rapiddani írta:user01 írta:rapiddani írta:Én lumia 900-on agyalok nagyon, lehet ő lesz az n8 követője...
Akkor legjobb, ha néhány negatívumra felkészülsz!
WP7 hátrányai többek között:
- zenét, filmet, képet kábellel csak zune-on keresztül lehet rámásolni
- office doksit, pdf-et még kábellel sem, csak skydrive vagy email
- Bluetooth file másolás egyáltalán nincs
- programot csak marketplace, és ennek 50% fizetős. Átlagár kb 2-400 Ft
- nincs offline hangnavigáció, mindenképpen netet kér
- kb 1 napot bir az aksi
- nincs háttérkép, fix szinek vannak, kb 10-15
- nincs alternativ böngésző
- nincs mass storage mód
- nincs alfanumerikus billentyűzet, csak qwerty
- nincs predektív (T9) szövegbevitel
- stb...
Magyarul egy kalap szar.

Nem szeretem ha úgy ítélnek el egy telefont, hogy még ki sem jött!
Honnan tudnád, mennyi pl az akksi ideje, fogtad már a kezedben? Tesztelted hetekig? Egyébként meg aki egy okostelefont kihasznál, zenél, telefonál, netezik, gps, annak nem fogk 1, max 2 napnál tovább tartani, az N8 sem tart...
A naponta töltés teljesen elfogadott dolog... Egyébként elég erős akksi van benne, szerintem badarság az 1 nap (egyik imserősömnek lumia 800 van, és pozitívan jelzett az akksi felől, pedig abba gyengébb van. És ő aztán haszálja keményen minden nap).
- Zene, film csak kábellel Zune-on? És? akkor úgy.
- office szintén nem érdekel, n8-on sem használom soha.
- bluetooth ok negatívum, bár hozzáteszem, elég elavult, alig használom. Helyette viszont lesz NFC.
- program csak marketben. Előbb utóbb úgyis lesz hack, de én megveszem inkább ami olyan, hogy megéri és szükséges...
- sztem meg lesz offline navi, mert a nokia navigációja tudja ezt, és az van rajta... egyébként meg 1 ilyen telefonnál alap, hogy internetes csomaggal rendelkezik a user, szóval net mindig van.
- akksit már mondtam
- háttérkép... ÉS? Én nem azért veszek egy telefont, hogy órákig nézegessem a háttérképet...
- alt. böngésző... ebben sem vok biztos, de meglátjuk milyen lesz a telefonos ie. Lehet elég lesz. Nem szabad előítélettel lenni a pc-s ratyi ie miatt (pedig én aztán tényleg utálom, webfejlesztőként...).
- mass storage mód ok, ez hiányzik.
- csak qwerty bill. Hol itt a negatívum?
- nincs t9... qwertyvel minek? És amúgy meg van swype... ami 6x jobb.[/quote]
Annak való aki semmit akar venni drágán. Kicsit Apples (áljfón) os hozzáállás csak itt még az anyaghasználat is 1 kalap .... Szóval jó drága és szívás használni,nem jó semmire, csak telefonálni. Akkor minek vesznek az emberek ilyen tapifonokat ha még 1 office t se használnak rajta ? Minden nap használom ilyen dolgokra az N8 at és elkeserít a nokia új hozzáállása a dolgokhoz. FM transmitter is nagyon jo dolog... Próbáltam limua 800 as és N9 et is többször. 1 huilladék mind a 2ő, elnézést ha valakit ezzel megsértek de ez az álláspontom. A Symbianba pont az teccik, hogy rádugom a vez nélküli billt és úgy írok smst, a navigáció működik jól, plug and play rádugom 1 gépre és másolhatok rá filokat. Rádugok 1 pendriveot és tudom használni. A HDMI ről nem is beszélve. Olyan hátteret állítok be amit szeretek (család) olyan infok jelennek meg a kijelzőn , amik engem érdekelnek. Minden van hozzá ingyenesen. ÉS FÉM HÁZA VAN!!! nem gagyi műanyag. Nem olyan az Oprendszere amit DEBILEKNEK fejlesztettek, megőrülök az aszimetrikus elrendezéstől, bántja a szememet. A névjegyek szinkronizálása fényképek letöltése... minden nehézkessé válik, mindenhez telepítgetni kell a progikat pont mint az iOs nél, Emiatt NEM vettem Iphone 4 et , emiatt nemn használtam 1 hétnél tovább a 3 gs t. Ezen okok miatt nincs még Lumia se N9 a zsebembe. Úgy néz ki kénytelen leszek biokukás os os telefont venni, amit még rendesen összeraknak, mert az új nokia sokminden csak nem jo. Sorry az írásért, nem akarok megsérteni senkit, ez az N8 topic nincs itt helye winfon nak meg "linux" nak sem. Főleg, hogy az 1ik egy éretlen korlátolt, ronda os, a másik pedig halálra van ítélve...
Peace!