Nokia N900

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
zola-
Újonc
Újonc
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Nokia N900

Hozzászólás Szerző: zola- »

Venemo írta:
zola- írta:Rájöttem a kínai karakteres dologra, némelyik témánál csinálja csak. Akkor a szoftvert rakjam újra? .A telón, wifin keresztül is tudom, vagy itt csak a frissítés megy fel? Ugyanazt a szoftot fel tudom még egyszer rakni a telóról, vagy csak számítógépen lehet flashelni?
Ezen a linken találsz bővebb információkat. A lényeg, hogy (tudtommal) külön számítógépre van szükséged az N900 reflash-eléséhez. (Természetesen a "sima" szoftverfrissítés megy Wi-Fi-n is.)

Ha tévedek, javítsatok ki!
Tudsz valami híváskezelő progit, hogyha veszem ki a zsebemből, akkor ne nyomjam ki véletlenül a hívást.Olyasmire gondolok, mint az n97-nél, ahogy el kell húzni oldalra az ujjad a felvételhez. A flashelés nincs leírva valahol magyarul? :hmm2:
attilaposa
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N900

Hozzászólás Szerző: attilaposa »

zola- írta:
Venemo írta:
zola- írta:Rájöttem a kínai karakteres dologra, némelyik témánál csinálja csak. Akkor a szoftvert rakjam újra? .A telón, wifin keresztül is tudom, vagy itt csak a frissítés megy fel? Ugyanazt a szoftot fel tudom még egyszer rakni a telóról, vagy csak számítógépen lehet flashelni?
Ezen a linken találsz bővebb információkat. A lényeg, hogy (tudtommal) külön számítógépre van szükséged az N900 reflash-eléséhez. (Természetesen a "sima" szoftverfrissítés megy Wi-Fi-n is.)

Ha tévedek, javítsatok ki!
Tudsz valami híváskezelő progit, hogyha veszem ki a zsebemből, akkor ne nyomjam ki véletlenül a hívást.Olyasmire gondolok, mint az n97-nél, ahogy el kell húzni oldalra az ujjad a felvételhez. A flashelés nincs leírva valahol magyarul? :hmm2:
Szia,

a call-locker, amit keresel
Venemo
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Nokia N900
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Venemo »

olinka írta:Sziasztok

Vettem egy 3-as pakk kijelző védő fóliát, és csak 1-et használtam fel. Ha esetleg kellene valakinek akkor 2 darab még megvan. Árban megegyezünk...

Egyébként mi a tapasztalattok az FM transmitterrel? Nekem nagyon sistereg a kocsiban és szinte élvezhetetlen vele a zene.
Próbáld ki az FM Boost-ot!
krysn95
1. szint
1. szint
Készüléktípus: SII I9100
Has thanked: 7 times

Hozzászólás Szerző: krysn95 »

Olyat lehet a telón mint a symbianos nokiákon hoyg saját profilokat hozok létre? Azaz üzzemódokat? pl Néma, vagy Utcai (hangosabban cseng), vagy nem rezeg csak cseng..szóval ilyen általam létrehozott profilokat lehet vele használni?
attilaposa
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N900

Hozzászólás Szerző: attilaposa »

krysn95 írta:Olyat lehet a telón mint a symbianos nokiákon hoyg saját profilokat hozok létre? Azaz üzzemódokat? pl Néma, vagy Utcai (hangosabban cseng), vagy nem rezeg csak cseng..szóval ilyen általam létrehozott profilokat lehet vele használni?
Szia,
Te pedig a tweakr-t keresed
Venemo
2. szint
2. szint
Kapcsolat:

krysn95 írta:Olyat lehet a telón mint a symbianos nokiákon hoyg saját profilokat hozok létre? Azaz üzzemódokat? pl Néma, vagy Utcai (hangosabban cseng), vagy nem rezeg csak cseng..szóval ilyen általam létrehozott profilokat lehet vele használni?
Alapból két profil van: General és Silent. Nekem a symbianos telóknál sem volt szükségem többre.

Azonban van egy tweakr nevű alkalmazás az N900-ra, ami pont erre való.
krysn95
1. szint
1. szint
Készüléktípus: SII I9100
Has thanked: 7 times

Hozzászólás Szerző: krysn95 »

köszönöm szépen mind kettötöknkek. Ékezett jelenleg hoyg lehet írni?Van valamiylen virtuális megoldás? vagy esetleg készül valamilyen hardweres? Nagyon jó lenne
Venemo
2. szint
2. szint
Kapcsolat:

krysn95 írta:köszönöm szépen mind kettötöknkek. Ékezett jelenleg hoyg lehet írni?Van valamiylen virtuális megoldás? vagy esetleg készül valamilyen hardweres? Nagyon jó lenne
Vannak módosító karakterek, melyeket leütsz, és utána megnyomsz egy magánhangzót, és a kettőből egy ékezetes betű lesz. Pl. ˝+o=ő. Ezek alapból a "Sym" gomb lenyomására jönnek elő csak.
Szerencsére a virtuális billentyűzet könnyen testre szabható. Csak telepíted az ukeyboard nevű alkalmazást, kiválasztod a magyar nyelvet, és ezek máris ott lesznek.
A másik a Keyboard Mod nevű cucc, amivel pedig a Sym lenyomására előjövő szimbólumokat lehet módosítani.
Így nekem ha benyomom a Sym-et, akkor rögtön ott van az összes magyar ékezetes karakter.
Mindkét megoldásról írtam már korábban, lapozz vissza egy picit.

A másik lehetőség a fizikai billentyűzet remap-elése, amiről talán a maemo.org-on olvastam, de még nem mélyedtem el benne.
Venemo
2. szint
2. szint
Kapcsolat:

Srácok, örömhírem van!
Sikerült megoldanom egy csomó utánajárás után, hogy az N900 hardveres billetyűzetével is lehessen ékezetes karaktereket bevinni.

Egy rendszerfájlt kell módosítani, úgyhogy egyelőre még nem írom be ide a megoldást, mert nekem is egyszer sikerült tönkretennem, és reflash lett a vége.

Kitaláltam egy egész tűrhető kiosztást, ami hasonlít a rendes magyar billentyűzetáre, és így az összes magyar billentyűt betettem egy-egy Fn-es billentyűkombinációba. Gyakorlatilag tök jó sebességgel lehet így gépelni magyar karakterekkel is, és nagyrészt az eredeti kiosztás is megmaradt.

Íme az ötlet:
Fn+P=Ö, Fn+Vessző=Ü, Fn+Backspace=Ó
Fn+Fel nyíl=Ő, Fn+Enter=Ú
Fn+Bal nyíl=É, Fn+Le nyíl=Á, Fn+Jobb nyíl=Ű
Az Í az eurójel, a 0 a dollárjel, az egyenlőségjel pedig az eurójel helyére került. (Gyakorlatilag ez utóbbiakon kívül minden megegyezik az eredeti kiosztással.)
Azon még tanakodok, hogy a Z-t és az Y-t is kicseréljem-e.

Vélemények?
Andy1210
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Lumia 535 + Lumia 950XL
Nem: Férfi
Has thanked: 8 times
Been thanked: 17 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Andy1210 »

igazából engem nem érdekel az ékezet, anélkül is megvagyok. Ha meg olyan szót írok ahova esetleg elengedhetetlen, akkor használok aposztrófot, vagy virtuális billen bepötyögöm azt az 1-2 ékezetes karaktert :) szerintem itt np-n és sehol máshol sem nagyon haragszanak meg ha ékezet nélkül írunk :)
Nokia N900 Tudástár!
Facebook csoport: Nokia N900 HUN
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”