Nokia N9
- fefe86
- 3. szint
- Készüléktípus: iPhone 5S 32GB + Nokia N9 64GB
- Nem: Férfi
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 47 times
Re: Nokia N9
a scriptek oldalán lévö kódok nálam müködnek terminalban..... csak billboardnál nem tudom használni....
-
- Újonc
- Készüléktípus: N9
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 6 times
Anno (2012-10-24) írtam egy alkalmazás listát, arról, hogy milyen appjaim vannak az N9-emen. Most frissítem egy kicsit. Az újak piros színnel.
(Nagy wall of text következik, akit idegesít görgessen tovább)
Hogy jobban átlátható legyen, csoportosítottam őket.
Jó böngészést.
A 6 csoport a homescreamem logikáját követi.
1A homescreen első oldalán(ami azonnal látszik)
Opera Mobile: szerintem jobb mint a webkites saját böngésző
PureLight Egyszerű gyors lámpa
Recorder Egyszerű hangfelvevő
TooglePSM Energiatakarékos mód
oobTodo fölösleges más teendő lista, ha van saját a naptárban, ez kirak hozzá egy gyorslinket
Filebox Egyszerű filekezelő
Ezek után van néhány könyvtáram, amelyeket pici legörgetés után lehet látni. A fontosabb mappák:
2 Játékok mappa Változó tartalommal, van 2 ami szerintem egész jó és még egyszer sem töröltem le őket
Solitare pasziansz
JoseMobile nagyon jó sakk
Tuxrace linuxos pingvinverseny
WarMUX Worms alternatíva
3 Eszközök mappa
EasyAnswer alternatív telefon felvétel/lerakás (bekapcsoló gombbal, közelségi szenzorral,...) (pl. képernyő törése esetén is működik a telefon hívásfogadásra)
ScreenshotMee jó képlopó
cuteMeter egyszerű kis hosszmérő
RscMonitor Processzor/Memória/tárhely infó
Netview WiFin keresztül asztali gépről kezelheted a telefont (nem sokat használtam :-) )
Level szintező
fLPMC kis képet rak a lockscreenre (ütközik a MeeCasttal !)
WiFi PR Visszagfejti a már beírt wifi jelszavakat. Néha igen előnyös.
CamDrive Autós forgalom rögzítő. Profi
Billboard Stanbyscreen Lezárt telefonon csomó hasznos infót ki lehet rakni.
SwipeManager Swipe irányok tulajdonságait változtatja (pl. más irányú program bezárás)
SunVox Zene szerkesztő/keverő program, Ötletes helykihasználás, érdemes kipróbálni, de gyakorlatot igényel.
MyMoves Gesztus figyelő, programok gyorsindításához.
ProfileMatic Feltétel alapú program indító/profilváltó. Jól beállítva nagyon hasznos.
Reboot Neve is árulkodik
contactlaunch Ki lehet rakni a kontaktokat ikonként
Derivatives and Integrals Egyszerű matematikai gyűjtemény a régi idők emlékére
4 Dokumentumok
MeeTxtEdit asszem egyértelmű
MEK Magyar Elektronikus Könyvtár az Országos Széchenyi Kt. teljes digitalizált gyűjteményével
5 a főképernyő legörgetés után látható része (hasznos progik, ritkábban használva, esetleg 2. böngésző vagy időjárás app) Próbáltam csoportosítani a hasonló feladatokat
Fahrplan vonat infó angol nyelvű,a bahn.de-thasználja forrásnak,de jó MÁV ra is
Nokia Public Transport a nokia betalabsról letölthető, tömegközlekedés infó Budapesten jó
Compass jó iránytű program
gpsmeefo extra GPS információk, hasonlít a GPS-ek műholdakat jelző felületére
RPN9 profi ingyenes számológép reverse polish orderes, azaz a zárójelezés helyett egy speciális adatbeviteli módot igényel
AlmosTI TI85 számológép emulátor, kicsit túl kicsi gombokkal
CleverCalc Elég jó fizetős számológép. Grafikus kirajzoltatás.
2G|3G mobil hálózat módot vált (fogyasztást csökkenti)
battery-usage jó akku állapot figyelő
lockscreen asszem egyértelmű
QNetMan2 nagyon jó hálózat/WiFi monitor program
MeeScann Qr-kód olvasó
Alcohol Tester szintén egyértelmű, és egész jó
NfcCorkboard sok NFC taggal még nem találkoztam, lennének komolyabb progik is erre, de amég az NFC elterjed asszem bőven elég ez is
TranslateAll nagyon jó online fordító google alapú
RecorderPro másik felvevő program, van fizetős verziója is, ami elég komoly (egyébként hazai fejlesztés)
MeeCast jó időjárás app, (mondjuk nekem bőven elég az AccuWeather) elején nagyon laggol amég beállítod a lekérdezett helyszíneket
TheFlashlight profibb lámpa alkalmazás
RemoteCamera mozgásérzékelős kamera alkalmazás
Panorama hát igen panoráma képekhez
FM Radio fizetős,de teljesen jó, van ingyenes alternatíva, de szerintem megéri
IP Radio jó és egyszerű internet rádió (nagy adatforgalom !)
MTimer mindenféle stopper
IntervalTimer ismétlődő időzítő pl. edzéshez nagyon jó
Currency Converter középárfolyamos valutaváltó árfolyamokkal (google alapú)
MobileBroker nagyon jó magyar tőzsdei alkalmazás (a nemzetköziek sokkal gyengébbek)
stockona nemzetközi tőzsdei árfolyamok (ha tud valaki jobbat,írja meg)
Firefox flash alapú oldalakhoz, sajnos szerintem elég lassú egyébként
Al Jazeera A Katari TV társaság jól hazsnálható hír appja. (angol)
Wazapp Whatsapp kliens. (openwhatsapp.org -ról elérhető)
AI:KA Érdekes naptár app. Azóta használom, mióta az 1.3-as frissítés miatt elromlott az eredeti naptár. (kb. 10 hétnél messzebb nem látsz egyedi naptárbejegyzést, csak az ismétlődőeket, pedig ott vannak azok... No komment)
6 További modok/homescreen ikonnal nem rendelkező progik (ezek esetenként nem garanciális dolgok, csak azokat írom ide amik nekem bejöttek, azonban minden telefonnál okozhat egyedi hibákat az adott mod)
Gtalk Video Call google account alapú videotelefon
KeePage Plugin megjegyzi az olvasott dokumentumok legutóbb kinyitott oldalát
FlashPlayer Firefoxhoz érdemes letölteni
Organiser Feed kirakja a naptár infóit az Event screenre
liveclock 0.0.3 az óra ikon frissül, és nagyjából a pontos időt mutatja
FasterN9 1.0.0 talk.maemo.org-ról elérhető: gyorsabb váltások, nem laggol annyira a telefon (nem garanciás) 1.0.1 még talán jobb is
Főképernyő beállítások 2.0.2 képernyő elforgatás, háterek és egyébb cselek. fizetős lett, van alternatívája, de több programból kéne összeválogatni (nem garanciás)
Megjegyzés: A programok szinte mind elérhtők az ovi store-ból, amelyek nem azoknál odaírtam.
(Nagy wall of text következik, akit idegesít görgessen tovább)
Hogy jobban átlátható legyen, csoportosítottam őket.
Jó böngészést.
A 6 csoport a homescreamem logikáját követi.
1A homescreen első oldalán(ami azonnal látszik)
Opera Mobile: szerintem jobb mint a webkites saját böngésző
PureLight Egyszerű gyors lámpa
Recorder Egyszerű hangfelvevő
TooglePSM Energiatakarékos mód
oobTodo fölösleges más teendő lista, ha van saját a naptárban, ez kirak hozzá egy gyorslinket
Filebox Egyszerű filekezelő
Ezek után van néhány könyvtáram, amelyeket pici legörgetés után lehet látni. A fontosabb mappák:
2 Játékok mappa Változó tartalommal, van 2 ami szerintem egész jó és még egyszer sem töröltem le őket
Solitare pasziansz
JoseMobile nagyon jó sakk
Tuxrace linuxos pingvinverseny
WarMUX Worms alternatíva
3 Eszközök mappa
EasyAnswer alternatív telefon felvétel/lerakás (bekapcsoló gombbal, közelségi szenzorral,...) (pl. képernyő törése esetén is működik a telefon hívásfogadásra)
ScreenshotMee jó képlopó
cuteMeter egyszerű kis hosszmérő
RscMonitor Processzor/Memória/tárhely infó
Netview WiFin keresztül asztali gépről kezelheted a telefont (nem sokat használtam :-) )
Level szintező
fLPMC kis képet rak a lockscreenre (ütközik a MeeCasttal !)
WiFi PR Visszagfejti a már beírt wifi jelszavakat. Néha igen előnyös.
CamDrive Autós forgalom rögzítő. Profi
Billboard Stanbyscreen Lezárt telefonon csomó hasznos infót ki lehet rakni.
SwipeManager Swipe irányok tulajdonságait változtatja (pl. más irányú program bezárás)
SunVox Zene szerkesztő/keverő program, Ötletes helykihasználás, érdemes kipróbálni, de gyakorlatot igényel.
MyMoves Gesztus figyelő, programok gyorsindításához.
ProfileMatic Feltétel alapú program indító/profilváltó. Jól beállítva nagyon hasznos.
Reboot Neve is árulkodik
contactlaunch Ki lehet rakni a kontaktokat ikonként
Derivatives and Integrals Egyszerű matematikai gyűjtemény a régi idők emlékére
4 Dokumentumok
MeeTxtEdit asszem egyértelmű
MEK Magyar Elektronikus Könyvtár az Országos Széchenyi Kt. teljes digitalizált gyűjteményével
5 a főképernyő legörgetés után látható része (hasznos progik, ritkábban használva, esetleg 2. böngésző vagy időjárás app) Próbáltam csoportosítani a hasonló feladatokat
Fahrplan vonat infó angol nyelvű,a bahn.de-thasználja forrásnak,de jó MÁV ra is
Nokia Public Transport a nokia betalabsról letölthető, tömegközlekedés infó Budapesten jó
Compass jó iránytű program
gpsmeefo extra GPS információk, hasonlít a GPS-ek műholdakat jelző felületére
RPN9 profi ingyenes számológép reverse polish orderes, azaz a zárójelezés helyett egy speciális adatbeviteli módot igényel
AlmosTI TI85 számológép emulátor, kicsit túl kicsi gombokkal
CleverCalc Elég jó fizetős számológép. Grafikus kirajzoltatás.
2G|3G mobil hálózat módot vált (fogyasztást csökkenti)
battery-usage jó akku állapot figyelő
lockscreen asszem egyértelmű
QNetMan2 nagyon jó hálózat/WiFi monitor program
MeeScann Qr-kód olvasó
Alcohol Tester szintén egyértelmű, és egész jó
NfcCorkboard sok NFC taggal még nem találkoztam, lennének komolyabb progik is erre, de amég az NFC elterjed asszem bőven elég ez is
TranslateAll nagyon jó online fordító google alapú
RecorderPro másik felvevő program, van fizetős verziója is, ami elég komoly (egyébként hazai fejlesztés)
MeeCast jó időjárás app, (mondjuk nekem bőven elég az AccuWeather) elején nagyon laggol amég beállítod a lekérdezett helyszíneket
TheFlashlight profibb lámpa alkalmazás
RemoteCamera mozgásérzékelős kamera alkalmazás
Panorama hát igen panoráma képekhez
FM Radio fizetős,de teljesen jó, van ingyenes alternatíva, de szerintem megéri
IP Radio jó és egyszerű internet rádió (nagy adatforgalom !)
MTimer mindenféle stopper
IntervalTimer ismétlődő időzítő pl. edzéshez nagyon jó
Currency Converter középárfolyamos valutaváltó árfolyamokkal (google alapú)
MobileBroker nagyon jó magyar tőzsdei alkalmazás (a nemzetköziek sokkal gyengébbek)
stockona nemzetközi tőzsdei árfolyamok (ha tud valaki jobbat,írja meg)
Firefox flash alapú oldalakhoz, sajnos szerintem elég lassú egyébként
Al Jazeera A Katari TV társaság jól hazsnálható hír appja. (angol)
Wazapp Whatsapp kliens. (openwhatsapp.org -ról elérhető)
AI:KA Érdekes naptár app. Azóta használom, mióta az 1.3-as frissítés miatt elromlott az eredeti naptár. (kb. 10 hétnél messzebb nem látsz egyedi naptárbejegyzést, csak az ismétlődőeket, pedig ott vannak azok... No komment)
6 További modok/homescreen ikonnal nem rendelkező progik (ezek esetenként nem garanciális dolgok, csak azokat írom ide amik nekem bejöttek, azonban minden telefonnál okozhat egyedi hibákat az adott mod)
Gtalk Video Call google account alapú videotelefon
KeePage Plugin megjegyzi az olvasott dokumentumok legutóbb kinyitott oldalát
FlashPlayer Firefoxhoz érdemes letölteni
Organiser Feed kirakja a naptár infóit az Event screenre
liveclock 0.0.3 az óra ikon frissül, és nagyjából a pontos időt mutatja
FasterN9 1.0.0 talk.maemo.org-ról elérhető: gyorsabb váltások, nem laggol annyira a telefon (nem garanciás) 1.0.1 még talán jobb is
Főképernyő beállítások 2.0.2 képernyő elforgatás, háterek és egyébb cselek. fizetős lett, van alternatívája, de több programból kéne összeválogatni (nem garanciás)
Megjegyzés: A programok szinte mind elérhtők az ovi store-ból, amelyek nem azoknál odaírtam.
- Rating: 2.63%
6230->5310->N9
-
- Újonc
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 6 times
Jolla
Off: Hogyan lehet új témát nyitni. Írnék a Jolla (jolla.com) új telefonjáról, ami ugye az N9 legközelebbi rokona lenne, de így nehéz lesz.
Köszi a választ.
Köszi a választ.
6230->5310->N9
- fefe86
- 3. szint
- Készüléktípus: iPhone 5S 32GB + Nokia N9 64GB
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 47 times
no, megvan a problémámra a megoldás. mint már korábban is jeleztem, egy Veszprém-Budapest távot nem bírt ki a telóm, mire a célomhoz értem volna, lemerült, nem is töltötte rendesen az autós töltőm, a töltést megszakította többször... a töltő eredeti nokia DC 4-es, amit egy 2mm tűs-Micro USB (eredeti nokia) átalakítóval használtam. Az ominózus töltő több telefont is sikeresen töltögetett, de az N9-emmel nem bírt. A gyanúm -miszerint kevés az áramerősség- beigazolódni látszott: vettem egy HAMA típusú univerzális töltőt, ami az eredeti töltő 870 mA-e helyett 1 A-rel tölt, és láss csodát, nemcsak hogy feltöltötte az utam során, de nem is engedte lemerülni a telót. Próbaképpen kipróbáltam egy másik nokia hálózati töltőt, amit rendszeresen használunk C 5-ös töltéséhez. Áramerőssége 370 mA. És nem tölti az N9-et!!! Kiírta, hogy a töltő teljesítménye kevés a töltéshez.
-
- Újonc
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 3 times
Hali!
Lenne egy nagy kérdésem felétek...
Ha a háttérben működő kapcsolatok-at bekapcsoljátok, akkor ugye a szolgáltató neve mellett folyamatosan írja, hogy 2.5 vagy 3.5 G nektek?
Csak mert nekem nem és nem is frissít, egy újraszoftverelt telefonon is fennállt a problémám, sőt 5x volt a központi szervizben Pesten a telóm és még mindig fennáll a probléma, teljes őrület egyébként.
Valakinek valami 5lete esetleg?!
Bármit szívesen fogadok!
kösz, Streyker
Lenne egy nagy kérdésem felétek...
Ha a háttérben működő kapcsolatok-at bekapcsoljátok, akkor ugye a szolgáltató neve mellett folyamatosan írja, hogy 2.5 vagy 3.5 G nektek?
Csak mert nekem nem és nem is frissít, egy újraszoftverelt telefonon is fennállt a problémám, sőt 5x volt a központi szervizben Pesten a telóm és még mindig fennáll a probléma, teljes őrület egyébként.
Valakinek valami 5lete esetleg?!
Bármit szívesen fogadok!
kösz, Streyker
- Damir
- Kiemelt 6. szint
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 349 times
-
- Újonc
aha, és a központi szervizben kicserélték már szinte a komplett telefont, alaplap, kijelző, ház, ugye ezzel az antennákat isés mégsem jó...tökre tanácstalan vagyokDamir írta:Szia!
Az energiatakarékos mód ki van kapcsolva?
- Damir
- Kiemelt 6. szint
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 349 times
Valami nagy gebasz lehet akkor, mert ha alaplapot is cseréltek, remélhetőleg újat raktak bele, és még így sem jó.... Szerintem ismét szerviz. Próbálj meg kicsikarni egy tök új készüléket.Streyker írta:aha, és a központi szervizben kicserélték már szinte a komplett telefont, alaplap, kijelző, ház, ugye ezzel az antennákat isés mégsem jó...tökre tanácstalan vagyokDamir írta:Szia!
-
- Újonc
5x volt szervizben! És basznak újat adni! Uh gőzöm sincsDamir írta:Valami nagy gebasz lehet akkor, mert ha alaplapot is cseréltek, remélhetőleg újat raktak bele, és még így sem jó.... Szerintem ismét szerviz. Próbálj meg kicsikarni egy tök új készüléket.Streyker írta:aha, és a központi szervizben kicserélték már szinte a komplett telefont, alaplap, kijelző, ház, ugye ezzel az antennákat isés mégsem jó...tökre tanácstalan vagyokDamir írta:Szia!
-
- 1. szint
- Készüléktípus: NokiaN9
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 4 times
És milyen igazad van!!! Beírtam még anno egy naptárjegyzetet, de kb 4-szer, egyszer sem jelenítette meg. Tegnap 4-szer jelzett a telefonom, a jegyzet miatt.Soltee írta:Megpróbáltam...
Valóban eltűnik, de van 1 beállítás a fiókokba h mennyi ideig szinkronizáljon.
Tehát 2 hét, 2 honap, stb.. Bár úgyis eltűnt... Szerintem én max eddig talán 1 hónappal előre szoktam bejegyzést írni.
Mindig értesített. De valamiért úgy gondolom h ha eljön az ideje ezt is jelezni fogja, mivel egyszerre felszinkronizálta a szerverre. Csak gondolom helytakarékosság miatt csak előtte pár héttel jelenik meg a naptárba...