Nokia N900

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
hito
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia N900
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times

Re: Nokia N900

Hozzászólás Szerző: hito »

Ha valakit érdekel: nálam működik a 720p videófelvétel :taps2: :taps1: 720p sorfelbontással azért egy kicsit laggol, de DVD felbontásban (576p) teljesen folyamatos és gyönyörű. Mindenkinek ajánlom. Talán a 720p laggolást a DSP túlhúzása megoldja majd, de az másik napra marad.

PS.: jól eldumálgatok itt magamban :) Rendesen kipusztult ez a szerencsétlen topic, pedig a mai napig az egyik legjobb mobilkommunikációs eszköz 8-)
boba42
1. szint
1. szint
Készüléktípus: HTC HD2 [WP7.8] + Nokia E90
Has thanked: 5 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: boba42 »

hito írta:Ha valakit érdekel: nálam működik a 720p videófelvétel :taps2: :taps1: 720p sorfelbontással azért egy kicsit laggol, de DVD felbontásban (576p) teljesen folyamatos és gyönyörű. Mindenkinek ajánlom. Talán a 720p laggolást a DSP túlhúzása megoldja majd, de az másik napra marad.

PS.: jól eldumálgatok itt magamban :) Rendesen kipusztult ez a szerencsétlen topic, pedig a mai napig az egyik legjobb mobilkommunikációs eszköz 8-)
Hogy a viharba kell megcsinálni? Leírást linkelnél? :blush: Meg miért nem hallottam én még erről? :oops:
hito
1. szint
1. szint

boba42 írta:
hito írta:Ha valakit érdekel: nálam működik a 720p videófelvétel :taps2: :taps1: 720p sorfelbontással azért egy kicsit laggol, de DVD felbontásban (576p) teljesen folyamatos és gyönyörű. Mindenkinek ajánlom. Talán a 720p laggolást a DSP túlhúzása megoldja majd, de az másik napra marad.

Hogy a viharba kell megcsinálni? Leírást linkelnél? :blush: Meg miért nem hallottam én még erről? :oops:
Pofon egyszerű! Kezd azzal, hogy felteszed a 720p codec csomagot, ezzel elvileg a telefon képes lesz a kijelzőjénél nagyobb felbontású anyagok lejátszására, kezelésére. Itt megtalálsz mindent: http://talk.maemo.org/showthread.php?t=77695 . Wget és 49-es kernel legyen fenn és telepítésénél legyen csatlakozva az N900 a nethez, mert ftp-ről szedi le a cuccokat. A folyamat végeztével restart szükséges.
Utána mehet a camera hack. Innen (http://talk.maemo.org/showthread.php?t=70870&page=55) az 549-es hsz-ből töltsd le a három fájl-t és terminálból telepítsd (ha nem tudod, akkor az 56-os oldalon felül leírják), lényeg, hogy HAM-ból nem tudod telepíteni. Utána restart és ha mindent jól csináltál akkor a videófelvételnél ott lesz az eddigi lehetséges felbontásokon kívül még 4 => DVD 4:3, DVD 16:9, HD 4:3, HD 16:9. A HD felbontású anyagok rögzítéséhez DSP OC szükséges, enélkül laggol, szaggat. HAJRÁ!
Norbesz
Újonc
Újonc
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Norbesz »

Valaki tudna segíteni e-mail fiók beállításába. Szerintem mindent beállítottam a POP3 és a bejövő levelek rendben is vannak, de küldeni nem tudok. Az smtp-m: smtp.upcmail.hu
A PC-ről ugyanazzal a beállítással a küldés is működik, a telóról meg nem.
Van valamilyen ötletetek:?

Előre is köszönet.
boba42
1. szint
1. szint
Kapcsolat:

hito írta: Pofon egyszerű! Kezd azzal, hogy felteszed a 720p codec csomagot, ezzel elvileg a telefon képes lesz a kijelzőjénél nagyobb felbontású anyagok lejátszására, kezelésére. Itt megtalálsz mindent: http://talk.maemo.org/showthread.php?t=77695 . Wget és 49-es kernel legyen fenn és telepítésénél legyen csatlakozva az N900 a nethez, mert ftp-ről szedi le a cuccokat. A folyamat végeztével restart szükséges.
Utána mehet a camera hack. Innen (http://talk.maemo.org/showthread.php?t=70870&page=55) az 549-es hsz-ből töltsd le a három fájl-t és terminálból telepítsd (ha nem tudod, akkor az 56-os oldalon felül leírják), lényeg, hogy HAM-ból nem tudod telepíteni. Utána restart és ha mindent jól csináltál akkor a videófelvételnél ott lesz az eddigi lehetséges felbontásokon kívül még 4 => DVD 4:3, DVD 16:9, HD 4:3, HD 16:9. A HD felbontású anyagok rögzítéséhez DSP OC szükséges, enélkül laggol, szaggat. HAJRÁ!
Na majd ha vége a vizsgáknak, eljátszadozom vele talán... mondjuk kicsit tartok az ilyen OC-zásoktól, nem akarom gallyra vágni a vasat. :hmm2:
Biztonságosabb gépen konvertálgatni :ugeek:
hito
1. szint
1. szint

boba42 írta:
hito írta: Pofon egyszerű! Kezd azzal, hogy felteszed a 720p codec csomagot, ezzel elvileg a telefon képes lesz a kijelzőjénél nagyobb felbontású anyagok lejátszására, kezelésére. Itt megtalálsz mindent: http://talk.maemo.org/showthread.php?t=77695 . Wget és 49-es kernel legyen fenn és telepítésénél legyen csatlakozva az N900 a nethez, mert ftp-ről szedi le a cuccokat. A folyamat végeztével restart szükséges.
Na majd ha vége a vizsgáknak, eljátszadozom vele talán... mondjuk kicsit tartok az ilyen OC-zásoktól, nem akarom gallyra vágni a vasat. :hmm2:
Biztonságosabb gépen konvertálgatni :ugeek:
Konvertálni? Hát ha egy 800x480-as anyagot felkonvertálsz HD-be, az attól még nem lesz olyan mintha HD-ben rögzítetted volna. De még mennyire, hogy nem. ;)
Ethaniel
Újonc
Újonc
Készüléktípus: E7_ N900_ N9
Nem: Férfi
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Ethaniel »

Norbesz írta:Valaki tudna segíteni e-mail fiók beállításába. Szerintem mindent beállítottam a POP3 és a bejövő levelek rendben is vannak, de küldeni nem tudok. Az smtp-m: smtp.upcmail.hu
A PC-ről ugyanazzal a beállítással a küldés is működik, a telóról meg nem.
Van valamilyen ötletetek:?

Előre is köszönet.
inkabb allits be felteteles smtp fiokot, tehat alapban tegyel valami hulyeseget es add meg neki hogy wifin mit hasznaljon es mobilon mit hasznaljon a beallitasokban legalul tudod megtenni, nekem sem akarta alapbol vinni az upct. fogalmam sincs miert...
Laszmen
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N900 Rover
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: Laszmen »

Sziasztok!

Érdeklődnék hogy van e vkinek valami tapasztalata N900 Android oprendszer terén, kíváncsiságból fel szeretném rakni, csak előbb gondoltam megkérdezek itt vkit hogy mi a véleménye, és tapasztalata e téren..
boba42
1. szint
1. szint
Kapcsolat:

Laszmen írta:Sziasztok!

Érdeklődnék hogy van e vkinek valami tapasztalata N900 Android oprendszer terén, kíváncsiságból fel szeretném rakni, csak előbb gondoltam megkérdezek itt vkit hogy mi a véleménye, és tapasztalata e téren..
Nyögvenyelősen indul az első bootolásnál, utána meg van, de minek? A Maemo nekem ezerszer jobban fekszik (és a google sem akar belemászni a telómba :cool3: ). Meg ugye Android alatt se telefonálás, se GPS, se kamera... De játszadozni jó, meg mókusvakításnak mindenképpen :cool1:
(mondjuk még komolyabban nem másztam bele az Androidozásba)
These users thanked the author boba42 for the post:
Laszmen (2012-01-10 kedd 21:23:57)
Rating: 2.63%
Laszmen
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N900 Rover
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: Laszmen »

Köszönöm a választ!

Igazából csak kíváncsiságból szerettem volna feltenni, még is milyen, és hogy működik a dolog :)
Tetszik nekem ez a Maemo, de még tanulnom kell, mert Symbian után fura picit.
Kevéskének tűnik a 600MHz-es processzor, de ettől függetlenül nem tapasztaltam lassulást, pedig több program is fut egyszerre, és nincs akadás.
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”