Nokia N900

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
edy01
Újonc
Újonc
Készüléktípus: n900
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Nokia N900

Hozzászólás Szerző: edy01 »

Sziasztok!
Légyszi segítsen valaki ha tud!

Az N900-omon a panel felmondta a szolgálatot, esetleg valaki tudna nekem egyet eladót?Nem akarom kidobni az egész telefont!
Köszi!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára potter55 2011-02-24 csüt. 23:10:07-kor.
Ok: Ne írj pirossal, meg nagy betűkkel. Így is el lehet olvasni. Köszönöm.
Andy1210
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Lumia 535 + Lumia 950XL
Nem: Férfi
Has thanked: 8 times
Been thanked: 17 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Andy1210 »

szerintem nem kellene ekkora piros betűkkel írnod, leszidnak a modik :)

amúgy mit értesz panel alatt? alaplapot? :D mert az kb az egész telefont jelenti.
Nokia N900 Tudástár!
Facebook csoport: Nokia N900 HUN
edy01
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: edy01 »

Hát ja azt jelenti sajnos....
A gsm modult nem látja egyáltalán, maga a telo bekapcsol, de nem sokra megyek vele....
Broothy
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia N900

Hozzászólás Szerző: Broothy »

Hujujuj, de fognak téged szeretni ezekért a szép, nagy, piros betűkért:) Mellesleg a normál méretű feketét is elolvassa mindenki, elvégre azért jön fel a fórumra az ember, hogy elolvassa a hozzászólásokat:) Ha panel alatt nem a kijelzőt vagy a billentyűzetet érted akkor szerintem is felejtős a dolog, kb. annyiba kerülne venni egyet, mint egy új telefont. Plusz ha a szerviz-díjat is hozzá számolod ugyanott vagy!

Más:
Igaz, hogy tegnapra ígértem a billentyűzet-programom bemutatását, de sajnos eléggé el voltam havazva. No most idebiggyesztek pár képet, hogy nagyjából mégis miről van szó:
Kép
A program egy álló módú magyar billentyűzettel.
Kép
Egy gombon több karakter is elhelyezhető, mint a klasszikus nyomógombos telefon billentyűzeteken, csak itt nem kell megnyomni háromszor a kettest, hogy a "c" betűt leírjuk, hanem egyszerűen meg kell nyomnunk a kettes gombját, majd az ujjunkat továbbra is a képernyőn tartva a megfelelő karakter felé kell mozgatnunk, majd felengednünk.
Kép
Ha túl sok gomb lenne egy billentyűn, lehetőség van egy adott feliratnál további előugró betűket felkínálni. Itt például a 6-os gombra nem akartam kitenni az ó ö ő karaktereket is, ezért az "o" kijelölése után a program felül felkínálja az ékezetes karaktereket is.
Kép
Ez most csak egy elég "buta" billentyűzet, ennél sokkal többet ki lehet hozni a programból, a közösség, vagyis a Ti segítségetekkel! Egészen hajmeresztő billentyűzeteket lehet generálni a programhoz, minden, a billentyűk felirataitól az egy gombon megjelenő karakterek számán át a gombok méretéig, a billentyűzeten található szabad helyeken át állítható, és ehhez csak egy billentyűzet-állományt kell szerkesztgetni!
Kép
Itt például egy qwerty billentyűzet látható, melynek az alján csak demonstrációs jelleggel ott van pár extrémebb elrendezésű billentyű.

A program még elég erőteljesen a fejlesztési fázisban van, de legkésőbb március közepére be szeretném fejezni. Elég sok munkám van már így is benne és úgy döntöttem, hogy a további fejlesztésekhez, testreszabásokhoz a Ti segítségeteket is szeretném kérni! Akit érdekel a dolog, szeretne billentyűzeteket készíteni (akár magyar, angol, vagy bármely idegen nyelvre - külön örülnék valamilyen komplex írásrendszerű, pl. kínai billentyűzetnek-, vagy akár olyanoknak, amik extrémek, amik valamilyen új formában rendezik el a beviteli mezőt, stb), vagy akár olyanok jelentkezését is várom, akik "csupán" kipróbálni szeretnék a program jelenlegi verzióját! Előre szólok, hogy ez még csak egy fejlesztői bemutató, tehát rengeteg hiba, kényelmetlenség lehet a programban!

Várom a jelentkezőket a broothy@gmail.com email címen, valamint a broothy@freemail.hu msn-címen! Senki nem kötelezi el magát semmire, ha érdeklődik a projekt iránt, egy dolgot várnék csak mindenkitől: Visszajelzést, ötletet, hibák jelzését!

A hétvégén nem leszek itthon, így a ma jelentkezőknek még el tudom küldeni a részletes leírást valamint az N900-as és Windowsos telepítőt (asztali gépen is ki lehet próbálni), viszont a többieknek majd csak hétfőn!

Ja, és még valami: A barátnőmtől már megkaptam, hogy bleee de csúnyák a színek:) Mint ahogy mondtam ez egy fejlesztői kiadás, és egy program készítésekor először a funkciók készülnek el, majd utána jön a csicsásítás:) Nyugalom, ezzel a programmal sem lesz ez másképp, szép áttűnéses, témázható lesz majd a végtermék, egyelőre viszont ilyen csúnyán kell szeretni és inkább a funkciókra figyelni:)

A lényeg pedig, hogy a végső program meg fog jelenni Symbianra, Maemo 5-re, MeeGo-ra, és ha minden jól halad egy kutatási projektnek köszönhetően Androidra is elkészülhet!

Bocsánat, ez hosszú lett:) Mindenkinek minden jót!
Andy1210
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Lumia 535 + Lumia 950XL
Has thanked: 8 times
Been thanked: 17 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Andy1210 »

edy01 írta:Hát ja azt jelenti sajnos....
A gsm modult nem látja egyáltalán, maga a telo bekapcsol, de nem sokra megyek vele....
mitől halt be? Egyik napról a másikra? Vagy csináltál valamit?
Nokia N900 Tudástár!
Facebook csoport: Nokia N900 HUN
sveczo
1. szint
1. szint
Készüléktípus: samsung galaxy s3
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: sveczo »

Koszontem az infot a mugen aksival kapcsolatban! Majd erosen atgondolom h kell-e vagy nem-e... ;)
meanmachine
1. szint
1. szint
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Hozzászólás Szerző: meanmachine »

http://www.youtube.com/watch?v=zwqjQrHcWro

nagyon csunya ez az akku.. :D
KisBundi
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N900

Hozzászólás Szerző: KisBundi »

Nem tudom feltenni az extra kodek packot a libc6 és a libgcc1 miatt... :sad:
Már az új 1.3-s szoft van rajta. Nincs vmi mód amivel ezt meg lehet kerülni?
greycat
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N900
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: greycat »

Andy1210 írta:nyomd meg a ctrl+shift+x gombokat egyszerre. Azzal indul a terminál
koszi andy!
ebbol reflash lesz... :(
igy sem jon elo.
body007
1. szint
1. szint
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: body007 »

@Andy: köszi a segítséget, simán települt az új rendszer (10 perc se volt). Mondjuk nem forgatja úgy a képernyőt mint a videón, de érezhetően gyorsabb lett.

Azt tudja valaki, h mi alapján tesz be album képet a zenelejátszó? Bemásoltam egy képet a könyvtárba (még a könyvtár neve .jpg-re át is neveztem) de nem akarja az igazságot... :sly:
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”