, és gyorsan kell felvételt készítenünk, akkor verhetetlen.
Zenelejátszás:
BT-s headseten katasztrófa, az N82 sárba tipossa. Bár a hangok tiszták, a mélyhangot brutális módon túlvezérli, nem adja ki tisztán. Emlékeim szerint ugyanez volt a probléma még anno az N82-m esetén is, 20-as firmware estén, amit csak a legutóbbi, 31-esben sikerült csak tökéletesen megoldani. És ismétlem magam: ez csak BT-s zenehallgatásra érvényes, és csak akkor, ha már a forrásnál is túl van vezérelve a hang! (magyarul silány minőségű rakat amatőr által lekódolt zene, sajnos ez a neten fellelhető MP3 állomány 99.9%-ára igaz) A vezetékes zenelejátszást egyelőre még nem próbáltam.
Röviden ennyi.