Nokia N8-00

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
apaszka
3. szint
3. szint
Készüléktípus: LG G2
Nem: Férfi
Has thanked: 77 times
Been thanked: 79 times
Kapcsolat:

Re: Nokia N8-00

Hozzászólás Szerző: apaszka »

djzolko írta:
sambala írta:Sziasztok!

Az normális jelenség, hogy ha a videozásnál beállítom az éjszakai fényt akkor szaggat a kép, tehát mozgatás közben élvezhetetlen felvételt lehet csak készíteni?
Most vagy én nem tudom rendesen használni a xenon vakut vagy nem tudom, de a c7 esnél nem volt ilyen gond, gyönyörű felvételt tudtam csinálni este is vakuval... Nem régóta van N8am két év után sikerült vennem egy újat, ezért tanulom még, de imádom!

Mi lehet a baj?

Az viszont annyira hiányzik h a vakut nem tudom sötétben használni...

Persze, hogy normális, a xenon vaku nem tud folyamatosan világítani, ez pont olyan, mint a fényképezőgépek vakui, egyszeri, nagyerejű villanásra vannak tervezve. Ha éjszakai módba teszed videónál, akkor ő hosszúra állítja a zársebességet, aminek a következménye a szaggatott, darabos felvétel. Ha tudod az ehhez kapcsolódó alapokat, akkor ez tiszta sor, ha nem, akkor hidd el, hogy ez normális működés. :)
Ez mind sötétben készült kép N8 al! A xenon,nagyon jó benne! A hátránya igen a videónál nem lehet használni! De fényképnél,utolérhetetlen ! Led villantó,sehol nincs mellette! :taps2: Ez normális !
Kép
Kép
Kép
These users thanked the author apaszka for the post:
sambala (2012-12-16 vas. 12:05:06)
Rating: 2.63%
djzolko
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Lumia 800
Has thanked: 24 times
Been thanked: 61 times

Hozzászólás Szerző: djzolko »

apaszka írta: Ez mind sötétben készült kép N8 al! A xenon,nagyon jó benne! A hátránya igen a videónál nem lehet használni! De fényképnél,utolérhetetlen ! Led villantó,sehol nincs mellette! :taps2: Ez normális !
Ja, a led az zseblámpának jó. Annak viszont nagyon. :) A kamera az egyetlen dolog, ami hiányzik a lumiából, most még. Nem túl acélos, az n8 bitang jó volt ezen a téren. :)
apaszka
3. szint
3. szint
Kapcsolat:

djzolko írta:
apaszka írta: Ez mind sötétben készült kép N8 al! A xenon,nagyon jó benne! A hátránya igen a videónál nem lehet használni! De fényképnél,utolérhetetlen ! Led villantó,sehol nincs mellette! :taps2: Ez normális !
Ja, a led az zseblámpának jó. Annak viszont nagyon. :) A kamera az egyetlen dolog, ami hiányzik a lumiából, most még. Nem túl acélos, az n8 bitang jó volt ezen a téren. :)
Egy 920 al én is kibékülnék,és elnézném neki a kis hibáit ! Viszont nekem drága még!

És ,hogy a fiamnak megvettem a samu3 mat?? Bevallom marhára tetszik! Az sokkal olcsóbb is ,újan és függetlenül is! 105 ért jó ár volt !
nsee
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Huawei M20 - LG G4
Has thanked: 75 times
Been thanked: 80 times

Hozzászólás Szerző: nsee »

Nekem most elég rossz képeket készít az N8, néha nem fókuszál rendesen, zajos képek meg ilyenek!! :duhos2:
Lehet újra kell húznom az egész telót!

apaszka! Hol mérték ennyiért a samu3 ?
Huawei M20
LG G4
N8-00 Dark Grey
N95
djzolko
3. szint
3. szint

apaszka írta:
djzolko írta:
Egy 920 al én is kibékülnék,és elnézném neki a kis hibáit ! Viszont nekem drága még!

És ,hogy a fiamnak megvettem a samu3 mat?? Bevallom marhára tetszik! Az sokkal olcsóbb is ,újan és függetlenül is! 105 ért jó ár volt !
Nekem a 920 mar tul nagy, ezert nem vennem meg. A samu pedig 30ert sem kene, vagy max haszonszerzes celjabol. Nagyon nem szeretem a samut. Arrol nem beszelve, hogy ugyanolyan batar, mint a 920. :)
sambala
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N8-00
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: sambala »

Hne hinném, köszi srácok!

De akkor minek lehet ilyet a videozásnál állítani, nem tudom hol lehet ezt használni, hogy érdemi dolgot lehessen produkálni.
Köszönöm, mert tényleg a xenonnal gyerekcipőben járok. A képek tényleg verhetetlenek egyébként!
apaszka
3. szint
3. szint
Kapcsolat:

sambala írta:Hne hinném, köszi srácok!

De akkor minek lehet ilyet a videozásnál állítani, nem tudom hol lehet ezt használni, hogy érdemi dolgot lehessen produkálni.
Köszönöm, mert tényleg a xenonnal gyerekcipőben járok. A képek tényleg verhetetlenek egyébként!
Az éjszakai módra állítva pl állványon tudsz jobb felvételt készíteni! Ezért van!
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

azt nem írtad hogy a gyári kamerát használod vagy pl a camerapro-t. a gyáriban éjszakai mód van, az nem villogtatja a xenon-t az biztos, viszont lejjebb veszi az fps-t (hogy az mennyi az a cfw-től függ). ez talán akkor szaggathat ha túl nagy fps és túl nagy bitráta van benne beállítva az éjszakai módhoz. ha viszont más appot használsz - pl camerapro- azokban azért van videó módban segédfény bekapcsolás opció mert az ugye nem csak n8-ra készült, a többi nokiában pedig led van nem xenon és azoknál működik is a led videózás közben.
apaszka
3. szint
3. szint
Kapcsolat:

nsee írta:Nekem most elég rossz képeket készít az N8, néha nem fókuszál rendesen, zajos képek meg ilyenek!! :duhos2:
Lehet újra kell húznom az egész telót!

apaszka! Hol mérték ennyiért a samu3 ?
Két hete vettem Fehérváron GSM üzletben! Az N8 amat,is ,és többet ott vettem! Sőt a régit is jól beszámolják! Kis alku kell! A tacskóban is van bótjuk! Nagyon korrektek :taps2: :yeah:
djzolko
3. szint
3. szint

bladehu2 írta:
azt nem írtad hogy a gyári kamerát használod vagy pl a camerapro-t. a gyáriban éjszakai mód van, az nem villogtatja a xenon-t az biztos, viszont lejjebb veszi az fps-t (hogy az mennyi az a cfw-től függ). ez talán akkor szaggathat ha túl nagy fps és túl nagy bitráta van benne beállítva az éjszakai módhoz. ha viszont más appot használsz - pl camerapro- azokban azért van videó módban segédfény bekapcsolás opció mert az ugye nem csak n8-ra készült, a többi nokiában pedig led van nem xenon és azoknál működik is a led videózás közben.
Éjszakai felvételnél egyértelmű, hogy növelni kell a zársebességet. Ha 30fps-sel rögzít a kamera, akkor 1/60s zársebesség kell a folyamatos mozgáshoz. Az n8 magas iso-s képességei elég gyatrák, ahhoz képest pláne, hogy milyen szenzor van benne + a lencse legnagyobb fényereje sem olyan jó. Ezek együttesen azt eredményezik, hogy 1/60s-mal kb. semmit nem látna a szenzor, ezért növeli x-re, és ezzel egyre szaggatottabb lesz a mozgás. Itt egy példa, mindenki megláthatja, ha este kamerázik a mobiljával. http://www.youtube.com/watch?v=x060XLcym7w
Ez pedig példa egy 15fps videóra, egész más jellegű "szaggatás" ez. http://www.youtube.com/watch?v=NaNq_vIna98 Sötétben, mobilnál erre nincs megoldás. Ha a szoftver csökkenti az fps-t, akkor rövidebb záridő is elég a folyamatos mozgáshoz, de akkor a kis fps miatt lesz darabos a videó. Profi kameránál van, egyrészt sokkal jobb magas érzékenység tűrés, másrészt fényerősebb objektív, és sötétben is ideális értéken tartható a zársebesség. Ennyi a titok, általában azok csalódnak a legnagyobbat, akik irreális elvárásokat támasztanak a mobil kamerájuk iránt. Erről pedig a reklámok tehetnek, mert úgy állítják be az eszközt, hogy na ez már mindent ver. Hát nem. :) Mobilos berkekben jónak számít, de ennyi.
These users thanked the author djzolko for the post:
apaszka (2012-12-16 vas. 13:35:06)
Rating: 2.63%
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”