Nokia N8-00

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
Wolfin
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N8-00
Nem: Férfi
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: Nokia N8-00

Hozzászólás Szerző: Wolfin »

Sziasztok!

Lenne egy, két kérdésem.
1. Ha felrakom a Taylor Pro Edition V8 romot akkor ha érkezik gyári frissítés vagy egy új használható app akkor az fel telepíthető-e (remélem most nem kérdeztem nagy hülyeséget:)
2. Próbálta már valaki wifi usb stickes billentyűzet egér kombinációval párosítani az N8-at, csak azért hogy melyiket ismerné fel tutira, már mint USB OTG kábelen keresztül.

Egyébként boldog N8 tulaj vagy csak szeretném kihozni belőle a maximumot:)

Válaszotokat köszönöm.
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

Wolfin írta:Sziasztok!

Lenne egy, két kérdésem.
1. Ha felrakom a Taylor Pro Edition V8 romot akkor ha érkezik gyári frissítés vagy egy új használható app akkor az fel telepíthető-e (remélem most nem kérdeztem nagy hülyeséget:)
2. Próbálta már valaki wifi usb stickes billentyűzet egér kombinációval párosítani az N8-at, csak azért hogy melyiket ismerné fel tutira, már mint USB OTG kábelen keresztül.

Egyébként boldog N8 tulaj vagy csak szeretném kihozni belőle a maximumot:)
Válaszotokat köszönöm.
Szia!

1. Igen
2. Billnek és egérnek mennie kell.
Doky586
3. szint
3. szint
Has thanked: 19 times
Been thanked: 47 times

Hozzászólás Szerző: Doky586 »

Wolfin írta:2. Próbálta már valaki wifi usb stickes billentyűzet egér kombinációval párosítani az N8-at, csak azért hogy melyiket ismerné fel tutira, már mint USB OTG kábelen keresztül.
ugyan én C7-hez, de EZT használom. mert van benne egér. TV-hez is jó.
de minden usb-stickes billentyűzet és egérnek mennie kell. én bluetooth-os egérrel is próbáltam azzal is megy. egyedül a vezetékes billentyűzetek némelyike fogyaszt annyit hogy nem birja a telefon aksija.

azt tudd hogy a telefon kizárólag qwerty (angol) kiosztást ismer, qwertz (magyar)-t nem és ékezetek sincsenek vele. (az enyim magyar kiosztású, de angolnak hiszi)
Wolfin
Újonc
Újonc

Sziasztok!

Köszi a gyors választ.És elnézést hogyha fárasztóak a kérdések csak nem réglettem N8 tulaj a gyári gari most járt le és szeretném kihozni a legtöbbet az N8ból, eddig nagyon megvagyok vele elégedve.
Taylor romról csak azért érdeklődtem, mert nem rég láttam, hogy nokia 808 most kap majd frissítést és gondolom valamilyen szinten a többi nem olyan régi symbianos készülék is kmint az N8 is kap még valamilyen ránc felvarrást.
És félek hogy ha felrakom a romot és rá megy a gyári frissítés akkor behal a teló.
Valamint esetleg tudok-e valami könnyű heck-et ami által megmarad ugye a gyári frissíthetőség ugyan akkor signozás kikerülhető. Vagy akkor már érdemes Taylor mester romját felrakni.

A billentyűzet meg érdekes dolog.Mivel Belle refresh van a készüléken abból is Szovtver verzió 111.040.1511 van rajta és összekötöttem egy microsoft billentyűzettel hát nem nagyon akart működni a dolog. Értem ez alatt azt, hogy meg nyomtam az A gombot és teló meg írt ta az 5-ös számot, nyomtam egy E gombot és tett egy vesszőt, szóval nem vágom hogy miért.:(
Wifis usb stic egérrel már próbáltam valamilyen logitech típus volt azzal ment, bementem a Media Márkba végig próbálgatva egy párat az egeret mindenhol felismerte de a billentyűzeteket meg nem:( lehet hogy azért mert az elem amit adtak próbának gyenge volt, de akkor az egérben sem kellet volna működnie, feleslegesen meg nem akarok 9-10eret kidobni,hogy othon jöjjek rá hogy nem műkszik a dolog:(, illetve tök jó lenne ha működne mert akkor kanapéból tudnám nyomkodni:)

Válaszotokat ismételten köszönöm.:)
Doky586
3. szint
3. szint

Wolfin írta:A billentyűzet meg érdekes dolog.Mivel Belle refresh van a készüléken abból is Szovtver verzió 111.040.1511 van rajta és összekötöttem egy microsoft billentyűzettel hát nem nagyon akart működni a dolog. Értem ez alatt azt, hogy meg nyomtam az A gombot és teló meg írt ta az 5-ös számot, nyomtam egy E gombot és tett egy vesszőt, szóval nem vágom hogy miért. (...) tök jó lenne ha működne mert akkor kanapéból tudnám nyomkodni
Ezen NE csodálkozz.. Ez a különbség az angol és magyar billentyűzetkiosztás közt... (ámbár a példabetűkre rosszul emlékszel*)

nem fér el a kanapén a teló???

*: nem A-t nyomtál hanem 0-t és nem 5-öst kaptál hanem felsővesszőt..
nem E-t nyomtál hanem É-t és nem vesszőt kaptál hanem pontosvesszőt..
a számok csak 1-9 közt eggyeznek, az ékezet nélküli billentyűkben csak a Y-Z van felcserélve, többi azonos; jelek máshol vannak stb..
Wolfin
Újonc
Újonc

Szia.
Nem sajnos direkt megnéztem sima ékezet nélküli betűt nyomtam és úgy írt egy 5-ös számot. ha számot nyomtam a betűsor fölöttiekből akkor meg egy vesszőt írt. mondjuk ez 1 billentyűzet volt kábelen keresztül. De lehet hogy az is bajvolt hogy magyar nyelvű kiosztási billentyűzet volt.
Az USB stic után meg azért érdeklődöm mert habár elfér a telefon a kanapén:D de HDMI-vel van összekötve a tvhez, és habár jó test edzés felállni a kanapéról odamenni telóhoz scrollozni egyet. Kényelmesebb megoldásnak tartanám az USB-és wifis egeret és billentyűzetet:D meg ha csak facere akarok beírni valamit nem kell a nagy gépet bekapcsolni, egyszómint száz a vége lusta vagyok:D

Ezeket a cuccokat nézegettem nem tom, hogy ezekről van-e valakinek véleménye hogy műkszik-e a telefonnal.
http://www.edigital.hu/Vezetek_nelkuli_ ... 59936.html
http://www.edigital.hu/Vezetek_nelkuli_ ... 71133.html
http://www.edigital.hu/Vezetek_nelkuli_ ... 73989.html
Doky586
3. szint
3. szint

Wolfin írta:Ezeket a cuccokat nézegettem
ezek íróasztalra való (TV-hez ormótlanul) nagyméretű billentyűzetek. mégis hol fogod huszkodni az egeret a kanapén?
bobvosgy
2. szint
2. szint
Készüléktípus: LG G2 mini + N8
Has thanked: 68 times
Been thanked: 83 times

Hozzászólás Szerző: bobvosgy »

Wolfin írta:Szia.
Ezeket a cuccokat nézegettem nem tom, hogy ezekről van-e valakinek véleménye hogy műkszik-e a telefonnal.
Hát nem akarlak elkeseríteni de (bár nem vagyok benne teljesen biztos) :hmm2: de ezek,és hasonló társaik inkább pc-hez valók,az könnyen kezeli de a telónak már feladja a leckét :wacko: Nekem sima rádiós egerem van azt viszi,billentyűzettel még nem próbáltam.
Inkább ilyesmibe gondolkodj,itt van egy pár ami kimondottan okostelóhoz való,ha nem is pont ezekben de ilyen irányba gondolkodj,az áruk is hasonló :pislog:
itt a link http://www.argep.hu/trend/BLUE/Bluetoot ... uezet.html
:bye1:
Wolfin
Újonc
Újonc

Doky586 írta:
Wolfin írta:Ezeket a cuccokat nézegettem
ezek íróasztalra való (TV-hez ormótlanul) nagyméretű billentyűzetek. mégis hol fogod huszkodni az egeret a kanapén?
Szia.
A kérdésedre a válasz igen a tv és kanapé közt úgy 5m ter távolság lenne, egyébként a kényelmes szöveg bevitel miatt gondoltam a hagyományos USB Wifi stick egységekre, valamint az áruk kevesebb mint egy kisebb bluetooth-os egységé. Lehet hogy egy kicsi magasak az igényeim csak kiakarom hozni a legtöbbet a cuccból:)
Doky586
3. szint
3. szint

Wolfin írta:A kérdésedre a válasz igen a tv és kanapé közt úgy 5m ter távolság lenne
a kérdés az volt hol húzgálod az egeret, pl a hasadon, vagy a kanapé oldalán, vagy a barátnőd lábán, stb..
Wolfin írta:az áruk kevesebb mint egy kisebb bluetooth-os egységé.
én sem javasoltam Bluetooth-osat mert azokat 20-40eFt közt láttam. Én csak egyszerű USB-s vezeték nélkülit javasoltam...
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”