Nokia N900

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
ybso
Újonc
Újonc
Készüléktípus: n900
Nem: Férfi
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Nokia N900

Hozzászólás Szerző: ybso »

sziasztok!
nem rég kezdtem el használni egy N900-ast (hurrá :D )
a problémám az, hogy a telefon kapcsolódik a wi-fihez minden probléma nélkül, viszont a böngésző a kért oldalakat nem tölti be. korábban ez működött...
a kérdés az lenne, hogy lehet ezt újra használhatóvá tenni?
köszönet!
Andy1210
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Lumia 535 + Lumia 950XL
Has thanked: 8 times
Been thanked: 17 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Andy1210 »

az, hogy a wifihez kapcsolódik, az még egyáltalán nem azt jelenti, hogy internet is van :D
Nokia N900 Tudástár!
Facebook csoport: Nokia N900 HUN
body007
1. szint
1. szint
Készüléktípus: n900
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: body007 »

meanmachine írta:a térkép ugyanaz.. nyugodtan mehet rá
köszi az infót (én is így gondoltam), akkor rápróbálok :)
Barniby
1. szint
1. szint
Készüléktípus: N900 5800Hack3D
Been thanked: 6 times

Hozzászólás Szerző: Barniby »

Megpróbáltam feltenni az Ultimate N900 -telepítőjével a Nitdroid-ot és még néhány alkalmazást a listából.
A telepítő videó alapján csináltam mindent csak h el ne rontsam.
A Multiboot OK, de ha a Nitdroidot választom az az üzenet fogad h: mmcblk1p2 not aviable
Majd újraindul. A Multibbootban szerepel két fajta MAEMO - azok mennek rendessen, bár a kiválasztott programok közül csak 3-szerepel.
Mi lehet a baj? Előre is köszi.
rotor82
1. szint
1. szint
Készüléktípus: SGS2
Has thanked: 4 times

Hozzászólás Szerző: rotor82 »

Pont ugyanez a gondom nekem is..
-android nem indul
-telepített progikat nem látni sehol, csak az sygic-et és a faircrack-et.
Mi lehet a gond????
Simplistic V Siyah-s2-v4.1.5
Barniby
1. szint
1. szint
Készüléktípus: N900 5800Hack3D
Been thanked: 6 times

Hozzászólás Szerző: Barniby »

rotor82 írta:Pont ugyanez a gondom nekem is..
-android nem indul
Mi lehet a gond????
Ugyan ez van nálam is.
fAircrack, Sygic, NITDroid Installer, Nokia Kernel amit látok pluszban és a RESTART opció a bekapcs-gombos menünél.
MR aFagylaltos úr ha olvassa ezt kérem segítsen, mivel többen is vagyunk így. Amíg futott a telepítő azt láttam h a power-kernelből mintha a 48-ast telepítené, nem pedig a 47-est.A letöltött videó-útmutatóban pedig olyan lehetőségeket kínál fel nála amik nálam nincsenek is.
PL: CSSU, Power kernel46+injection
A segítséget előre is köszönöm. :Notworty:

u.i.:NITDroidban még mindig nem lehet használni a GSM-részt(telefonálni,SMS-t írni)?
Csak kipróbálni jó?
dnorbb
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N900
Has thanked: 2 times

Hozzászólás Szerző: dnorbb »

wsxcde írta:Sziasztok,
még új vagyok errefelé, nem tudom mennyire bevállalós itt a banda...
Szóval e-bay-ről rendelt már valaki n900-at?
Konkrétan: http://www.ebay.com/itm/NEW-NOKIA-N900- ... 5d2f150399
vagy: http://www.ebay.com/itm/New-Nokia-N900- ... 3a652c9925
Utóbbihoz van minden jó és új.
Csak az zavar, hogy Hong-Kong-ból jön. Nem egy kínai utánzat? Mit gondoltok?

Valószínű, hogy Mo-on is kapsz még újat kb. olyan áron, mint az ebayen. Az első link, ahol azt ecsetelik, hogy azért nem küldik az eredeti dobozt, mert az megnöveli a postai költséget... Elég gáz duma.
A kínai pedig a 7 ajándékkal...
De, hát kinek mi. Amúgy az Ebayen vannak nagyon jó használtak is, inkább az angol vagy ír Ebayt nézd, mint az Amerikából érkezőket. Én Angliából rendeltem használtat, általában szavahihetőek a hirdetések, és megvan minden gyári tartozék hozzájuk (és nem veszik ki azokat és adják el külön, mint a magyar eladók, tisztelet a kivételnek).
Ráadásul manapság mindenki (majdnem mindenki) az N9-re gyúr, így rengeteg jó állapotú eladó gép van nyomott áron.
http://phones.shop.ebay.ie/Mobile-Smart ... 86.c0.m282
Arra figyelj, hogy ne csak UK-be postázzon, hanem az EU-ba is, mert van aki nem küldi más országokba.
Az ne tévesszen meg, hogy valaki kínál hozzá pl. 4gb memokártyát (mint a kínai), nem nagy cucc. Az N900 27gb felhasználható memóriája szarásig elég egy kezdőnek. Ha meg kell még memória, vagy törlőkendő akkor veszel. Inkább egy jó gép kütyük nélkül (persze egy jó gép kütyükkel az igazi... :laugh: ), mint egy szar kártyával.
Egyébként úgy is a te döntésed lesz a meghatározó a végén.
Üdv!
aFagylaltos
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 800 + N950 + N900
Been thanked: 10 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: aFagylaltos »

Barniby írta:
rotor82 írta:Pont ugyanez a gondom nekem is..
-android nem indul
Mi lehet a gond????
Ugyan ez van nálam is.
fAircrack, Sygic, NITDroid Installer, Nokia Kernel amit látok pluszban és a RESTART opció a bekapcs-gombos menünél.
MR aFagylaltos úr ha olvassa ezt kérem segítsen, mivel többen is vagyunk így. Amíg futott a telepítő azt láttam h a power-kernelből mintha a 48-ast telepítené, nem pedig a 47-est.A letöltött videó-útmutatóban pedig olyan lehetőségeket kínál fel nála amik nálam nincsenek is.
PL: CSSU, Power kernel46+injection
A segítséget előre is köszönöm. :Notworty:

u.i.:NITDroidban még mindig nem lehet használni a GSM-részt(telefonálni,SMS-t írni)?
Csak kipróbálni jó?
Sziasztok!
Sajnos eléggé elfoglalt vagyok mostanság. A projektet meg eltettem pihentetni egy kis időre, de mivel sokak írták, hogy bajok vannak, igyekszem hamar megnézni a hibák okát.
Valszeg a power-kerneles hiba a 48 megjelenése miatt van, ezt majd optimalizálom.

Droidban még mindig nincs GSM rendesen tudomásom szerint. Egyenleget le tudod kérni, meg sms asszem megy, de hívásnál nem hallani a beszélő félt.

Ahogy időm engedi, megnézem a telepítőt.
üdv.: Geri

----------------------------------
Szerk.:
Mivel nincs sok időm reflesh nélkül tettem fel az ultimate csomaggal a rendszert.
Nálam az android gond nélkül megy. Külső illetve belső memóriára is sikeresen kicsomagolta és bootolható is multiboottal.
Illetve külső memóriára telepítéskor el kellett játszanom az említett bugot:

1.: formáztam a kártyát a file managerrel.
2.: 2.1. Ha a telepítés megáll ennél a pontnál [Formatting /dev/mmcblklp2 (ext3) ...]
http://n900.darktl.com/leirasok/59-nitd ... l-boot-tal

Akinek gondja volt az androiddal, kérem írja le pontosan a hibát. Hol és mikor írja ki, mi van előtte és utána. Tehát egy mini logot kérnék, akár screenshottal is jó.
Sajnos nálam a hiba nem jött elő, ezért így orvosolni se tudom.

Másik észrevétel ,hogy a power47 helyett a 48 megy fel, de ez gondolom nem nagy gond. Majd átírom a számot...

aFagyis
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára aFagylaltos 2011-08-28 vas. 12:55:50-kor.
"Programozz ne háborúzz!" http://irsoftware.darktl.com
Szellei
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy S II
Has thanked: 8 times
Been thanked: 16 times

Hozzászólás Szerző: Szellei »

Barniby írta:Megpróbáltam feltenni az Ultimate N900 -telepítőjével a Nitdroid-ot és még néhány alkalmazást a listából.
A telepítő videó alapján csináltam mindent csak h el ne rontsam.
A Multiboot OK, de ha a Nitdroidot választom az az üzenet fogad h: mmcblk1p2 not aviable
Majd újraindul. A Multibbootban szerepel két fajta MAEMO - azok mennek rendessen, bár a kiválasztott programok közül csak 3-szerepel.
Mi lehet a baj? Előre is köszi.
Függ hogy hova telepíted a NitDroid-ot ! Ha belső memóriára telepítetted és NINCS memóriakártyád, akkor lépj be a "/etc/multiboot.d" mappába és ellenőrizd (leafpad-del akár) a nitdroid boot fájlban lévő item_device sort. Ez kell hogy álljon: ITEM_DEVICE=mmcblk0p2 Ha van memóriakártyád, (bizonyára oda van beállítva a nitdroid boot mivel mmcblk1p2 a memkártya) akkor ennek a sornak így kell kinéznie : ITEM_DEVICE=${INT_CARD}p2 Megjegyzésként leírnám, hogy én feltelepítettem home-ra (mmcblk0p2), nem indult... saját kezűleg telepítettem memóriakártyára, és nekem csak azután lett jó! Nemtudom az Ultimate Rover telepítő melyik nitdroid kernel-t használja, de tudni kell hogy az rc4-es kernelben a cpu 1150mhz-re van húzva, és készülékfüggő hogy bírja-e. Az enyém másodpercek alatt kifagy! Akinek kifagy a nitdroid bootoláskor zargasson, tudok segíteni!
Üdv. ;)
"apt-get moo" ;)
rotor82
1. szint
1. szint
Készüléktípus: SGS2
Has thanked: 4 times

Hozzászólás Szerző: rotor82 »

"Akinek gondja volt az androiddal, kérem írja le pontosan a hibát. Hol és mikor írja ki, mi van előtte és utána. Tehát egy mini logot kérnék, akár screenshottal is jó.
Sajnos nálam a hiba nem jött elő, ezért így orvosolni se tudom."

Belső memora telepítettem az ultimate segítségével, karesz most nincs benne a telóban.
Amikor kiválasztom, hogy induljon el a nitdroid, akkor ez fogad:
http://kepfeltoltes.hu/110828/201108280 ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/110828/201108280 ... es.hu_.jpg

Valamint a "MINIPACK"-ok közül bármit telepítek, az nem települ...Pedig miközben fut a log, hogy miket telepít, stb, akkor felteszi őket... De a menüben sehol nincsenek.

SZERK.:
HMMM... Ez érdekes...
Android mostmár megy belsőről, de úgy, ha belerakom a kártyát is és úgy telepítem fel a belsőre. Pedig a kártya üresen marad de, ha kiveszem, akkor nem indul el a droid. Próbáltam, hogy másik kareszt belerakok próbaképpen, de azzal már nem jó... Gondolom regisztrál magának valamit telepítéskor a kártyáról, vagy ilyesmi.
Na de az a kényeg, hogy megy a droid maemoval szépen.

SZERK.2.:
Az viszont picit idegesítő bug, ha kikapcsolom a telefont droid alatt és ezután rádugom a töltőt, akkor mialatt tölt, el kezd futni egy pár dolog a képernyőn, mint amikor a droid bootol.. De meg is áll és ott marad a képernyőn és halványan világít a kijelző.
Ti ezt nem tapasztaltátok?
A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára rotor82 2011-08-29 hétf. 14:06:42-kor.
Simplistic V Siyah-s2-v4.1.5
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”