Nokia N900

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
aFagylaltos
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 800 + N950 + N900
Has thanked: 0
Been thanked: 10 times
Kapcsolat:

Re: Nokia N900

Hozzászólás Szerző: aFagylaltos »

istvan001 írta:Üdv!

Nekem az a gondom hogy a telefonra megpróbáltam felrakni a Ultimate N900 Rover V.0.2-öt és utána újra indítottam a telefont, de hiába várok nem bootol be csak tölt és nem csinál semmit. Csináltam már RootFS Reflash-t de ugyan úgy nem tölt be. Nem tudom hogy mit csináljak vele. :( Valaki tud nekem segíteni?
Helló!

Délután folyamán rád írok!
Lenne addig is pár kérdésem:
-Követtél minden utasítást amit az oldalon leírtam? ( UTF-8 kódolású a szöveg, ha bénán jelenik meg akkor : view->character encoding->utf-8 )
-A mobilon frissen flashelt pr13 vol?
-Milyen összeállítást csináltál?
-Elolvastad az ismert bugokat? : http://nokiaprogramok.hu/forum/viewtopi ... 90#p273055

Fura: Ha root reflesht nyomatsz neki, akkor mennie kéne a telónak, esetleg próbálkozz meg egy eMMC reflesh-el is!

u.i.: Ilyen hibával ,hogy csak eMMC reflesh-el lehetett helyrehozni a mobilt, akkor találkoztam mikor az új busybox-ot akartam beépíteni a telepítőbe! De ezt direkt ki is szedtem belőle, mert még nem megy!
Nálam ilyenkor azt csinálta, hogy a fehér pöttyök szaladgáltak ide-oda és nem ment tovább... nálad is akkor hasonló lehet a probléma, van egy gyanúm, hogy te nem friss rendszerre tetted rá ezt, ugyanis frissen feltett rendszeren tesztelve van jó-párszor és semmi panasz nem volt a fent említett bugokon kívül.

bye
"Programozz ne háborúzz!" http://irsoftware.darktl.com
istvan001
Újonc
Újonc
Készüléktípus: n900
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: istvan001 »

aFagylaltos írta:
istvan001 írta:Üdv!

Nekem az a gondom hogy a telefonra megpróbáltam felrakni a Ultimate N900 Rover V.0.2-öt és utána újra indítottam a telefont, de hiába várok nem bootol be csak tölt és nem csinál semmit. Csináltam már RootFS Reflash-t de ugyan úgy nem tölt be. Nem tudom hogy mit csináljak vele. :( Valaki tud nekem segíteni?
Helló!

Délután folyamán rád írok!
Lenne addig is pár kérdésem:
-Követtél minden utasítást amit az oldalon leírtam? ( UTF-8 kódolású a szöveg, ha bénán jelenik meg akkor : view->character encoding->utf-8 )
-A mobilon frissen flashelt pr13 vol?
-Milyen összeállítást csináltál?
-Elolvastad az ismert bugokat? : http://nokiaprogramok.hu/forum/viewtopi ... 90#p273055

Fura: Ha root reflesht nyomatsz neki, akkor mennie kéne a telónak, esetleg próbálkozz meg egy eMMC reflesh-el is!

u.i.: Ilyen hibával ,hogy csak eMMC reflesh-el lehetett helyrehozni a mobilt, akkor találkoztam mikor az új busybox-ot akartam beépíteni a telepítőbe! De ezt direkt ki is szedtem belőle, mert még nem megy!
Nálam ilyenkor azt csinálta, hogy a fehér pöttyök szaladgáltak ide-oda és nem ment tovább... nálad is akkor hasonló lehet a probléma, van egy gyanúm, hogy te nem friss rendszerre tetted rá ezt, ugyanis frissen feltett rendszeren tesztelve van jó-párszor és semmi panasz nem volt a fent említett bugokon kívül.

bye
Helló

A telefonon friss flashelt pr13 rendszere próbáltam felrakni. Csak annyit csinál a fehér pöttyök szaladgálnak ide-oda, de akkor megpróbálom az eMMC reflesh-t. Majd még írok ha nem lett jó eMMC reflesh-el. Köszönöm a segítségedet. :)
Szellei
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy S II
Nem: Férfi
Has thanked: 8 times
Been thanked: 16 times

Hozzászólás Szerző: Szellei »

kernel-power47 frissítésénél ugyanez a hibám volt! RootFS flashelésésnél félóráig kolbászoltak a pöttyök jobbra-balra, de semmi érdemleges nem történt! eMMC flasheléssel rendbejött :)
"apt-get moo" ;)
aFagylaltos
1. szint
1. szint
Kapcsolat:

Szellei írta:kernel-power47 frissítésénél ugyanez a hibám volt! RootFS flashelésésnél félóráig kolbászoltak a pöttyök jobbra-balra, de semmi érdemleges nem történt! eMMC flasheléssel rendbejött :)
Értem, ezt a hibát már javítottam is: csak kernel-power47 van az új immár stabil csomagban. De ez csak nyár végén lesz publikus.
power47 felváltja a 46 & 46-wl-es kerneleket...
Elnézést a kellemetlenségért, de mint szerencsére írtam is BÉTA kiadás a 0.2, a nyár végére várhatóban már nem lesznek ilyenek!

És köszönöm, hogy van aki próbálkozik! Ezzel is tudom javítani a hibákat!
Szellei
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy S II
Has thanked: 8 times
Been thanked: 16 times

Hozzászólás Szerző: Szellei »

Nekem nem a telepito cseszte el a telefonom! ez meg tavasszal volt, amikor megjelent a power-kernel47! telepitovel kiprobaltam, feltette a v46-wl kernelt, majd szepen upgradelte es keszitett neki fajlt is a bootmenube :)
"apt-get moo" ;)
aFagylaltos
1. szint
1. szint
Kapcsolat:

Szellei írta:Nekem nem a telepito cseszte el a telefonom! ez meg tavasszal volt, amikor megjelent a power-kernel47! telepitovel kiprobaltam, feltette a v46-wl kernelt, majd szepen upgradelte es keszitett neki fajlt is a bootmenube :)
Ja értem :D Mind1 már csak power47 lesz a csomagban, amennyiben valaki igényli a régi 46 és 46-wl-t akkor szóljon és benne hagyom mint választási lehetőség, de szívem szerint kivágnám őket és csak 47 lenne benne!
rotor82
1. szint
1. szint
Készüléktípus: SGS2
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: rotor82 »

Szellei írta:3g + mobilnet + skype, nyílván sokkal jobban megfogja mintha 2g-n telefonálnál simán! Próbáld meg úgy!

A minap kipróbáltam 2G-n is a skype-ot: Sajna iszonyatosan akadozik és sokat késik a hang. És 900mhz-en 75-80% :!: körül mocorog proci! :shock:
Lehet hogy a power kernel kavar be valamit? Hogyan tudom leszedni és újrarakni?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Simplistic V Siyah-s2-v4.1.5
vohanyi
1. szint
1. szint
Készüléktípus: N.900
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Hozzászólás Szerző: vohanyi »

'aFagylaltos'-nak mégegyszer köszi a helpet,nekem szakadt ki az usb,majd megfőtt a táp ic.... van másik:-)
Meg gond is,Reflash után minden a helyére,a végén az equalizer - http://my-maemo.com/software/applicatio ... 475&faq=34
open the X Terminal
type sudo gainroot to become root (requires rootsh package)
go to the directory where you stored the file, e.g. in case of the MyDocs folder type cd MyDocs
type dpkg -i mafw*
type apt-get remove mafw-gst-renderer
reboot your N900.
...type apt-get remove mafw-gst-renderer - kitörölte a média playert,ls eqalizer sincs. terminálban a telepités után valamit kárdezett,én meg y...ennyi
Vissza tudom szerezni??Most se video,se hangfájt nem játszik le,másik lejátszot had ne...pedig az "előző kanyarban" semmi gond nem volt vele,rendszert is szabályozta....
kösz:-)
MEGOLDOTTAM ! terminálbol!!
tutituti
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia N95 + Nokia N900
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times

Hozzászólás Szerző: tutituti »

Kellene egy kis help.3-4 hete volt reflash-em(emmc) mert már sok sz@r volt rajta és érett már a dolog.
Ment minden mint a karikacsapás.Felraktam faircracket,majd ma neki akartam állni a honeycomb felrakásnak.De a mount résznél hibát írt ki.Ekkor kezdett meggajdulni a Roverem.
X-term-ben is hibát írt ki,semmilyen parancsot nem fogadott el.
Nosza gondoltam egy sima reflash segíteni fog.újraindítottam azért hátha,és ekkor a nokia feliratig eljutott és ott reboot,és folyamatosan rezgés és újrabootolás.
Na reflashben,nyomom U-t usb-re rá,no suitable után várok és semmi.
Nokia felirat világít sárga fény ott van,és géppel is van kontakt.
(RX-51_2009SE_2.2009.51-1_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin-t szedtem le.De emmc se lesz jó mert ugye sehogy nem megy a reflash.)
Mit tegyek???? :angry: :confused3:
aFagylaltos
1. szint
1. szint
Kapcsolat:

tutituti írta:Kellene egy kis help.3-4 hete volt reflash-em(emmc) mert már sok sz@r volt rajta és érett már a dolog.
Ment minden mint a karikacsapás.Felraktam faircracket,majd ma neki akartam állni a honeycomb felrakásnak.De a mount résznél hibát írt ki.Ekkor kezdett meggajdulni a Roverem.
X-term-ben is hibát írt ki,semmilyen parancsot nem fogadott el.
Nosza gondoltam egy sima reflash segíteni fog.újraindítottam azért hátha,és ekkor a nokia feliratig eljutott és ott reboot,és folyamatosan rezgés és újrabootolás.
Na reflashben,nyomom U-t usb-re rá,no suitable után várok és semmi.
Nokia felirat világít sárga fény ott van,és géppel is van kontakt.
(RX-51_2009SE_2.2009.51-1_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin-t szedtem le.De emmc se lesz jó mert ugye sehogy nem megy a reflash.)
Mit tegyek???? :angry: :confused3:
Nálam is volt ilyen, hogy folyamatosan rebootolt a teló és csak úgy tudtam elkussoltatni, hogy az aksit kivettem!
Aztán fogtam és flahser-t felparamétereztem! ( fontos eMMC reflesh-nél nincs -R ) aztán usb + u
Nekem így felment gond nélkül....

Továbbá találkoztam olyannal, hogy eMMC-t nem engedte flashelni mert az aksim nem volt eléggé feltöltve! Lehet ezért nem tudod... RootFS-t mindig tudtam még 1/4 aksival is...

Továbbá a legújabb eMMC ez : RX-51_2009SE_10.2010.13-2.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM.bin
és a rootFS meg ez: RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin

Amit te próbálsz azt felejtsd el.
These users thanked the author aFagylaltos for the post:
tutituti (2011-07-08 pén. 21:46:38)
Rating: 2.63%
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”