Nokia N900
-
- Újonc
- Készüléktípus: n95 n900
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Nokia N900
én úgy tudom, hogy az a mély álom az 250 Mhz
Ha hétvégén nem cseszetem a telot csak napi kb negyed órát akkor el van 3-4 napot is töltés nélkül, a kezdők miatt ide irom ahogy én használom GPS Off, WIFI Off, Bluetooth off, GSM üzemmód,fényerő középen, ha valami kell bekapcsolom.
A belassulás: minden napos használat közben elért csúcs nekem 13 nap volt reboot nélkül (wifi, gps, hívások, 3G net stb -vel)
Ha hétvégén nem cseszetem a telot csak napi kb negyed órát akkor el van 3-4 napot is töltés nélkül, a kezdők miatt ide irom ahogy én használom GPS Off, WIFI Off, Bluetooth off, GSM üzemmód,fényerő középen, ha valami kell bekapcsolom.
A belassulás: minden napos használat közben elért csúcs nekem 13 nap volt reboot nélkül (wifi, gps, hívások, 3G net stb -vel)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára force 2010-12-07 kedd 12:47:37-kor.
-
- 1. szint
- Készüléktípus: Nokia N900
Necc kollegát lassan szanatóriumba kell küldenünk, veszélyesen magasra szökött a vérnyomásaNecc írta:ÚRISTEN! Ezt honnan szedted?!Szellei írta:... nem kapcsol le a processzor 0mhz-re...
Persze, sőt új telefonszámot rögzíteni a névjegyzékbe és SMS-t küldeni is reflashhel lehet. Sőt a telefonhívás fogadásához is reflash kell, és a billentyűzár feloldása is csak reflashhel lehetséges.silver85 írta:Üdv!
A procit overclockolni csak reflash-el lehet? Mert olvastam ezt a Enchanted Kerenel-es dolgot de nekem az nem műkszik.

-
- 1. szint
- Készüléktípus: N95 8GB
nekem most NTSC-vel megyNecc írta:ÚRISTEN! Ezt honnan szedted?!Szellei írta:... nem kapcsol le a processzor 0mhz-re...
Persze, sőt új telefonszámot rögzíteni a névjegyzékbe és SMS-t küldeni is reflashhel lehet. Sőt a telefonhívás fogadásához is reflash kell, és a billentyűzár feloldása is csak reflashhel lehetséges.silver85 írta:Üdv!
A procit overclockolni csak reflash-el lehet? Mert olvastam ezt a Enchanted Kerenel-es dolgot de nekem az nem műkszik.
Azt ugye tudjátok, hogy a magyar szabvány a PAL és nem az NTSC?Motyon írta:kipróbálom, köszi, hülye vagyok hogy nem jutott eszembe. tényleg PAL-ban volt

- Szellei
- 3. szint
- Készüléktípus: Samsung Galaxy S II
- Nem: Férfi
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 16 times
Nekem mindig NTSC-vel működött. PAL-ra állítva meg se nyekkent a tv. Necc télleg elég kötekedős mostanába, BÁR szerintem érthető. Régebb óta itt van, több "hogy kell magyarosítani?" emberrel találkozott márMotyon írta:nekem most NTSC-vel megyNecc írta:Azt ugye tudjátok, hogy a magyar szabvány a PAL és nem az NTSC?Motyon írta:kipróbálom, köszi, hülye vagyok hogy nem jutott eszembe. tényleg PAL-ban volt

"apt-get moo" 

-
- 1. szint
Szeretnék VPN-ügyben segítséget kérni, hátha valakinek van tapasztalata, mert sajnos nagyon bonyolultnak tűnik nekem. Adott egy egyetemi VPN hálózat (PPTP). Tudom az eléréshez szükséges felhasználónevemet és jelszavamat, amikkel Winfost használó laptop alól működik is. Arra sikerült már rájönnöm, hogy az OpenVPN nevű programot kell használnom
találtam ehhez config fájlokat UK szerverekhez itt: http://www.hideipvpn.com/2010/02/howto- ... -tutorial/
A kérdésem az volna, hogy hogyan kellene beleturkálni ezekbe a fájlokha ahhoz, hogy egy olyan config fájlt hozhassak létre, amivel működik majd a VPN. Csak olyan segédleteket találtam neten, melyek azt írták le, hogy az általam használt és ismert beállítású Linuxos serverhez milyen módon lehetséges a csatlakozás. Viszont nekem most nem erre van szükségem.
Nem szeretnék elmaradni a faszfej iPhone-osokhoz képest, nekik megy xD
köszi előre is

A kérdésem az volna, hogy hogyan kellene beleturkálni ezekbe a fájlokha ahhoz, hogy egy olyan config fájlt hozhassak létre, amivel működik majd a VPN. Csak olyan segédleteket találtam neten, melyek azt írták le, hogy az általam használt és ismert beállítású Linuxos serverhez milyen módon lehetséges a csatlakozás. Viszont nekem most nem erre van szükségem.
Nem szeretnék elmaradni a faszfej iPhone-osokhoz képest, nekik megy xD
köszi előre is

-
- 1. szint
- Készüléktípus: Nokia N900
Tudom, én is elég régóta itt vagyok és én is lerágtam már a lábujjamon is a körmöt 1-2 hozzászólás utánSzellei írta: Nekem mindig NTSC-vel működött. PAL-ra állítva meg se nyekkent a tv. Necc télleg elég kötekedős mostanába, BÁR szerintem érthető. Régebb óta itt van, több "hogy kell magyarosítani?" emberrel találkozott már

-
- 1. szint
nem tűnnek el, jönnek mindig újakBroothy írta:Tudom, én is elég régóta itt vagyok és én is lerágtam már a lábujjamon is a körmöt 1-2 hozzászólás utánSzellei írta: Nekem mindig NTSC-vel működött. PAL-ra állítva meg se nyekkent a tv. Necc télleg elég kötekedős mostanába, BÁR szerintem érthető. Régebb óta itt van, több "hogy kell magyarosítani?" emberrel találkozott márNekem is kijárna a szanatórium végre
No de ha sok mindenen ki is akadunk kicsit finomabban, még a végén eltűnnek a népek a fórumról, és akkor ki lesz majd, akin kiakadunk?

- Necc
- 2. szint
- Készüléktípus: N900 + E63 + BH503 +Venus5 GPS
- Kapcsolat:
És azt is régen kitárgyaltuk, hogy ha a CPU órajele 250MHz alá esik, akkor szétfagy a készülék. Downclockold bármelyik PC-s procidat a gyári értékének 33%-ára (mondjuk egy 3GHz -es pentium 4-et 1GHz -re). Meg se fog nyekkenni.Szellei írta:tudtommal ezt mar regebben kitargyaltuk. hogyha nem hasznalod a keszuleket, elmegy szunyalni. ha nem is 0Mhz-en, de mely alomba csucsul
Örülj neki. Attól még a magyar, és az EU szabvány (kivéve a különcködő briteket és a mégjobban különcködő franciákat) a PAL rendszer. És attól hogy a televíziókat igyekeznek NTSC és PAL szabványnak egyszerre megfeleltetni, még nem jelenti azt, hogy akkor ez így is van rendjén.Motyon írta:nekem most NTSC-vel megy
Más szavakkal, más példával: attól hogy ma már a tápegységek legjava "multi feszültséges" és megfelel neki az amerikai 110V, az EU-s 220V és a magyar 240V még nem jelenti azt, hogy akkor nálunk a 110V -os feszültség a jó! Dugjál csak egyszer egy szimpla amerikai 110V-os tápot a mi 240V-os hálózatunkba és úgy el fog füstölni egy szemvillanás alatt mint a szar!
Broothy írta:Tudom, én is elég régóta itt vagyok és én is lerágtam már a lábujjamon is a körmöt 1-2 hozzászólás utánSzellei írta: Nekem mindig NTSC-vel működött. PAL-ra állítva meg se nyekkent a tv. Necc télleg elég kötekedős mostanába, BÁR szerintem érthető. Régebb óta itt van, több "hogy kell magyarosítani?" emberrel találkozott márNekem is kijárna a szanatórium végre
No de ha sok mindenen ki is akadunk kicsit finomabban, még a végén eltűnnek a népek a fórumról, és akkor ki lesz majd, akin kiakadunk?

Minden VPN hálózat teljesen egyedi!Motyon írta:...A kérdésem az volna, hogy hogyan kellene beleturkálni ezekbe a fájlokha ahhoz, hogy egy olyan config fájlt hozhassak létre, amivel működik majd a VPN....
Javaslom használd az OpenVPN-t a windowsos gépeden is, és ha ott működik, akkor ugyanaz a konfigfájl működni fog maemo alatt is. Anno a céges VPN-t én így állítottam be.
A normális világ elleni védekezésül hülyékkel veszem körbe magam!
-
- 1. szint
köszi, kipróbálom azzal. amúgy én azt olvastam, hogy az openVPN nem támogatja a PPTP-t. igaz ez?
- Szellei
- 3. szint
- Készüléktípus: Samsung Galaxy S II
- Nem: Férfi
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 16 times
Nem tudom hogy van megoldva. A lényeg hogy pl. ha 125mhz minimum frekvenciát állítok be, több ideig szarakodik szunyálás előtt, mintha 250mhz-re állítom. Nem tudom hogy ki mondta régebben, hogy attól hogy kisebb a minimum frekvencia még nem biztos hogy jobb is úgy. De mivel nem sokat értek hozzá ezzel be is fejezem a okoskodást.Necc írta:És azt is régen kitárgyaltuk, hogy ha a CPU órajele 250MHz alá esik, akkor szétfagy a készülék. Downclockold bármelyik PC-s procidat a gyári értékének 33%-ára (mondjuk egy 3GHz -es pentium 4-et 1GHz -re). Meg se fog nyekkenni.Szellei írta:tudtommal ezt mar regebben kitargyaltuk. hogyha nem hasznalod a keszuleket, elmegy szunyalni. ha nem is 0Mhz-en, de mely alomba csucsul

Szerk.: http://kepfeltoltes.hu/view/101207/Scre ... es.hu_.png Ilyennek kéne lenni!
http://kepfeltoltes.hu/view/101207/Scre ... es.hu_.png De néha ilyen lesz. Pedig látszik hogy nem piszkáltam fél2 után. Ez volt a legdrasztikusabb akksi merülésem!
"apt-get moo"